Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
DAB i bilen: Snart må du gå fra FM til DAB også i bilen. (Illustrasjonsfoto: Tiny Audio/ TT Micro)

Sikre deg den beste DAB-adapteren før FM-nettet slukkes

Har bilen din en gammel FM-radio, kan en DAB-adapter være den letteste og billigste løsningen dersom du ønsker å høre på DAB-radio. Dette kan gi deg andre fordeler også, som strømming av musikk, handsfree og lading til mobilen. Sjekk hvilke adaptere som har dette, og hvilke som er best i test.

Annonse

Best i test

Testens vinner er Tiny Audio C3 som får skryt for enkel montering. I tillegg har antennen meget god kvalitet, og Bluetooth gjør det enkelt å koble andre til enheter for avspilling.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

På andreplass finner vi Tiny Audio C5 som er en ny og forbedret versjon av testvinneren. Det er verdt å nevne at C5 har dobbelt så mange anmeldelser som vinneren, og vi vet av erfaring at dette kan gi store utslag på den samlede poengsummen.

I resultatlisten finner du en full oversikt over alle produktene og testscorene. Dersom du ønsker litt nyttig informasjon om DAB-radio for bil kan du lese om dette videre i teksten.

Snart må alle ha DAB+

Snart slukker NRK og de andre store radiokanalene FM-nettet og flytter over til DAB og DAB+. Hovedforskjellen på de to er at DAB+ har flere kanaler enn DAB. I løpet av neste år vil de fleste radiokanalene flyttes fra FM og DAB, og over til DAB+. Alle adapterne i resultatlisten støtter både DAB og DAB+.

Ut 2021 kan du fortsatt høre lokalradio på FM-nettet mange steder, men hva som vil skje etter den tid er i skrivende stund usikkert.

Skal du høre på en av de landsdekkende radiokanalene må du i alle fall ha en DAB-radio, eller en adapter som kan “oversette” DAB-signalene over til FM-radioen. For mange vil det største problemet med at FM-nettet slukkes være tilgang på radio i bilen.

Nyere biler kommer gjerne DAB eller DAB+, men for litt eldre modeller vil man enten måtte bytte ut radioen eller koble til en adapter. Sistnevnte får du for rundt tusenlappen alt ettersom hvor mange funksjoner du vil ha, mens en full utskiftning av FM-radio i bil kan koste en del mer.

DIY-installere adapter i bilen

En adapter kobles til sigarettenneren i bilen slik at den får strøm, den selvklebende antennen festes på innsiden av ruta og så trekker man kablene fra adapteren til antennen, helst så diskret som mulig. Benytter man en utvendig antenne, vil radiomottaket blir atskillig bedre.

Ny DAB-radio til boligen? Her finner du testvinneren.

Hvis du planlegger litt, er det fullt mulig å trekke kablene på en pen og diskret måte. Med en kabel fra adapteren kobler du den til bilradioens AUX-inngang, og dermed vil adapteren sende DAB-radio gjennom den gamle FM-radioen.

Dersom du ikke vil gjøre jobber selv, vil et bilverksted kunne gjøre det for deg, kanskje litt penere og mer lettvint for deg. Her vil prisen fort havne på en del tusenlapper, og hvilke ekstrafunksjoner (for eksempel integrert handsfree eller ryggekamera) du velger vil øke prisen.

Nettradio via mobil

Mange vil også benytte seg av muligheten for å bruke nettradio via telefonen og koble denne til høytaleranlegget i bilen, ev. bruke en trådløs høyttaler. Da vil man betale for data for å koble seg til 3G/4G nettet.

For 1000 kilometer med aktiv radiolytting vil man bruke rundt 1 GB data, og så lenge datapakkene selges såpass dyrt som de gjør i dag, kan denne løsningen koste en del dersom man kjører mye.

Trenger bilen en ny GPS også? Her er testen med de beste GPS-ene.

 

Best i test

2016

Tiny Audio C3

Tiny Audio C3

90/100

Tiny Audio C3 er lett å montere og får ros for kvaliteten på antennen. DAB-adapteren kommer med norsk bruksanvisning, og med Bluetoothen kan man både koble til handsfree og andre enheter for lydavspilling. Dette kan også gjøre med AUX-kabel. Minuspoeng gis for mye ledninger og brukervennligheten som ikke alltid oppleves som optimal.

Totalscore: 90/100

Basert på 2 tester. Pris fra 599,-

Pris fra 599,-

NAF (2016)

Fleksibel, flest muligheter Les saken

100
DinSide (2015)

Bra lydsignal. Les saken

80
Tiny Audio C5

83/100

Tiny Audio C5 er enkel i bruk og gir meget god lyd. Den har en forbedret skjerm/kontrollenhet til dashbordet, men installeringen av denne og antennen krever litt jobb for å få pent resultat i bilen. Adapteren har handsfree med innebygget mikrofon, og smartphone og andre enheter kan kobles til den via Bluetooth eller AUX-kabel. Har automatisk frekvensskifte.

Totalscore: 83/100

Basert på 4 tester. Pris fra 797,-

Pris fra 797,-

NAF (2016)

Forbedret og bedre betjening Les saken

100
TV2 Hjelper Deg (2016)

Har alt man trenger Les saken

80
Vi Menn (2016)

Test i utgave "Uke 11/2016": Selve DAB-adapteren er brukervennlig, men litt utfordrende er det å få skjult alle ledningene i kupeen Les saken (krever medlemskap)

80
ITpro.no (2016)

Lyden via den innebygde FM-senderen er ikke like god som via AUX-kabel Les saken

70
Tiny Audio C10

80/100

Tiny Audio C10 er veldig enkel i bruk. Den har en liten, trådløs kontrollenhet uten skjerm til dashbordet, mens hovedenheten kan gjemmes et annet sted. Lydkvaliteten er ikke den beste, fordi den kun gir lyd over FM, ikke via AUX-kabel. Har automatisk frekvensskifte. Kan kobles til ekstern mikrofon som festes på dashbordet eller i taket for handsfree.

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test. Pris fra 980,-

Pris fra 980,-

TV2 Hjelper Deg (2016)

Gir den mest skjulte installasjonen og har super brukervennlighet Les saken

80
AutoDAB SWC

80/100

AutoDAB SWC er en DAB-adapter som er laget for BMW, men de har andre modeller for andre merker også. Man må ta ut stereoen for å koble den opp, og det tar lang tid. Når den vel er på plass, er det kun antennen som er synlig. Den styres med multifunksjonsknappene på rattet. Kronglete brukervennlighet og tregt kanalbytte trekker ned poengsummen.

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test.

DinSide (2015)

Skjult opplegg. Les saken

80
Pure Highway 400

78/100

Pure Highway 400 får skryt for brukervennlighet, men installasjonen er fortsatt komplisert i likhet med forgjengeren, Highway 300. Lyden er forbedret, og den spraker mindre enn før. I tillegg har den fått handsfree og Bluetooth, og den kan styres med stemmekontroll slik at du blant annet kan sende meldinger uten å ta på mobilen. Skjermen er i minste laget, men om du ringer og melder mye i bilen kan denne adapteren være verdt pengene. TV2 Hjelper Deg savner knapper til favorittkanalene. Pure Highway 400 er akkurat den samme som Alpine EZI-DAB-GO, men ulike butikker bruker ulike navn på den.

Totalscore: 78/100

Basert på 5 tester. Pris fra 773,-

Pris fra 773,-

NAF (2016)

Highway er bra lydmessig, og holder signalet godt. Les saken

100
Auto Express (2016)

Ahead of the game Les saken

100
Lyd & Bilde (2016)

En av de beste adapterne Les saken

80
TV2 Hjelper Deg (2016)

Gir glimrende lyd fra DAB og DAB+ og den har noen fiffige funksjoner Les saken

60
Sun Motors (2016)

Pick up digital radio stations and turn your phone hands-free Les saken

50
Tiny Audio C2+

69/100

Tiny Audio C2+ er brukervennlig og enkel og montere. Du kan koble den til telefonen både for å strømme musikk og om du har bilholder til mobilen kan den brukes som handsfree. Antennen settes fast med en sugekopp i frontruta, og det kommer en del løse ledninger med. Anmelderne mener den gir mye for pengene.

Totalscore: 69/100

Basert på 4 tester. Pris fra 899,-

Pris fra 899,-

Klikk.no (2014)

Enkleste vei til DAB+ Les saken

80
NAF (2016)

Enkel, men lite pen Les saken

75
DinSide (2015)

Lett å bruke, bra lyd Les saken

60
Tek.no (2012)

Denne adapteren sørger for at din gamle bil får både DAB-radio og håndfri for under 1000-lappen. Les saken

60
Beste priser
OK Elektriske 899,- Til Prisjakt

Levert av:

AutoDAB SmartDAB

68/100

AutoDAB Smart er rask og lett å koble opp, og den kontrolleres enkel med mobilen. En forutsetning for å kunne koble den opp, er at bilradioen har AUX- inngang. Brukervennligheten er ikke fullstendig optimal, og en kort AUX-kabel begrenser hvordan man kan installere den.

Totalscore: 68/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 595,-

Pris fra 1 595,-

Auto Express (2016)

Quick and userfriendly Les saken

75
DinSide (2015)

Enkel og billig Les saken

60
Pure Highway 300 DI

61/100

Pure Highway 300 DI har en kronglete montering, og om man ikke har mye kunnskap bør man overlate det til en fagkyndig. Selve brukervennligheten er bedre, og fjernkontrollen beskrives som intuitiv og man kan spole i radiosendingene. DAB-adapteren har to tunere, noe som gjør at man raskt kan bytte kanal og får gode signaler. Til tross for dette beskrives lyden som dårlig, det er ingen handsfree eller Bluetooth muligheter, og det blir mye styr med kabler når også fjernkontrollen har ledning.

Totalscore: 61/100

Basert på 7 tester.

Auto Express (2014)

An old favourite impresses again Les saken

100
Trusted Reviews (2011)

Fits virtually any car Les saken

88
TechRadar (2012)

Neatly integrated DAB Les saken

75
What Hi-Fi? (2013)

In-car DAB is great, and if your car doesn’t already have it this is a pretty neat way to add it Les saken

75
Pocket-lint (2012)

Easy to use, more than just a radio Les saken

63

Vis alle tester (+2)

DinSide (2015)

Enkelt brukergrensesnitt Les saken

20
CNET (2012)

Wide install and input support Les saken

8
Senz SCADBT214

60/100

Senz SCABT214 er en DAB-adapter som er enkel å montere og enkel å bruke. Lyden er grei, og den har handsfree-tilkobling via Bluetooth. Den kan endre farge, og lage lister med kanaler og forhåndsvalg. Minuspoeng gis for mye ledninger og skurrete Bluetooth.

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test.

DinSide (2015)

Rask og enkel montering Les saken

60
Power PCAD014

60/100

Power PCAD014 har en enkel montering og bruksanvisning på norsk. Man kan ikke lagre kanaler, men man kan spille av fra andre enheter dersom man kobler disse til via USB. Det innebærer at man også kan lade andre enheter med den. DAB-adapteren er rask og har grei brukervennlighet. Sammenlignet med mange andre adaptere på markedet er den rimelig, og den gir mye for pengene.

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test.

DinSide (2015)

Veldig enkelt oppsett Les saken

60
AudiocomX aDABter

58/100

AudiocomX aDABter er relativt enkel å montere, men er enklere å bruke. Den har et trådløst knappepanel som kommuniserer med radioen, men dette er treg. Man kan ikke koble andre enheter trådløst til radioen, og den har ingen kanalliste. Har service following (automatisk frekvensskifte).

Totalscore: 58/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 690,-

Pris fra 1 690,-

NAF (2016)

Nesten helt skjult montering Les saken

75
DinSide (2015)

Enkel montering Les saken

40
Dension DAB+P

47/100

Dension DAB+P er en skult adapter etter montering, men den er langt fra den enkleste å montere. Engelsk bruksanvisning kan være en hindring. DAB-adapteren styres gjennom en app, og kobles til mobilen via Bluetooth. Den har både AUX- og USB-inngang. Bluetooth-koblingen kan være ustabil, og det påvirker hvor mye kontroll man har over radioen.

Totalscore: 47/100

Basert på 3 tester.

50
DinSide (2015)

Enkel og rask montering Les saken

40
Clint Digital CAD15

40/100

Clint Digital CAD15 er forholdsvis enkel i bruk, men trekkes mye for dårlig lydkvalitet. Smartphone og andre enheter kan kobles til adapteren via Bluetooth eller AUX-kabel, og den har handsfree. Den kombinerte hovedenheten og kontrollenheten med skjerm festes på dashbordet med dobbeltsidig teip. Den har automatisk frekvensskifte.

Totalscore: 40/100

Basert på 1 test. Pris fra 705,-

Pris fra 705,-

TV2 Hjelper Deg (2016)

Lider av generelt flat lyd og får dermed bunnplassering i testen vår Les saken

40
#dabadapter #pure #senz #power #tinyaudio #ttmicro #swc #dension #audicom #autodab #clint-digital

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn