Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kapselmaskinene som lager den deiligste kaffen

Er du ute etter en kaffemaskin som kan tilby noe mer enn svart kaffe på en enkel og rask måte? Da kan kapsler med kaffe være noe for deg.

Annonse

Testvinner

Øverst på pallen troner Nespresso Pixie D60, som lager god kaffe og er enkel å bruke. Den vinner til tross for at andre maskiner har høyere score, fordi de andre er testet av kun én kilde hver. Vi har satt en grense på at produktet må ha to tester eller mer for å kunne bli kåret til best i test.

Nespresso Citiz&Milk D121 har like mange poeng som vinneren, men er testet kun én gang.

Det finnes relativt få tester av kapselmaskiner, noe som også reflekteres i resultatlista. Vet du om tester av slike maskiner, tips oss gjerne.

Er du ute etter kaffetrakter? Her gir vi deg oversikt over gode traktere.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Fordeler og ulemper

Det er mange fordeler ved å velge en kapselmaskin. For det første er de fleste maskinene svært lette å bruke - alt man behøver er å fylle på vann og sette inn kapsel for den type kaffe du ønsker. Med andre ord er det den enkleste måten å lage kaffe i flere varianter enn kun svart, og er nok også den kjappeste måten å lage en kopp kaffe på. Kvaliteten på smaken vil sannsynligvis ikke nå opp til kaféstandard, men dersom du ikke har slike forventninger, holder en slik maskin lenge.

Mange typer: Kaffen kommer i små kapsler med ulik smak. Noen kan kjøpes i butikk mens andre må bestilles på nettet.

Én ulempe er at du blir litt bundet til kapslene som produseres, som kan være begrensende dersom du vil drikke andre typer kaffe. En kapselmaskin passer dermed for deg som ikke drikker så mye kaffe. Drikker du litt mer, og også er interessert i å prøve flere varianter kaffe, er kanskje en helautomatisk espressomaskin et bedre alternativ. Den er også ganske enkel, men i stedet for kapsler fyller du på kaffebønner, vann og melk.

Tror du heller at en espressomaskin er noe for deg? Les testen her.

Fortsatt populært

I Norge har 4 av 10 kapselmaskin eller presskanne hjemme. Nespresso er blant de mest solgte kapselmaskinene på Prisjakt.no og er godt respresentert i denne samletesten. Andre typer som Dolce Gusto gjør det også bra. Kapsler kjøpes enten på nett eller i butikk, avhengig av leverandør. Sjekk dermed dette ut litt nøyere før du bestemmer deg for hvilken type du vil gå for.

Om du vil se alle kaffemaskinene samlet, så har vi oversikten her.

Kaffemaskin: DeLonghi Lattissima Pro

100/100

Kaffekapselmaskin: DeLonghi Latissima Pro både ser ut og føles som et høykvalitetsprodukt. Den har en knapp for så godt som enhver type kaffe, fra latte til cappuccino og macchiato. Kaffen blir svært god, har fin farge og crema. Den høye prisen trekker imidlertid noe ned.

Totalscore: 100/100

Basert på 1 test. Pris fra 3 887,-

Pris fra 3 887,-

Expert Reviews (2017)

Great coffee, great milk, this is the best Nespresso machine you can buy. Les saken

100
Kaffemaskin: Nespresso Vertuo Plus

88/100

Kaffekapselmaskin: Nespresso Vertuo Plus lager fyldig og god kaffe. Den har både god byggekvalitet, fint design og er lett å bruke. De nye nespressokapslene er større enn før, og denne maskinen er bare kompatibel med nye kapsler.

Totalscore: 88/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 969,-

Pris fra 1 969,-

Trusted Reviews (2017)

Nespresso’s new machine produces rich and inviting drinks that taste fresh and different. Les saken

88
Kaffemaskin Nespresso Citiz&Milk

84/100

Kaffekapselmaskin: Nespresso Citiz&Milk D120 får poeng for god kaffe, fin melk og brukervennlighet, men den kunne vært mindre bråkete. Den får også god omtale for temperatur og lavt energiforbruk.

Totalscore: 84/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 527,-

Pris fra 1 527,-

Kaffemaskin Nespresso Pixie

82/100

Kaffekapselmaskin: Nespresso Pixie C60 brygger meget god kaffe og er brukervennlig, men støyer en del og har liten vannbeholder.

Totalscore: 82/100

Basert på 1 test.

Best i test

2017

Nespresso Pixie D60

Kaffemaskin Nespresso Pixie

81/100

Kaffekapselmaskin: Nespresso Pixie D60 brygger meget god kaffe og er brukervennlig, men støyer en del og har liten vannbeholder. Den holder god temperatur og bruker lite energi.

Kaffemaskin Nespresso Citiz&Milk

81/100

Kaffekapselmaskin: Nespresso Citiz&Milk D121 får poeng for god kaffe, fin melk og brukervennlighet, men den kunne vært mindre bråkete. Den får også god omtale for temperatur og lavt energiforbruk.

Totalscore: 81/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 527,-

Pris fra 1 527,-

Kaffemaskin Dolce Gusto Piccolo

75/100

Kaffekapselmaskin: Dolce Gusto Piccolo er liten og enkel i bruk, og realtivt rimlig. Den har ikke så mange ekstrafunksjoner, men lager god kaffe og er lett å håndtere.

Kaffemaskin Dolce Gusto Circolo

74/100

Kaffekapselmaskin: Dolce Gusto Circolo lager god kaffe, og er stillegående. Den har en stor vanntank og scorer poeng for temperaturen på kaffen.

Totalscore: 74/100

Basert på 2 tester.

Kaffemaskin Bosch Tassimo T20

68/100

Kaffekapselmaskin: Bosch Tassimo T20 er billig og brukervennlig maskin som enkelt lager espressokaffe. I testene får den noe trekk for smaken, samt at espressoen holder noe høyere temperatur enn det den burde.

Totalscore: 68/100

Basert på 2 tester.

#kaffe #kaffemaskin #kapselmaskin #nespresso #dolce-gusto #bosch #delonghi

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn