Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #telt

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

62 treff

Telt til mange turer

Enten du skal på overnattingstur i skogen, på festival, camping eller fjelltur, kan et telt løfte eller ødelegge opplevelsen. Denne testen hjelper deg å finne ut av hvilken type telt du bør ha og hvilket som blir best i test for det du trenger teltet til.

Les saken

#telt #mountain-hardwear #msr #helsport #fjällräven #marmot #hilleberg #robens #frisport #bergans #exped #bigagnes #rei #mckinley #fauna #coleman #campx #holmeslet #outwell #zpacks

Norsk telt på topp

Vi har samlet forbrukertester av tomanns- og tremannstelt fra norske og utenlandske kilder, og resultatlisten viser at det er stor forskjell i kvaliteten. Finn ut hvilke telt som er best i test.

Les saken

#telt #mountain-hardwear #msr #helsport #fjällräven #marmot #hilleberg #robens #frisport #bergans #exped

Zpacks Duplex

2 personer, kuppeltelt: Zpacks Duplex er et utralett telt som kun veier 0,6 kg. Teltet har god plass til to, og det beskytter godt mot vær og vind.Teltduken er lage av Dyneema Composite Fiber, som er et slitesterkt materiale som ikke absorberer vann og som er vindtett. Innerteltet har myggnetting, og det er to innganger.

Les saken

#telt #zpacks

XPLOR Nordlys

4 personer, 2+-sesongs tunneltelt: Europris har laget et billig og stort telt, enn dog av betydelig svakere kvalitet enn andre varianter i omtrent samme priskategori. Teltet skiller seg imidlertid ut positivt ved å tilby et oppsett der to stenger kan brukes til å omgjøre døra til et ‘tak’. Kan være praktisk i regnvær. Teltet er tungt. Skal vi tro testpanelet, henger stengene dårlig sammen og fester seg i tunellene.

Les saken

#telt #xplor

Vaude Taurus 3P

3 personer, 3-sesongstelt: Vaude har laget en rimelig modell som er svært behagelig å transportere, med god pakkpose. Ifølge testpanelet har teltet et greit oppsett. Forteltet er svært lite. Det er absolutt mulig med tre personer, men nok best egnet til to. God klaff over glidelås som skjermer for regn. Mangler ventiler, men lufting under duken.

Les saken

#telt #vaude

Vaude Campo 3P

3 personer, 3-sesongs kuppeltelt: Campo 3P er et middels godt telt som fungerer fint til de fleste anledninger, skal vi tro testpanelet. Den praktiske pakkeløsningen er et pluss, mens forteltene er i overkant små (kun plass til sko). Inngang på begge sider. Liten liggeplass til tre, bra til to. Lufting fungerer greit, med ventiler som har myggnett og delvis lukking.

Les saken

#telt #vaude

TopCamp CampX

Familietelt, 8 personer: CampX egner seg best for sommersesongen, og er et rimelig telt som gir mye pengene, skal vi tro testpanelet. Om 4 sover i midtgangen rommer teltet totalt 8 personer, med to personer i hver av sovealkovene. Midtgangen kan ellers brukes til bagasjeoppbevaring eller bord og stoler. Det er gode muligheter for både luft og lys, og det er godt utrustet med myggnetting. Teltet har smarte oppbevaringslommer, og gulvet i midtgangen er tett ned mot bakken. Teltet monteres enkelt ved først å sette opp innerteltet som har tre rom, for deretter å trekke over ytterteltet som dekker alle tre.

Les saken

#telt #campx

Robens Voyager 3EX Oase

3 personer, 3-sesongs tunneltelt: Robens har laget et telt der man får mange kvaliteter som ellers er å finne på mer kostbare modeller. Oppsettet er velfungerende, med stangkanaler som glir lett. Gode barduner og pluggfester. Man får to innganger, med god plass i hvert fortelt. To ventiler med myggnett, lar seg delvis lukke. Fargemerkede stangkanaler. Vindklaff på glidelås, beskytter ifølge testpanelet godt mot regn. Litt vel mye tyngde trekker helheten ned.

Les saken

#telt #robens

Robens Goshawk

2 personer, 4-sesongs tunneltelt: Robens Goshawk får høyeste score på komfort, fordi det har god ventilasjon og romslig innertelt og fortelt. Det har to innganger, og det er svært enkelt å sette opp og ta ned igjen. Det beskytter i så godt som alle værforhold. Robens Goshawk veier 2,89 kg.

Les saken

#telt #robens

REI Quarter Dome 2

2 personer, 3-sesongs kuppeltelt: REI Quarter Dome 2 får skryt for å ha god plass og veie lite. Teltet er enkelt å sette opp og har to innganger. Materialet lekker vann og dette trekker ned poengsummen.

Les saken

#telt #rei

Outwell Montana 6SA

Familietelt, 6 personers tunneltelt: Outwell Montana 6SA er et brukervennlig telt av høy kvalitet, men det kan være litt vanskelig å sette opp første gangen. Teltet er oppblåsbart, som vil si at det settes opp med oppblåsbare "pølser" i stedet for stenger. Det har to "sovealkover", og produsenten hevder det er plass til tre personer i hvert av dem. Active Traveller mener imidlertid det passer bedre for to personer i hvert rom. Det har også en romslig oppholdsdel innvendig, i tillegg til en oppholdsdel under teltduk utvendig. Det veier hele 42,8 kg (!), men det kommer pakket i en bag med hjul. Campingteltet har tre innganger, og takhøyden er på 2 m.

Les saken

#telt #outwell

Outwell Earth 3 Oase

3 personer, 3-sesongs tunneltelt: Denne svært rimelige modellen til Outwell gir mye for pengene. Det er imidlertid dårlig fargemerking av stenger. Ytterteltet har tapete sømmer som skal reflektere strålevarme fra sola. Ifølge testpanelet gir bunnduken i både innertelt og fortelt god beskyttelse mot fukt og insekter.

Les saken

#telt #outwell

North Face Ve 25

3 personer, 3-sesongs kuppeltelt: Konstruksjonen oppleves som komplisert og tar relativt lang tid å sette opp. Teltet har stor inneplass, men det går på bekostning av forteltet. Innertelt med glimrende høyde kan eventuelt gjøre opp for dette. Testpanelet mener teltet gir et svært solid inntrykk, med gjennomgående sterk kvalitet på komponenter og materialer. Med sin relativt høye vekt for denne prisklassen (5,3 kg) er det kanskje egnet for andre settinger enn fjellturer. Uansett et produkt til å stole på.

Les saken

#telt #north-face

MSR Hubba Hubba NX

2 personer, 3-sesongs kuppeltelt: MSR Hubba Hubba NX er et lett og allsidig telt med god ventilasjon. På minussiden har det dårlig plass og gir ikke god nok værbeskyttelse. OutdoorGearLab synes teltet mangler noe slitestyrke. Det følger med for få plugger og de er av dårlig kvalitet, men teltet er lett å sette opp. Teltet har to dører og veier 1,72 kg.

Les saken

#telt #msr

MSR Elixir 3

3 personer, 3-sesongs kuppeltelt: MSR har produsert et oppfinnsomt og praktisk telt: Rikelig med strammingsmuligheter, raskt oppsett, finurlige løsninger. For eksempel er bunnduken løs, slik at teltet kan settes opp uten innertelt. Testpanelet er imponert over soveplassen; tre voksne får god plass til å strekke seg ut. Forteltet er derimot noe snaut. Mye telt for pengene.

Les saken

#telt #msr

MSR Elixir 2

2 personer, 3-sesongs kuppeltelt: MSR Elixir 2 har god høyde og bredde, med plass til to brede underlag i innerteltet. Det har også to ganske romslige bagasjerom/fortelt og to innganger. Teltet er ikke så lett å sette opp, og ytterteltet dekker ikke innerteltet godt nok. Én kilde opplevde en del kondens og at teltet ikke takler vind godt nok. Det er delvis selvstående, rimelig og veier 2,64 kg.

Les saken

#telt #msr

Mountain Hardwear Optic VUE 2.5

2 personer, 3-sesongs kuppeltelt: Mountain Hardwear Optic VUE 2.5 er billig og har god plass og sittehøyde, men man kan fort oppleve kondens på grunn av dårlig ventilasjon. Det har to møtende innganger. Forteltet beskytter ikke innterteltet mot regn når man går inn og ut av teltet, og det takler vinden for dårlig. Det veier også for mye med sine 2,8 kg.

Les saken

#telt #mountain-hardwear

Mountain Hardwear Optic 2.5

2 personer, 3-sesongs kuppeltelt: Mountain Hardwear Optic 2.5 er romslig og har dører på to møtende vegger, som gjør at du kan få god utsikt når du åpner begge dørene samtidig. Teltet har god ventilasjon. Det takler typisk vår-, sommer- og høstvær bra, men det trekkes fordi forteltet ikke beskytter innerteltet mot regn når man går ut og inn. Det trekkes også for vekten på hele 2,8 kg.

Les saken

#telt #mountain-hardwear

McKinely Venture 3

3 personer, 3-sesongs tunneltelt: McKinely Venture 3 er et lett telt som kun veier 2,7 kilo. Det oppleves som trangt for 3 voksne og ventilasjonen er noe begrenset. Pluggene er gode,vanntettheten er grei og teltet er vindstabilt.

Les saken

#telt #mckinley

McKinley Family 6

Familietelt, 6 personer: Teltet har to separate sovealkover, og et midtfelt uten gulv til oppbevaring av bagasje. Testpanelet savner flere lommer inne i teltet for oppbevaring av småting. Teltet er relativt lett og veier 9 kilo. Testpanelet er i tvil om 6 personer sover komfortabelt dersom ikke barna er veldig små. Monteringen av teltet kunne vært enklere, og stengene faller lett fra hverandre under montering. Den lave prisen bør tas i betraktning når man vurderer teltet.

Les saken

#telt #mckinley

McKinley Escape 3

3 personer, 3-sesongs tunneltelt: McKinley Escape 3 er et rimelig telt som veier 3,5 kilo. Takhøyden er god, men selve teltet er litt trangt for 3 voksne. Pluggene og barduene kunne vært bedre.

Les saken

#telt #mckinley

Marmot Tungsten UL 2P

2 personer, 3-sesongs kuppeltelt: Marmot Tungsten UL 2P er et meget romslig telt, som veier lite. Det oppleves som robust, har to innganger og veier kun 1,6 kg. Teltet er lett å sette opp og har flere smarte funksjoner og lommer.

Les saken

#telt #marmot

Marmot Limelight 2

2 personer, 3-sesongs kuppeltelt: Marmot Limelight 2 er romslig og har god ventilasjon til en rimelig pris. Teltet er lett å sette opp, og har praktiske og brukervennlige løsninger. Outdoor mener at teltet kun overbeviser i varmt og tørt vær, mens Gear Institute opplever at det takler all slags vær. Det veier 2,55 kg.

Les saken

#telt #marmot

Holmeslet Explorer ST

Familietelt, 4 personer, 4 sesongs kuppeltelt: Teltet er stort og tungt, og veier 7,8 kilo. Det er romslig for fire, men man kan få plass til seks personer på smalere underlag. Teltet har god takhøyde, men kan være vanskelig å sette opp alene.

Les saken

#telt #holmeslet

Hilleberg Nallo 3

3 personer, 4-sesongs tunneltelt: Hilleberg Nallo 3 er svært lett å sette opp og ta ned igjen. Det har topp kvalitet på materialer og utførelse, og det beskytter godt mot vær og vind. Det er lav høyde ved fotenden, og man får dermed ikke utnyttet lengden godt nok. Veier 2,6 kg.

Les saken

#telt #hilleberg

Hilleberg Nallo 2

2 personer, 4-sesongs tunneltelt: Hilleberg Nallo 2 har hele tre innganger. Det har grei plass i innerteltet og er lett å sette opp, men det har veldig dårlig plass i forteltet. Én kilde mener den gir svært god værbeskyttelse, mens en annen mener det ikke takler store mengder snø like bra. Det blafrer en del i vind og glidelåsen er vanskelig å bruke med hansker på vinterstid. Forteltet beskytter ikke innerteltet godt nok mot regn når man går ut og inn. Veier 2,4 kg. Plass til ett bredt og ett middels underlag.

Les saken

#telt #hilleberg

Hilleberg Anjan 3

3 personer, 3-sesongs tunneltelt: Hilleberg har laget et ekstremt lett telt (1,9 kg!) uten at dette går på bekostning av viktige funksjoner. Oppsettet er raskt og intuitivt. Sovedelen er i overkant trang, men testpanelet merker seg at veggenes bratthet gir større rom enn tunneltelt vanligvis kan by på. Et fornøyelig telt for seg som vil pakke lett.

Les saken

#telt #hilleberg

Hilleberg Anjan 2 GT

2 personer, 3-sesongs tunneltelt: Hilleberg Anjan 2 GT er veldig lett å sette opp og har romslig innertelt, med plass til ett bredt og ett middels telt. Teltet har dårlig ventilasjon og forteltet har liten plass. Det er laget av kvalitetsmateriale, men ytterteltet dekker ikke innerteltet godt nok. Veier 2,1 kg.

Les saken

#telt #hilleberg

Helsport Reinsfjell Superlight 2

2 personer, 3-sesongs kuppeltelt: Helsport Reinsfjell Superlight 2 har to innganger og to store bagasjerom, samt romslig innertelt. Det er selvstående og veldig lett å sette opp. Flere mener det er laget av kvalitetsmaterialer, men noen opplever at plugger, stenger og barduner ikke er robuste nok. Det er godt utstyrt med ventiler som hindrer kondens. Veier 1,9 kg. Plass til ett bredt og ett middels underlag.

Les saken

#telt #helsport

Helsport Nordmarka High 3 Camp

3 personer, 4-sesongs tunneltelt: Dette store teltet fra Helsport er Lexus-modellen innenfor de rimelige variantene. Det merkes, ifølge testpanelet, på kvaliteten&mash;dog ikke mye skiller den fra lillebroren Nordmarka 3-Camp. Teltet er imidlertid noe større, høyere og romsligere. Det har to gode ventiler med myggnetting, hvorav begge kan lukkes helt. High 3 Camp kan flagge med svært romslig inner- og yttertelt. Ifølge testpanelet kan det også brukes på lette vinterturer. Panelet påpeker at en relativt høy vekt gjør teltet noe upraktisk til lange turer. Kanskje er det aller mest optimalt for f.eks. kanotur, der bære-vekt ikke har så stor betydning.

Les saken

#telt #helsport

Helsport Nordmarka 3 Camp

3 personer, 4 sesongs tunneltelt: Helsport Fjellheimen 3 Camp er et lett fjelltelt. Skal tre voksne inn, kan det fort bli trangt om plassen, og det har kun én inngang. Glidelåsen kjører seg fast, og luften blir fort dårlig. Dette trekker ned poengsummen.

Les saken

#telt #helsport

Helsport Nordmarka 2

2 personer, 3-sesongs tunneltelt: Nordmarka er en rimelig modell fra Helsport. Teltet er enkelt å sette opp, og testpanelet bemerker at pakkposen er solid. Detaljene øker brukervennligheten, med fargemerkede stangkanaler og refleksdetaljer. Teltet har god vanntetthet, og luftingen fungerer ifølge testpanelet godt, med to ventiler og myggnett. God vindklaff, som bidrar til å beskytte mot regn. Testpanelet påpeker at forteltet er noe snaut.

Les saken

#telt #helsport

Helsport Lofoten Superlight 3 Camp

3 personer, 3-sesongs tunneltelt: Helsports telt er testvinner innen kategorien for de lette, litt mer kostbare teltene. Det er ifølge panelet ikke lett å finne noe å sette fingeren på. Enkelt å sette opp, enorm bagasjeplass i forteltet, snedige løsninger og pålitelig kvalitet i detaljene. Men sovedelen er ikke så bred som den gjerne skulle vært. Det er også litt lavt under taket. Tar man imidlertid med i regnestykket at teltet kun veier 2,1 kg, er det tydelig at dette teltet blir en fornøyelig kompanjong på fjelltur.

Les saken

#telt #helsport

Helsport Fonnfjell Pro 2

2 personer, 3-sesongs tunneltelt: Helsport Fonnfjell Pro 2 gir god utsikt når teltdøren er åpen, og det har mye rom i innerteltet. Bare én inngang, og det er kun plass til én person ved inngangen om gangen. Teltet gir svært god beskyttelse mot regnet, men takler vinden for dårlig. Det har hele tre alternative innganger. Veier 2,75 kg.

Les saken

#telt #helsport

Helsport Fjellheimen Superlight Camp 3

3 personer, 3-sesongs tunneltelt: Helsport Fjellheimen Superlight Camp 3 er lett og har romslig fortelt og innertelt. Det er plass til to brede liggeunderlag i innerteltet. Det er relativt stabilt i vinden, men naturlig nok mindre stabilt enn tyngre telt. Det veier bare 1,85 kg. Teltet er veldig lett å sette opp, men får litt trekk for prisen.

Les saken

#telt #helsport

Helsport Fjellheimen Superlight 2

2 personer, 3-sesongs tunneltelt: Helsport Fjellheimen Superlight 2 er veldig lett å sette opp og har kvalitet i materiale og utførelse. Det har romslig innertelt, med plass til ett bredt og ett middels underlag, men har svært liten plass i forteltet. Det veier 1,4 kg. Teltet får trekk for høy pris og at det blafrer en del i vind.

Les saken

#telt #helsport

Helsport Fjellheimen 3 Camp

3 personer, 3-sesongs tunneltelt: Helsport Fjellheimen 3 Camp er et lett telt (3,15 kilo) som i tillegg har lite pakkvolum. Teltet oppleves romslig, og med gode luftemuligheter. Prisen er det testpanelet i hovedsak er misfornøde med.

Les saken

#telt #helsport

Frisport Yaranga Light 3

3 personer, 3-sesongs tunneltelt: Frisport Yaranga Light 3 har romslig fortelt og innertelt, og har plass til to brede underlag. Teltet veier 2,15 kg. Det er lett å sette opp, men får trekk for at forteltet ikke beskytter innerteltet godt nok mot regn når man går ut og inn.

Les saken

#telt #frisport

Frisport Yaranga Light 2

2 personer, 3-sesongs tunneltelt: Frisport Yaranga Light 2 får mye trekk for størrelsen på innerteltet, da det ikke engang har plass til to smale underlag. Plassen i forteltet er midt på treet. Det får også trekk for prisen og at forteltet ikke beskytter innerteltet godt nok mot regn ved inngangen. Det er imidlertid lett å sette opp. Veier 1,85 kg.

Les saken

#telt #frisport

Fjällräven Abisko Dome 2

2 personer, 4-sesongs kuppeltelt: Fjällräven Abisko Dome 2 har god komfort på grunn av et langt innertelt og to fine innganger. Ventilasjonen fungerer bra og teltet gir god beskyttelse mot regn og vind. Veier hele 3,16 kg.

Les saken

#telt #fjällräven

Fjällräven Abisko Endurance 2

2 personer, 4-sesongs tunneltelt: Fjällräven Abisko Endurance 2 får trekk for noe høy vekt og at forteltet ikke beskytter innerteltet godt nok mot regn når man går ut og inn. Det får pluss for veldig romslig fortelt og innertelt. Det er også svært lett å sette opp. Veier 2,55 kg. og har plass til ett bredt og ett middels underlag.

Les saken

#telt #fjällräven

Fjällräven Akka Endurance E4

Familietelt, 4 personers tunneltelt: Fjällräven Akka Enduranc E4 veier 5,9 kilo og testpanelet mener dette har mange praktiske løsninger. Det egner seg for turgåing for familier, og det har god myggnetting, bra med plass og laget i solide materialer.

Les saken

#telt #fjällräven

Fjällräven Abisko Lite 3

3 personer, 3-sesongs tunneltelt: Dette er Fjällrävens lette modell, og Enkelt og raskt oppsett, og det er spekket med gjennomtenkte løsninger. Testpanelet merker seg det trivelige og romslige forteltet, med mye utsyn. Soveplassen er imidlertid noe begrenset—det er særlig lavt under taket.

Les saken

#telt #fjällräven

Fauna T4

4 personer, 3-sesongs kuppeltelt: Faunas største telt innen den rimelige kategorien. God plass, høyt under taket. Stengene henger ikke optimalt sammen; fester seg noe i stangkanalene ved oppsett. Pluss for teltduk som beskytter mot UV-stråling.

Les saken

#telt #fauna

Fauna T3

3 personer, 2+-sesongs tunneltelt: Dette er et klassisk fjelltelt for en relativt liten penge, med god plassutnyttelse. Ventilene er det mange av, men detaljene fungerer ikke helt optimalt, skal vi tro testpanelet. God størrelse på fortelt. Vurderes av testpanelet til å grense mellom 2- og 3-sesongsbruk—altså til bruk et godt stykke unna kullemånedene.

Les saken

#telt #fauna

Fauna K5

Familietelt, 5 personer: Teltet har to separate soverom, men disse ligger ved siden av hverandre, og det kan oppleves som trangt og upraktisk. Teltet har gode luftemuligheter og myggnetting, samt mange lyskilder. Dersom man ikke monterer en av sovealkovene kan dette inngå i et større fellesareal. Teltet er stort og man kan fint stå oppreist, og det veier 17 kilo. Derfor er det også tungt å sette opp, og i følge testpanelet blir det en del knoting.

Les saken

#telt #fauna

Exped Venus II UL

2 personer, 3-sesongs kuppeltelt: Exped Venus II UL har romslig innertelt, med rom til ett bredt og ett middels underlag. Det er veldig komfortabelt med to innganger og to fortelt som har god plass og høyde, og i tillegg er det svært god ventilasjon og beskyttelse mot vær og vind. Teltet er litt vanskelig å sette opp, og brukervennligheten på plugger og stenger er ikke optimal. Veier 2,3 kg. og er delvis selvstående.

Les saken

#telt #exped

EXPED Gemini III

3 personer, 3-sesongs kuppeltelt: Exped har laget et lett telt som først av alt er oppfinnsomt. Teltet settes opp på en helt spesiell måte, men den er intuitiv og godt merket. Testpanelet blir imponerte over den luftige følelsen i innerteltet; imidlertid må en ligge andføttes dersom tre skal få plass. Et annet karakteristika er den eksepsjonelt gode luftingen—dog lykken kan bli til ulykke dersom man vil ha det lunt. Lufte-innretningen er nemlig vanskelig å stoppe. Alt i alt et telt med smarte løsninger.

Les saken

#telt #exped

Coleman SpruceFalls 4

Familietelt: Mellom to separate sovealkover ligger en midtgang for bagasjeoppbevaring eller bord og stoler. Midtgangen har gulv, ulempen er at dette ikke er tett ned mot bakken. Begge sovealkovene har såkalt BlackOut, som betyr at når alt lukkes er det helt mørkt inne i teltet. Det er kun én inngang, og dette gjør at luftingen blir dårligere. Det veier rundt 14 kilo, og testpanelet mener det er enkelt å sette opp.

Les saken

#telt #coleman

Coleman Pop Up Galiano 2

2 personer, egnet til sommersesongen: Dette Coleman-teltet har såkalt ‘fast pitch’-teknologi: Stengene er integrerte, og pakker seg selv ut når teltet settes på bakken. Med en størrelse på kun 75 cm i diameter, er det ifølge testpanelet knapt plass til en sekk. Ettersom teltet er ovalt, vil man vanskelig kunne strekke seg fullt ut. Lufteåpningen i taket lar seg ikke lukke. Uegnet for friluftsliv.

Les saken

#telt #coleman

Coleman Kobuk Valley 2

2 personer, kuppeltelt for sommersesongen: Dette teltet fra Coleman er tiltenkt lett sommerbruk; såkalt festival- og weekend-telt. Ifølge testpanelet er dette et telt å sove i—ikke et sted å være. Til førstnevnte bruk er det derimot et praktisk telt med enkelte gode detaljer: Tapete sømmer, teltduk som har fått flammehemmende behandling, godt med lufting. Pakkeposen er liten. Inner- og yttertelt settes opp hver for seg. Greie barduner, er festet fra leverandør. Teltet er relativt lett å sette opp alene. To ventiler med myggnetting, hvor det er delvis mulighet for lukking. Myggnett inn til innertelt. Svært liten plass i forteltet.

Les saken

#telt #coleman

Coleman Fastpitch Air-Valdes 6 XL

Familietelt, 6 personers tunneltelt: Coleman Fastpitch Air-Valdes 6 XL er et oppblåsbart telt, som betyr at det settes opp med oppblåsbare "pølser" i stedet for stenger. Det er praktisk, enkelt i bruk og har høy kvalitet, og Active Traveller mener det er verdt den høye prisen. Det har tre innganger, ett stort oppholdsrom og takhøyde på 200 cm på det høyeste. De tre "sovealkovene", med plass til to personer i hver, stenger det meste av sollyset ute. Teltet veier hele 30 kg, og pakkbagen burde hatt hjul på seg.

Les saken

#telt #coleman

Coleman Darwin 3+

3 personer, kuppeltelt for sommersesongen: Dette relativt rimelige teltet fra Coleman er et festival- og weekend-telt, noe som merkes på soliditeten samt vekten. Skal vi tro testpanelet, henger ikke teltstengene sammen like godt som man skulle ønske. Romsligheten er derimot god. Teltduken er av god kvalitet: Den har fått en brannsikrende behandling, og skjermer godt mot lys. Teltet er ifølge testpanelet noe kronglete å sette opp.

Les saken

#telt #coleman

Coleman Cortes 3

3 personer, 3-sesongs tunneltelt: Dette relativt rimelige teltet er tiltenkt turer i enkle forhold. Mye er på plass, og som de andre Coleman-teltene har Cortes 3 flammehemmende teltduk og høy grad av lysdemping. Teltet har utenpåliggende stangkanaler med fargemerking. Ifølge testpanelet, hekter leddene på stengene en del, som gir noe vanskeligere oppsett av teltet. Enkle, men solide plugger. Står greit med 8–12 plugger. Ikke et telt å dra til Nordpolen med, men mye for pengene.

Les saken

#telt #coleman

Clas Ohlson telt for 2-3

3 personer, telt til lett bruk: Teltet til Clas Ohlson er ekstremt billig, noe testpanelet merker på alt fra konstruksjon til detaljer. Forteltet er knøttlite, og ventiler o.l. fungerer ikke optimalt. Et telt «til hagebruk».

Les saken

#telt #clas-ohlson

Black Diamond Skylight 2-3

2-3 personer, 3-sesongs kuppeltelt: Skylight-modellen skiller seg ut ved å kun ha én duk. Oppsettingen er ifølge testpanelet kronglete. Fravær av stangkanaler gjør det vrient å tre stengene. Forteltet imponerer ikke særlig; lite og dysfunksjonelt. I tillegg blir teltet i trangeste laget for 3 voksne.

Les saken

#telt #black-diamond

Biltema Tunneltelt

4 personer, 3-sesongs tunneltelt: Teltet til Biltema er billig og stort, noe man betaler for i form av høy vekt. På grunn av størrelsen bør man være to ved oppsett. Fire ventiler, alle med myggnetting, men ikke optimal funksjon på ventilene.

Les saken

#telt #biltema

Big Agnes Copper Spur HV UL2

2 personer, 4-sesongs kuppeltelt: Big Agnes Copper Spur HV UL2 får skryt for å være en behagelig allround-telt. Det har to innganger, og veier lite. Materialene kan oppleves som lite slitesterke. Det er relativt enkelt å sette opp teltet og stengene er stabile.

Les saken

#telt #bigagnes

Bergans Wiglo LT4

Familietelt, 4 personer, 4 sesongs kuppeltelt: Teltet veier 6 kilo, og ettersom det egner seg for alle sesonger vil det være ideelt for fjellbruk. Teltet har fem innganger og tre fortelt. Luftingen er god, og teltet er såpass romslig at fem personer kan få plass.

Les saken

#telt #bergans

Bergans Trollhetta 3-person

3 personer, 3-sesongs tunneltelt: Bergans Trollhetta 3-person er et lett turtelt som veier 3,2 kilo. Testpanelet opplever teltet som romslig og lett å sette opp. Luftingen er god, og teltet var ikke blant de dyreste.

Les saken

#telt #bergans

Bergans Trollhetta 2-Person Tent

2 personer, 3-sesongs tunneltelt: Bergans Trollhetta 2-Person Tent er svært lett å sette opp. Det har grei plass i innerteltet, med rom for ett middels og ett smalt liggeunderlag, men forteltet burde vært mye romsligere. Teltet er laget av kvalitetsmaterialer og veier 2,55 kg.

Les saken

#telt #bergans

Bergans Trillemarka 3

3 personer, 3-sesongs tunneltelt: Trillemarka-teltet til Bergans, som er av den rimelige sorten, er ment å passe til camping og enkle fjellturer. Dette er testpanelet enige i. Teltet byr på solid og god pakkepose, og er bra med tanke på vanntetthet. Ytter- og innertelt settes opp samtidig, og det er god plass i fortelt. Testpanelet peker imidlertid på at stangkanalene er noe vriene. Et svært godt telt for pengene.

Les saken

#telt #bergans