Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
Hvilken projektor du bør velge kommer blant annet an på lysforhold og bruksområde. (Illustrasjonsbilde: BenQ)

Velg riktig projektor til hjemmet eller arbeidsplassen

Projektorer kommer i mange former og prisklasser. Sjekk hvilke som gir mest valuta for pengene enten du skal realisere hjemmekinodrømmen, holde presentasjoner på jobben, eller ser etter en flerbruksmaskin.

Annonse

Projektoren har vært en klassiker i jobbsammenheng i en årrekke for alle som tilbringer arbeidstiden på et kontor. Billigere og bedre teknologi har fått mange til å la seg friste til å også skaffe seg en projektor som hjemmekino og nyvinninger som Netflix, Apple TV og Chromecast har dessuten gjort projektor til et reelt alternativ til en vanlig TV for mange.

Les også: Her er de beste mini-projektorene

Det er imidlertid en god del å sette seg inn i om man skal kjøpe projektor for første gang. Derfor har vi samlet de viktigste avveiningene i en artikkel under. Om du allerede er godt belest og vil se de siste testresultatene kan du scrolle ned til listen, eller klikke her.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Testvinnende projektorer

Sony er for øyeblikket nærmest enerådende i luksussegmentet, som den eneste leverandøren av native 4K-oppløsning (mer om dette lenger ned). Testvinneren Sony VPL-VW520ES er noe av det råere man kan ha hjemme i stua, men med en nesten sekssifret pris og en størrelse og vekt som krever et oppheng som i seg selv er i prisklasse med en HD-projektor er den definitivt kun for entusiaster.

Sony har også den HD-projektoren som kommer best ut. Sony VPL-HW65ES ligger noen hakk over folkefavoritt BenQ sin W2000, men sistnevnte er også en tredjedel av prisen og gir mye for pengene.

Vurderer du TV vs projektor? Se den store testen av TVer.

Slik velger du riktig projektor

Hvilken projektor du bør velge har ikke bare sammenheng med lommebokens tykkelse. Bruksområde og plassering bør spille minst like stor rolle i valget, siden få projektorer er gode i alle settinger.

Hjemmekino, sport eller spill?

Noen projektorer er spesialisert på film eller powerpoints, mens andre er flerbruksmaskiner som gjør en grei jobb på tvers av oppgaver. Egenskapene du bør se etter kommer an på bruksområdet.

Film krever god fargegjengivelse og sortnivå

God fargegjengivelse innebærer at projektoren viser farger riktig, i tråd med det originale materialet. Er man filmentusiast og ønsker en fargegjengivelse som er så lik som mulig til filmskaperens originale farger bør man vurdere en projektor som viser farger i tråd med standarden Rec. 709.

Sortnivå er viktig for kontrasten i bildet og diskuteres under mørkelagte rom under.

Godt sortnivå kommer virkelig til sin rett i et mørkt rom. (Illustrasjonsbilde: Sony)
Husk at sport har mye bevegelse

Skal du bruke projektoren til å se mye sport er det smart å velge en projektor som håndterer bevegelse godt.

Rask panorering kan ofte skape et mindre skarpt bilde (motion blur), som er et mer merkbart problem når man ser sport enn f.eks. film. God lysstyrke er ofte også en fordel for sportssendinger.

Spilleglade bør se på responstid

"Gamere" som vil koble en spillkonsoll til projektoren bør se nøye på såkalt "input lag" - tiden fra signalet mottas til det vises på skjermen. Spesielt om man skal spille actionfylte spill over internett med andre spillere vil du kunne få en dårlig opplevelse om input lag er for høy (og oftere tape).

Hvor høy input lag som er akseptabel har å gjøre med hvor høyt nivå du spiller på. For de fleste spillere er opp til 166 millisekunder med total lag ikke merkbar, men vær oppmerksom på at det allerede er "innebygget" lag i konsollen, avhengig av hvor mange frames per second (FPS) den kjører spillet på. Jo lavere FPS, jo mer merkbar lag.

For 30 FPS bør man ha en projektor med input lag på maksimalt 66 ms. For 60 FPS er alt under 100 ms levelig. For mer informasjon om input lag les her.

Presentasjoner trenger skarpt bilde

Skal du avholde presentasjoner i f.eks. jobb- eller skolesammenheng er det viktig med et bilde som gjengir data, tall og skrift med høy skarphet.

Ofte er det en avveining mellom å vise krystallklar skrift i statiske bilder og å vise god video, så pass på at du fokuserer på det bruksområdet som er vanligst.

Rommet avgjør hva du trenger

Lysforhold og plasseringsmuligheter i rommet projektoren skal stå har stor betydning for hvilke egenskaper du bør se etter i projektoren.

Lyse rom krever flere lumen

I et lyst rom er lysstyrken på projiseringen viktig. Mange har ikke muligheten til å gjøre rommet helt mørkt, enten på grunn av manglende solskjerming eller at lyset må være på, for eksempel under en presentasjon på en arbeidsplass. Jo flere lumen, jo sterkere lysstyrke har projektoren. Har den for få lumen blir bildet blast og vanskelig å se.

2-3000 lumen burde gi godt bilde i et opplyst rom, men du kan trenge mer for et veldig stort rom. I et helt mørkelagt rom kan imidlertid mer enn 2000+ lumen bli slitsomt for øynene.

Ny teknologi har gjort det mulig å få plass til en projektor i rom der det før var umulig. F.eks. LG PF1000U kan stå helt foran ved veggen på et vanlig TV-bord. (Illustrasjonsbilde: LG)
Mørkelagte rom gjør sortnivå viktig

Dersom du har mulighet til å lage en skikkelig hjemmekinohule med full mørkelegging blir sortnivå (svartnivå / black level) betydningsfullt for opplevelsen.

Sortnivået handler om hvor nærme projektoren kan komme til å vise en perfekt sort/svart farge, som er en utfordrende ting å gjøre med en lyskanon.

Dette blir spesielt viktig i mørke nattscener og lignende på film der et dårlig sortnivå gjør at bildet blir utvasket og vanskelig å se. Lyse rom gjør det uansett vanskelig å få full nytte av sortnivået, men i et mørkelagt rom kommer projektorer med høyt sortnivå virkelig til sin rett.

Linseskift gir mer fleksibilitet

Dersom du ikke står fritt til plasseringen av projektoren, eller ønsker fleksibilitet i hvor bildet projiseres, er det en stor fordel om projektoren har vertikal og horisontal linseskift.

Vertikal linseskift gir mer fleksibilitet på høyden du kan ha projektoren på og gjør det lettere å stille inn størrelsen på bildet riktig siden du har mer fleksibilitet på hvor langt unna den kan stå. Særlig en fordel om projektoren ikke skal henge i taket.

Horisontal linseskift lar deg plassere projektoren på høyre eller venstre side av hvor bildet skal vises og er praktisk om den f.eks. skal stå på et bord ved siden av sofaen.

Flere tester trekker i score når det ikke medfølger 3D-briller, selv om dette må sies å være en liten utgift sammenlignet med investeringen.

HD, UHD/4K og 3D

Oppløsningen har stor betydning for opplevelsen av bildet, men husk at du må ha innhold som matcher.

HD: Godt nok for de fleste

De fleste projektorer kommer i disse dager med HD-oppløsning (high definition). Men vær OBS på at ikke alle er full HD (1080p). Enkelte er 720p, som innebærer at det er færre pixler og dermed lavere oppløsning. Med et såpass stort bilde man får med en projektor er forskjellen mellom 720p og 1080p mer merkbar enn for TVer.

Til syvende og sist kommer det an på innholdet du projiserer hvor merkbar denne forskjellen blir. Om du i hovedsak streamer over en gjennomsnittlig internettlinje kan det være at du ikke merker den største forskjellen i dag, men om du f.eks. spiller av fra en BluRay-spiller vil du se betydelig forskjell.

UHD/4K: Fremtidsrettet, men dyrt og lite innhold

HD sin storebror, 4K-oppløsning (ofte kalt UHD: Ultra HD) har gjort sin innmarsj på TV-markedet og i senere år og er også en mulighet for projektorer. En 4K-projektor er mer en langtidsinvestering med tanke på mangelen på 4K-innhold. Fra film til TV og live-events: Det lages rett og slett ikke så mye innhold i UHD-oppløsning ennå.

Et godt eksempel er de Olympiske leker i Rio. Det var nesten umulig å få 4K-sendinger i Norge, og selv i USA viste kun NBC åpnings- og avslutningsseremoniene og et fåtall av øvelsene i 4K og da et døgn etter de fant sted for å få tid til å nedskalere fra 8K.

Med tanke på dagens prisnivå skal man ha en unormalt dype lommer for å kunne å forsvare en 4K-projektor til hjemmekinoanlegget. Trolig vil mer 4K-innhold gå hånd-i-hånd med lavere priser på utstyret.

3D: Artig, men kanskje mest gimmick for ikke-entusiaster?

Stadig flere projektorer kommer med mulighet til å vise 3D-bilde og mange kommer med 3D-briller inkludert. 3D-film har blitt stadig mer populært på kino og om dette er noe du selv har et stort ønske om å ha hjemme i stua er det viktig å velge en projektor med lite problemer med såkalt 3D crosstalk, populært kalt "ghosting". Dette er en feil der bildet som skulle vært sett av et øye blir sett av det andre øyet, noe som kan være ubehagelig og forstyrrende for seeren.

Lysstyrke blir også viktig for å få godt 3D-bilde.

Best i test

2016

Sony VPL-VW520ES

Sony VPL-VW520ES

89/100

Hjemmekinoprojektor av ekstremt høy kvalitet og tilsvarende pris. Med sin native 4K-oppløsning og HDR-støtte leverer denne projektoren noe av det beste markedet kan tilby. Det eneste som blir nevnt negativt om bildet er litt crosstalk/ghosting i 3D og en test nevner litt svak gammakurve, som påvirker dybde og fargetoner. De fleste testene er enige om at prisen gir god verdi for pengene, selv om noen mener det er frekt å ikke inkludere 3D-briller i dette prisskiktet.

Totalscore: 89/100

Basert på 13 tester. Pris fra 126 872,-

Pris fra 126 872,-

Stuff UK (2016)

It is an amazing bit of home cinema kit, if you aren’t put off by the prospect of selling your firstborn to help get it in your home, Les saken

100
What Hi-Fi? (2016)

One of the most cutting-edge, future-proofed home cinema projectors money can buy. Les saken

100
Projection HomeCinema France (2015)

Sony has accustomed us to excellence. We are somewhat disappointed by the lack of innovations. Les saken

97
Home Cinema Choice (2016)

A jaw-dropping sub-£10,000 cinema projector Les saken

97

Vis alle tester (+8)

AudioVision (2016)

Excellent 4K projector, easy installation Les saken

91
TechRadar (2015)

Stunning images. Unprecedented future-proofing. It's one hell of a beamer Les saken

88
Trusted Reviews (2015)

Combining 4K and HDR thrills to cement Sony’s current position as the maker of our favourite sub-£10k projectors. Les saken

85
4K (2015)

A powerful, exquisite piece of home entertainment craftsmanship Les saken

85
Video Magazin (2015)

HDR-ready, extended color space and fabulous contrast range Les saken (krever medlemskap)

83
VideoAktiv Magazin (2016)

Excellent home theater projector with further increased image quality

81
Lyd & Bilde (2016)

Luksusprojektor. Trekk for pris og usikkerhet rundt kompatibilitet med UHD Blu-ray. Les saken

80
AVForums (2016)

We wanted to see Sony knock it out the park yet again, but they turned up with the same technology as two years ago Les saken

78
Sony VPL-VW300ES

85/100

En våt drøm for hjemmekinoenttusiaster. Denne native 4K-projektoren gir mye for pengene om du først har bestemt deg for 4K, og løfter også bildekvaliteten på HD-innhold. Prisen setter den likevel klart på entusiast-nivå og med sine 14 kilo krever denne projektoren i tillegg et takoppheng som fort kan bli like dyr som en ordinær HD-projektor. Får hard medfart i flere tester for at den ikke inkluderer 3D-briller med tanke på totalprisen. Hovedegenskapen denne projektoren mangler sammenlignet med de dyrere storebrødrene er dynamisk iris.

Totalscore: 85/100

Basert på 17 tester.

Tech Guide Australia (2014)

Sony has hit it out of the park with this 4K projector which provides excellent performance and incredible picture quality. Les saken

100
Prad Testmagazin (2015)

One of the best projectors you can buy Les saken

100
Trusted Reviews (2014)

As an all-round package, it’s one of our favourite projectors of all time. Les saken

100
What Hi-Fi? (2015)

This fantastic 4K all-rounder is pricey, but not many projectors make your movies look this good Les saken

100
Home Cinema Choice (2015)

The VPL-VW300ES is an almost irresistible proposition for home theatre fans. Les saken

94

Vis alle tester (+12)

AVForums (2014)

When you take into account the price of Sony's other 4K projectors it starts to look like remarkable value. Les saken

89
AudioVision (2015)

Fascinating 4K image quality Les saken

89
HifiTest (2015)

Unbeatable price-performance ratio Les saken

88
TechRadar (2015)

If you've got the money, the space and the 4K source, the VPL-VW300ES is a shoe-in Les saken

88
Video Magazin (2014)

Accurate and sharp color, with wide adjustable lens Les saken (krever medlemskap)

81
Lyd & Bilde (2015)

Litt som å kjøpe seg ny flott og dyr stasjonsvogn uten å ta med skinnseter og hengerfeste Les saken

80
Ère Numérique (2015)

Picture quality to die for, whatever the source. Les saken

78
M3 (2015)

Kanonbra 4k-projektor för ambitiösa nördar Les saken

78
CNET (2015)

With most 4K current sources and all 1080p material, its resolution advantage over 1080p projectors is negligible Les saken

76
01net (2015)

Considering the current lack of 4K content, we cannot recommend buying such a device Les saken

75
Review Giant (2015)

If you have the money, space, and 4K material, this will make a showpiece of your next home theater. Les saken

75
Expert Reviews (2015)

With hardly any 4K content available, it's an expensive bit of future-proofing Les saken

50
BenQ W2000

84/100

Laget for hjemmekino og gaming i ikke helt mørkelagte rom. Bildekvalitet og nøyaktig fargegjengivelse er BenQ w2000 sin store styrke, i tillegg til prisen. Får også skryt for at de innebygde høytalerne er svært gode til projektor å være. Trekkes i hovedsak for middelmodig sortnivå og skyggedetaljer, som gjør at den ikke fungerer optimalt i rom som kan mørkelegges helt. Noen tester nevner også litt DLP regnbue-effekt.

Totalscore: 84/100

Basert på 19 tester. Pris fra 12 043,-

Pris fra 12 043,-

Lyd & Bilde (2016)

Best i test. Fargene er superbe. Les saken

100
VideoFilmen (2016)

High contrast with very natural colors Les saken (krever medlemskap)

100
Les Numériques (2015)

An excellent projector for home cinema. Works great out of the box. Les saken

100
Lite Magazin (2015)

For demanding film fans and gamers Les saken

98
Projection HomeCinema France (2015)

Allows the movie fan at home to abandon his remote and devotehimself entirely to the pleasure of the film. Les saken

93

Vis alle tester (+14)

tbreak (2016)

If you can look past the slightly muddled black levels, the the W2000 does everything else exceptionally well,. Les saken

89
TechRadar (2015)

Offers one of the loveliest Blu-ray performances so far, with a modicum of rainbow effect, so-so black levels and a hint of film judder. Les saken

88
Chip (2016)

Good image quality, low power consumption and quiet fan Les saken

86
AudioVision (2016)

Bright and sharp with good stereo sound Les saken (krever medlemskap)

80
AVForums (2015)

In its best environment it offers excellent performance at a stellar price. Les saken

78
ZDNet Benelux (2016)

BenQ reaffirms its position in the home theater projector market Les saken

78
Home Cinema Choice (2016)

It’s not a perfect one because of its black level foibles, but there's enough talent to satisfy your bigscreen urges. Les saken

78
AudioVideoHD (2016)

BenQ again asserts its supremacy of DLP projectors in the 1000 euro range. Les saken

75
Trusted Reviews (2015)

Ticks a lot of boxes for home cinema fans with its connectivity, unusually refined picture quality and effectiveness out of the box. Les saken

75
Review Giant (2015)

Ticks a lot of boxes for home cinema fans with its connectivity, unusually exquisite picture quality and effective Rec 709 preset. Les saken

75
HifiTest (2016)

Excellent home cinema projector Les saken

75
What Hi-Fi? (2016)

A great performer at the price, with superbly balanced colours and an immersive picture. Les saken

75
FWD Magazine (2016)

Combines stunning color reproduction and excellent calibration with a good illumination and reasonable placement for the price. Les saken

75
PC Mag Middle East (2016)

Good calibration controls, offering natural and realistic colours, all the while offering excellent brightness,. Les saken

75
Sony VPL-HW65ES

83/100

Full HD-projektor fra Sony i premiumklassen. Dersom 4K gjør et for hardt innhogg i budsjettet er dette et sterkt hjemmekinoalternativ med meget skarpt bilde og spreke farger. Trekkes i hovedsak for at den ikke har helt "premium-følelse". Ellers ikke helt ideelle fabrikkinstillinger og noe crosswalk/ghosting i 3D som også adskillig dyrere modeller lider av

Totalscore: 83/100

Basert på 9 tester. Pris fra 31 507,-

Pris fra 31 507,-

What Hi-Fi? (2016)

An excellent proposition for film buffs who want a compelling, cinematic picture for their Blu-ray collection Les saken

100
Projector Central (2015)

Everything you want in a home theater picture. Video gamers will find the very quick 21 ms input lag to be extremely attractive Les saken

94
Projection HomeCinema France (2016)

Sony may have rested a bit too much on its laurels. Missing the premium quality of the predecessors. Les saken

88
AudioVision (2016)

Projector with high contrast and sharp detail Les saken

85
Trusted Reviews (2016)

Keeps Sony’s current projector roll going in emphatic style – and proves there’s plenty of life left in HD yet. Les saken

84

Vis alle tester (+4)

Lyd & Bilde (2016)

Savner premium-følelsen som forventes av en projektor til 30.000 kr Les saken

80
AVForums (2016)

Cinematic images with superb colour performance as well as stunningly good 3D Les saken

78
HifiTest (2016)

Perfect calibrated is the VPL-HW65 a blast Les saken

75
Sound & Vision (2016)

Beams bright images with great contrast and delivers performance so good that you may not care it’s not 4K. Les saken

65
BenQ W1350

79/100

Flerbruksmaskin best egnet for den som vil bruke projektoren til en kombinasjon av å se sport, spille spill og se film en gang i blant. Har bedre lysstyrke enn forgjengeren W1300, noe som gir bedre 3D og bedre bilde i lyse rom. Mindre egnet som rendyrket hjemmekino i et rom med kontroll over lyskilder, grunnet middelmodig sortnivå, betydelig viftestøy og noe regnbueeffekt.

Totalscore: 79/100

Basert på 13 tester.

01net (2015)

The new reference point for full HD projectors at less than 1000 euros Les saken

100
Lite Magazin (2015)

With the optional Wireless Full HD Kit a great choice Les saken

98
Lyd & Bilde (2015)

Godt utstyrt til å være budsjettprojektor Les saken

80
AudioVideoHD (2015)

One of the best in the category new projectors around 1000 euros Les saken

75

Vis alle tester (+8)

HifiTest (2015)

Simple color management and added WiFi options Les saken

75
TechRadar (2015)

All-rounder whose image peaks with 3D Les saken

75
Expert Reviews (2015)

A versatile compact projector with great image quality, but a bit of judder just spoils things a little Les saken

75
Entertainment Focus (2016)

I’d recommend the projector to anyone who enjoys regular movie and game nights. Les saken

75
Video Magazin (2015)

A bit noisy and very long switching times Les saken (krever medlemskap)

73
Trusted Reviews (2015)

Capable of producing beautifully rich, clean and bright pictures, it is compromised by fan noise and picture flaws. Les saken

73
Ère Numérique (2015)

Balanced colors, high contrast and quality 3D. Downsides are fan noise, judder and lack of horizontal lens shift. Les saken

67
AVForums (2015)

Not the next best movie viewing machine, but does everything it sets out to do with sports, TV and gaming. Les saken

67
ViewSonic Pro7827HD

79/100

En underholdningsprojektor på budsjett som gir mye for pengene. Bråkete. Nevnes også at fjernkontrollen ikke har baklys og derfor er veldig vanskelig å bruke i et mørkt rom.

Totalscore: 79/100

Basert på 8 tester.

Projector Central (2016)

One of the more impressive home entertainment projectors in its price range. Les saken

91
Home Cinema Choice (2016)

Pictures are clean, dynamic, tonally balanced and unfatiguing over long viewing periods Les saken

88
Trusted Reviews (2016)

It can adapt to your needs far more successfully than I’d have thought possible for £600. Les saken

83
Chip (2016)

First class picture quality Les saken (krever medlemskap)

82
Les Numériques (2016)

Offers a good price / quality ratio, but it cannot do better than our current reference, the BenQ W1070+ Les saken

75

Vis alle tester (+3)

01net (2016)

Among the cheapest Full HD models worthy to enter the living room Les saken

75
Video Magazin (2016)

It lacks not many, but important features Les saken (krever medlemskap)

69
AVForums (2016)

Suffers from the same issues as other budget DLP models. However at the price point it makes a good case as an all-rounder. Les saken

67
Epson EH-TW5350

75/100

Hjemmekinoprojektor som gir veldig godt bilde og fargespekter gitt prisen. Trekk for under middels sortnivå, som gjør at mørke filmscener ikke får den dybden de trenger. Flere tester bringer også opp høy viftestøy i normal modus, og enkelte nevner irisstøy og dårlig kontrast.

Totalscore: 75/100

Basert på 9 tester.

Alles Beste (2016)

Superb image without recalibration, but fan could be quiter Les saken

100
Lyd & Bilde (2016)

Lykke til med å klare bedre farger i denne prisklassen. Les saken

80
AVForums (2016)

For a budget 3LCD model it offers a lot of positive image attributes as well as excellent 3D viewing Les saken

78
HifiTest (2016)

The cooling fan produces a high level of noise Les saken

75
Entertainment Focus (2016)

Considering it’s essentially a budget projector the image quality is stunning Les saken

75

Vis alle tester (+4)

Video Magazin (2015)

Pleasant picture, good image enhancer, but no gamma correction Les saken (krever medlemskap)

73
Projection HomeCinema France (2015)

Not able to fight against similar projectors when it comes to contrast. Les saken

73
AudioVision (2016)

Very bright with balanced colors, but moderate contrast Les saken

72
Trusted Reviews (2015)

True movie fans would be better looking elsewhere Les saken

50
Epson EH-TW5210

73/100

Gir meget god valuta for pengene. Den leverer et godt bilde både i lyse og mørke rom og med en input lag på under 30 ms gjør den også til et habilt budsjettvalg for gamere. Middelmodig sortnivå og en del viftestøy kommer på kjøpet, men man må opp i pris for å bli kvitt dette.

Totalscore: 73/100

Basert på 5 tester.

ZDNet Benelux (2015)

An excellent solution for those who want a home theater at an affordable price. Les saken

78
AVForums (2016)

Excellent value for money vs. performance Les saken

78
Trusted Reviews (2016)

A much better video and gaming performance for dark and bright rooms alike than you’ve any right to expect for so little cash. Les saken

75
Video Magazin (2016)

Accurate color space and Lens Shift are exemplary in the price range Les saken (krever medlemskap)

72
HjemmePC (2015)

Lysstyrken og poppet i bildet er definitivt på plass. Sortnivået er ok men ikke noe mer. Les saken

60
NEC V302H

73/100

Med en lysstyrke på 3000 lumen og projisering myntet på å vise skrift og data skarpt, er dette et godt valg for en rimelig, profesjonell projektor i presentasjons- eller skolesammenheng. Testene er enige om at projektoren er dårlig egnet for videovisning. Skal man vise mer enn korte videosnutter er det bedre å velge en annen projektor.

Totalscore: 73/100

Basert på 3 tester. Pris fra 9 367,-

Pris fra 9 367,-

Projector Central (2015)

A rock-solid 1080p projector for conference rooms, classrooms, and meeting rooms. Les saken

97
PC Mag UK (2015)

A bright, moderately priced 1080p data projector, with good quality for data images and a solid set of connection choices. Les saken

63
Lyd & Bilde (2016)

Skarpe bilder og lite støy, men projektoren sliter med rødnivå og svartnivået blir for blast. Les saken

60
Acer V7500

71/100

Hjemmekinoprojektor som gir relativt godt bilde med tanke på budsjettet, dog ikke feilfritt. Vertikal linseskift gir mer fleksibilitet i plasseringen. Får trekk for viftestøy og lite brukervennlig fjernkontroll.

Totalscore: 71/100

Basert på 10 tester.

AV Magazin (2016)

Excellent quality with flawless 3D playback Les saken

100
Projection HomeCinema France (2015)

The image of this new Acer projector surpasses that of its competitors in the same price range. Les saken

82
AudioVision (2015)

Very helpful Lens Shift feature Les saken

76
Trusted Reviews (2016)

A bargain. Home cinema-friendly performance that wouldn’t look out of place on a projector costing £200-£300 more. Les saken

75
AudioVideoHD (2016)

A projector to consider for home-movie buffs on a budget Les saken

75

Vis alle tester (+5)

Video Magazin (2015)

Very bright, great Lens Shift feature, but color correction functionless Les saken (krever medlemskap)

72
Chip (2016)

Only 1.257 Lumen, needs dark room Les saken (krever medlemskap)

62
Lyd & Bilde (2016)

Akseptabel bildekvalitet, men vifta bråker litt mye og fjernkontrollen mangler grunnleggende innstillinger. Les saken

60
FWD Magazine (2016)

Cheaper, but not without some compromises. Weak colors. Placement and connectivity are the strengths. Les saken

50
Epson EB-U04

67/100

Denne projektoren er først og fremst laget for kontorbruk og har godt lys (3000 lumen). Som hjemmekino er den virkelig i budsjettklassen og du må tåle dårlig sortnivå, fargeavvik og viftestøy

Totalscore: 67/100

Basert på 9 tester.

Alles Beste (2016)

Portable, good connections, but very moisy Les saken

88
Spiele Filme Technik Magazin (2016)

Low contrast and black level, but good brightness and color quality Les saken (krever medlemskap)

80
Geekster (2015)

In short, there is better for more money, but there is little competition for less. Les saken

79
HifiTest (2016)

Easy installation, compact device and Full HD Les saken

75

Vis alle tester (+4)

66
FWD Magazine (2016)

An office model that can also be used to watch sporting events at a very affordable price Les saken

63
Trusted Reviews (2015)

A solid (although not amazing) and affordable presentations projector. It struggles to convince as a home-entertainment device. Les saken

50
HjemmePC (2015)

Nok lys og ok støynivå, men begredelig sortnivå og fargeavvik. Les saken

40
LG PF1000U

66/100

Hovedfordelen med denne projektoren er at den er enkel å få plass til og sette opp. Med sin ultra short throw trenger den ikke spesielt lengre kabler enn en vanlig TV. Når det er sagt får den tyn i de fleste tester for dårligere bildekvalitet enn modeller i samme prisskikt, med bl.a. tydelig regnbueeffekt, ganske svak lysstyrke (1000 lumen) og et bilde som ikke er spesielt skarpt.

Totalscore: 66/100

Basert på 6 tester. Pris fra 13 293,-

Pris fra 13 293,-

tbreak (2015)

A decent home projector that can work without any hassles or complex setups Les saken

78
PC Mag UK (2016)

It has a lot to like, if you aren't bothered at all by rainbow artifacts Les saken

75
HifiTest (2016)

Decent home cinema projector Les saken

75
Sound & Vision (2016)

Has a number of compelling convenience features, but its performance is well below comparably priced 1080p projectors. Les saken

65
Les Numériques (2015)

Too bad the optical system suffers from a serious lack of sharpness. Les saken

50

Vis alle tester (+1)

#projektorer #acer #hd #dlp #3D #nec #epson #lcd #benq #sony #4k #sxrd #viewsonic #lg #3d #led

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn