Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #juleøl

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

157 treff

Godt og blanda juleøl

Fra å bli drukket til ære for de hedenske gudene til å bli drukket ved nåtidens julefeiring – brygging av juleøl har en lang tradisjon her til lands. Uansett om du skal ha øl til ribbe, lutefisk, pinnekjøtt eller julekakene, i denne samletesten vil du finne den som passer best.

Les saken

#juleøl #nøgne-ø #st-hallvard #mack #ringnes #ec-dahls #arendals-bryggeri #en-liten-øl #7-fjell-bryggeri #kinn-bryggeri #aass-bryggeri #nøisom #berentsens-brygghus #hunsfos-bryggeri #sagene-bryggeri #klokk-og-co #voss-bryggeri #tonga-gardsbryggeri #hansa-borg-bryggerier #lofotpils

Wettre Julekula Juleøl

Med en deilig sødmefylt fylde og masse krydder som holder ut i finishen imponerer dette ølet testpanelet hos Apéritif. Lukten er preget av knekk, dadler og litt sjokolade.

Alkoholprosent: 8 %
Passer til: Pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #wettre-bryggeri

Wettre Jul3 Belgisk Juletrippel

Denne mørke lageren fra Wettre er ifølge Apéritif et deilig og rundt juleøl. Ølet har en gyllden farge med en smak som er preget av ingefær og karamell.

Alkoholprosent: 8,5 %
Passer til: Ribbe

Les saken

#juleøl #wettre-bryggeri

Voss Bryggeri Jolabrygg

Alkoholprosent: 6,5. Voss Bryggeri Jolabrygg dufter av frukt og karamell. Smaken er frisk og søt. Denne ølen passer til spekemat.

Les saken

#juleøl #voss-bryggeri

Verhaeghe Barbe Nöel

Et belgisk øl i klosterstil som ifølge DN lukter banan og søtt krydder. Ølet har en søtlig smak og en svak bitterhet.

Alkoholprosent: 10 %
Passer til: Julepølser og spekemat

Les saken

#juleøl #verhaeghe

Tya Kvit Jul

Et wit-øl som ifølge Ølakademiet er fruktig, kjempefriskt og godt balansert. Ølet er lyst og klart med smak av hvete, koriander og sitrus.

Alkoholprosent: 5,4 %
Passer til: Gravlaks, kylling, hvit muggost og som apertiff.

Les saken

#juleøl #tya-bryggeri

Tuftkall Juleøl

Alkoholprosent: 4,7. Tuftkall Juleøl har en duft av malt og karamell, og fargen er mørk gylden med fint skum. Ølen smaker svisker, nellik, røyk og har et røstet preg. Den passer til sylte.

Les saken

#juleøl #frøya-bryggeri

Tuborg Juleøl

Alkoholprosent: 4,5. Tuborg Juleøl er en mørk, rødgyllen øl som dufter av malt og halm, med kjemiske undertoner. Det smaker av kjeks og brødbakst, og gir ifølge testpanelet fra Dagbladet en stikkende, tørr følelse på tunga. Ølen er også litt vandig. Ettersmaken er ikke veldig god, men metallisk.

Les saken

#juleøl #ringnes

Sundbytunet Mokka

Sundbytunet har brygget en stout som Ølakademiet mener er et godt kaffe-øl. Ølakademiet kommenterer også på at det lukter godt av sjokolade, kokos, vanilje og kaffe. Smaken er preget av kaffe, kjeks, røstet malt og nøtter.

Alkoholprosent: 4,5 %
Passer til: Julekaker eller erstating for kaffe

Les saken

#juleøl #sundbytunet-bryggeri-destilleri

Bådin Stille Dal

Stille Dal fra Bådin er en hvete-IPA laget til julemat. Et passe klart og lett kobberaktig øl som smaker kaffe, knekk, appelsinskall og har en lang bitterhet mener Ølakademiet.

Alkoholprosent: 7 %
Passer til: Røkt pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #bådin

St. Hallvards Reserve-Jul (2019)

Årets reserve-jul fra St. Hallvards bryggeri lukter banan og karamell, er fint balansert og preges av mye maltsødme mener DN.

Alkoholprosent: 9 %
Passer til: Røkt pinnekjøtt og ost

Les saken

#juleøl #st-hallvard

St. Hallvards Reservejul

Alkoholprosent: 9. St. Hallvard Reservejul har en duft av karamell, nøtter og tørket frukt, med hint av tørket appelsinskall ifølge DN. VG legger til svisker, røde bær og sirup. Den er fyldig og har en lang ettersmak, men fine krydrede toner. Ølen smaker karamell, malt, knekk, røde bær, nøtter, svisker og moden frukt. Den passer godt til både ribbe og pinnekjøtt.

Les saken

#juleøl #st-hallvard

St. Hallvards Bakjul

Alkoholprosent: 4,7. St. Hallvard Bakjul har en mørk farge, og dufter av syrlige bær, kaffe, kardemomme, cola og vanilja. Den smaker tropiske frukter, røyk, sjokolade og kirsebær. Denne ølen er balansert og god med avrundet bitterhet.

Les saken

#juleøl #st-hallvard

St Feuillien Nöel

Dette belgiske ølet fra St. Feuillien har ifølge Apéritif en flott fylde samt en lang og krydret finish. Lukten er preget av nøtter, karamell og appelsinskall.

Alkoholprosent: 9 %
Passer til: Pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #st-feuillien

St. Bernardus Christmas Ale

Dette belgiske ølet lukter søt karamell og banansjokolade mener DN. Smaken er krydret og søt frukt med en frisk avslutning.

Alkoholprosent: 10 %
Passer til: Røkt pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #st-bernardus-brouwerij

Skifjorden Heimlengt

Alkoholprosent: 4,7. Skifjorden Heimlengt er gylden oransje med fint skum. Den dufter appelsin, sitrus, ingefær, krydder og stikkelsbær. Smaken er preget av bitterhet og humle, sitrus og gress. Ølen passer til pinnekjøtt og fenalår.

Les saken

#juleøl #skifjorden-bryggeri

Skifjorden Heim Til Jul

Alkoholprosent: 5,5. Skifjorden Heim Til Jul er klar og gylden i fargen. Den dufter karamell, sagflis og krydder. Smaken er preget av karamell, grønn te, tørket frukt og krydder. Denne ølen passer til pinnekjøtt.

Les saken

#juleøl #skifjorden-bryggeri

Schouskjelleren Julestout

En imperial stout fra schouskjelleren som smaker av kaffe, mokka, sirup og nøtter. Ølakademiet mener det er et godt balansert juleøl med mye smak.

Alkoholprosent: 10 %
Passer til: Karamellpudding og ribbe eller alene

Les saken

#juleøl #schouskjelleren

Santa Clausthaler

Et klart og gyllent øl med lite skum som Dagbladet mener har et ørlite IPA-preg. Dagbladet mener det er et godt alkoholfritt øl, men stiller spørsmålstegn ved om det er et juleøl.

Alkoholprosent: 0 %
Passer til: Røkt pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #hansa-borg-bryggerier

Sagene Tannjul

Alkoholprosent: 8. Sagene Tannjul har en duft av karamell og nøtter med et snev av frukt. Ifølge DN smaker den smaker av malt, med en ettersmak av karamell. VG synes den smaker kaffe, sjokolade, svisker, røyk, honning og rosin. Denne ølen vil DN ha til pinnekjøtt, VG vil ha den til vaniljeis.

Les saken

#juleøl #sagene-bryggeri

Sagene Sterk Jul

Alkoholprosent: 6,5. Sagene Sterk Jul har en duft av karamell og malt, hasselnøtt og kardemomme. Smaken er også maltpreget og lett, med innslag av kaffe, røstet malt, mørke bær og krydder. Denne ølen passer til medisterpølse mener DN, mens VG synes den passer til pinnekjøtt.

Les saken

#juleøl #sagene-bryggeri

Sagene Rød Jul (2019)

Med en behagelig, om noe nøytral, lukt og klar mørkebrun farge oppleves Rød Jul fra Sagene som et juleøl. Smaken er søtlig med preg av malt og er godt balansert.

Alkoholprosent: 4,7 %
Passer til: Julemiddagen og alene

Les saken

#juleøl #sagene-bryggeri

Sagene Rød Jul

Alkoholprosent: 4,7. Sagene Rød Jul har en kobberrød farge med lite skum. Den dufter noe anonymt men av frukt, korn og bær. Den smaker steinfrukt, bær, karamell og appelsinskall. Denne ølen passer best til spekemat. I Dagbladet er denne ølen blant dem som får totalslakt og lavest score. Testpanelet der mener den lukter støv, gamle bøker og kokt rosenkål. De mener også ølen har en bismak av muggen ost.

Les saken

#juleøl #sagene-bryggeri

Sagene Hvit Jul

Dagbladet lar seg ikke imponere av dette alkoholfrie juleølet fra Sagene. Smaken er både bittert og søtt, mens lukten preges av smør.

Alkoholprosent: 0 %
Passer til: Ikke juleøl, faller helt igjennom

Les saken

#juleøl #sagene-bryggeri

Røros Gledelig Jul

Alkoholprosent: 4,7. Røros Gledelig Jul dufter av lussekatt, allehånde, kandissukker og nybakte hveteboller. Fargen er lysebrun. Ølen smaker mye av krydder, særlig pepper, kardemomme, røstet malt, allehånde. Denne passer til julekakene.

Les saken

#juleøl #røros-bryggeri-mineralvannfabrikk

Ringnes Juleøl (2019)

Med en søtlig lukt preget av karamell og malt og en mild smak har rignes laget et godt juleøl. Det er balansert i smaken selv om Dagbladet mener det er litt tynt.

Alkoholprosent: 4,6 %
Passer til: Julefrokosten eller koldtbord

Les saken

#juleøl #ringnes

Ringnes Julebokk (2019)

Ringnes Julebokk får skryt fra Apéritif for å være et forseggjort juleøl. Med smak av krydder og tørket frukt og lukt av brunt sukker, dadler og brødskorpe lar hvert fall Apéritif seg imponere.

Alkoholprosent: 9 %
Passer til: Pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #ringnes

Ringnes Julebokk

Alkoholprosent: 9. Ringnes Julebokk har ifølge DN en duft av banan, karamell og nøtter. VG synes den dufter kirsebær, mandel, mørk sirup og julekrydder. DN skriver at smaken er fyldig og med god balansert sødme, og VG legger til at den smaker sjokolade, kaffe, mandel, svisker, daddel og sirup. Avslutningen er litt kort. Denne ølen passer til ribbe mener DN, mens VG vil ha den etter middagen. Et særdeles godt juleøl. Denne må du ha i julen, skriver VG.

Les saken

#juleøl #ringnes

Ringnes Juleøl

Alkoholprosent: 4,6. Ringes Juleøl dufter av malt, knekk og kandissukker. Fargen er rødlig kobber. Ølen er lett krydret med smak av appelsin og knekk. Den er noe tam ifølge VG. Denne passer best alene. Dagbladet synes den er vandig med et saltpreg, og at den nesten er litt Farris-aktig. Den beskrives som tynn og bitter med en lett metallisk ettersmak.

Les saken

#juleøl #ringnes

Qvart Julekvelden på kjerringa

Et mørkebrunt øl med godt skum som ølakademiet mener dufter av marsipan, nøtter og fruktige toner. Ølakademiet mener det er et godt og fyldig juleøl som blant annet smaker nøtter, marsipan, pepper og julekrydder.

Alkoholprosent: 8 %
Passer til: Kraftige blåmuggoster eller alene

Les saken

#juleøl #qvart-ølkompani

Põhjala Leevike

Dette surølet er et noe annerledes juleøl. Med smak av bringebær og kirsebærstein har ølet en ifølge Apéritif en veldig frisk syrlighet som sitter lenge i munnen.

Alkoholprosent: 5,5 %
Passer til: Ribbe

Les saken

#juleøl #ollekunsti-ou

Põhjala Jõuluöö

En mørk porter fra Estland som lukter av kakao, sjokolade og vanilje. Smaken preges av sjokolade og den har ifølge Apéritif en lang ettersmak.

Alkoholprosent: 8 %
Passer til: Sjokoladekake

Les saken

#juleøl #pohjala

Oslo Multekrem

Alkoholprosent: 4,7. Oslo Multekrem har en klar og rødlig farge. Den dufter bringebærdrops, og smaker også det i tillegg til karamell. Den er svært søt. VG synes den passer til bringebær, og den får trekk for en noe kunstig smak. Midt på juletreet.

Les saken

#juleøl #oslo-brewing-company

Nordlands Juleøl (2019)

Ifølge Dagbladet er ikke dette det mest spennende juleølet du finner, men med en balansert smak er dette et godt øl å supplere akevitten med.

Alkoholprosent: 4,7 %
Passer til: Ribbe, pinnekjøtt og fisk

Les saken

#juleøl #ringnes

Nordlands Juleøl

Alkoholprosent: 4,5. Nordlands Juleøl har en klar rødlig kobberfarge. Duften er noe anonym, men har hint av røstet malt, kaffe og bær. Ølen smaker karamell, sirup og røde bær. Ifølge VG er den noe vannete i munnen. Passer best på egenhånd. Dagbladet mener ølen dufter søtlig og lett støvete med toner av malt. Smaken er søt og honningaktig, men den blir for kort synes testpanelet. Ølen er godt balansert mellom sødme og bitterhet i ettersmaken. Alt i alt en helt grei juleøl.

Les saken

#juleøl #ringnes

Ølkymisten Nonstandard Christmastime

Med mørk brun farge, tett skum og en smak preget av cola, karamell, appelsin og mandarin mener Ølakademiet at denne ølen fra Ølkymisten minner om appelsinsjokolade.

Alkoholprosent: 10 %
Passer til: Avec

Les saken

#juleøl #ølkymisten

Nøisom Dobbelbock Juleøl (2019)

Nøisom Dobbelbock Juleøl lukter karamell, tørket fruk og søt lakris. DN mener det er et smaksrikt øl med sødme og et røstet preg. De mener dessuten det er et godt allround juleøl.

Alkoholprosent: 7,8 %
Passer til: Passer til det meste, men spesielt egnet til lyst kjøtt og sau/lam

Les saken

#juleøl #nøisom

Nøisom Dobbelbock Juleøl

Alkoholprosent: 7,8. Nøisom Dobbelbock Juleøl har en duft av karamell og brent korn. Smaken er fyldig og sødmefull med hint av kaffe. Denne ølen passer til røkt pinnekjøtt.

Les saken

#juleøl #nøisom

Nøgne Ø Svart Jul

Med en aromatisk lukt av kaffe og mørk sjokolade i kombinasjon med en smaksrik og bløt munnfølelse lar DN seg imponere.

Alkoholprosent: 10 %
Passer til: Sjokolade og julekos

Les saken

#juleøl #nøgne-ø

Nøgne Ø Rød Jul

Nøgne Ø Rød Jul dufter av vørter og malt og krydder. Den er rik og kremete på smak. Hint av kaffe med lett bitter finish. Alkoholprosent: 8 %
Passer til: Røkt kjøtt

Les saken

#juleøl #nøgne-ø

Nøgne Ø Julequad

Nøgne Ø Julequad dufter av mørk sjokolade og karamell. Den er fyldig med god maltsødme. Den passer godt til julekosen, med hint av lakris mener DN. Ølakademiet på sin side kaller denne et perfekt juleøl som er balansert med fine kryddertoner.

Alkoholprosent: 10 %
Passer til: Pepperkaker og blåmuggost

Les saken

#juleøl #nøgne-ø

Nøgne Ø Julefri

Dette alkoholfrie juleølet til Nøgne Ø har en kraftig lukt, men en noe lettere smak. Dagbladet kommenterer på en god fylde og kaller det en smaksbombe. Ølakademiet på sin side kaller det en revolusjon innen alkoholfritt øl. Smaker og lukter jul og er meget godt balansert.

Alkoholprosent: 0 %
Passer til: Alle julens desserter, sylte eller alene

Les saken

#juleøl #nøgne-ø

Nøgne Ø Hvit Jul (2019)

Nøgne Ø Hvit Jul skiller seg ut ved at det er en lys, strågul øl. Lukt av appelsinskall, koriander og hubba bubba. Dagbladet mener at her er du så langt unna du kommer klassisk juleøl.

Alkoholprosent: 4,5 %
Passer til: Torsk med klassisk tilbehør

Les saken

#juleøl #nøgne-ø

Nøgne Ø Hvit Jul

Alkoholprosent: 4,5. Nøgne Ø Hvit Jul skiller seg ut ved at det er en lys, strågul øl. Den dufter bittert av korianderfrø, nellik og sitrus. Ølen er god, men ikke spesielt julete mener testpanelet fra Dagbladet.

Les saken

#juleøl #nøgne-ø

Nøgne Ø God Jul

Alkoholprosent: 8,5. Nøgne Ø God Jul dufter av kaffe og mørk sjokolade. Den er fyldig og kjennes kremete i munnen. Ettersmaken er behagelig. Denne passer til røkt pinnekjøtt.

Les saken

#juleøl #nøgne-ø

Nøgne Ø God Jul (2019)

DN mener årets God Jul fra Nøgne Ø har en mørk og søt smak og balansert bitterhet selv om den er kraftig. Lukter tørket frukt, maltekstrakt og sjokolade.

Alkoholprosent: 8,5 %
Passer til: Røkt kjøtt

Les saken

#juleøl #nøgne-ø

N'Ice Chouffe

Med en fruktig, maltpreget lukt og en lett krydret og karamellpreget smak er dette et godt valg ifølge DN.

Alkoholprosent: 10 %
Passer til: Ribbe

Les saken

#juleøl #brasserie-dachouffe

Bådin Myken Whisky Barrel Aged Stout

Ølakademiet anser dette som et meget vellykket juleøl. God balanse, masse sødme og rikelig fylde. Lukter en kombinasjon av mandel, kirsebær, vinøse toner og whisky. Smaken preges av sjokolade, frukt, vanilje og bourbon.

Alkoholprosent: 10,1 %
Passer til: Konfekt og peiskos

Les saken

#juleøl #bådin

Munkholm Juleøl

Dette juleølet fra Munkholm har ingen usmak mener Dagbladet, men de lar seg heller ikke imponere av den tynne smaken.

Alkoholprosent: 0 %
Passer til: Før middagen

Les saken

#juleøl #ringnes

Mjøderiet Julemjød

Mjøderiet imponerer med denne julemjøden ifølge DN. Med lukt av julekrydder, honning og appelsin og lang ettersmak er dette et søtt alternativ.

Alkoholprosent: 12 %
Passer til: Julens oster og honningkake

Les saken

#juleøl #haandbryggeriet

Mikkeller Santa's Little Helper

Santa's Little Helper fra Mikkeller lukter ifølge DN banan, knekk og julekrydder og har en sødmefull smak.

Alkoholprosenter: 10,9 %
Passer til: Pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #mikkeller

Mack Julespesial

Alkoholprosent: 4,5. Mack Julespesial har en klar knekkfarge og gir IPA-assosiasjoner. Ølen dufter av humle, nyslått plen og mose, med hint av sitrus og grapefrukt. Ifølge Dagbladet er dette ingen klassisk juleøl, men en lettdrikkelig øl som passer til fisk.

Les saken

#juleøl #mack

Mack Juleøl Boks

Alkoholprosent: 4,5. Mack Juleøl Boks har en lavere prosent enn den på flaske. I Dagbladets test er denne testvinner. Ølen er mørkebrun med fint skum. Den dufter søtt av karamell, honning og har hint av blomster. Det er også sødme i smaken, med preg av honning og kandissukker og julekrydder. Det er også noe hint av brent, og sødmen balanseres fint med varm fruktighet og bitterhet i ettersmaken.

Les saken

#juleøl #mack

Mack Juleøl (2019)

Årets juleøl fra Mack smaker ifølge Dagbladet et klassisk juleøl med lett bitterhet og et snev av brent ettersmak. Bra allroundøl med god balanse i smaken.

Alkoholprosent: 4,5 %
Passer til: Det aller meste av julemat

Les saken

#juleøl #mack

Mack Juleøl

Alkoholprosent: 6,5. Mack Juleøl har en duft av karamell, kaffe og mørk sjokolade. Fargen er klar, rødlig kobber. DN mener den er kremet og søt. VG synes den smaker røde bær, tørket frukt og karamell. Ifølge DN passer den til pinnekjøtt, mens VG mener den er best til desserter.

Les saken

#juleøl #mack

Mack Julebokk

Alkoholprosent: 9. Mack Julebokk dufter av karamell og ristede nøtter. Den har et hint av krydder, er søt og gir en kremete munnfølelse. Ettersmaken er fin og maltpreget. Den passer godt til røkt pinnekjøtt mener DN, mens VG vil ha den til desserten.

Les saken

#juleøl #mack

Lom Vinternatt

Alkoholprosent: 4,7. Lom Vinternatt dufter av anis, kvae, honning, nellik, allehånde og malt. Fargen er klar og kobberbrun. Ølen smaker svært krydret av muskat, ingefær, gjør, nellik og bær. Denne ølen passer best til sylte.

Les saken

#juleøl #lom-bryggeri

Lofotpils Julebrygg

Alkoholprosent: 7. Lofotpils Julebrygg dufter av appelsin, urter, julekrydder, nøtter, kaffe og karamell. Smaken er preget av karamell med et snev av brent kaffe ifølge DN. VG nevner også knekk, mokka og røyk. Den er lett bitter, og passer til både ribbe og pinnekjøtt skriver DN. VG mener den passer til karamellpudding og sjokolade.

Les saken

#juleøl #lofotpils

Lindheim 200 Days of Juleøl

200 Days of Juleøl fra Lindheim lukter sjokolade og vanilje og har en fruktig og sødmefull friskhet mener DN.

Alkoholprosent: 9,5 %
Passer til: Julekos

Les saken

#juleøl #lindheim-olkompani

Liefmans Glühkriek

Liefmans Glühkriek er testvinner hos DN og de opplever den "nesten som julebrus for voksne". Ølet har en dyp rødfarge og smaker søtt og syrlig.

Alkoholprosent: 6 %
Passer til: Riskrem og julekaker

Les saken

#juleøl #gluhkriek

Lervig Naughty & Nice Doppelbock

Naughty & Nice Doppelbock fra Lervig er ifølge DN et fyldig og sødmefullt øl med en maltpreget avslutning. Lukt av kaffe, tobakk og karamell.

Alkoholprosent: 8 %
Passer til: Ribbe

Les saken

#juleøl #lervig

Lervig Hipster for Christmas Barrel Aged Barley Wine

Med lukt av pepperkake, kanel og vanilje lar Apéritif seg imponere av dette ølet fra Lervig. Apéritif kommenterer at det er et velbalansert og kremet øl med mye sødme, uten at det blir kvalmende.

Alkoholprosent: 12 %
Passer til: Dessert

Les saken

#juleøl #lervig

Lervig Christmas Crush Barrel aged Flemmish inspired red ale

Dette ølet fra Lervig har en aromatisk og kompleks duft mener DN. Smaken er fyldig, fruktig og sødmefull.

Alkoholprosent: 10 %
Passer til: Ost og nøtter

Les saken

#juleøl #lervig

Lade Gaards Juleøl Sterk

Alkoholprosent: 6,5. Lade Gaards Juleøl Sterk dufter av karamell og banan ifølge DN. VG synes den dufter mandel, røde bær og kaffe. Smaken er preget av karamell, røyk, lær, anis og røstet malt. Ølen passer til ribbe.

Les saken

#juleøl #grans-bryggeri

Lade Gaards Juleøl

Alkoholprosent: 4,7. Lade Gaards Juleøl er en mørk lager som dufter røde bær, rabarbra og plomme. Den smaker ifølge VG kaffe, røsted malt, røyk og appelsin. Den er frisk og god. Passer best til lutefisk. Dagbladet mener denne dufter lett brent av kaffebønner, mørk knekk og mørk sjokolade. Smaker mye av det samme, med tydelige hint av brente rosiner og mokkabønner. Ølen er greit balansert, men kunne hatt mer fylde mener testpanelet.

Les saken

#juleøl #grans-bryggeri

Klokk & Co Juleklokk

Alkoholprosent: 8. Klokk & Co Juleklokk har en duft av kaffe, ristet korn og karamell. Den er søt med smak av brente aromaer. Denne ølen passer best til pinnekjøtt.

Les saken

#juleøl #klokk-og-co

Kinn Tomasmesse (2019)

Årets Tomasmesse fra Kinn smaker og lukter ristede nøtter og karamell. Ølet har en balansert sødme og fin lengde mener DN.

Alkoholprosent: 10,5 %
Passer til: Julekos

Les saken

#juleøl #kinn-bryggeri

Kinn Tomasmesse

Alkoholprosent: 10,5. Kinn Tomasmesse har en duft av nøtter, karamell, tørket frukt, mandelessens og safran. Den smaker av ristede nøtter og karamell, samt plomme og kirsebær. Sødmen er balansert, med god friskhet. Passer best til julekosen.

Les saken

#juleøl #kinn-bryggeri

Kinn Solsnu (2019)

DN kommenterer at årets solsnu fra Kinn er lett krydret med en tørr avslutning. Lukten er preget av tropiske frukter, lær og malt. Dagbladet kommenterer at det har sitrus-takter og et lett maltpreg, uten å være for søtt.

Alkoholprosent: 7,5 %
Passer til: Svinestek

Les saken

#juleøl #kinn-bryggeri

Kinn Solsnu

Alkoholprosent: 7,5. Kinn Solsnu dufter ifølge DN lær og malt og har hint av tre. Den er lett krydret og maltpreget. VG synes den dufter frukt, appelsin, tropisk, gjær, pepper og karve. Smaker av eple, hvete, sitrus, og stikkelsbær, melon og honning. Ølen har fin fylde og har en tørr avslutning mener DN, VG er ikke like fornøyde og kaller det et annerledes juleøl. DN skriver at ølen passer til ribbe, mens VG vil drikke den til fisk og fugl.

Les saken

#juleøl #kinn-bryggeri

Kinn Julefred

Alkoholprosent: 7. Kinn Julefred har en duft av karamell og lakris, er lett balansert når det gjelder sødme og smak ifølge DN. VG mener den dufter sjokolade, kaffe, mokka og røkt malt, og at den smaker det samme. DN synes den passer til røkt pinnekjøtt, mens VG vil drikke den alene. Dagbladet mener denne ølen dufter godt, men at det ikke er mye jul å spore blant lakris og høy. De mener ølen har en middels bitterhet, med en godt balansert ettersmak. Likevel blir ølen hakket for tynn, og hadde kledd mer fylde og alkoholstyrke. Dagbladet mener denne ikke egner seg alene, men til fet mat.

Les saken

#juleøl #kinn-bryggeri

Kinn Advent

Alkoholprosent: 6. Kinn Advent lukter av tobakk og lær ifølge DN. VG synes den dufter nøytralt med et hint av malt, karamell og nellik. Ølen smaker humle, nøtter, julekrydder, nellik, kaffe og pepper. Både DN og VG mener den har en tørr avslutning. Den passer best til pepperkaker.

Les saken

#juleøl #kinn-bryggeri

Kaapse Brouwers Klaas Christmas Ale

Dette mørket ølet fra Nederland smaker ifølge Apéritif som det lukter, nemlig pepperkake. Apéritif kommenterer at det er et morsomt juleøl.

Alkoholprosent: 9,8 %
Passer til: Peiskos

Les saken

#juleøl #kaapse-brouwers

Klokk & Co Juleklokk

Juleklokk fra Klokk & Co er ifølge Ølakademiet et meget godt øl til dessertbordet. Lukten er preget av karamell, nøtter, sirup og tørket frukt mens smaken preges av rosin, svisker, nøtter, kandissukker og sirup.

Alkoholprosent: 8 %
Passer til: Blåmuggost og karamellpudding

Les saken

#juleøl #klokk-og-co

Jul på Tonga

Alkoholprosent: 6. Jul på Tonga dufter fruktig med hint av anis og karamell. Smaken er også fruktig og frisk med noe kaffe. Denne ølen passer best til spekemat eller julepølse.

Les saken

#juleøl #tonga-gardsbryggeri

Hunsfos Juleøl

Alkoholprosent: 4,6. Hunsfos Juleøl dufter av kanel, kardemomme, kakao, vanilje og pepperkaker. Den smaker av tobakk, julekake, vanilje og kanel med noe humle. Denne ølen passer best til karamellpudding.

Les saken

#juleøl #hunsfos-bryggeri

Hunsfos Bryggeri Julewit

Alkoholprosent: 5,3. Hunsfos Bryggeri Julewit har en duft av krydder og kanel mener DN. VG legger til en duft av koriander, hvete, sitrus, malt, gjær, frukt og banan. Den lukter også av tørket frukt og røkt tre. Ifølge DN er smaken bløt med hint av muskatnøtt og nellikk, mens VG finner smak av hvetebolle, gul melom, tropisk, brød, urter og banan. Passer best til ribbe skriver DN, mens VG vil ha den til juletorsk.

Les saken

#juleøl #hunsfos-bryggeri

Hogna Rudolf

Alkoholprosent: 4,5. Hogna Rudolf dufter av bringrebærdrops, brød, knekk og malt. Den smaker mokka, solbær, bringebær, malt og kaffe. Fargen er mørk brun. Denne ølen passer best til marsipan.

Les saken

#juleøl #hogna-brygg

Hansa Juleøl (2019)

Årets juleøl fra Hansa er gyllent og lukter svakt av honning, sirup og knekk. Dagbladet mener smaken har en søtlig bitterhet og trekker assosiasjoner til ale.

Alkoholprosent: 4,7 %
Passer til: Allround og passer til det meste

Les saken

#juleøl #hansa-borg-bryggerier

Hansa Juleøl

Alkoholprosent: 6,5. Hansa Juleøl dufter av ristede nøtter og karamell. Den er kremet og har en utpreget smak av malt. Dette er en allround juleøl.

Les saken

#juleøl #hansa-borg-bryggerier

Hansa Julebrygg

Alkoholprosent: 6,5. Hansa Julebrygg dufter av syrligebær, kaffe, karamell, kokos og kakao. Den smaker mokka, vanilje, sjokolade og mørk malt, med et fruktig preg. Denne ølen passer til lutefisk.

Les saken

#juleøl #hansa-borg-bryggerier

Hansa Ekstra Vellagret Julebrygg

Alkoholprosent: 4,7. Hansa Ekstra Vellagret Julebrygg dufter av nøtter, karamell og banan. Den er mørk og klar i fargen. Ifølge DN og VG er smaken maltpreget, men VG nevner også pepper, rosin og svike. Allround juleøl.

Les saken

#juleøl #hansa-borg-bryggerier

Håndverksbryggeriet Spitsbergen Juleøl

Med frisk duft og søtlig duft er den bitre smaken overaskende, men det gjør det ikke ubalansert. Dagbladet stiller spørsmålstegn ved om det er et juleøl.

Alkoholprosent: 4,7 %
Passer til: Lette retter

Les saken

#juleøl #håndverksbryggeriet-spitsbergen

Haandbryggeriet Norse Yule

Norse Yule fra Haandbryggeriet lukter blant annet søt lakris, tørket frukt og mørk sjokolade. Det er et fyldig øl med et røstet preg og litt brent bitterhet i ettersmaken mener DN. Ølakademiet kommenterer at det er et komplekst øl som er både fyldig og varmende med en kjempegod smak.

Alkoholprosent: 8 %
Passer til: Sjokolade eller avec

Les saken

#juleøl #haandbryggeriet

Haandbryggeriet Nissefar

Nissefar fra Haandbryggeriet er et lett røyket juleøl som lukter gule krydder, røyk og mørk sjokolade. Apéritif mener den smaker deilig av sort pepper og kakao.

Alkoholprosent: 7 %
Passer til: Storfe

Les saken

#juleøl #haandbryggeriet

Haandbryggeriet Nissebrygg Juleøl

Et brunsvart juleøl med en smak som Dagbladet mener er litt for enkel. Dagbladet etterlyser mer fylde og sødme.

Alkoholprosent: 4,5 %
Passer til: Pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #haandbryggeriet

Haandbryggeriet Nissebrygg

Alkoholprosent: 4,5. Haandbryggeriet Nissebrygg har en uklar, mørk brun farge. Den dufter av maltekstrakt, honning, sirup og ost. Ølen har smak av tropiske frukter, pepper, kandissukker, vørter og lette krydderier. Denne passser til ost. Dagbladet er mer kritisk i sin vurdering, og mener ølen er besk og litt vandig. Testpanelet der synes heller ikke den dufter godt, men at det er et snev av vørter og honning, og ganske tamt.

Les saken

#juleøl #haandbryggeriet

Haandbryggeriet Halvor's Jul

DN mener Halvors Jul fra Haandbryggeriet har en kompleks duft preget av karve, tørket frukt, karamell og fat. I ettersmaken er det dessuten preg av lakris.

Alkoholprosent: 8 %
Passer til: Julekos og tørre kaker

Les saken

#juleøl #haandbryggeriet

Haandbryggeriet Fatlagret JuleStout (2019)

Fatlagret JuleStout fra Haandbryggeriet lukter ifølge DN av mørk sjokolade, vanilje og kaffe. Munnfølelsen er fyldig og kremet. DN kommenterer også på lang og sødmefull ettersmak. Ølakademiet mener det er et godt juleøl som også kan nytes året rundt. Flott balanse og rik på smak.

Alkoholprosent: 12 %
Passer til: Sjokolade alene eller til hygge foran peisen

Les saken

#juleøl #haandbryggeriet

Haandbryggeriet Fatlagret Bestefar

Fatlagret Bestefar fra Haandbryggeriet har en smak preget av nøtter og karamell med en balansert sødme ifølge DN. Avslutningen er dessuten preget av en lett bitterhet.

Alkoholprosent: 9 %
Passer til: Julekosen

Les saken

#juleøl #haandbryggeriet

Haandbryggeriet Even S'more X-mas

Med en fyldig og sødmefull øl som smaker melkesjokolade lar DN seg imponere av Haandbryggeriet. Stikkord er mørk sjokolade, vanilje, fat, kaffe og en lang søt ettersmak.

Alkoholprosent: 11 %
Passer til: Sjokolade, julekaker og julekos

Les saken

#juleøl #haandbryggeriet

Grünerløkka Bryggeri Rød Snø

Dagbladet mener dette er et ubalansert øl som smaker bitrere enn lukten tilsier.

Alkoholprosent: 4,7 %
Passer til: Apertiff

Les saken

#juleøl #grünerløkka-brygghus

Grans Juleøl

Årets juleøl fra Grans er klart og mørkt og lukter malt og stall. Middels fylde og en bitter smak.

Alkoholprosent: 4,7 %
Passer til: Den feiteste julematen

Les saken

#juleøl #grans-bryggeri

Grans Juleøl

Alkoholprosent: 4,7. Grans Juleøl har en kobberrød farge. VG synes den dufter av karamell, røstet korn og nøtter. Den smaker karamell, nøtter og mandarin med syrlige toner. Denne ølen passer til medisterpølser. Dagbladet mener den dufter malt og vørter og noe lær. Den smaker brent av malt og kaffe, med hint av metalliske undertoner. Ettersmaken er litt emmen.

Les saken

#juleøl #grans-bryggeri

Graff Julejuice

Graff har laget en dobbel IPA som ølakademiet mener er superfriskt og godt egnet som juleøl. Lukter stikkelsbær og urter og smaker av grapefrukt, urter og tropiske frukter.

Alkoholprosent: 7,5 %
Passer til: Pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #graff-brygghus

Graff Julebokk Fatlagret

Julebokk fra Graff Brygghus lukter vanilje og bourbon og passer ifølge Ølakademiet til julekosen. Smaken preges av vanilje, tobakk, kaffe og røstet malt og er godt balansert og bærer preg av fatlagring.

Alkoholprosent: 8,8 %
Passer til: Konfektkake eller kraftige oster

Les saken

#juleøl #graff-brygghus

Gouden Carolus Christmas

Dette belgiske ølet har en fyldig munnfølelse og lang ettersmak. Smaker søtt og krydret og lukter lakris, krydder og karamell.

Alkoholprosent: 10,5 %
Passer til: Ribbe, julepølser og røkt pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #het-anker

Garage Project Oh what a lovely day let's go out and pick some Elder

En annerledes juleøl. Surøl som DN mener nesten er nærmere vin enn øl. Lukt av blomster og en delikat og syrlig fruktsmak.

Alkoholprosent: 6,1 %
Passer til: Alene som apertiff

Les saken

#juleøl #garage-project

Frydenlund Juleøl (2019)

Juleøl fra Frydenlund er gyllent og klart i fargen og har et søtlig lukt. Dagbladet mener det er et ubalansert øl uten fylde og kaller det sukkersøtt.

Alkoholprosent: 4,5 %
Passer til: Ingen anbefaling

Les saken

#juleøl #ringnes

Frydenlund Juleøl

Alkoholprosent: 4,5. Frydenlund Juleøl dufter av vørter, mørk sirup, korn, grønne epler og kirsebær. Den smaker av modne bær, sirup og epler. VG mener ølen er noe i ubalanse. Passer best til salte oster. Dagbladet synes den dufter agurk, kokt kål og et hint av frityrolje. Smaken er ubestemmelig, men den er søt og syrlig samtidig. Den mangler bitterhet for god balanse.

Les saken

#juleøl #ringnes

Fredrikstad Juleøl (2019)

Et klart og mørkt øl som Dagbladet mener lukter merkelig. Smaken gjør inntrykket bedre og Dagbladet mener det er et godt øl med godt balansert smak.

Alkoholprosent: 4,7 %
Passer til: Pinnekjøtt og spesielt ribbe

Les saken

#juleøl #hansa-borg-bryggerier

Fjordfolk Julelager

Julelager fra Fjordfolk lukter nektarin og fersken og er et kremet og fyldig øl med smak av frukt mener DN.

Alkoholprosent: 5,8 %
Passer til: Juletorsk

Les saken

#juleøl #fjordfolk-mikrobryggeri

Færder Røkelse

Færder Røkelse er en røykt stout som lukter ristede nøtter og sjokolade ifølge DN. Ølakademiet smaker tobakk, knekk, brød, nøtter og ristet malt.

Alkoholprosent: 7 %
Passer til: Røkt pinnekjøtt og kraftige oster

Les saken

#juleøl #færder-mirkobryggeri

Færder Myrra

Myrra fra Færder er et amber ale med duft av mandel, kaffe og julekrydder. DN mener det smaker bløtt med preg av frukt og Ølakademiet kjenner smak av kaffe, knekk, appelsin samt et lite bærpreg.

Alkoholprosent: 6,5 %
Passer til: Ribbe og kalkun

Les saken

#juleøl #færder-mirkobryggeri

Færder Gull

Færder Gull er en belgisk dobbel med tykt skum. Ølakademiet mener det smaker fruktig med smaker som marsipan, karamell og syrlig bringebærsyltetøy.

Alkoholprosent: 8 %
Passer til: Kalkun eller lutfisk

Les saken

#juleøl #færder-mirkobryggeri

Fanø Bryghus Julebryg

Et dansk juleøl som lukter av mocca og mørk sjokolade. Smaker krydret frukt mener DN

Alkoholprosent: 7,5 %
Passer til: Pinnekjøtt og smalahove

Les saken

#juleøl #fano-bryghus

En Liten Øl Safir Julebrygg

Alkoholprosent: 4,7. En Liten Øl Safir Julebrygg dufter av sjokolade, marsipan, sirup og nøtter. Den smaker toffee, humle, nøtter og sjokolade, og har en lang, bitter ettersmak. Denne ølen passer til ribbe og spekemat.

Les saken

#juleøl #en-liten-øl

En Liten Øl Rubin Julebokk

En Liten Øl Rubin Julebokk har en duft av malt, vørter og nellik. Ølen er bløt og kremete på smak, har en lett sødme og er balansert.

Alkoholprosent: 7 %
Passer til: Ribbe

Les saken

#juleøl #en-liten-øl

En Liten Øl Ryolitt (2019)

Ølakademiet mener dette er et perfekt balansert og silkemykt øl. Fyldig, men ikke for søtt og med lukt av kokos, vanilje, krem og lakris. Smaken er preget av nøtter og sjokolade i tillegg til kokos og vanilje.

Alkoholprosent: 11 %
Passer til: Avec eller konfekt

Les saken

#juleøl #en-liten-øl

Eiker Midsvetrarblot

DN omtaler dette ølet fra Eiker som et friskt og søtt øl med tørr fin lengde. Preg av honning.

Alkoholprosent: 8,5 %
Passer til: Juletorsk og rakfisk

Les saken

#juleøl #eiker-ølfabrikk

EC Dahls Store Bjørn

Alkoholprosent: 9. EC Dahls Store Bjørn dufter karamell og sirupssnipper ifølge DN, og gjær, koriander, hvete og sitrus ifølge VG. Den er bløt, saftig og sødmefull med smak av gjær, plomme, søt fudge, bær, nellik, allehånde, sitron og pepper. Lang avslutning. Passer best til søtsaker, for eksempel julekaker skriver DN, mens VG vil ha denne ølen til kalkun med kraftig tilbehør.

Les saken

#juleøl #ec-dahls

E.C. Dahls Sankt Olav

Sankt Olav fra Dahls luker søt karamell, banangodteri og tørket frukt og nøtter mener DN. Smaken er også søt med preg av det samme.

Alkoholprosent: 9,1 %
Passer til: Ost og nøtter

Les saken

#juleøl #ec-dahls

E.C. Dahls Lille Bjørn Juleøl

Mørkebrunt juleøl med mye forskjellige lukter. Dagbladet kommenterer på tynn munnfølelse og for mye krydder til å være allroundøl.

Alkoholprosent: 4,6 %
Passer til: Julemat eller alene

Les saken

#juleøl #ec-dahls

EC Dahls Lille Bjørn

Alkoholprosent: 4,6. EC Dahls Lille Bjørn dufter av nellik, røde bær, mandel, lakris og anis. Den er mørk i fargen med fint skum. Ølen smaker av anis, røstet malt, lakris og har et lett pepperpreg. Denne passer best til julekaker.

Les saken

#juleøl #ec-dahls

Do They Know It's Christmas Stout

Alkoholprosent: 4,7. Do They Know It's Christmas Stout dufter av melkesjokolade, latte og rugbrød. Den er mørk brun i fargen, og smaker av kaffe, karamell, mørk sirup, svisker og dadler. Denne ølen passer til dessert eller alene.

Les saken

#juleøl #mack

Del Ducato Krampus Riserva Strepponi

Et italiensk øl som smaker av syrlig, fyldig og sødmefull frukt. DN beskriver det som et saftig og flott sammensatt øl.

Alkoholprosent: 9 %
Passer til: Ribbe

Les saken

#juleøl #birrificio-del-ducato

De Tvende Munken VI

Alkoholprosent: 6,5. De Tvende Munken VI har en blomsterduft med hint av banan skriver DN. VG mener den dufter av kjeks, gjær og noe kjemisk. Smaken er sødmefull og fyldig, lett krydret ifølge DN, VG mener den smaker syrlig røde bær, umoden frukt, karamell, høy, kjeks og treverk. Ølen har også smak av ingefær og allehånde. Passer til ribbe skriver DN, VG vil ha den til fugl.

Les saken

#juleøl #arendals-bryggeri

Dahls Juleøl Sterk

Alkoholprosent: 6. Dahls Juleøl Sterk har en kobberfarge, og dufter karamell, vørter, honning og kandissukker. Den har en smak av kaffe, søkt karamell og vørter. Denne ølen passer til stilton og paté.

Les saken

#juleøl #ringnes

Dahls Juleøl (2019)

Årets juleøl fra Dahls er det beste blant de klassiske juleølene i Dagbladets test. Ølet er mørkt og gyllent med lukt av honning og sirup. Smaken er godt balansert og både søtt og med et hint av bitterhet.

Alkoholprosent: 4,5 %
Passer til: Klassisk juletallerken

Les saken

#juleøl #ringnes

Dahls Juleøl

Alkoholprosent: 4,6. Dahls Juleøl dufter av nøtter, sirup, bringebærdrops, vørter og jordbær. Ølen smaker bringebærdrops, pepper, anis, marsipan og vørter. Passer best til juletorsken, mener VG. Dagbladet synes ølen dufter lakris og sjokolade, med innslag av vørter og malt. Smaken er søt med noe bitterhet. Ettersmak av våt kartong eller ull.

Les saken

#juleøl #ringnes

Dahls Julebrygg

Alkoholprosent: 4,5. Dahls Julebrygg dufter av tørket frukt, halm, stall med hint av smørduft og kokt kål, som ifølge Dagbladets testpanel kan tyde på at ølet rett og slett er litt ødelagt. De mener også at ølen smaker tynt og dårlig.

Les saken

#juleøl #ringnes

Corsendonk Christmas Ale

Med lukt og smak krydder med preg av malt og karamell og lukt preget av julekaker.

Alkoholprosent: 8,1 %
Passer til: Ribbe og pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #brouwerij-corsendonk

The piggy brewing company Christmas Break

Christmas Break fra det franske bryggeriet The Piggy Brewing Company lukter vått brent korn, svisker og mørk sjokolade mener DN. Smaken er fyldig kremet og sødmefull.

Alkoholprosent: 11 %
Passer til: Nøtter eller alene

Les saken

#juleøl #the-piggy-brewing-company

CB Juleøl

Alkoholprosent: 6,5. CB Juleøl dufter av frukt, karamell og korn ifølge DN. VG mener den har en aroma av bjørnebær, julekrydder, malt og sirup. DN synes smaken er maltpreget uten noen særlig intensitet, mens VG kjenner smak av krydder, røyk og bær. VG legger til at denne ølen er frisk og god, og at den passer til lutefisk.

Les saken

#juleøl #christianssands-bryggeri

Bush De Nöel

Et fruktig øl fra Belgia med fyldig og kremet munnfølelse i følge DN. Hint av krydder og lakris og med en lang ettersmak.

Alkoholprosent: 12 %
Passer til: Røkt pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #bush-de-noel

Bryggerhuset Juleøl Lussekatt Trippel

Alkoholprosent: 8. Bryggerhuset Juleøl Lussekatt Trippel dufter av gurkemeie, marsipan og safran. Den er søt, rik på smak og lett krydret. Ettersmaken er tørr. Denne ølen passer til marsipan skriver DN, mens VG ikke har noen anbefaling. VG skriver også at ølen har for mye krydder og framstår ubalansert.

Les saken

#juleøl #aass-bryggeri

BrewDog Get Out Claus Christmas

Denne stouten fra BrewDog lukter av bark, vanilje og sjokolade og har ifølge Apéritif en veldig fyldig smak preget av mørke bær, lakris og sjokolade.

Alkoholprosent: 8,2 %
Passer til: Dessert

Les saken

#juleøl #brewdog

Borg Juleøl (2019)

Juleølet fra Borg er mørkebrunt i farge. Dagbladet mener det er lite lukt, men at dette tas igjen på smaken som er kraftig og på grensen til svidd.

Alkoholprosent: 4,7 %
Passer til: Lett-røkt pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #hansa-borg-bryggerier

Borg Juleøl

Alkoholprosent: 4,7. Borg Juleøl er en mørk brun øl med mye skum. Den dufter spekeskinke og røyk, med hint av anisbrennevin. Ølen er fyldig uten å bli for søt, og har fine kryddertoner i ettersmaken.

Les saken

#juleøl #hansa-borg-bryggerier

Bøgedal Jul #1

Med lukt av lakris, mørk sjokolade og kanel, samt en smak av lakris med et hint av kaffe og den del sødme er dette danske ølet et godt alternativ til julen. Apéritif tipser imidlertid også om å lagre det i opptil ett år.

Alkoholprosent: 6,9 %
Passer til: Peiskos

Les saken

#juleøl #bøgedal

Birra del Borgo 25 Dodici

Et kobberrødt italiensk øl i klosterstil. DN mener det er en noe sødmepreget munnfølelse med godt maltpreg og at ølet gir en lett bitter avslutning. Lukter tørket frukt, sitrusskall og karamell.

Alkoholprosent: 8 %
Passer til: Nøtter og tørket frukt

Les saken

#juleøl #birra-del-borgo

Berentsens The Holy Bock Vanilla

Alkoholprosent: 7,5. Berentsens The Holy Bock Vanilla dufter søtt av karamell og vanilje med et hint av melkesjokolade. Den smaker også vanilje og sjokolade ifølge DN, og VG legger til treverk, dadler, røde bær, rosin, tropiske toner og malt. Denne ølen passer best til julekakene.

Les saken

#juleøl #berentsens-brygghus

Berentsens Stelliger Divum Juleøl

Alkoholprosent: 19. Berentsens Stelliger Divum Juleøl lukter karamell, kaffe, pepperkake, sjokolade og ristede nøtter. Den er fyldig og sødmefull, og smaker karamell, lakris, tobakk og kaffe. Passer best til julekosen.

Les saken

#juleøl #berentsens-brygghus

Berentsens Juleøl

Alkoholprosent: 4,7. Berentsens Juleøl er en mørk lager med en klar og mørk farge med lite skum. Den dufter karamell og marsipan, og smaker malt, nøtter, kaffe og knekk. Denne ølen passer til ost. Dagbladet er noe mindre imponert og mener ølen har hint av kokesjokolade i smaken, i en uharmonisk kombinasjon med en umamismak som blir beskrevet som en blanding av kokt skinke og buljong, med metallisk ettersmak.

Les saken

#juleøl #berentsens-brygghus

Berentsens Julefnugg

Alkoholprosent: 6,5. Berentsens Julefnugg dufter av mørk sjokolade og kaffe ifølge DN. VG synes den dufter nøtter, karamell, tørket frukt, svisker og røde bær. Den er fyldig og rik på smak med innslag av karamell, fudge, julekrydder og jordbær. Denne ølen passer til ribbe.

Les saken

#juleøl #berentsens-brygghus

Berentsens Jule Avec

Ølakademiet mener dette ølet fra Berentsens Brygghus er rundt og balansert med en god munnfølelse og kun mangler noe kullsyre for å nå helt opp. Lukter og smaker av kaffe og bær.

Alkoholprosent: 9 %
Passer til: Blåmuggost, sjokolade eller avec

Les saken

#juleøl #berentsens-brygghus

Baladin Noel Licorice

Dette italienske spesialølet fra Birra Baladin har ifølge Apéritif et deilig lakrispreg og en lang og deilig ettersmak. Lukten er naturlig nok også preget av lakris i tillegg til nøtter og karamell.

Alkoholprosent: 9 %
Passer til: Nytes best alene

Les saken

#juleøl #birra-baladin

Bådin Landegode

Alkoholprosent: 7,5. Bådin Landegode dufter sopp, appelsin, marsipan, peper og tyttebær. Ølen smaker karamell, røyk, tobakk, te, urter, lær og vanilje. Denne passer til spekemat.

Les saken

#juleøl #bådin

Austmann Stille Natt

Stille Natt lukter ifølge DN nellik og sjokolade med et hint av urter. Ølet smaker fyldig mørk frukt og har et kaffepreg.

Alkoholprosent: 9 %
Passer til: Røkt pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #austmann-bryggeri

Austmann Juleøl

Dagbladet beskriver lukten til Juleølet fra Austmann som fruktig med preg av tobakk og røyk. Ølet smaker balansert og det er et godt allroundøl, dog med et røykpreg.

Alkoholprosent: 4,7 %
Passer til: Det meste

Les saken

#juleøl #austmann-bryggeri

Atna Øl til Julemat

Et lettdrikkelig øl som har en rund munnfølelse. Dagbladet mener at ingen vil klage på denne, men at den kanskje er litt beskjeden.

Alkoholprosent: 4,7 %
Passer til: Lettere juleretter

Les saken

#juleøl #atna-bryggeri

Amundsen Ashes to Ashes Christmas 2019

En mørk og godt øl med ettersmak av kaffe. Ølakademiet mener blant annet det lukter vanilje og kokos og smaker ting som dadler, fiksen, vanilje og sjokolade.

Alkoholprosent: 10,5 %
Passer til: Ølakademiet mener du kan droppe desserten og drikke denne i stedet

Les saken

#juleøl #amundsen

Arendal 1839 Juleøl Ekstra Stærk

Alkoholprosent: 8. Arendal 1839 Juleøl Ekstra Stærk dufter av banan, karamell og nøtter. Den er fyldig og kremet. Ettersmaken er maltpreget. Ølen passer godt til pinnekjøtt.

Les saken

#juleøl #arendals-bryggeri

Ægir Gymre Julebrygg

Gymre julebrygg fra Ægir er et pent, mørkt og klart juleøl, men har en ufin lukt av fjøs. Dagbladet kritiserer også smaken for å være svidd og bitter og ha en lang ettersmak.

Alkoholprosent: 4,7 %
Passer til: Pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #ægir

Ægir Fimbul Oak Aged Xmas Ale

Med en duft av tre, salt lakris, vørterbrød og karamell gjør dette ølet fra Ægir en god figur hos DN. Smaken vurderer DN som rik, sødmefull frukt.

Alkoholprosent: 11,5 %
Passer til: Røkt pinnekjøtt

Les saken

#juleøl #ægir

Aass Uten Juleøl

Et klart og rødbrunt alkoholfritt juleøl fra Aass med kraftig og tiltalende duft. Dagbladet skryter av en god munnfølelse og at det er søtt uten å bli kvalmende.

Alkoholprosent: 0 %
Passer til: Klassisk julemat

Les saken

#juleøl #aass-bryggeri

Aas Juleøl Vellagret (2019)

Vellagret Juleøl fra Aass gjør en god figur, også i år, mener Apéritif. Med lukt av marsipan, lakrisrot og krydder og en god fylde og fin sødme i smaken er det et godt juleøl. Apéritif anbefaler imidlertid å lagre det til neste år for å få en enda rundere smak.

Alkolprosent: 9 %
Passer til: Kraftig julemat

Les saken

#juleøl #aass-bryggeri

Aass Juleøl Vellagret

Alkoholprosent: 9. Aass Juleøl Vellagret har en duft av krydder og karamell mener DN. VG synes den dufter sherryeddik, plomme, tørket frukt, karamell og appelsin. Den er fyldig og rik med en lett bitterhet, og smaker karamell, toffee, tørket frukt, appelsin og julekrydder. DN mener ølen passer best til røkt kjøtt, mens VG vil ha den til julekakene.

Les saken

#juleøl #aass-bryggeri

Aass Juleøl (2019)

Årets juleøl fra Aass er mørkt, gyllenbrunt og mye skum. Dagbladet mener det smaker av smør og føles fett og ubehagelig å drikke.

Alkoholprosent: 4,7 %
Passer til: Ingen anbefaling

Les saken

#juleøl #aass-bryggeri

Aass Juleøl

Alkoholprosent: 4,7. Aass Juleøl dufter ifølge VG røde bær, knekk og malt. Smaken er syrlig med innslag av sitrus og knekk. Denne ølen passer til ribbe. Dagbladet synes den dufter søtlig med utpreget gjærduft, med hint av smørkaramell og vanilje. Smaken er bitrere enn forventet, med noe sødme. Ølen er greit balansert. Noe skurrer litt ifølge Dagbladet.

Les saken

#juleøl #aass-bryggeri

Aass Bryggerimesterens Juleøl

Alkoholprosent: 4,7. Aass Bryggerimesterens Juleøl er en øl med mørkebrun farge og gyllent skum. Den dufter av popkorn og karamell. Smaken er søt, med hint av larisrot, toffee og britisk christmas pudding. Dette er en mektig øl med god fylde. Krydderet gjør den søt, uten å virke kvalmende.

Les saken

#juleøl #aass-bryggeri

7 Fjell Modraniht Dark Christmas Ale

Dette spesialølet fra 7 Fjell lukter en kombinasjon av humle, mørke malttoner, granskuddropps og cola. Smaken minner også om lukten mener Apéritif, med tydelig colapreg og en smak av søt lakris i finishen.

Alkoholprosent: 8 %
Passer til: Peiskos

Les saken

#juleøl #7-fjell-bryggeri

7 Fjell Miss Sophie, Blonde Christmas Ale

Miss Sophie fra 7 Fjell er ikke et dårlig, men kjedelig øl mener Dagbladet. Det bør serveres før maten da det er ubalansert.

Alkoholprosent: 4,7 %
Passer til: Før maten

Les saken

#juleøl #7-fjell-bryggeri

7 Fjell Enda mer Jul enn Jesus

Alkoholprosent: 7. 7 Fjell Enda mer Jul enn Jesus har en duft av vanilje, krydder og ingefær, samt melkesjokolade. Den er søt og har en lang, fin ettersmak. Denne ølen passer godt til julekaker.

Les saken

#juleøl #7-fjell-bryggeri

7 Fjell Admiral von Schneider Doppelbock

Alkoholprosent: 9. 7 Fjell Admiral von Schneider Doppelbock dufter av malt og svisker, er balansert og har en lett sødme ifølge DN. VG mener den dufter salt, honning, kandissukker, brød og gjær. Den er rik og fyldig på smak, og VG synes den smaker karamell, nøtter, mokka, røde bær, pepper og tørket frukt. DN mener ølen passer best til røkt pinnekjøtt, mens VG vil ha den til julekakene.

Les saken

#juleøl #7-fjell-bryggeri

7 Fjell 7 Sorter Christmas Ale

Alkoholprosent: 6,5. 7 Fjell 7 Sorter Christmas Ale lukter godt av karamell, tørket frukt og julekrydder skriver DN. VG legger til plomme, dadler, rosin, nøtter og kirsebær. DN synes den smaker julekrydder, og at den passer best til ribbe og pinnekjøtt. VG mener den smaker kald kaffe, kandissukker, vørter, nøtter, knekk, svisker og moden frukt. Dessuten synes VG ølen passer til karamellpudding.

Les saken

#juleøl #7-fjell-bryggeri