Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #juleøl

Populære emneknagger: #ipad #air #apple #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface

68 treff

Godt og blanda juleøl

Fra å bli drukket til ære for de hedenske gudene til å bli drukket ved nåtidens julefeiring – brygging av juleøl har en lang tradisjon her til lands. Uansett om du skal ha øl til ribbe, lutefisk, pinnekjøtt eller julekakene, i denne samletesten vil du finne den som passer best.

Les saken

#juleøl #nøgne-ø #st-hallvard #mack #ringnes #ec-dahls #arendals-bryggeri #en-liten-øl #7-fjell-bryggeri #kinn-bryggeri #aass-bryggeri #nøisom #berentsens-brygghus #hunsfos-bryggeri #sagene-bryggeri #klokk-og-co #voss-bryggeri #tonga-gardsbryggeri #hansa-borg-bryggerier #lofotpils

Voss Bryggeri Jolabrygg

Alkoholprosent: 6,5. Voss Bryggeri Jolabrygg dufter av frukt og karamell. Smaken er frisk og søt. Denne ølen passer til spekemat.

Les saken

#juleøl #voss-bryggeri

Tuftkall Juleøl

Alkoholprosent: 4,7. Tuftkall Juleøl har en duft av malt og karamell, og fargen er mørk gylden med fint skum. Ølen smaker svisker, nellik, røyk og har et røstet preg. Den passer til sylte.

Les saken

#juleøl #frøya-bryggeri

Tuborg Juleøl

Alkoholprosent: 4,5. Tuborg Juleøl er en mørk, rødgyllen øl som dufter av malt og halm, med kjemiske undertoner. Det smaker av kjeks og brødbakst, og gir ifølge testpanelet fra Dagbladet en stikkende, tørr følelse på tunga. Ølen er også litt vandig. Ettersmaken er ikke veldig god, men metallisk.

Les saken

#juleøl #ringnes

St. Hallvards Reservejul

Alkoholprosent: 9. St. Hallvard Reservejul har en duft av karamell, nøtter og tørket frukt, med hint av tørket appelsinskall ifølge DN. VG legger til svisker, røde bær og sirup. Den er fyldig og har en lang ettersmak, men fine krydrede toner. Ølen smaker karamell, malt, knekk, røde bær, nøtter, svisker og moden frukt. Den passer godt til både ribbe og pinnekjøtt.

Les saken

#juleøl #st-hallvard

St. Hallvards Bakjul

Alkoholprosent: 4,7. St. Hallvard Bakjul har en mørk farge, og dufter av syrlige bær, kaffe, kardemomme, cola og vanilja. Den smaker tropiske frukter, røyk, sjokolade og kirsebær. Denne ølen er balansert og god med avrundet bitterhet.

Les saken

#juleøl #st-hallvard

Skifjorden Heimlengt

Alkoholprosent: 4,7. Skifjorden Heimlengt er gylden oransje med fint skum. Den dufter appelsin, sitrus, ingefær, krydder og stikkelsbær. Smaken er preget av bitterhet og humle, sitrus og gress. Ølen passer til pinnekjøtt og fenalår.

Les saken

#juleøl #skifjorden-bryggeri

Skifjorden Heim Til Jul

Alkoholprosent: 5,5. Skifjorden Heim Til Jul er klar og gylden i fargen. Den dufter karamell, sagflis og krydder. Smaken er preget av karamell, grønn te, tørket frukt og krydder. Denne ølen passer til pinnekjøtt.

Les saken

#juleøl #skifjorden-bryggeri

Sagene Tannjul

Alkoholprosent: 8. Sagene Tannjul har en duft av karamell og nøtter med et snev av frukt. Ifølge DN smaker den smaker av malt, med en ettersmak av karamell. VG synes den smaker kaffe, sjokolade, svisker, røyk, honning og rosin. Denne ølen vil DN ha til pinnekjøtt, VG vil ha den til vaniljeis.

Les saken

#juleøl #sagene-bryggeri

Sagene Sterk Jul

Alkoholprosent: 6,5. Sagene Sterk Jul har en duft av karamell og malt, hasselnøtt og kardemomme. Smaken er også maltpreget og lett, med innslag av kaffe, røstet malt, mørke bær og krydder. Denne ølen passer til medisterpølse mener DN, mens VG synes den passer til pinnekjøtt.

Les saken

#juleøl #sagene-bryggeri

Sagene Rød Jul

Alkoholprosent: 4,7. Sagene Rød Jul har en kobberrød farge med lite skum. Den dufter noe anonymt men av frukt, korn og bær. Den smaker steinfrukt, bær, karamell og appelsinskall. Denne ølen passer best til spekemat. I Dagbladet er denne ølen blant dem som får totalslakt og lavest score. Testpanelet der mener den lukter støv, gamle bøker og kokt rosenkål. De mener også ølen har en bismak av muggen ost.

Les saken

#juleøl #sagene-bryggeri

Røros Gledelig Jul

Alkoholprosent: 4,7. Røros Gledelig Jul dufter av lussekatt, allehånde, kandissukker og nybakte hveteboller. Fargen er lysebrun. Ølen smaker mye av krydder, særlig pepper, kardemomme, røstet malt, allehånde. Denne passer til julekakene.

Les saken

#juleøl #røros-bryggeri-mineralvannfabrikk

Ringnes Julebokk

Alkoholprosent: 9. Ringnes Julebokk har ifølge DN en duft av banan, karamell og nøtter. VG synes den dufter kirsebær, mandel, mørk sirup og julekrydder. DN skriver at smaken er fyldig og med god balansert sødme, og VG legger til at den smaker sjokolade, kaffe, mandel, svisker, daddel og sirup. Avslutningen er litt kort. Denne ølen passer til ribbe mener DN, mens VG vil ha den etter middagen. Et særdeles godt juleøl. Denne må du ha i julen, skriver VG.

Les saken

#juleøl #ringnes

Ringnes Juleøl

Alkoholprosent: 4,6. Ringes Juleøl dufter av malt, knekk og kandissukker. Fargen er rødlig kobber. Ølen er lett krydret med smak av appelsin og knekk. Den er noe tam ifølge VG. Denne passer best alene. Dagbladet synes den er vandig med et saltpreg, og at den nesten er litt Farris-aktig. Den beskrives som tynn og bitter med en lett metallisk ettersmak.

Les saken

#juleøl #ringnes

Oslo Multekrem

Alkoholprosent: 4,7. Oslo Multekrem har en klar og rødlig farge. Den dufter bringebærdrops, og smaker også det i tillegg til karamell. Den er svært søt. VG synes den passer til bringebær, og den får trekk for en noe kunstig smak. Midt på juletreet.

Les saken

#juleøl #oslo-brewing-company

Nordlands Juleøl

Alkoholprosent: 4,5. Nordlands Juleøl har en klar rødlig kobberfarge. Duften er noe anonym, men har hint av røstet malt, kaffe og bær. Ølen smaker karamell, sirup og røde bær. Ifølge VG er den noe vannete i munnen. Passer best på egenhånd. Dagbladet mener ølen dufter søtlig og lett støvete med toner av malt. Smaken er søt og honningaktig, men den blir for kort synes testpanelet. Ølen er godt balansert mellom sødme og bitterhet i ettersmaken. Alt i alt en helt grei juleøl.

Les saken

#juleøl #ringnes

Nøisom Dobbelbock Juleøl

Alkoholprosent: 7,8. Nøisom Dobbelbock Juleøl har en duft av karamell og brent korn. Smaken er fyldig og sødmefull med hint av kaffe. Denne ølen passer til røkt pinnekjøtt.

Les saken

#juleøl #nøisom

Nøgne Ø Rød Jul

Alkoholprosent: 8. Nøgne Ø Rød Jul dufter av vørter og malt og krydder. Den er rik og kremete på smak. Hint av kaffe med lett bitter finish. Passer til røkt kjøtt.

Les saken

#juleøl #nøgne-ø

Nøgne Ø Julequad

Alkoholprosent: 10. Nøgne Ø Julequad dufter av mørk sjokolade og karamell. Den er fyldig med god maltsødme. Den passer godt til julekosen, med hint av lakris. God lengde.

Les saken

#juleøl #nøgne-ø

Nøgne Ø Hvit Jul

Alkoholprosent: 4,5. Nøgne Ø Hvit Jul skiller seg ut ved at det er en lys, strågul øl. Den dufter bittert av korianderfrø, nellik og sitrus. Ølen er god, men ikke spesielt julete mener testpanelet fra Dagbladet.

Les saken

#juleøl #nøgne-ø

Nøgne Ø God Jul

Alkoholprosent: 8,5. Nøgne Ø God Jul dufter av kaffe og mørk sjokolade. Den er fyldig og kjennes kremete i munnen. Ettersmaken er behagelig. Denne passer til røkt pinnekjøtt.

Les saken

#juleøl #nøgne-ø

Mack Julespesial

Alkoholprosent: 4,5. Mack Julespesial har en klar knekkfarge og gir IPA-assosiasjoner. Ølen dufter av humle, nyslått plen og mose, med hint av sitrus og grapefrukt. Ifølge Dagbladet er dette ingen klassisk juleøl, men en lettdrikkelig øl som passer til fisk.

Les saken

#juleøl #mack

Mack Juleøl Boks

Alkoholprosent: 4,5. Mack Juleøl Boks har en lavere prosent enn den på flaske. I Dagbladets test er denne testvinner. Ølen er mørkebrun med fint skum. Den dufter søtt av karamell, honning og har hint av blomster. Det er også sødme i smaken, med preg av honning og kandissukker og julekrydder. Det er også noe hint av brent, og sødmen balanseres fint med varm fruktighet og bitterhet i ettersmaken.

Les saken

#juleøl #mack

Mack Juleøl

Alkoholprosent: 6,5. Mack Juleøl har en duft av karamell, kaffe og mørk sjokolade. Fargen er klar, rødlig kobber. DN mener den er kremet og søt. VG synes den smaker røde bær, tørket frukt og karamell. Ifølge DN passer den til pinnekjøtt, mens VG mener den er best til desserter.

Les saken

#juleøl #mack

Mack Julebokk

Alkoholprosent: 9. Mack Julebokk dufter av karamell og ristede nøtter. Den har et hint av krydder, er søt og gir en kremete munnfølelse. Ettersmaken er fin og maltpreget. Den passer godt til røkt pinnekjøtt mener DN, mens VG vil ha den til desserten.

Les saken

#juleøl #mack

Lom Vinternatt

Alkoholprosent: 4,7. Lom Vinternatt dufter av anis, kvae, honning, nellik, allehånde og malt. Fargen er klar og kobberbrun. Ølen smaker svært krydret av muskat, ingefær, gjør, nellik og bær. Denne ølen passer best til sylte.

Les saken

#juleøl #lom-bryggeri

Lofotpils Julebrygg

Alkoholprosent: 7. Lofotpils Julebrygg dufter av appelsin, urter, julekrydder, nøtter, kaffe og karamell. Smaken er preget av karamell med et snev av brent kaffe ifølge DN. VG nevner også knekk, mokka og røyk. Den er lett bitter, og passer til både ribbe og pinnekjøtt skriver DN. VG mener den passer til karamellpudding og sjokolade.

Les saken

#juleøl #lofotpils

Lade Gaards Juleøl Sterk

Alkoholprosent: 6,5. Lade Gaards Juleøl Sterk dufter av karamell og banan ifølge DN. VG synes den dufter mandel, røde bær og kaffe. Smaken er preget av karamell, røyk, lær, anis og røstet malt. Ølen passer til ribbe.

Les saken

#juleøl #grans-bryggeri

Lade Gaards Juleøl

Alkoholprosent: 4,7. Lade Gaards Juleøl er en mørk lager som dufter røde bær, rabarbra og plomme. Den smaker ifølge VG kaffe, røsted malt, røyk og appelsin. Den er frisk og god. Passer best til lutefisk. Dagbladet mener denne dufter lett brent av kaffebønner, mørk knekk og mørk sjokolade. Smaker mye av det samme, med tydelige hint av brente rosiner og mokkabønner. Ølen er greit balansert, men kunne hatt mer fylde mener testpanelet.

Les saken

#juleøl #grans-bryggeri

Klokk & Co Juleklokk

Alkoholprosent: 8. Klokk & Co Juleklokk har en duft av kaffe, ristet korn og karamell. Den er søt med smak av brente aromaer. Denne ølen passer best til pinnekjøtt.

Les saken

#juleøl #klokk-og-co

Kinn Tomasmesse

Alkoholprosent: 10,5. Kinn Tomasmesse har en duft av nøtter, karamell, tørket frukt, mandelessens og safran. Den smaker av ristede nøtter og karamell, samt plomme og kirsebær. Sødmen er balansert, med god friskhet. Passer best til julekosen.

Les saken

#juleøl #kinn-bryggeri

Kinn Solsnu

Alkoholprosent: 7,5. Kinn Solsnu dufter ifølge DN lær og malt og har hint av tre. Den er lett krydret og maltpreget. VG synes den dufter frukt, appelsin, tropisk, gjær, pepper og karve. Smaker av eple, hvete, sitrus, og stikkelsbær, melon og honning. Ølen har fin fylde og har en tørr avslutning mener DN, VG er ikke like fornøyde og kaller det et annerledes juleøl. DN skriver at ølen passer til ribbe, mens VG vil drikke den til fisk og fugl.

Les saken

#juleøl #kinn-bryggeri

Kinn Julefred

Alkoholprosent: 7. Kinn Julefred har en duft av karamell og lakris, er lett balansert når det gjelder sødme og smak ifølge DN. VG mener den dufter sjokolade, kaffe, mokka og røkt malt, og at den smaker det samme. DN synes den passer til røkt pinnekjøtt, mens VG vil drikke den alene. Dagbladet mener denne ølen dufter godt, men at det ikke er mye jul å spore blant lakris og høy. De mener ølen har en middels bitterhet, med en godt balansert ettersmak. Likevel blir ølen hakket for tynn, og hadde kledd mer fylde og alkoholstyrke. Dagbladet mener denne ikke egner seg alene, men til fet mat.

Les saken

#juleøl #kinn-bryggeri

Kinn Advent

Alkoholprosent: 6. Kinn Advent lukter av tobakk og lær ifølge DN. VG synes den dufter nøytralt med et hint av malt, karamell og nellik. Ølen smaker humle, nøtter, julekrydder, nellik, kaffe og pepper. Både DN og VG mener den har en tørr avslutning. Den passer best til pepperkaker.

Les saken

#juleøl #kinn-bryggeri

Jul på Tonga

Alkoholprosent: 6. Jul på Tonga dufter fruktig med hint av anis og karamell. Smaken er også fruktig og frisk med noe kaffe. Denne ølen passer best til spekemat eller julepølse.

Les saken

#juleøl #tonga-gardsbryggeri

Hunsfos Juleøl

Alkoholprosent: 4,6. Hunsfos Juleøl dufter av kanel, kardemomme, kakao, vanilje og pepperkaker. Den smaker av tobakk, julekake, vanilje og kanel med noe humle. Denne ølen passer best til karamellpudding.

Les saken

#juleøl #hunsfos-bryggeri

Hunsfos Bryggeri Julewit

Alkoholprosent: 5,3. Hunsfos Bryggeri Julewit har en duft av krydder og kanel mener DN. VG legger til en duft av koriander, hvete, sitrus, malt, gjær, frukt og banan. Den lukter også av tørket frukt og røkt tre. Ifølge DN er smaken bløt med hint av muskatnøtt og nellikk, mens VG finner smak av hvetebolle, gul melom, tropisk, brød, urter og banan. Passer best til ribbe skriver DN, mens VG vil ha den til juletorsk.

Les saken

#juleøl #hunsfos-bryggeri

Hogna Rudolf

Alkoholprosent: 4,5. Hogna Rudolf dufter av bringrebærdrops, brød, knekk og malt. Den smaker mokka, solbær, bringebær, malt og kaffe. Fargen er mørk brun. Denne ølen passer best til marsipan.

Les saken

#juleøl #hogna-brygg

Hansa Juleøl

Alkoholprosent: 6,5. Hansa Juleøl dufter av ristede nøtter og karamell. Den er kremet og har en utpreget smak av malt. Dette er en allround juleøl.

Les saken

#juleøl #hansa-borg-bryggerier

Hansa Julebrygg

Alkoholprosent: 6,5. Hansa Julebrygg dufter av syrligebær, kaffe, karamell, kokos og kakao. Den smaker mokka, vanilje, sjokolade og mørk malt, med et fruktig preg. Denne ølen passer til lutefisk.

Les saken

#juleøl #hansa-borg-bryggerier

Hansa Ekstra Vellagret Julebrygg

Alkoholprosent: 4,7. Hansa Ekstra Vellagret Julebrygg dufter av nøtter, karamell og banan. Den er mørk og klar i fargen. Ifølge DN og VG er smaken maltpreget, men VG nevner også pepper, rosin og svike. Allround juleøl.

Les saken

#juleøl #hansa-borg-bryggerier

Haandbryggeriet Nissebrygg

Alkoholprosent: 4,5. Haandbryggeriet Nissebrygg har en uklar, mørk brun farge. Den dufter av maltekstrakt, honning, sirup og ost. Ølen har smak av tropiske frukter, pepper, kandissukker, vørter og lette krydderier. Denne passser til ost. Dagbladet er mer kritisk i sin vurdering, og mener ølen er besk og litt vandig. Testpanelet der synes heller ikke den dufter godt, men at det er et snev av vørter og honning, og ganske tamt.

Les saken

#juleøl #haandbryggeriet

Grans Juleøl

Alkoholprosent: 4,7. Grans Juleøl har en kobberrød farge. VG synes den dufter av karamell, røstet korn og nøtter. Den smaker karamell, nøtter og mandarin med syrlige toner. Denne ølen passer til medisterpølser. Dagbladet mener den dufter malt og vørter og noe lær. Den smaker brent av malt og kaffe, med hint av metalliske undertoner. Ettersmaken er litt emmen.

Les saken

#juleøl #grans-bryggeri

Frydenlund Juleøl

Alkoholprosent: 4,5. Frydenlund Juleøl dufter av vørter, mørk sirup, korn, grønne epler og kirsebær. Den smaker av modne bær, sirup og epler. VG mener ølen er noe i ubalanse. Passer best til salte oster. Dagbladet synes den dufter agurk, kokt kål og et hint av frityrolje. Smaken er ubestemmelig, men den er søt og syrlig samtidig. Den mangler bitterhet for god balanse.

Les saken

#juleøl #ringnes

En Liten Øl Safir Julebrygg

Alkoholprosent: 4,7. En Liten Øl Safir Julebrygg dufter av sjokolade, marsipan, sirup og nøtter. Den smaker toffee, humle, nøtter og sjokolade, og har en lang, bitter ettersmak. Denne ølen passer til ribbe og spekemat.

Les saken

#juleøl #en-liten-øl

En Liten Øl Rubin Julebokk

Alkoholprosent: 7. En Liten Øl Rubin Julebokk har en duft av malt, vørter og nellik. Ølen er bløt og kremete på smak, har en lett sødme og er balansert. Denne passer best til ribbe.

Les saken

#juleøl #en-liten-øl

EC Dahls Store Bjørn

Alkoholprosent: 9. EC Dahls Store Bjørn dufter karamell og sirupssnipper ifølge DN, og gjær, koriander, hvete og sitrus ifølge VG. Den er bløt, saftig og sødmefull med smak av gjær, plomme, søt fudge, bær, nellik, allehånde, sitron og pepper. Lang avslutning. Passer best til søtsaker, for eksempel julekaker skriver DN, mens VG vil ha denne ølen til kalkun med kraftig tilbehør.

Les saken

#juleøl #ec-dahls

EC Dahls Lille Bjørn

Alkoholprosent: 4,6. EC Dahls Lille Bjørn dufter av nellik, røde bær, mandel, lakris og anis. Den er mørk i fargen med fint skum. Ølen smaker av anis, røstet malt, lakris og har et lett pepperpreg. Denne passer best til julekaker.

Les saken

#juleøl #ec-dahls

Do They Know It's Christmas Stout

Alkoholprosent: 4,7. Do They Know It's Christmas Stout dufter av melkesjokolade, latte og rugbrød. Den er mørk brun i fargen, og smaker av kaffe, karamell, mørk sirup, svisker og dadler. Denne ølen passer til dessert eller alene.

Les saken

#juleøl #mack

De Tvende Munken VI

Alkoholprosent: 6,5. De Tvende Munken VI har en blomsterduft med hint av banan skriver DN. VG mener den dufter av kjeks, gjær og noe kjemisk. Smaken er sødmefull og fyldig, lett krydret ifølge DN, VG mener den smaker syrlig røde bær, umoden frukt, karamell, høy, kjeks og treverk. Ølen har også smak av ingefær og allehånde. Passer til ribbe skriver DN, VG vil ha den til fugl.

Les saken

#juleøl #arendals-bryggeri

Dahls Juleøl Sterk

Alkoholprosent: 6. Dahls Juleøl Sterk har en kobberfarge, og dufter karamell, vørter, honning og kandissukker. Den har en smak av kaffe, søkt karamell og vørter. Denne ølen passer til stilton og paté.

Les saken

#juleøl #ringnes

Dahls Juleøl

Alkoholprosent: 4,6. Dahls Juleøl dufter av nøtter, sirup, bringebærdrops, vørter og jordbær. Ølen smaker bringebærdrops, pepper, anis, marsipan og vørter. Passer best til juletorsken, mener VG. Dagbladet synes ølen dufter lakris og sjokolade, med innslag av vørter og malt. Smaken er søt med noe bitterhet. Ettersmak av våt kartong eller ull.

Les saken

#juleøl #ringnes

Dahls Julebrygg

Alkoholprosent: 4,5. Dahls Julebrygg dufter av tørket frukt, halm, stall med hint av smørduft og kokt kål, som ifølge Dagbladets testpanel kan tyde på at ølet rett og slett er litt ødelagt. De mener også at ølen smaker tynt og dårlig.

Les saken

#juleøl #ringnes

CB Juleøl

Alkoholprosent: 6,5. CB Juleøl dufter av frukt, karamell og korn ifølge DN. VG mener den har en aroma av bjørnebær, julekrydder, malt og sirup. DN synes smaken er maltpreget uten noen særlig intensitet, mens VG kjenner smak av krydder, røyk og bær. VG legger til at denne ølen er frisk og god, og at den passer til lutefisk.

Les saken

#juleøl #christianssands-bryggeri

Bryggerhuset Juleøl Lussekatt Trippel

Alkoholprosent: 8. Bryggerhuset Juleøl Lussekatt Trippel dufter av gurkemeie, marsipan og safran. Den er søt, rik på smak og lett krydret. Ettersmaken er tørr. Denne ølen passer til marsipan skriver DN, mens VG ikke har noen anbefaling. VG skriver også at ølen har for mye krydder og framstår ubalansert.

Les saken

#juleøl #aass-bryggeri

Borg Juleøl

Alkoholprosent: 4,7. Borg Juleøl er en mørk brun øl med mye skum. Den dufter spekeskinke og røyk, med hint av anisbrennevin. Ølen er fyldig uten å bli for søt, og har fine kryddertoner i ettersmaken.

Les saken

#juleøl #hansa-borg-bryggerier

Berentsens The Holy Bock Vanilla

Alkoholprosent: 7,5. Berentsens The Holy Bock Vanilla dufter søtt av karamell og vanilje med et hint av melkesjokolade. Den smaker også vanilje og sjokolade ifølge DN, og VG legger til treverk, dadler, røde bær, rosin, tropiske toner og malt. Denne ølen passer best til julekakene.

Les saken

#juleøl #berentsens-brygghus

Berentsens Stelliger Divum Juleøl

Alkoholprosent: 19. Berentsens Stelliger Divum Juleøl lukter karamell, kaffe, pepperkake, sjokolade og ristede nøtter. Den er fyldig og sødmefull, og smaker karamell, lakris, tobakk og kaffe. Passer best til julekosen.

Les saken

#juleøl #berentsens-brygghus

Berentsens Juleøl

Alkoholprosent: 4,7. Berentsens Juleøl er en mørk lager med en klar og mørk farge med lite skum. Den dufter karamell og marsipan, og smaker malt, nøtter, kaffe og knekk. Denne ølen passer til ost. Dagbladet er noe mindre imponert og mener ølen har hint av kokesjokolade i smaken, i en uharmonisk kombinasjon med en umamismak som blir beskrevet som en blanding av kokt skinke og buljong, med metallisk ettersmak.

Les saken

#juleøl #berentsens-brygghus

Berentsens Julefnugg

Alkoholprosent: 6,5. Berentsens Julefnugg dufter av mørk sjokolade og kaffe ifølge DN. VG synes den dufter nøtter, karamell, tørket frukt, svisker og røde bær. Den er fyldig og rik på smak med innslag av karamell, fudge, julekrydder og jordbær. Denne ølen passer til ribbe.

Les saken

#juleøl #berentsens-brygghus

Bådin Landegode

Alkoholprosent: 7,5. Bådin Landegode dufter sopp, appelsin, marsipan, peper og tyttebær. Ølen smaker karamell, røyk, tobakk, te, urter, lær og vanilje. Denne passer til spekemat.

Les saken

#juleøl #bådin

Arendal 1839 Juleøl Ekstra Stærk

Alkoholprosent: 8. Arendal 1839 Juleøl Ekstra Stærk dufter av banan, karamell og nøtter. Den er fyldig og kremet. Ettersmaken er maltpreget. Ølen passer godt til pinnekjøtt.

Les saken

#juleøl #arendals-bryggeri

Aass Juleøl Vellagret

Alkoholprosent: 9. Aass Juleøl Vellagret har en duft av krydder og karamell mener DN. VG synes den dufter sherryeddik, plomme, tørket frukt, karamell og appelsin. Den er fyldig og rik med en lett bitterhet, og smaker karamell, toffee, tørket frukt, appelsin og julekrydder. DN mener ølen passer best til røkt kjøtt, mens VG vil ha den til julekakene.

Les saken

#juleøl #aass-bryggeri

Aass Juleøl

Alkoholprosent: 4,7. Aass Juleøl dufter ifølge VG røde bær, knekk og malt. Smaken er syrlig med innslag av sitrus og knekk. Denne ølen passer til ribbe. Dagbladet synes den dufter søtlig med utpreget gjærduft, med hint av smørkaramell og vanilje. Smaken er bitrere enn forventet, med noe sødme. Ølen er greit balansert. Noe skurrer litt ifølge Dagbladet.

Les saken

#juleøl #aass-bryggeri

Aass Bryggerimesterens Juleøl

Alkoholprosent: 4,7. Aass Bryggerimesterens Juleøl er en øl med mørkebrun farge og gyllent skum. Den dufter av popkorn og karamell. Smaken er søt, med hint av larisrot, toffee og britisk christmas pudding. Dette er en mektig øl med god fylde. Krydderet gjør den søt, uten å virke kvalmende.

Les saken

#juleøl #aass-bryggeri

7 Fjell Enda mer Jul enn Jesus

Alkoholprosent: 7. 7 Fjell Enda mer Jul enn Jesus har en duft av vanilje, krydder og ingefær, samt melkesjokolade. Den er søt og har en lang, fin ettersmak. Denne ølen passer godt til julekaker.

Les saken

#juleøl #7-fjell-bryggeri

7 Fjell Admiral von Schneider Doppelbock

Alkoholprosent: 9. 7 Fjell Admiral von Schneider Doppelbock dufter av malt og svisker, er balansert og har en lett sødme ifølge DN. VG mener den dufter salt, honning, kandissukker, brød og gjær. Den er rik og fyldig på smak, og VG synes den smaker karamell, nøtter, mokka, røde bær, pepper og tørket frukt. DN mener ølen passer best til røkt pinnekjøtt, mens VG vil ha den til julekakene.

Les saken

#juleøl #7-fjell-bryggeri

7 Fjell 7 Sorter Christmas Ale

Alkoholprosent: 6,5. 7 Fjell 7 Sorter Christmas Ale lukter godt av karamell, tørket frukt og julekrydder skriver DN. VG legger til plomme, dadler, rosin, nøtter og kirsebær. DN synes den smaker julekrydder, og at den passer best til ribbe og pinnekjøtt. VG mener den smaker kald kaffe, kandissukker, vørter, nøtter, knekk, svisker og moden frukt. Dessuten synes VG ølen passer til karamellpudding.

Les saken

#juleøl #7-fjell-bryggeri
Følg oss på Facebook

Vi publiserer alle nye tester via vår Facebookside. Følg oss for å holde deg oppdatert på nye tester.