Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
Barn 2015
Illustrasjonsfoto (Kilde: Bugaboo International)

Hvordan velge den beste barnevognen?

Skal man kjøpe riktig barnevogn er det mange produkter og mye informasjon tilgjengelig. Her finner du en samling av tester av barnevogner.

Annonse

Testvinneren

Vognen fra B.O.B Revolution Pro ble best i test i 2015. Den beskrives som en god allround vogn som er stabil og robust.

I denne samletesten er det tatt med tester av flere typer barnevogner, blant annet joggevogner og byvogner. Slik kan du lettest se hvilke vogner som er de beste på markedet i flere kategorier.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Velg riktig vogn

Skal man velge riktig barnevogn handler det ofte om å finne den vognen som er tilpasset familiens livsstil. Mange vogner har en vognbag og en sittedel, såkalt duo-vogner, og mange har adapter til bilstol. Derfor bør man ta hensyn til størrelsen på bilen, boligen og hva slags underlag vognen skal brukes på.

Generelt vil lufthjul oppleves mer behagelig på ruglete brostein, men det finnes også punkteringsfrie hjul for røffere terreng. Flere vogner har justerbare håndtak, og før man kjøper vognen det kan være lurt å sjekke at høyden på håndtaket er behagelig.

Hjulene på vognen er enten faste eller svingbare. Faste hjul fungerer utmerket på ujevnt underlag, terreng og snø, og de gir fin stabilitet til vognen. Svingbare hjul gjør at vognen er lettere å manøvre, og oppleves ofte som mer praktisk i hverdagen. En del vogner kommer med svingbare hjul, med mulighet for å låse dem.

Best i test

2015

B.O.B Revolution Pro

Barnevogn B.O.B Revolution Pro

88/100

Sportsvogn: B.O.B Revolution Pro er en god alround-vogn som er lett å justere, den svinger lett, men er likevel stabil. De robuste dekkene gir solid støtdemping, og vognen er romslig. Den får noen minuspoeng for tung vekt og nedsatt funksjon i røft terreng.

Totalscore: 88/100

Basert på 2 tester. Pris fra 4 999,-

Pris fra 4 999,-

Klikk.no (2015)

"Smidig og stabil" Les saken

100
Aftenposten (2015)

"En meget god løpevogn for passasjer og pilot" Les saken

75
Barnevogn Bugaboo Buffalo

79/100

Kombivogn: Bugaboo Buffalo er lettstyrt, komfortabel og med god plass. Håndtaket på vognen skal tåle å bære 6 kilo, og det følger med insektsnett. Vognen får dårlig karakter hos svenske Råd&Rön mye på grunn av innholdet av skadelig kjemikalier, og for at den er kronglete å montere.

Totalscore: 79/100

Basert på 3 tester.

Foreldre & Barn (2014)

"Svinger lett, selv med en treåring på armen" Les saken

86
Which? (2015)

Great to push on all surfaces Les saken (krever medlemskap)

77
Barnevogn Babyjogger Summit X3

72/100

Sportsvogn: Babyjogger Summit X3 er solid, gir god støtdemping og enkel å regulere. Vognen har en god kalesje, og blir liten når den legges sammen. Noen ulemper med denne vognen er et ikke-justerbart håndtak, forhjul som er ikke-svingbart, og at vognen er noe stiv i sin helhelt.

Totalscore: 72/100

Basert på 2 tester. Pris fra 3 925,-

Pris fra 3 925,-

Aftenposten (2015)

"Ruller lett og er utrolig stabil" Les saken

83
Klikk.no (2014)

"Solid og praktisk vogn" Les saken

60
Beste priser
Jollyroom.no 3 925,- Til butikk

Levert av:

Barnevogn Emmaljunga Mondial Duo Combi

70/100

Kombivogn: Emmaljunga Mondial Duo Combi er en stabil vogn som egner seg i terreng. Alle hjulene er like store, og den er relativt smal i forhold til lignende vogntyper. Vognen får noe minuspoeng for at den kan være besværlig å justere og tung å manøvre.

Totalscore: 70/100

Basert på 2 tester.

Testfakta (2013)

"Best i test" Les saken

90
Barnevogn Brio Happy

68/100

Kombivogn: Vognen er stabil, god å trille og er romslig og gir god komfort. Brio Happy er en klassisk vogn av god kvalitet, men den får noe trekk for at den tar mye plass, er tungvint å legge sammen og er veier mye.

Totalscore: 68/100

Basert på 2 tester.

Foreldre & Barn (2014)

"Solid og god vogn" Les saken

80
Barnevogn North 13.5 Jogger

45/100

Sportsvogn: North 13.5 Jogger er en grei vogn å jogge med, den er lett å svinge og den veier lite. Den er litt for kort for de største barna, og mangler en god solskjerm. Vognen har minimal bagasjeplass og mindre godt regntrekk. Prisen er lav sammenlignet med andre vogner i samme kategori.

Totalscore: 45/100

Basert på 2 tester. Pris fra 239,-

Pris fra 239,-

Aftenposten (2015)

"Gir mest for pengene" Les saken

50
#barnevogn #babyjogger #britax #brio #emmaljunga #bugaboo #north

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn