Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

De beste ryggsekkene for flere dagers vandring i fjellet

Enten du elsker å leve nøkternt på telttur i fantastiske omgivelser, eller du liker litt mer luksus og oppvartning på DNT-hyttene, skal du kunne finne en god tursekk i denne samletesten.

Les saken

#tursekk #ryggsekk #osprey #gregory #bergans #lowe-alpine #thule #arcteryx #fjällräven #mountain-hardwear #mystery-ranch #marmot

Telt til mange turer

Enten du skal på overnattingstur i skogen, på festival, camping eller fjelltur, kan et telt løfte eller ødelegge opplevelsen. Denne testen hjelper deg å finne ut av hvilken type telt du bør ha og hvilket som blir best i test for det du trenger teltet til.

Les saken

#telt #mountain-hardwear #msr #helsport #fjällräven #marmot #hilleberg #robens #frisport #bergans #exped #bigagnes #rei #mckinley #fauna #coleman #campx #holmeslet #outwell #zpacks

Fjellturen blir bedre med disse soveposene

Det er mange gode 3-sesongs soveposer å velge mellom når du skal på fjelltur. Sørg for å investere i en som passer til ditt bruk, så blir turgleden mest sannsynlig mye større.

Les saken

#sovepose #mountain-hardwear #mammut #helsport #rab #sea-to-summit #western-mountaineering #marmot #warmpeace #deuter #haglöfs #mountain-equipment #therm-a-rest #valandre

Norsk telt på topp

Vi har samlet forbrukertester av tomanns- og tremannstelt fra norske og utenlandske kilder, og resultatlisten viser at det er stor forskjell i kvaliteten. Finn ut hvilke telt som er best i test.

Les saken

#telt #mountain-hardwear #msr #helsport #fjällräven #marmot #hilleberg #robens #frisport #bergans #exped

Mountain Hardwear Ozonic 70 OutDry

Mountain Hardwear Ozonic 70 OutDry er en lett og brukervennlig sekk, som skal holde utstyret ditt helt tørt uten bruk av regntrekk, selv ved store nedbørsmengder. Gear Institute synes rammen burde vært mykere for bedre bærekomfort, mens OutdoorGearLab mener damemodellen av sekken er svært komfortabel. Sistnevnte synes imidlertid den passer best på turer med høy pakkvekt og ikke for varmt vær. Sekken trekkes ellers litt for liten plass i lommene i topplokket og mangel på drikkesystem-kompatibilitet. Vi har inkludert tester av dameversjonen, Mountain Hardwear Ozonic 60 OutDry, ettersom denne er svært lik herremodellen, Ozonic 70 OutDry.

Spesifikasjoner

Volum: 70 liter (herremodell)
Andre størrelser: 50 (herremodell) og 60 liter (damemodell)
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I toppen
Lommer: 1 utvendig og 1 innvendig lomme i topplokket, 2 sidelommer, 1 stor frontlomme med glidelås, 2 med glidelås på hoftebeltet (én i netting og én vannresistent)
Andre funksjoner: Vanntett hovedrom med roll-top-åpning, avtagbart topplokk som kan festes til skulderstroppene for lett tilgang mens du går, kompresjonsremmer, økseholder/gåstavholder
Vekt: 1,87 kg

Les saken

#tursekk #ryggsekk #mountain-hardwear

Mountain Hardwear Optic VUE 2.5

2 personer, 3-sesongs kuppeltelt: Mountain Hardwear Optic VUE 2.5 er billig og har god plass og sittehøyde, men man kan fort oppleve kondens på grunn av dårlig ventilasjon. Det har to møtende innganger. Forteltet beskytter ikke innterteltet mot regn når man går inn og ut av teltet, og det takler vinden for dårlig. Det veier også for mye med sine 2,8 kg.

Les saken

#telt #mountain-hardwear

Mountain Hardwear Optic 2.5

2 personer, 3-sesongs kuppeltelt: Mountain Hardwear Optic 2.5 er romslig og har dører på to møtende vegger, som gjør at du kan få god utsikt når du åpner begge dørene samtidig. Teltet har god ventilasjon. Det takler typisk vår-, sommer- og høstvær bra, men det trekkes fordi forteltet ikke beskytter innerteltet mot regn når man går ut og inn. Det trekkes også for vekten på hele 2,8 kg.

Les saken

#telt #mountain-hardwear

Mountain Hardwear HyperLamina Spark

3-sesongs fiberpose: Mountain Hardwear HyperLamina Spark er en svært lett, kompakt og behagelig sovepose. Den er varm med tanke på at det er en fibersovepose med liten vekt og pakkstørrelse, men OutdoorGearLab mener den isolerer litt dårligere enn produsenten hevder. BackcountrySkiingCanada liker ikke at glidelåsen er plassert på oversiden/midten, men OutdoorGearLab trekker frem dette som positivt. BackcountrySkiingCanada savner oppbevaringslomme på innsiden. Finnes i str. Regular og Long.

T-LIM: 0°C (1,6°C utenfor EU)
T-COMF: 5°C
Type/fyll: Fiber, Thermal Q 60 gram Thermic Micro
Personlengde: 198 cm i str. Regular
Skulder-/fotomkrets: 160/99 cm i str. Regular
Pakkvolum: 15 x 33 cm
Vekt: 737 g i str. Regular
Funksjoner: Hettestramming, vindresistent, vannavvisende kompresjonspose, halvlengde to-veis glidelås

Les saken

#sovepose #mountain-hardwear

Mountain Hardwear HyperLamina Flame

3-sesongs fiberpose: Mountain Hardwear HyperLamina Flame får pluss for størrelse, vekt og isolasjonsevne. Gear Institute skulle ønske den hadde lufting og var litt romsligere, mens Villmarksliv savner oppbevaringslomme og opphengsløkker innvendig. Gear Institute gir pluss for hodedelen, mens Villmarksliv synes hettestrammingen sitter litt ubeleilig. Den er spesielt tilpasset sittestilling. Finnes i herrestr. Short, Regular og Long, samt damestr. Regular og Long.

T-LIM: -6°C
T-COMF: 0°C
Type/fyll: Fiber, Thermal Q 100g Thermic Micro
Personlengde: 183 cm i str. Regular, Herre
Skulder-/fotomkrets: 160/99 cm i str. Regular, Herre
Pakkvolum: 18 x 41 cm
Vekt: 1110 g i str. Regular, Herre
Funksjoner: 2 opphengsløkker utvendig, hettestramming, krage, vindresistent, halvlengde glidelås

Les saken

#sovepose #mountain-hardwear