Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hva bør du tenke på når du kjøper oppvaskmaskin?

Oppvaskmaskinmarkedet er en alfabetsuppe av forskjellige maskiner, som det er vanskelig skille fra hverandre både med hensyn på navn og funksjoner. Her en noen gode tips og råd for å finne maskinen som passer dine behov.

Annonse

De lange og kompliserte navnene, kombinert med små forskjeller, gjør markedet uoversiktlig og knotete å navigere. Denne artikkelen skal prøve å gjøre det litt lettere å finne den maskinen som passer deg, uten å kaste bort mer penger, tid eller tålmodighet enn nødvendig.

En bokstav eller et tall forskjell i navnet på oppvaskmaskinen kan bety forskjellig farge, integrert eller frittstående, eller at maskinen er en helt annen. Bosch SMU24AI01S og Bosch SMU24AW01S er identiske maskiner, med nesten helt like navn, men prisforskjellen er på over 1 000 kroner. Den eneste forskjellen er at den første er hvit og den andre er i rustfritt stål. Forskjellene kan også være betydelig større, men med like identiske navn. Miele G 6620 SCu og testvinner Miele G 6820 SCu er vidt forskjellige maskiner når det kommer til både pris og kvalitet.

Gå rett til resultatlisten ved å klikke her. Vil du ha mer informasjon om hva du bør tenke på for å velge riktig oppvaskmaskinkan kan du fortsette å lese.

I stil til kjøkkenet

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Å bestemme seg for hvordan oppvaskmaskinen skal se ut, før du ser på de mer tekniske kvalitetene, kan være en lett måte å luke ut uaktuelle maskiner. Hvilken størrelse, farge og form maskinen skal ha kommer an på hvordan kjøkkenet ser ut allerede, noe som gjør det lettere å ta finne ut hvilken som passer deg. Før du bestemmer deg for designet, kan det være lurt å ha i tankene at sammme maskin kan ha svært forskjellige priser basert på farge og om de er integrert eller ikke.

Tenker du på å skaffe deg nytt stereoanlegg?: Test av store høyttalere.

Frittstående eller integrert?

De fleste oppvaskmaskiner kommer i to utgaver: integrert og frittstående. Integrerte oppvaskmaskiner koster noe mer enn frittstående maskiner, men prisforskjellen er avhengig av hvilket merke du velger. Prisforskjellen er som oftest et sted mellom et par hundrelapper og tusen kroner. Det er smak og behag når det kommer til hvilken type du velger. Oppvaksen blir like ren med frittstående som integrert.

Størrelse

Vanlige størrelser (Bredde)

Vanlig: 60 cm

Liten: 45cm

Benk: 55 cm

Standard oppvaskmaskiner kommer i to størrelser: 60 og 45 cm. En oppvaskmaskin måler kapasitet etter hvor mange kuvert en maskin har plass til. Dette vil si alt en person kan trenger til å spise et måltid: bestikk, asjetter, glass. En gjennomsnittlig oppvaskmaskin har plass til 12 til 14 kuverter.

Ikke overraskende har den mindre utgaven lavere kapasitet, med gjennomsnittlig plass til 9 eller 10 kuvert. Den mindre modellen lager også noe mer støy enn en 60 cm-modell.

En kuvert til?: En vanlig oppvaskmaskin har kapasitet på 12-14 kuverter.

Winter is coming: De beste varmepumpene på markedet.

Hvilken størrelse du trenger er avhengig av hvor mange det er i boligen, hvor ofte dere spiser, hvor mye bestikk og tallerkener dere har, og ikke minst hvor stort kjøkkenet er. For de aller fleste boliger vil det ikke være nødvendig med større kapasitet enn de vanlige 12 til 14 kuvertene.

Hvis du skal ha mer enn gjennomsnittlig kapasitet, vil prisen ofte øke noe. Det er lite utvalg av oppvaksmaskiner med maks kapasitet (16 kuvert), og prisen ligger på rundt 9 000 i gjennomsnitt.

Skal du ha benkoppvaskmaskin? Hopp rett til delen som handler om dette.

Farge

De fleste oppvaskmaskinmodeller kan kjøpes i svart, hvit eller en form for grå eller metallisk gråfarge. Noen selskap selger alle modeller til samme pris uavhengig av farge, men de fleste krever en høyere pris for ikke-hvite maskiner.

Særlig Miele-produkter koster mye mer i ikke-hvitt, enn i hvit. Her kan prisforskjellen være på hele 2 500 kroner. For å gjøre det lettere å se hvor stor prisforskjell fargen utgjør på like modeller, har vi inkludert samme maskin flere ganger i resultatlisten – kun ulike farger (og ev. pris) skiller dem fra hverandre. På den måten kan du selv bedømme hvilken som passer deg best.

Musestille og grønn

Det viktigste med enhver oppvaskmaskiner er hvor ren oppvasken blir. Alle testene vi har samlet har dette som hovedfaktoren når det kommer til å vurdere hvilken maskin som er best. Det er derimot store forskjeller på hvor mye renhet er vektet i hvert resultat. De britiske kildene Which? og Good Housekeeping legger mer vekt på renhet enn de skandinaviske kildene. Med Råd og Rön og Tænk sine tester er kun 47,5 prosent av scoren basert på hvor rent maskinen vasker. Hvis du vil vite mer om hvordan hver testside utfører testene sine, kan du trykke på kildene i resultatlisten.

Lei av å støvsuge?: De beste robotstøvsugerne på markedet.

Ikke lei av å støvsuge?: De beste tradisjonelle støvsugerne på markedet.

Støy

Vanlige støynivå (desibel)

Lav: 39 dB, som på et bibliotek

Gjennomsnitt: 44 dB, som moderat nedbør

Høy: 56 dB, som klimaanlegg i syden

Mange oppvaskmaskiner på det norske markedet reklamerer med hvor stille deres oppvaskmaskiner jobber. Forskjellen på de mest stillegående maskinene og de mest høylytte på det norske markedet er rundt 17 desibel. Dette vil si at den mest høylytte lager nesten fire ganger så mye lyd som de mest stille.

De mest stille oppvaskmaskinene vasker på 39 desibel. Oversatt til menneskelig termer vil dette si at kjøkkenet ditt kommer til å høres ut som et bibliotek. Ikke veldig høylytt, men ikke helt stille heller.

De mest høylytte oppvaskmaskinene som fortsatt er til salg i Norge lager circa 56 desibel lyd når de er på. Dette tilsvarer en lavmelt klimaanlegg.

De vanligste oppvaskmaskinene operer med et mer moderat lydnivå. Gjennomsnittlige oppvaskmaskiner lager en lyd på mellom 42 til 45 desibel. Dette er litt høyere enn det gjennomsnittlige kjøleskap. De fleste testene har tatt med støynivået i beregningen når de har fått en score.

Miljø
Eco-program: De fleste moderne oppvaskmaskiner har ECO-program, som er mer miljøvennlig.

Nesten alle oppvaskmaskiner som selges i dag er i energiklassen A eller bedre. De fleste testene har inkludert miljøvennlighet som et av vurderingskriteriene. Alle de større produsentene har flere oppvaskmaskiner i energiklasse A+++. Det er ikke vanskelig å velge miljøbevisst når det kommer til oppvaskmaskiner. Prisen på oppvaskmaskiner i energiklasse A+++ eller A++ er heller ikke betydelig dyrere enn mindre miljøvennelige maskiner.

Hvis du vil være ekstra miljøbevisst, kan det å kjøpe en oppvaskmaskin med ECO-program være lurt. Da vil maskinen bruke mindre strøm og vann. Noen oppvaskmaskiner, sliter med å vaske like rent på ECO-program som på vanlig standardprogram. ECO-programmet bruker også lengre tid enn standardprogrammet.

Bestikk: skuff eller kurv?

De fleste oppvaskmaskiner selges fortsatt med bestikkurv, men de siste årene har bestikkskuff blitt stadig mer populært. Hvis du vet hvilket av disse valgene du foretrekker, kan det hjelpe med å redusere oppvaskmaskiner du ser gjennom. Bestikkskuff har den fordel at den tar mindre plass. Ved å flytte alt bestikket til en skuff øverst, har maskinen plass til flere kuverter.

Hvis du skal ha bestikkskuff, utelukker du de billigste oppvaskmaskinene (under 3 000 kroner) og en del mindre merker. Det er kun de største merkevarene som selger oppvaskmaskin med bestikkskuff.

Rent i tide

Moderne oppvaskmaskiner har stadig flere programtyper som gjør det mulig å slippe å vaske alt fra stekepanner til håndmalte tekopper for hånd. Om du vasker mye forskjellig og er av typen som setter seg inn i hvordan produktet fungerer, vil det kunne være lurt å velge en med flere program. De fleste maskiner med over åtte program ligger et par tusenlapper over de rimeligste maskinene.

De fleste oppvaskmaskinene har tre til seks program. Dette vil holde for alle som setter på oppvaskmaskinen uten å ta mye hensyn til hvor skånsomt det er for asjettene. Noen av de mest vanlige programmene er ECO-program, ekspressprogram og skånsomt.

Standardtid

En ting som ikke har utviklet seg stort i løpet av de siste årene er standardtiden som oppvaskmaskiner bruker. De fleste maskiner bruker mellom to og tre timer på en standardvask. På ECO-programmet bruker de fleste over tre timer. Flere produsenter tilbyr riktignok maksiner med ekspressprogram som kan kjøres på under timen, men testene har ikke gitt tydelige tegn på at dette fungerer like godt som standard programmet.

Ekstrafunksjoner

Oppvaskmaskiner kommer nå med flere ekstrafunksjoner som skal gjøre livet ditt lettere. Blant de nyttigste av disse er vannbeskyttelse, barnesikring og startsforsinkelse.

Vannbeskyttelse
Startsforsinkelse: Med startforsinkelse kan du unngå at oppvaskmaskinen piper hele natten.

Med vannbeskyttelse skrur oppvaskmaskinen seg av når den oppdager lekkasje. Med en sensor ved vanntilførselen kan den unngå problemet før det starter. Om du allerede har waterguard på kjøkkenet er ikke denne dobbeltsikringen like viktig, men ellers er det et nyttig tillegg.

Startforsinkelse

Startforsinkelse er noe som har blitt vanligere og vanligere i oppvaskmaskiner. Du kan med dette utsette starten til en tid som passer deg. Hvis du kjøper en oppvaskmaskin som piper når den er ferdig, kan det være en fordel å sette på startforsinkelse til å være ferdig morgenen etter. På den måten unngår du å vekkes unødvendig.

Barnesikring

Denne ekstrafunksjonen kan være nyttig for både barn og voksne. Barnesikring gjør at en uforsiktig person, enten stor eller liten, ikke kan dra opp døren til oppvaskmaskinen mens den er skrudd på. Dette er særlig nyttig på maskinen som er svært stille, siden det kan være vanskelig å vite om maskinen holder på eller ikke.

Skal du ha benkoppvaskmaskin?

Hvis du bor alene eller har et lite kjøkken, kan benkoppvaskmaskin (også kalt kompaktoppvaskmaskin) være noe for deg. Kvaliteten på disse maskinene har skutt i været i løpet av de siste årene, mens prisen har holdt seg under prisen på en standard oppvaskmaskin. I resultatlisten vår kan du finne flere billige benkoppvaskmaskiner som har gjort det forholdsvis godt på testene.

Ulempene med en kompakt oppvaskmaskin er at kapasiteten er sterkt redusert. De fleste oppvaskmaskiner av denne typen har kun plass til seks til åtte kuverter, altså kun halvparten av det en vanlig oppvaskmaskin har plass til.

Benkoppvaskmaskiner lager også betydelig mer støy enn en gjennomsnittlig oppvaskmaskin, med et gjennomsnitt i underkant av 50 desibel.

Forbrukerrådet merkepall

Gull: AEG

Sølv: Bosch

Bronse: Miele

Merkevare: Verdt pengene?

Forbrukerrådets favoritter: Forbrukerrådet kåret AEG, Bosch og Miele til de de beste merkevarene innen oppvaskmaskiner i 2013.(Logo: Forbrukerrådet)

Burde du bry deg om merket til oppvaskmaskinen? De fleste tester tyder på du burde gjøre det, i hvert fall til en hvis grad. I testene vi har gått gjennom har Bosch og Siemens kommet godt ut hver gang. Miele har også gjort det godt i flere av testene, men koster betydelig mer enn konkurrentene.

I resultatlistene ser vi at relatitvt dyre Mieleprodukter gjør det svært godt, særlig ved hjelp av flere britiske tester som pleier å være mer generøse med karakterene enn de andre testene vi har inkludert i testsamlingen. Både Siemens og Bosch har derimot rimeligere alternativer, som var blant testvinnerne hos de mer nøkterne testene vi har sett på. Det kommer tydelig fram i alle testene at de beste oppvaskmaskinene er fra de store produsentene, men at ikke alle maskinene til merkevarene er like gode.

AEG gjorde det godt som merke på tidligere tester, noe som gjorde at Forbrukerrådet kåret merket til markedets beste i 2013. Dessverre er det ikke mange av AEG sine maskiner på det norske markedet som har blitt testet. Dette gjør at deres maskiner kommer dårligere ut på våre samletester enn det er mulig de fortjener. Av maskinene som gjorde at Forbrukerådet kåret de til merkevarevinner, er det kun én igjen som selges i Norge.

Pris og kvalitet: Hånd i hånd?

Ikke nødvendigvis. Miele sine produkter gjør det svært godt og er dyre, men de er unntaket heller enn regelen. I resultatlisten ser vi at maskiner til rundt fire-seks tusen ofte gjør det bedre enn forventet. Noen av Bosch sine billigere oppvaskmaskiner har slått maskiner av samme merke som koster dobbelt så mye.

Utenom Miele sine testvinnere, er det en rekke testvinnere som koster i underkant av 6 000 kroner. Testene viser derimot at de som koster under 4 000 ikke presterer like godt.

Ikke alle tester er laget likt

Hvor generøse er hver test?

Råd og Rön og Tænk: 45-74

Which?: 35-89

Good Housekeeping: 74-94

Stiftung Warentest: 10-82

Test.no har samlet tester fra fire forskjellige land for å finne de beste maskinene. De forskjellige landene, og kildene, har svært forskjellige standarder når det kommer til hvordan de gir poengsum. På testene til Tyske Stiftung Warentest kvalifiserer 66 prosent som godt og 32 prosent som helt greit, men ikke noe å juble over. Hos begge de engelske testsidene Good Housekeeping og Which? derimot, er en score under 60 prosent ille nok til at de fraråder å kjøpe produktet. Råd og Rön og Tænk er midt mellom. Det anbefales å ta dette i betraktning når du vurderer oppvaskmaskinene.

Et godt eksempel er IKEA Medelstor. Den britiske siden Good Housekeeping ga denne 88 prosent, den svenske siden Råd og Rön ga den 61 prosent, mens enda en britisk kilde, Which?, ga den 58 prosent. Good Housekeeping gir mye høyere scores enn de andre kildene, noe som har gjort at oppvaskmaskinene de har anmeldt kommer høyere opp enn de som har blitt andmeldt av mer nøkterene kilder som Råd og Rön eller Stiftung Warentest.

Lykke til med å finne den riktige oppvaskmaskinen for deg.

RESULTATER

Miele G 6820 SCu

Miele G 6820 SCu

Resultatet er basert på 2 tester.
89
Miele G 6660 SCVi

Miele G 6660 SCVi

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 10 991,-

Pris fra 10 991,-

89
AEG F66602VI0P

AEG F66602VI0P

Resultatet er basert på 2 tester.
84
Zanussi ZDF26011XA

Zanussi ZDF26011XA

Resultatet er basert på 1 test.
81
Miele G 6620 SC

Miele G 6620 SC

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 9 499,-

Pris fra 9 499,-

78
Miele G 6060 SCVi

Miele G 6060 SCVi

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 10 999,-

Pris fra 10 999,-

78
AEG F56312W0 (M0)

AEG F56312W0 (M0)

Resultatet er basert på 1 test.
74
Bosch SMU46CW02S

Bosch SMU46CW02S

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 6 995,-

Pris fra 6 995,-

73
Bosch SMU46CW01S

Bosch SMU46CW01S

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 6 499,-

Pris fra 6 499,-

73
Bosch SMU46CI02S

Bosch SMU46CI02S

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 7 895,-

Pris fra 7 895,-

73
Bosch SMU46CI01S

Bosch SMU46CI01S

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 6 719,-

Pris fra 6 719,-

73
Bosch SMU46CB01S

Bosch SMU46CB01S

Resultatet er basert på 1 test.
73
Indesit DFG 15B1

Indesit DFG 15B1

Resultatet er basert på 1 test.
71
Siemens SR46M581SK

Siemens SR46M581SK

Resultatet er basert på 1 test.
71
Siemens SN65M046EU

Siemens SN65M046EU

Resultatet er basert på 1 test.
71
Siemens SR46M281SK

Siemens SR46M281SK

Resultatet er basert på 1 test.
71
IKEA Medelstor

IKEA Medelstor

Resultatet er basert på 3 tester.
69
Siemens SR46M580SK

Siemens SR46M580SK

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 7 395,-

Pris fra 7 395,-

68
Siemens SR46M280SK

Siemens SR46M280SK

Resultatet er basert på 1 test.
68
Bosch SPV69T80EU

Bosch SPV69T80EU

Resultatet er basert på 1 test.
68
Bosch SPU68M05SK

Bosch SPU68M05SK

Resultatet er basert på 1 test.
68
Bosch SMV68N20EU

Bosch SMV68N20EU

Resultatet er basert på 2 tester.
67
Bosch SMP68M05SK

Bosch SMP68M05SK

Resultatet er basert på 2 tester.
67
Bosch SMP68M02SK

Bosch SMP68M02SK

Resultatet er basert på 2 tester.
67
Miele G 6065 SCVi XXL

Miele G 6065 SCVi XXL

Resultatet er basert på 1 test.
67
Miele G 6665 SCVI XXL

Miele G 6665 SCVI XXL

Resultatet er basert på 1 test.
67
Bosch SBE63M10EU

Bosch SBE63M10EU

Resultatet er basert på 1 test.
67
Miele G 6630 SCU

Miele G 6630 SCU

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 9 999,-

Pris fra 9 999,-

67
Bosch SPU68M02SK

Bosch SPU68M02SK

Resultatet er basert på 2 tester.
66
Bosch SMU87TW06S

Bosch SMU87TW06S

Resultatet er basert på 1 test.
66
Siemens SX75M039EU

Siemens SX75M039EU

Resultatet er basert på 1 test.
65
Siemens SR45E231SK

Siemens SR45E231SK

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 5 679,-

Pris fra 5 679,-

65
Bosch SPU40E42SK

Bosch SPU40E42SK

Resultatet er basert på 1 test.
65
Zanussi ZDF21001WA

Zanussi ZDF21001WA

Resultatet er basert på 1 test.
64
Bosch SMI88TS02E

Bosch SMI88TS02E

Resultatet er basert på 1 test.
64
AEG F56302W0 (M0)

AEG F56302W0 (M0)

Resultatet er basert på 1 test.
64
Whirlpool WIE 2B19

Whirlpool WIE 2B19

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 5 719,-

Pris fra 5 719,-

63
Bosch SMU50M95SK

Bosch SMU50M95SK

Resultatet er basert på 1 test.
63
Beko DUN39330 (W/X)

Beko DUN39330 (W/X)

Resultatet er basert på 1 test.
62
Asko D 5538FI

Asko D 5538FI

Resultatet er basert på 1 test.
62
Bosch SPV50E70EU

Bosch SPV50E70EU

Resultatet er basert på 1 test.
62
Miele G 4263 VI

Miele G 4263 VI

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 9 995,-

Pris fra 9 995,-

62
Siemens SN44D202SK

Siemens SN44D202SK

Resultatet er basert på 1 test.
62
Whirlpool WUO 3P23 PL

Whirlpool WUO 3P23 PL

Resultatet er basert på 1 test.
61
Gram OMI 60-37 T

Gram OMI 60-37 T

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 5 699,-

Pris fra 5 699,-

61
Hotpoint LFF8M121CDESK

Hotpoint LFF8M121CDESK

Resultatet er basert på 1 test.
61
Miele G 4985 SCVi XXL

Miele G 4985 SCVi XXL

Resultatet er basert på 1 test.
61
Asko D 5556FI

Asko D 5556FI

Resultatet er basert på 1 test.
61
Miele G 4980 SCVI

Miele G 4980 SCVI

Resultatet er basert på 1 test.
60
Miele G 6000 SCu

Miele G 6000 SCu

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 9 999,-

Pris fra 9 999,-

60
Logik LID45W15N

Logik LID45W15N

Resultatet er basert på 1 test.
60
Logik LDW45W15N

Logik LDW45W15N

Resultatet er basert på 1 test.
60
Whirlpool WIE 2B16

Whirlpool WIE 2B16

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 5 790,-

Pris fra 5 790,-

60
Hotpoint Ariston LTF11H121EU

Hotpoint Ariston LTF11H121EU

Resultatet er basert på 1 test.
60
Whirlpool WUO 3T321 (X)

Whirlpool WUO 3T321 (X)

Resultatet er basert på 1 test.
59
Whirlpool WIO 3T321 P

Whirlpool WIO 3T321 P

Resultatet er basert på 1 test.
59
Miele G 4210 SCU

Miele G 4210 SCU

Resultatet er basert på 1 test.
59
Miele G 4203 SCU

Miele G 4203 SCU

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 9 990,-

Pris fra 9 990,-

59
Beko DIN28320

Beko DIN28320

Resultatet er basert på 1 test.
59
Asko D 5536IS (IW)

Asko D 5536IS (IW)

Resultatet er basert på 1 test.
59
IKEA Rengöra

IKEA Rengöra

Resultatet er basert på 1 test.
58
Electrolux ESL8520RO

Electrolux ESL8520RO

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 8 499,-

Pris fra 8 499,-

57
Bauknecht BUO 3T122 P (X)

Bauknecht BUO 3T122 P (X)

Resultatet er basert på 1 test.
57
Electrolux ESF7540ROX

Electrolux ESF7540ROX

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 7 699,-

Pris fra 7 699,-

57
Electrolux ESF8590ROW

Electrolux ESF8590ROW

Resultatet er basert på 1 test.
57
Electrolux ESF8590ROX

Electrolux ESF8590ROX

Resultatet er basert på 1 test.
57
Bosch SMU24AW01S

Bosch SMU24AW01S

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 3 669,-

Pris fra 3 669,-

57
Logik LID45W16N

Logik LID45W16N

Resultatet er basert på 1 test.
57
Gram OM 45-47 RT X

Gram OM 45-47 RT X

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 9 499,-

Pris fra 9 499,-

57
Bosch SMU24AI01S

Bosch SMU24AI01S

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 4 759,-

Pris fra 4 759,-

57
Bosch SMU24AI02S

Bosch SMU24AI02S

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 4 489,-

Pris fra 4 489,-

57
Bosch SMU24AW02S

Bosch SMU24AW02S

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 3 619,-

Pris fra 3 619,-

57
Whirlpool WUE 2B19

Whirlpool WUE 2B19

Resultatet er basert på 1 test.
57
AEG F55332VI1

AEG F55332VI1

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 6 699,-

Pris fra 6 699,-

56
Asko D 54364IS (IW)

Asko D 54364IS (IW)

Resultatet er basert på 1 test.
56
Bosch SKS62E22EU (Benkoppvaskmaskin)

Bosch SKS62E22EU (Benkoppvaskmaskin)

Resultatet er basert på 2 tester.
55
Bosch SKS62E28EU (Benkoppvaskmaskin)

Bosch SKS62E28EU (Benkoppvaskmaskin)

Resultatet er basert på 2 tester.
55
Whirlpool WUC 3C24 P (X)

Whirlpool WUC 3C24 P (X)

Resultatet er basert på 1 test.
55
Zanussi ZDS12001WA

Zanussi ZDS12001WA

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 4 995,-

Pris fra 4 995,-

54
Whirlpool WUC 3C26 (X)

Whirlpool WUC 3C26 (X)

Resultatet er basert på 1 test.
54
AEG F87782M0P (W0P)

AEG F87782M0P (W0P)

Resultatet er basert på 1 test.
54
Electrolux ESF8810ROX

Electrolux ESF8810ROX

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 9 895,-

Pris fra 9 895,-

54
Electrolux ESF5511LOX

Electrolux ESF5511LOX

Resultatet er basert på 1 test.
54
Electrolux ESF5511LOW

Electrolux ESF5511LOW

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 5 299,-

Pris fra 5 299,-

54
Electrolux ESF5200LIW

Electrolux ESF5200LIW

Resultatet er basert på 1 test.
54
Whirlpool ADPU 201 WH

Whirlpool ADPU 201 WH

Resultatet er basert på 1 test.
54
Matsui MDW60W16N

Matsui MDW60W16N

Resultatet er basert på 1 test.
52
Candy CDP 1L949 (W/X)

Candy CDP 1L949 (W/X)

Resultatet er basert på 1 test.
51
Epoq EDW60W16N

Epoq EDW60W16N

Resultatet er basert på 1 test.
51
AEG F66792M0P (W0P)

AEG F66792M0P (W0P)

Resultatet er basert på 1 test.
51
Logik LDW60W16N

Logik LDW60W16N

Resultatet er basert på 1 test.
51
Logik LDW60X16N

Logik LDW60X16N

Resultatet er basert på 1 test.
51
Logik LDWTT15E (Benkoppvaskmaskin)

Logik LDWTT15E (Benkoppvaskmaskin)

Resultatet er basert på 1 test.
50
Matsui MDWTT15E (Benkoppvaskmaskin)

Matsui MDWTT15E (Benkoppvaskmaskin)

Resultatet er basert på 1 test.
49
Electrolux ESF2400OW (Benkoppvaskmaskin)

Electrolux ESF2400OW (Benkoppvaskmaskin)

Resultatet er basert på 1 test.
49
Bosch SKS50E32EU (Benkoppvaskmaskin)

Bosch SKS50E32EU (Benkoppvaskmaskin)

Resultatet er basert på 1 test.
48
Siemens SK26E221EU (Benkoppvaskmaskin)

Siemens SK26E221EU (Benkoppvaskmaskin)

Resultatet er basert på 1 test.
48
Siemens SK25E203EU (Benkoppvaskmaskin)

Siemens SK25E203EU (Benkoppvaskmaskin)

Resultatet er basert på 1 test.
48
Electrolux ESL4580RO

Electrolux ESL4580RO

Resultatet er basert på 1 test.
48
IKEA Skinnande

IKEA Skinnande

Resultatet er basert på 2 tester.
46
Candy CDCP 6/E (Benkoppvaskmaskin)

Candy CDCP 6/E (Benkoppvaskmaskin)

Resultatet er basert på 1 test.
45

Best i test

2017

Miele G 6820 SCu

Miele G 6820 SCu

89/100

OBS! Den svært gode scoren bør tas med forbehold om at begge testene er gjort av britiske kilder, som er betydelig mer generøse enn de andre testene som har blitt samlet inn. Begge kildene skryter av Miele G 6820 SCu vaske og tørkeevne. Den eneste ulempen testene finner er at den er litt vanskelig å bruke programmene på og at den er dyr.

Totalscore: 89/100

Basert på 2 tester.

Good Housekeeping UK (2016)

The Miele G6820 SC would suit a large family with its 14 place settings and 10 washing programs. Les saken

90
Which? (2016)

Makes light work of the main jobs Les saken (krever medlemskap)

88
Miele G 6660 SCVi

89/100

Den britiske nettsiden Which? roser Miele G 6660 SCVi opp i himmelen for fremragende vaskeevne. Which? har ikke mye kritisk å si om maskinen, men etterlyser litt bedre brukervennelighet, da særlig når det kommer til lasting av bestikk. Som forbruker burde du ta den høye scoren med en klype salt siden Which? pleier å gi betydelig høyere score enn flere av de andre testene vi har inkludert i samletesten. G 6665 SCVi XXL som er ganske lik som denne fikk 67 i Råd & Rön sin test.

Totalscore: 89/100

Basert på 1 test. Pris fra 10 991,-

Pris fra 10 991,-

Which? (2017)

Has no problems cleaning and drying, doesn't leave watermarks, easy to program, efficient with water and energy. Les saken (krever medlemskap)

89
AEG F66602VI0P

84/100

AEG F66602VI0P gjør det svært godt på Good Housekeeping sin test, men den høye scoren bør tas med en klype salt. Good Housekeeping gir veldig høye scores i forhold til andre tester. God på vasking, men lager litt mye lyd. Det kan være litt vanskelig å sette seg inn i programmeringen.

Totalscore: 84/100

Basert på 2 tester.

Good Housekeeping UK (2016)

The AEG F66602VI0P dishwasher would be a great addition in any kitchen. Les saken

88
Which? (2015)

Remarkable cleaning power. Les saken (krever medlemskap)

80
Zanussi ZDF26011XA

81/100

Med kun en engelsk test kommer muligens Zanussi ZDF26011XA bedre ut av samletesten enn fortjent. Den britiske testsiden Which? forteller at det ikke er noen større problemer med oppvaskmaskinen og den vasker utmerket. Maskinene får også mye skryt for å være miljøvennlig.

Totalscore: 81/100

Basert på 1 test.

81
Miele G 6620 SC

78/100

Denne modellen får mye skryt både fra skandinaviske og britiske kilder for å være imponerende gode til å både å vaske og tørke. Med unntak av tidsbruk presterer denne maskinen godt på alle større kriterier. Kritikerne har nevner kun to problemer med maskine, tidsbruken og prisen.

Totalscore: 78/100

Basert på 2 tester. Pris fra 9 499,-

Pris fra 9 499,-

Which? (2016)

Excellent cleaning and drying, doesn't leave watermarks, energy and water efficient, user-friendly Les saken (krever medlemskap)

89
Miele G 6060 SCVi

78/100

G 6060 SCVi-modellen til Miele gjør det svært godt i Which? sin test. Den får skryt for svært godt vaske og tørkeevne og gjør det godt på de fleste andre kriterier også. Forbrugerrådet Tænk er mindre generøse enn Which?, men oppvaskmaskinen fra Miele gjør det godt også i Tænk-testen. Det får resultatet "god" for både vaske- og tørkeevne, støynivå, energi- og vannforbruk, men trekkes ganske mye for at den bruker lang tid. Brukervennligheten kunne også vært bedre. G 6065 SCVi XXL som er ganske lik som denne fikk 67 i Råd & Rön sin test.

Totalscore: 78/100

Basert på 2 tester. Pris fra 10 999,-

Pris fra 10 999,-

Which? (2017)

Cleans and dries brilliantly without leaving watermarks, dries plastics well, energy and water efficient, easy to use, spacious inside Les saken (krever medlemskap)

88
AEG F56312W0 (M0)

74/100

Denne AEG-maskinen for skryt for hvor god den er til å vaske, men kritikk for bråket den lager. En 76 prosent score fra Which? tilsvarer en midt på treet karakter fra andre kilder, så den er ikke nødvendigvis så god som scoren tilsier.

Totalscore: 74/100

Basert på 1 test.

Bosch SMU46CW02S

73/100

Denne modellen ble testvinner i Råd & Rön sine tester i 2017. Maskinen får full pott på hvor rent den vasker, samt gjør det over forventning på alle områder med unntak av tidsforbruk. Utgaven med navn som avslutter med 02s er den oppgraderte versjonen av modellen. Den er mer miljøvennlig, har raskere standardprogramtid og lager litt mindre støy. Forskjellene på oppgradert og ikke-oppgradert modell er ikke store. Denne utgaven er hvit.

Totalscore: 73/100

Basert på 1 test. Pris fra 6 995,-

Pris fra 6 995,-

Bosch SMU46CW01S

73/100

Denne modellen ble testvinner i Råd & Rön sine tester i 2017. Maskinen får full pott på hvor rent den vasker, samt gjør det over forventning på alle områder med unntak av tidsforbruk. Utgaven med navn som avslutter med 01s er den ikke-oppgraderte versjonen av modellen. Denne modellen er i hvit.

Totalscore: 73/100

Basert på 1 test. Pris fra 6 499,-

Pris fra 6 499,-

Bosch SMU46CI02S

73/100

Denne modellen ble testvinner i Råd & Rön sine tester i 2017. Maskinen får full pott på hvor rent den vasker, samt gjør det over forventning på alle områder med unntak av tidsforbruk. Utgaven med navn som avslutter med 02s er den oppgraderte versjonen av modellen. Den er mer miljøvennlig, har raskere standardprogramtid og lager litt mindre støy. Forskjellene på oppgradert og ikke-oppgradert modell er ikke store. Denne utgaven er i rustfritt stål.

Totalscore: 73/100

Basert på 1 test. Pris fra 7 895,-

Pris fra 7 895,-

Bosch SMU46CI01S

73/100

Denne modellen ble testvinner i Råd & Rön sine tester i 2017. Maskinen får full pott på hvor rent den vasker, samt gjør det over forventning på alle områder med unntak av tidsforbruk. Utgaven med navn som avslutter med 01s er den ikke-oppgraderte versjonen av modellen. Denne modellen er i rustfritt stål.

Totalscore: 73/100

Basert på 1 test. Pris fra 6 719,-

Pris fra 6 719,-

Bosch SMU46CB01S

73/100

Denne modellen ble testvinner i Tænk sine tester i 2017. Maskinen får full pott på hvor rent den vasker, samt gjør det over forventning på alle områder med unntak av tidsforbruk. Utgaven med navn som avslutter med 01s er den ikke-oppgraderte versjonen av modellen. Denne modellen er i sort.

Totalscore: 73/100

Basert på 1 test.

Forbrugerrådet Tænk (2016)

Opvaskemaskinen fra Bosch vasker og tørrer rigtigt godt på begge de testede programmer og bliver Bedst i Test. Les saken (krever medlemskap)

73
Indesit DFG 15B1

71/100

Indesits eneste maskin som har blitt testet får skryt for hvor godt den vasker, men blir kritisert for å ikke tørke like godt. Maskinen får også kritikk for å være noe bråkete.

Totalscore: 71/100

Basert på 1 test.

Siemens SR46M581SK

71/100

SR46M581SK er en av testvinnerne fra Råd & Röns nyeste oppvaskmaskintest. Den får gode resultater i både vaske- og tørktestene. Det er heller ingen punkter maskinen får mye kritikk for. ECO-programmet bruker litt lang tid, men det gjør det på de fleste maskiner. Hvis du skal ha en mindre oppvaskmaskin virker denne et godt valg, selv om prisen er noe høy til å være en 45 cm-modell. Denne modellen er hvit, men den finnes også i metallisk gråfarge som SR46M281SK

Totalscore: 71/100

Basert på 1 test.

Siemens SN65M046EU

71/100

Siemens SN65M046EU er vinneren av beste fullintegrerte oppvaskmaskin i Tænk sine eldre tester. Den får skryt for rengjøringsevne og for lavt forbruk av vann og strøm. Det ene punktet hvor maskinen får kritikk er for lydnivået.

Totalscore: 71/100

Basert på 1 test.

Forbrugerrådet Tænk (2016)

Siemens SN65M046EU er den fuldt integrerede opvaskemaskine, der klarer sig bedst i testen. Den vasker godt og tørrer markant bedre end de øvrige maskiner. Les saken (krever medlemskap)

71
Siemens SR46M281SK

71/100

SR46M281SK er en av testvinnerne fra Råd & Röns nyeste oppvaskmaskintest. Den får gode resultater i både vaske- og tørktestene. Det er heller ingen punkter maskinen får mye kritikk for. ECO-programmet bruker litt lang tid, men det gjør det på de fleste maskiner. Hvis du skal ha en mindre oppvaskmaskin virker denne et godt valg, selv om prisen er noe høy til å være en 45 cm-modell. Denne modellen er hvit, men den finnes også i metallisk gråfarge som SR46M581SK

Totalscore: 71/100

Basert på 1 test.

IKEA Medelstor

69/100

Denne oppvaskmaskinen er den som har størst sprik i score fra de forskjellige testene. Det er generell enighet om at den vasker ganske så godt. Testene er også enig om at maskinen er designmessig fin. Flere av testene nevner at brukeropplevelsen kunne vært bedre og at programmene er vanskelig å sette seg inn i. Det endelige resultatet er sterkt påvirket av å ha blitt scoret av både Which? og Good Housekeeping, og dette bør tas hensyn til når du vurderer maskinen.

Totalscore: 69/100

Basert på 3 tester.

Good Housekeeping UK (2015)

The IKEA Medelstor has an impressive slimline design. It managed to fit all nine place settings with all crockery and glasses being well spaced apart. Les saken

88
Which? (2015)

Good but not very convenient Les saken (krever medlemskap)

58
Siemens SR46M580SK

68/100

Siemens SR46M580SK er nok en av modellene som gir mest valuta for pengene hvis du skal ha en 45 cm modell. Den gjør det godt på vaske- og tørketester og spesielt godt på brukervennlighet. Maskinen får også skryt for å være relativt stille til å være så liten. Denne modellen er metallisk grå, men finnes i hvit som Siemens SR46M280SK

Totalscore: 68/100

Basert på 1 test. Pris fra 7 395,-

Pris fra 7 395,-

Siemens SR46M280SK

68/100

Siemens SR46M280SK er nok en av modellene som gir mest valuta for pengene hvis du skal ha en 45 cm modell. Den gjør det godt på vaske- og tørketester og spesielt godt på brukervennlighet. Maskinen får også skryt for å være relativt stille til å være så liten. Denne modellen er hvit, men finnes i metallisk grå som Siemens SR46M580SK

Totalscore: 68/100

Basert på 1 test.

Forbrugerrådet Tænk (2016)

Har du kun plads til en opvaskemaskine, der er 45 cm bred er denne model fra Siemens det bedste valg. Les saken (krever medlemskap)

68
Bosch SPV69T80EU

68/100

SPV69T80EU gjør det overraskende godt på rengjøring til å være på 45 cm. Med en over forventet score på renhet slår den flere av Bosch sine andre småmodeller. Modellen gjør det litt dårligere enn andre Bosch-modeller både i miljøvennlighet og kvalitetsinntrykk.

Totalscore: 68/100

Basert på 1 test.

Bosch SPU68M05SK

68/100

Til å være en liten modell gjør SPU68M det godt på tester. Modellen er kun 45 cm bred, men får svært god score på kvalitetsinntrykk, miljø- og brukervennlighet og lavt støynivå. Det modellen trekkes for, er hvor rent den vasker. Som en mindre modell har den en maks temperatur på 60 grader. Dette er med til å bidra til en middelmådig renhetsscore. Denne modellen er identisk med SPU68M02SK, med unntak av farge. Denne modellen er i rustfritt stål.

Totalscore: 68/100

Basert på 1 test.

Bosch SMV68N20EU

67/100

Denne modellen gjør det godt uten å få like mye skryt som oppvaskmaskiner med samme score. Maskinen gjør det greit på de fleste punkter og for særlig skryt for tørkeevne. Stiftung Warentest gir maskinen mye skryt for både lavt støynivå og god sikkerhet. Der maskinen får trekk er på tidsbruk og selvrengjøring.

Bosch SMP68M05SK

67/100

Denne Best-i-test-vinneren til Bosch får skryt for å både være miljøvennlig og brukervennlig i tillegg til god vaskeevne. Den eneste nedsiden er prisen og tidsbruken. Denne modellen er hvit, men finnes i grå under navnet Bosch SMP68M02SK.

Bosch SMP68M02SK

67/100

Denne Best-i-test-vinneren til Bosch får skryt for å både være miljøvennlig og brukervennlig i tillegg til god vaskeevne. Den eneste nedsiden er prisen og tidsbruken. Denne modellen er hvit, men finnes i grå under navnet Bosch SMP68M05SK.

Totalscore: 67/100

Basert på 2 tester.

Forbrugerrådet Tænk (2015)

Det er en brugervenlig maskine med mange muligheder for at ændre på indretningen i kurvene. Les saken (krever medlemskap)

69
Miele G 6065 SCVi XXL

67/100

G 6065 SCVi XXL gjør det godt på de aller fleste kriterier. Maskinens vaske- og tørkeevne er blant de beste i markedet og maskinen gjør det bedre en gjennomsnittlig på alle andre større kriterier med unntak av tidsbruk. Som flere av Mieles produkter bruker denne maskinen også svært lang tid på både standard og ECO-program, over tre timer på begge.

Totalscore: 67/100

Basert på 1 test.

Miele G 6665 SCVI XXL

67/100

Denne oppvaskmaskinen fra Miele gjør det veldig godt på vasking og tørking. Maskinen gjør det også meget godt på de aller fleste andre kriterier som den har blitt testet på. De to tingene som maskinen får noe kritikk for er at den bruker lang tid på både standard- og ECO-program. Standardprogrammet bruker tre timer på en vask. G 6665 SCVi XXL gjør det heller ikke bedre enn middelmådig på brukervennelighet.

Totalscore: 67/100

Basert på 1 test.

Bosch SBE63M10EU

67/100

Bosch SBE63M10EU gjør det godt på de fleste områder uten å briljere på noen. Der den presterer best er kvalitetsinntrykk.

Totalscore: 67/100

Basert på 1 test.

Miele G 6630 SCU

67/100

Miele G 6630 SCU gjør det godt på de fleste punkter i Råd & Rön sine test. Både på vasking og tørking gjør maskinen det godt. Den ene nedsiden ved maskinen, annet enn prisen, er at den bruker veldig lang tid. På standardprogram bruker den nesten tre timer, mens på ECO bruker den nesten fire.

Totalscore: 67/100

Basert på 1 test. Pris fra 9 999,-

Pris fra 9 999,-

Bosch SPU68M02SK

66/100

Til å være en liten modell gjør SPU68M det godt på tester. Modellen er kun 45 cm bred, men får svært god score på kvalitetsinntrykk, miljø- og brukervennlighet og lavt støynivå. Det modellen trekkes for, er hvor rent den vasker. Som en mindre modell har den en maks temperatur på 60 grader. Dette er med til å bidra til en middelmådig renhetsscore. Denne modellen er identisk med SPU68M05SK, med unntak av farge. Denne modellen er hvit.

Bosch SMU87TW06S

66/100

SMU87TW06S presterer godt på det fleste områder som Bosch pleier å gjøre det godt på som: miljøvennlighet, vaskeevne og kvalitetsinntrykk. Der modellen får trekk er derimot tidsbruken og støynivået.

Totalscore: 66/100

Basert på 1 test.

Siemens SX75M039EU

65/100

Denne ekstra høye oppvaskmaskinen gir presterer godt på rengjøringstester. Den har også et lavt forbruk av både strøm og vann. Den gjør det generelt godt på de fleste punkter, men har noe lang vasketid.

Totalscore: 65/100

Basert på 1 test.

Forbrugerrådet Tænk (2016)

Siemens SX75M039EU er ekstra høj, så hvis dit køkkenbord er højt, er den en overvejelse værd. Les saken (krever medlemskap)

65
Siemens SR45E231SK

65/100

En 45 cm-modell med overraskende lavt støynivå gir denne en relativt god score til å være av et mindre kaliber. Den gjør det bedre enn forventet på alt annet enn tidsbruk.

Totalscore: 65/100

Basert på 1 test. Pris fra 5 679,-

Pris fra 5 679,-

Bosch SPU40E42SK

65/100

SPU40E42SK får skryt for å virke som et kvalitetsprodukt. Maskinen for full pot på kvalitetsinntrykk. Den gjør det godt på vasking, miljøvennlighet og brukervennlighet, men får trekk for støynivået og tidsbruken.

Totalscore: 65/100

Basert på 1 test.

Zanussi ZDF21001WA

64/100

Zanussi ZDF21001WA gjør det ikke spesielt godt på Which? sin test. Den får skryt for vaskeevnen, men den etterlater vannmerker på vasken. ECO-programmet bruker også lengre tid enn ønsket. Which? går så langt som å anbefale å ikke kjøpe denne oppvaskmaskinen.

Totalscore: 64/100

Basert på 1 test.

Which? (2015)

Not bad, but nothing exceptional. Les saken (krever medlemskap)

64
Bosch SMI88TS02E

64/100

Denne modellen til Bosch gjør det noe over forventet på alt utenom tidsforbruk. Til tross for dette gjør den det heller ikke unikt godt på noen områder. Der den får mest skryt er miljøvennlighet.

Totalscore: 64/100

Basert på 1 test.

AEG F56302W0 (M0)

64/100

AEG F56302W0 er et miljøvennlig valg med lavt forbruk av både strøm og vann. Maskinen får derimot mye kritikk for å ikke tørke godt nok. 64 prosent fra Which? er ikke en god karakter.

Totalscore: 64/100

Basert på 1 test.

Which? (2015)

Not for those who dislike streaks Les saken (krever medlemskap)

64
Whirlpool WIE 2B19

63/100

Denne oppvaskmaskinen gjør det temmelig godt til å være så billig. Den oppnår ikke like gode resultater som testvinnerne, men Whirlpool WIE 2B19 kan konkurrere med de fleste på sitt prisnivå. På vasking og tørking gjør maskinen det veldig godt, men den gjør det mer kun middelmådig på andre kriterier som støy og miljøvennlighet.

Totalscore: 63/100

Basert på 1 test. Pris fra 5 719,-

Pris fra 5 719,-

Bosch SMU50M95SK

63/100

Bosch SMU50M95SK kunne vært en testvinner hvis den bare vasket bedre. Maskinen gjør det godt både på miljøvennlighet, brukervennlighet, kvalitetsinntrykk og lyd, men den gjør det middelmådig på rengjøring. Dette forklarer den middelmådige scoren.

Totalscore: 63/100

Basert på 1 test.

Beko DUN39330 (W/X)

62/100

Beko DUN39330 gjør det godt både på renslighet og miljøvennlighet. Der denne modellen taper poeng er særlig tidsbruk. Den siste bokstaven i navnet bestemmer fargen. X er rustfritt stål. W er hvit.

Totalscore: 62/100

Basert på 1 test.

Asko D 5538FI

62/100

D5538FI-modellen til Asko gjør det bra når det kommer til brukervennlighet, men som de fleste Asko-oppvaskmaskiner får den slakt for tidsbruken.

Totalscore: 62/100

Basert på 1 test.

Bosch SPV50E70EU

62/100

Bosch SPV50E70EU er en 45 cm-modell som gjør sliter med det som mindre oppvaskmaskiner sliter med. Den gjør det middelmådig på rengjøring og dårlig på tidsforbruk. Som de fleste Bosch-modeller gjør også denne det godt på miljøvennlighet og kvalitetsinntrykk.

Totalscore: 62/100

Basert på 1 test.

Miele G 4263 VI

62/100

Miele G 4263 VI er en av de mer rimelige oppvaskmaskinene som Miele produserer. Den gjør det meget godt på vaske og tørkeevne, men skuffer på flere av de andre vurderingspunktene. Den er mindre god på miljøvennlighet og standardprogrammet bruker lang tid. Den gjør det ikke mer enn middelmådig på testene om brukervennlighet og støynivå. Denne kan være et rimelig alternativ dersom du bryr deg mest om vaskeevne og vil ha en Mieleoppvaskmaskin.

Totalscore: 62/100

Basert på 1 test. Pris fra 9 995,-

Pris fra 9 995,-

Siemens SN44D202SK

62/100

Siemens SN44D202SK får skryt for å vaske- og tørkeevnen til tross for lav pris. Det eneste det er å kritisere på en maskin så billig er at den bråker mye. med et støynivå på 54 desibel. ECO-programmet bruker også lang tid.

Totalscore: 62/100

Basert på 1 test.

Forbrugerrådet Tænk (2014)

Denne model fra Siemens er billig og det er en ganske god opvaskemaskine. Les saken (krever medlemskap)

62
Whirlpool WUO 3P23 PL

61/100

Som flere av Whirlpool sine produkter gjør denne det godt på lyd og dårlig på tidsbruk. Maskinen jobber på relativt behagelige 42 desibel, men bruker over tre timer på standardprogrammet. Whirlpool WUO 3P23 PL (X) gjør det bedre enn flere andre Whirlpool-maskiner når det kommer til rengjøring. Denne modellen finnes både i hvit og rustfritt stål. Modellen i rustfritt stål har en X på slutten av navnet.

Totalscore: 61/100

Basert på 1 test.

Gram OMI 60-37 T

61/100

Denne Gram-modellen får toppkarakter når det kommer til kvalitetsinntrykk, men presterer ikke like godt på andre områder. Den er over gjennomsnittlig på miljø- og brukervennlighet. Den bruker noe lang tid, særlig på ECO-program, men vasker og tørker greit nok.

Hotpoint LFF8M121CDESK

61/100

Denne frittstående oppvaskmaskinen vasker på et middelmådig nivå og noe tregt, men gjør det meget godt på alt annet. Maskinen er i det øvre sjiktet både på miljø- og brukervennlighet, kvalitetsinntrykk og lavt støynivå.

Totalscore: 61/100

Basert på 1 test.

Miele G 4985 SCVi XXL

61/100

Miele G 4985 SCVi XXL er litt over gjennomsnittlig god oppvaskmaskin. Den vasker og tørker på et greit nivå, men ikke enestående godt. Annet enn det gjør gir imponerer den designmessig, men brukervennligheten og støynivået er ikke betydelig bedre enn andre maskiner.

Totalscore: 61/100

Basert på 1 test.

Asko D 5556FI

61/100

Denne oppvaskmaskinen gjør det greit på tester, men får kritikk for å ikke være verdt prisen. Som de andre maskinene fra Asko i denne testsamlingen får den kritikk for tidsbruken.

Totalscore: 61/100

Basert på 1 test.

Forbrugerrådet Tænk (2017)

Asko D5556FI er en af de dyreste opvaskemaskiner i testen. Med en pris på mere end 9000 kr. kunne man godt forvente et lidt bedre testresultat. Les saken (krever medlemskap)

61
Miele G 4980 SCVI

60/100

4980 SCVI er noe skuffende med tanke på prisen. Rengjør oppvasken bedre enn gjennomsnittlig, men ikke oppsiktsvekkende godt. Maskinen er litt grei når det kommer til miljøvennlighet og lyd, men bruker lang tid både på standard- og ECO-program.

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test.

Miele G 6000 SCu

60/100

Som de fleste oppvaskmaskiner fra Miele, vasker G 6000 SCu litt bedre enn gjennomsnittet. Der maskinen svikter er når det kommer til tidsbruk. Denne modellen bruker nesten tre timer på standardprogram, noe som kan være et irritasjonsmoment.

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test. Pris fra 9 999,-

Pris fra 9 999,-

Logik LID45W15N

60/100

Denne 45 cm-modellen vasker middelmådig, mens den gjør det svært godt på tørking. Den er ganske høylytt og treg, noe den får trekk for, men er både miljø- og brukervennlig. Har kun plass til ni kuverter.

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test.

Logik LDW45W15N

60/100

Logik LDW45W15N er en 45 cm-bred oppvaskmaskin som vasker greit, men ikke like godt som de beste. Designmessig er maskinene flott, men den bråker en del og bruker i grenseland lang tid.

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test.

Whirlpool WIE 2B16

60/100

Whirlpool WIE 2B16 presterer meget godt på vasketester, og noe godt på tørking. På andre områder ler maskinen gjennomsnittlig, med unntak av tidsbruken. På standardprogram bruker den over tre timer.

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test. Pris fra 5 790,-

Pris fra 5 790,-

Hotpoint Ariston LTF11H121EU

60/100

Hotpoint LTF11H121EU er en integrert oppvaskmaskin som vasker tregt om middelmådig, men gjør det bedre på andre områder som miljøvennlighet og kvalitetsinntrykk. Denne oppvaskmaskinen gjør det litt dårligere enn Hotpoints andre maskin på listen særlig med tanke på støy.

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test.

Whirlpool WUO 3T321 (X)

59/100

Whirlpool WUO 3T321 vasker godt, men får kritikk for å vaske langsomt, noe de fleste Whirlpool-maskiner har til felles. Ellers er maskinen ganske midt på treet. Med en X i navnet er oppvaskmaskinen i rustfri farge, uten X er oppvaskmaskinen hvit.

Totalscore: 59/100

Basert på 1 test.

Whirlpool WIO 3T321 P

59/100

Whirlpool WIO 3T321 P slutter med å rettferdiggjøre prisen sin. Den gjør det noe bedre enn forventet på vasking, men på tørking ligger den midt på treet. Både standard- og ECO-programmet bruker over tre timer for å gjennomføre en vask, noe som trekker ned på scoren.

Totalscore: 59/100

Basert på 1 test.

Miele G 4210 SCU

59/100

Miele G 4210 SCU er det Mieleproduktet som har fått dårligst vaske- og tørkescore. Maskinen gjør det godt på både innvendig og utvendig design, men på alle andre viktige kriterier er maskinen middelmådig. Dette reflekteres i scoren.

Totalscore: 59/100

Basert på 1 test.

Miele G 4203 SCU

59/100

Miele G 4203 SCU vasker godt, men dette burde forventes med en pris på 7 000 kroner. Denne modellen er den dårligst rangerte av Miele produktene, som sier noe om merkevaren Miele. Denne modellen taper mye poeng ved å verken være spesielt brukervennlig eller miljøvennlig. Som de fleste varer fra Miele får oppvaskmaskinen skryt for å gi et godt kvalitetsinntrykk.

Totalscore: 59/100

Basert på 1 test. Pris fra 9 990,-

Pris fra 9 990,-

Beko DIN28320

59/100

Denne Beko-modellen gjør det godt både når det kommer til miljøvennlighet og lyd. Den er midt på treet når det kommer til andre vurderingsfaktorer.

Totalscore: 59/100

Basert på 1 test.

Asko D 5536IS (IW)

59/100

Denne modellen gjør det greit på det meste uten å briljere på noe. Som de fleste Asko-oppvaskmaskiner får den kritikk for å bruke lang tid.

Totalscore: 59/100

Basert på 1 test.

IKEA Rengöra

58/100

På de fleste kriterier ligger IKEA Rengöra rundt gjennomsnittet. Den gjør det godt på design, men på resten ligger det rundt midten. Både vasking og tørking er middelmådig.

Totalscore: 58/100

Basert på 1 test.

Electrolux ESL8520RO

57/100

Electrolux ESL8520RO skiller seg ikke mye ut noen måte. Den presterer gjennomsnittlig på de fleste kriterier.

Totalscore: 57/100

Basert på 1 test. Pris fra 8 499,-

Pris fra 8 499,-

Forbrugerrådet Tænk (2016)

Electrolux ESL8520RO er en fuldt integreret opvaskemaskine, men det er ikke en af de bedste. Les saken (krever medlemskap)

57
Bauknecht BUO 3T122 P (X)

57/100

Den eneste Bauknecht-maskinen som er med i testen gjør det godt på lavt støynivå og kvalitetsinntrykk, men får kritikk for å bruke lang tid.

Totalscore: 57/100

Basert på 1 test.

Electrolux ESF7540ROX

57/100

Electrolux ESF7540ROX er miljøvennlig, men sliter med vaskingen. Både når det kommer til vasking og tørking presterer maskinen under forventning, særlig på ECO-program.

Totalscore: 57/100

Basert på 1 test. Pris fra 7 699,-

Pris fra 7 699,-

Forbrugerrådet Tænk (2014)

På ecoprogrammet er det rigtigt skidt til trods for, at maskinen er mere end 3,5 timer om at klare opvasken. Les saken (krever medlemskap)

57
Electrolux ESF8590ROW

57/100

Med plass til 15 kuverter er denne modellen blant de oppvaskmaskinene med størst kapasitet. Den gjør det middels til middels pluss på de fleste kriterier, men som mange oppvaskmaskiner bruker den lang tid. Gjør det greit på det meste, men ikke brilliant på noe. Denne modellen er hvit, men finnes også i rustfritt stål med X som siste bokstav heller enn W.

Totalscore: 57/100

Basert på 1 test.

Electrolux ESF8590ROX

57/100

Med plass til 15 kuverter er denne modellen blant de oppvaskmaskinene med størst kapasitet. Den gjør det middels til middels pluss på de fleste kriterier, men som mange oppvaskmaskiner bruker den lang tid. Gjør det greit på det meste, men ikke briljant på noe. Denne modellen er hvit, men finnes også i rustfritt stål med W som siste bokstav heller enn X.

Totalscore: 57/100

Basert på 1 test.

Bosch SMU24AW01S

57/100

Bosch SMU24AW01S gjør det greit uten å imponere. Den gjør det godt på det Bosch ofte gjør det godt på, renhet og kvalitetsinntrykk, mens den gjør det dårlig på tidsbruk og støy. Er identisk med SMU24AI02S, bare rustfritt stål istedenfor hvit. Lik SMU24AW01S, men større og mindre bråkete.

Logik LID45W16N

57/100

Denne oppvaskmaskinen gjør det overraskende godt på rengjøring til å være på 45 cm. Dessverre er det der de positive sidene slutter. Ellers er maskinen middelmådig på det meste og får kritikk for å bruke lang tid.

Totalscore: 57/100

Basert på 1 test.

Gram OM 45-47 RT X

57/100

Gram OM 45-47 RT X er en 45 cm-modell som vasker godt. Til tross for mangel på kvalitetsinntrykk, så er den gjennomsnittlig på de fleste mål. Kunne hatt bedre tørkeevne.

Bosch SMU24AI01S

57/100

Bosch SMU24AI01S gjør det greit uten å imponere. Den gjør det godt på det Bosch ofte gjør det godt på, renhet og kvalitetsinntrykk, mens den gjør det dårlig på tidsbruk og støy. Er identisk med SMU24AW01S, bare rustfritt stål istedenfor hvit. Lik SMU24AI02S, men større og mindre bråkete.

Bosch SMU24AI02S

57/100

Bosch SMU24AI02S gjør det greit uten å imponere. Den gjør det godt på det Bosch ofte gjør det godt på, renhet og kvalitetsinntrykk, mens den gjør det dårlig på tidsbruk og støy. Er identisk med SMU24AW01S, bare rustfritt stål istedenfor hvit. Lik SMU24AI02S, men mindre og litt mer bråkete.

Totalscore: 57/100

Basert på 1 test. Pris fra 4 489,-

Pris fra 4 489,-

Bosch SMU24AW02S

57/100

Bosch SMU24AW02S gjør det greit uten å imponere. Den gjør det godt på det Bosch ofte gjør det godt på, renhet og kvalitetsinntrykk, mens den gjør det dårlig på tidsbruk og støy. Er identisk med SMU24AI02S, bare rustfritt stål istedenfor hvit. Lik SMU24AW01S, men større og mindre bråkete.

Whirlpool WUE 2B19

57/100

Whirlpool WUE 2B19 gjør det greit uten å imponere på noen fronter på Råd & Röns tester. Til den lave prisen er det muligens skryt i seg selv. Modellen gjør det derimot betydelig dårligere enn sin søstermodell WIE 2B19 som er tilgjengelig til lignende pris. I motsetning til de fleste Whirlpool-maskiner som er inkludert på i denne samletesten har denne et standardprogram som bruker under to timer.

Totalscore: 57/100

Basert på 1 test.

AEG F55332VI1

56/100

AEG F55332VI1 er en integrert oppvaskmaskin som er midt på treet når det kommer til både kapasitet og støy. Gjorde det godt på rengjøring på vanlig program, men dårlig på ECO-program.

Totalscore: 56/100

Basert på 1 test. Pris fra 6 699,-

Pris fra 6 699,-

Asko D 54364IS (IW)

56/100

Asko D 54364 IS/IW er en middelmådig oppvaskmaskin som er god til vasking og tørking, men bruker lang tid.

Totalscore: 56/100

Basert på 1 test.

Bosch SKS62E22EU (Benkoppvaskmaskin)

55/100

Vasker godt nok uten imponere stort. Denne modellen er hvit, mens modellen SKS62E28EU er rustfritt stål. Denne modellen er også identisk med Siemens SK26E221EU.

Totalscore: 55/100

Basert på 2 tester.

Which? (2015)

Noisy, but cleans and dries well Les saken (krever medlemskap)

62
Forbrugerrådet Tænk (2016)

Bordopvaskemaskinen fra Bosch vasker nogenlunde på autoprogrammet, men skidt på eco-programmet. Les saken (krever medlemskap)

48
Bosch SKS62E28EU (Benkoppvaskmaskin)

55/100

Vasker godt nok uten imponere stort. Denne modellen er rustfritt stål, mens SKS62E28EU er hvit. Denne modellen er også identisk med Siemens SK26E221EU.

Totalscore: 55/100

Basert på 2 tester.

Whirlpool WUC 3C24 P (X)

55/100

Som de fleste Whirlpool-oppvaskmaskiner som er inkludert i testsamlingen får denne lav score blant annet fordi vaskeprogrammene bruker over tre timer fra start til slutt. På andre områder presterer ikke maskinene godt til å rettferdiggjøre en god score. Den vasker greit, men tørker under forventning.

Totalscore: 55/100

Basert på 1 test.

Zanussi ZDS12001WA

54/100

Zanussi ZDS12001WA får en lav rating fra den britiske testsiden Which? som er urovekkende. Which? har en tendens til å bruke den øvre delen av karakterskalaen og når maskinen får så lav score er det et negativt tegn. Nettsiden peker på maskinens mangel på brukervennlighet, høye støynivå og lave miljøvennlighet som grunner til den lave scoren.

Totalscore: 54/100

Basert på 1 test. Pris fra 4 995,-

Pris fra 4 995,-

Whirlpool WUC 3C26 (X)

54/100

Whirlpool WUC 3C26 (X) er middelmådig på de fleste kriterier. Den vasker på gjennomsnittlig nivå og er grei nok på brukervennlighet. Maskinen for skryt for å produsere lite støy, men dette blir veid ned av den dårlige scoren maskinen får på tidsbruk. Med en X i navnet er oppvaskmaskinen i rustfri farge, uten X er oppvaskmaskinen hvit.

Totalscore: 54/100

Basert på 1 test.

AEG F87782M0P (W0P)

54/100

Denne oppvaskmaskinen får kritikk for å være dyr med tanke på hvor godt den vasker. I følge testen gir den ikke valuta for pengene. Modellen er identisk med Electrolux ESF8810ROX. Eneste forskjellen er designmessig.

Totalscore: 54/100

Basert på 1 test.

Forbrugerrådet Tænk (2016)

Denne A+++-mærkede model fra AEG er dyr, men til den pris kunne man godt ønske sig en bedre maskine. Les saken (krever medlemskap)

54
Electrolux ESF8810ROX

54/100

Testerne av denne modellen føler at den er dyr i forhold til hva du får for pengene. Modellen gjør det middelmådig på det meste unntatt tidsforbuk (hvor den gjør det dårlig) og støy og brukervennlighet (hvor den gjør det bra.) Modellen er identisk med AEG F87782M0P med unntak av design.

Totalscore: 54/100

Basert på 1 test. Pris fra 9 895,-

Pris fra 9 895,-

Forbrugerrådet Tænk (2015)

Modellen er ifølge producenten identisk med AEG F87782M0P, bortset fra forskelle i design. Les saken (krever medlemskap)

54
Electrolux ESF5511LOX

54/100

Denne modellen er midt på treet når det kommer til de fleste kriterier. Den gjør OK+ på vasking og tørking, men får minuspoeng for tidsbruk. Også støynivået kunne vært lavere. Denne modellen er i rustfritt stål. Den finnes også i hvit med navn ESF5511LOW.

Totalscore: 54/100

Basert på 1 test.

Electrolux ESF5511LOW

54/100

Denne modellen er midt på treet når det kommer til de fleste kriterier. Den gjør OK+ på vasking og tørking, men får minuspoeng for tidsbruk. Også støynivået kunne vært lavere. Denne modellen er i hvit. Den finnes også i rustfritt stål med navn ESF5511LOX.

Totalscore: 54/100

Basert på 1 test. Pris fra 5 299,-

Pris fra 5 299,-

Electrolux ESF5200LIW

54/100

Denne Electrulux-modellen er ikke blant de dyreste, men gjør det heller ikke spesielt bra på testene. Får kritikk for både å ikke vaske rent nok og for å lage støy. For også noe kritikk for mangel på brukervennlighet.

Totalscore: 54/100

Basert på 1 test.

Forbrugerrådet Tænk (2014)

Opvaskemaskinen fra Electrolux er forholdsvis billig, men den er til gengæld heller ikke specielt god. Les saken (krever medlemskap)

54
Whirlpool ADPU 201 WH

54/100

Whirlpool ADPU 201 WH er en 45 cm bred oppvaskmaskin som gjør det greit på de fleste punkter. På alle viktige punkter som vask, miljø, brukervennlighet osv. ligger den rundt gjennomsnittet. Det ene den kan friste med er at den har en lav pris.

Totalscore: 54/100

Basert på 1 test.

Matsui MDW60W16N

52/100

Matsui MDW60W16N får mye kritikk både for å være treg og for å lage mye støy. Når det kommer til vaske- og tørkeevne gjør derimot maskinen det greit. Annet enn dette gjør maskinen det middelmådig.

Totalscore: 52/100

Basert på 1 test.

Candy CDP 1L949 (W/X)

51/100

Denne 45 cm-modellen gjør det middelmådig på testen til Råd & Rön. Får kritikk for støy og tidsbruk og gjør det greit på vasking, håndterbarhet og kvalitetsinntrykk.

Totalscore: 51/100

Basert på 1 test.

Epoq EDW60W16N

51/100

Epoq sin maskin gjør det greit når det kommer til vaskeevne, men får slakt for tidsbruken. Med et standardprogram som bruker i om lag tre timer er det ikke rart. Gjør det gjennomsnittlig på andre områder unntatt lyd hvor den presterer godt.

Totalscore: 51/100

Basert på 1 test.

AEG F66792M0P (W0P)

51/100

Denne modellen gjorde det ikke godt på testen. Den bruker lang tid, men sliter fortsatt med å tørke bestikket på ECO-program. Modellen er identisk med Electrolux ESF8810ROX. Eneste forskjellen er designmessig.

Totalscore: 51/100

Basert på 1 test.

Forbrugerrådet Tænk (2015)

Denne model fra AEG er ikke noget godt valg. Les saken (krever medlemskap)

51
Logik LDW60W16N

51/100

Denne modellen av Logik er langt i fra de beste. I følge Råd & Rön sine tester er vasker den greit, men skuffer når det kommer til tørkeevne. Som flere av Logik sine maskiner bruker standardprogrammet lang tid uten å veie opp for det ved miljø- eller brukervennlighet. Denne finnes også i rustfritt stål, med navnet Logik LDW60X16N.

Totalscore: 51/100

Basert på 1 test.

Logik LDW60X16N

51/100

Denne modellen av Logik er langt i fra de beste. I følge Råd & Rön sine tester er vasker den greit, men skuffer når det kommer til tørkeevne. Som flere av Logik sine maskiner bruker standardprogrammet lang tid uten å veie opp for det ved miljø- eller brukervennlighet. Denne finnes også i hvit, med navnet Logik LDW60W16N.

Totalscore: 51/100

Basert på 1 test.

Logik LDWTT15E (Benkoppvaskmaskin)

50/100

Som de fleste benkoppvaskmaskiner ligger Logik LDWTT15E lengre nede på resultatlisten. Den vasker greit nok og tørker godt. Den vasker svært tregt på ECO-program, mens på standardprogram tar det rundt 2 timer. Der maskinen imponerer er det utseendemessige.

Totalscore: 50/100

Basert på 1 test.

Matsui MDWTT15E (Benkoppvaskmaskin)

49/100

Denne benkoppvaskmaskinen fra Matsui er ganske midt på treet til å være en kompakt oppvaskmaskin. Den gjør det gjennomsnittlig på vasking og tørking, mens det gir godt designmessig inntrykk.

Totalscore: 49/100

Basert på 1 test.

Electrolux ESF2400OW (Benkoppvaskmaskin)

49/100

ESF2400OW er en benkmaskin som presterer greit på de fleste områder. Den vasker bedre enn forventet til å være en benkoppvaskmaskin, men ikke like godt som flere tradisjonelle oppvaskmaskiner. Den får kritikk for å være bruke lang tid, men gir et godt kvalitetsinntrykk.

Totalscore: 49/100

Basert på 1 test.

Bosch SKS50E32EU (Benkoppvaskmaskin)

48/100

Denne maskinen gjør det under forventning på det meste. Maskinen er brukervennlig, men vasker ikke godt på ECO-program. Modellen er identisk med Siemens SK25E203EU.

Totalscore: 48/100

Basert på 1 test.

Siemens SK26E221EU (Benkoppvaskmaskin)

48/100

I likhet med Siemens SK25E203EU er sliter denne benkoppvaskmaskinen med både høyt støynivå og treg vasking, selv om denne bråker mindre enn SK25E203EU-modellen. Denne gjør det enda bedre når det kommer til brukervennlighet men vasker noe dårligere.

Totalscore: 48/100

Basert på 1 test.

Siemens SK25E203EU (Benkoppvaskmaskin)

48/100

Denne benkoppvaskmaskinen fra Siemens vasker greit til å være en kompakt oppvaskmaskin, men gjør det veldig dårlig både når det kommer til støynivå og tidsbruk. Med et støynivå på hele 59 desibel er dette blant de mest bråkete oppvaskmaskinene på markedet. Maskinen får god kritikk for design, både utvendig og innvendig.

Totalscore: 48/100

Basert på 1 test.

Electrolux ESL4580RO

48/100

ESL4580RO er en av få oppvaskmaskiner som får under 50 i Råd & Rön sine tester. Den presterer under normalen på alle punkter med unntak av vaskeevne og støynivå.

Totalscore: 48/100

Basert på 1 test.

IKEA Skinnande

46/100

IKEA Skinnande gjør det greit, men ikke bedre. Den vasker og tørker greit, men ikke fantastisk. Modellen bruker lite strøm, men lang tid. Snittet blir trukket mye ned av en lav score fra Stiftung Warentest. Denne scoren på 32 er ikke så ille som det kan virke. I følge den tyske siden er maskinen "grei nok".

Totalscore: 46/100

Basert på 2 tester.

Forbrugerrådet Tænk (2015)

Ikea Skinande vasker bedre end Ikea Välgjord, som vi testede i 2015 og den tørrer også markant bedre. Les saken (krever medlemskap)

60
Candy CDCP 6/E (Benkoppvaskmaskin)

45/100

Selv som en benkoppvaskmaskin gjør denne modellen det dårlig. I Råd & Rön sine tester gjør maskinen det middelmådig eller dårlig på alle større kriterier. Maskinen gjør det ok på vasking, men taper poeng for dårlig tørkeevne.

Totalscore: 45/100

Basert på 1 test.

#oppvaskmaskin #aeg #asko #bauknecht #beko #bosch #candy #electrolux #epoc #gram #hotpoint #ikea #indesit #logik #matsui #miele #siemens #whirlpool #zanussi

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn