Den smarteste klokken
Markedet er fylt av smartklokker i alle mulige varianter, men skal vi tro anmelderne er ikke alle klokker like lure. Velg den klokken som passer best til deg og dine behov, og sjekk hvilken som er best i test.
NB! Dette er en gammel test. For ferske klokker og resultater, les vår ferske test!
Best i test
Testens vinner er Fitbit Blaze, som er i grenseland mellom smartklokke, aktivitetsarmbånd og pulsklokke. Den måler pulsen bra, har lang batteritid og pent design.
Rett bak finner vi Pebble Steel, som gir mye for pengene. Den har ikke berøringsskjerm, men får skryt for brukervennlighet. Den er kompatibel med både Android og iOS, og den er vanntett.
Jumboplassen
Minst poeng fikk Elephone W2 Smart Watch. Selv om klokken er kompatibel med Android og iOS og er vanntett, er den klumpete og upraktisk. Batteriet varer lenge ettersom den ikke har berøringsskjerm, og anmelderne mente at mange andre klokker gir langt mer for pengene.
Kan du allerede det meste om smartklokker? Hopp rett til resultatlisten. Dersom du fortsatt ikke vet alt, får du nyttig informasjon om ulike smartklokker under.
Ulike typer smartklokker
Smartklokken har lenge vært spådd å være en flopp, likevel fortsetter produsentene å lage nye modeller og oppgraderinger. I løpet av året kommer også flere luksusmerker med sine egne smartklokker. Så enten du vil ha en dyr premiumvariant som ser ut som et pent armbåndsur eller du vil ha en mer sporty type, finnes det en klokke for deg.
Overgangen mellom smartklokke, aktivitetsarmbånd og pulsklokke er glidende. Dersom du ikke finner produktet du ønsker informasjon om i denne testen, kan du sjekke ut testene våre av pulsklokker og aktivitetsarmbånd.
eSIM, 3G og Blueooth
En del av de nyere smartklokkene har 3G, og derav bedre forbindelse med telefonen. Andre benytter seg av den nye eSIM- standarden, og det innebærer at klokken har et elektronisk SIM-kort som man programmerer etter å ha koblet seg til Bluetooth og en app.
Har du smartklokke med eSIM kan du bruke klokken uavhengig av telefonen. Det betyr i praksis at du kan ringe og sende meldinger med smartklokken selv om telefonen er avslått.
Hvilket operativsystem klokken kan kobles mot kan også være en fordel å sjekke ut før du kjøper. Mange smartklokker kan kobles mot både Android og iOS, men en del smartklokker kan ikke det.
Ønsker du en smartklokke for trening? Her finner du den beste pulsklokken.
Dersom du ønsker en smartklokke som også kan brukes til aktivitetsmåling er det flere slike på markedet. Mange av dem har GPS, skritteller og funksjoner som gjør at de kan skille mellom hvilken aktivitet du gjør. Flere av klokkene er både vann og støvtette, og dette gjør at de gjerne egner seg ekstra godt for utendørsbruk.
Hvordan du styrer smartklokken kan også variere. Mange har berøringsskjerm, men en del kommer også med knapper eller talestyring.
Batteritid
Batteritiden varierer mellom klokkene. Alt fra en dag til en uke er normalt, og smartklokkene med best batteritid hevder de varer 30 dager uten å lade. Batteritypen er ikke det eneste som avgjør lengden på batterititiden. Like viktig er strømforbruket på skjerm, minne, prosessor og tilkoblinger. Bruken vil også være med på å avgjøre hvor lenge batteriet varer før det må lades.
Ny smartklokke eller bare ny mobiltelefon? Her er testen med de beste mobiltelefonene.
NB! Dette er en gammel test. For ferske klokker og resultater, les vår ferske test!
Kommentarer
Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!