Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Renault Zoe Z.E. 40

Renault Zoe Z.E. 40 er en oppgradering av originalmodellen Renault Zoe 210 (22 kWh). Z.E. 40 har fått mye lengre teoretisk rekkevidde (opptil 40 mil), men den reelle rekkevidden er rundt 27 mil under optimale forhold. De fleste mener likevel at du får god rekkevidde til prisen. Dagbladet anbefaler å kjøpe den billigste Life-utgaven, da den mest utstyrte og dyreste Bose Edition blir nesten like dyr som bedre konkurrenter. Elbilen fra Renault er liten, enkel og lett å kjøre, men den trekkes noe for liten plass til passasjerer. Zoe kan fortsatt ikke DC-hurtiglades, og raskeste lading er dermed AC-lading på opptil 22 kW. Forbrukerrådet mener Renault gir deg svært god garanti.

Euro NCAP utførte sikkerhetstesten i 2013, men i en ny evaluering i mars 2017 vurderer de at testresultatene også gjelder de nyeste oppgraderingene av Zoe. Den har jevnt over god sikkerhet, men brystbeskyttelsen for voksne ved kraftigere sidekrasj i tre/stolpe er svak. Beskyttelse mot nakkesleng er også for dårlig. Euro NCAP nevner i tillegg at beltestol til eldre barn ikke kunne installeres riktig i midtre baksete.

Motoreffekt: 68 kW/92 hk
Dreiemoment: 225 Nm
Batterikapasitet (netto): 41 kWh
Oppgitt rekkevidde (NEDC): 403 km
Hurtiglading (DC): Ikke mulig
Normallading (AC): Opptil 22 kW (tar ca. 1 time og 40 minutter med 22 kW/32A 3-fas)
Sitteplasser: 5
Bagasjerom: 338 liter
Oppgitt forbruk (blandet kjøring, NEDC): 1,33 kWh/mil
Topphastighet: 135 km/t
Akselerasjon 0-100 km/t: 13,2 sek
Annet: Bakkestartassistanse, navigasjon, ryggekamera med parkeringssensor bak (utstyrsnivå INTENS og BOSE Edition), BOSE lydanlegg, subwoofer med WaveGuide teknologi (kun BOSE Edition)

Under kan du lese mer om hvordan Renault Zoe Z.E. 40 er blitt tatt imot av testkildene.

73/100

Testresultat

Renault Zoe Z.E. 40

Resultatet er basert på 5 tester

Euro NCAP (2013)

Adult occupant ratings: Dummy readings indicated good protection of all body regions for the passenger. Les saken

100
Aftonbladet (2017)

Renault Zoe vinner testet med bred marginal. Räckvidden säger allt. Les saken (krever medlemskap)

75
NAF Medlemsmagasinet Motor (2017)

Denne bilen passer for et par som ønsker billig bilhold, og vil ha bil med ganske lang rekkevidde. Egner seg ikke for familie med barn. Les saken

74
Dagbladet Pluss (2017)

Når en godt utstyrt Zoe da koster omtrent det samme som en tilsvarende Ampera-e, så skurrer det. Les saken (krever medlemskap)

60
Auto Motor og Sport (2017)

Zoe byr på et godt forhold mellom pris og rekkevidde. Les saken

58
#elbil #bil #renault

Kan nye elbiler konkurrere med Tesla?

Nordmenn er på verdenstoppen når det gjelder kjøp av elbiler, og det kommer stadig nyere og bedre modeller. Så hvilken bør du egentlig investere i? Les saken

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Resultater: Kan nye elbiler konkurrere med Tesla?