Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Disse integrerte stekeovnene skiller seg ut

En komfyr er en mangeårig investering som gjerne benyttes hver eneste dag. Den bør steke jevnt, stabilt og nå riktig temperatur, samtidig som den bør være brukervennlig og enkel å rengjøre. Her er de beste innbyggingsovnene du kan kjøpe i 2018.

Annonse

Best i test

Bosch HBG672BS1 går av med seieren som den beste integrerte stekeovnen i 2018. Denne modellen er testvinner både hos franske Les Numeriques og svenske Råd & Rön. Særlig får den integrerte ovnen skryt for at den treffer godt med temperaturen og lager lite lyd under bruk. Slik som de fleste andre innbygginsovnene, får også Bosch HBG672BS1 trekk for høyt energiforbruk.

Ifølge det danske forbrukerrådet Tænk har Bosch oppgitt at Siemens HB672GBS1 er identisk med testvinner Bosch HBG672BS1. Dette er mulig fordi Bosch og Siemens i årevis har produsert husholdningsapparater gjennom det felleseide selskapet BSH Bosch und Siemens Hausgerâte GmbH.*

Slår vi sammen testresultatene for Siemens HB672GBS1 og Bosch HBG672BS1, kommer AEG BSE792320 og Samsung NV73J9770RS ut henholdsvis 4 og 2 poeng over. Førstnevnte er imidlertid kun testet av én kilde, mens sistnevnte har dårligere resultater i de aller nyeste testene. Begge er også en del dyrere, men alle disse 3-4 modellene fremstår som gode kjøp.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Modellene i denne samletesten

Det finnes svært mange integrerte komfyrer på markedet, samtidig som det krever riktig kompetanse og utstyr for at man kan teste en komfyr på en god og forsvarlig måte. Denne kombinasjonen gjør at du kun finner 10 stekeovner i samletesten vår.

Les også: De dyreste vaskemaskinene er best

De utvalgte modellene har enten blitt kåret til testvinner i minst én test, eller så har de blitt testet av minst to ulike kilder. Dette sikrer kvaliteten i testene og bidrar til at du kan stole på at denne samletesten gir deg en god oversikt over de beste modellene på markedet.

Slik velger du riktig stekeovn

Det finnes ulike typer innebygde komfyrer som kommer med diverse forskjellige funksjoner. Dette bør du vite før du går til innkjøp av en flunkende ny innbyggingsovn:

Sjekk hvor stor plass du trenger

Hvor mye mat steker du i løpet av en vanlig dag, og hvor mye plass trenger du vanligvis mellom hver plate? Pleier du for eksempel å lage kalkun på vinterstid, bør du sjekke at du får plass til både én kalkun og litt tilbehør inne i ovnen samtidig. Selv om produsentene oppgir stekeovnens volum i liter, er ikke alltid dette tallet nok til å vite nøyaktig hvor mye mat du kan få plass til samtidig. Plasseringen av riller, vegger og tak i ovnen avgjør hvor mye mat du kan steke samtidig, og du bør derfor ta en god titt i ovnen før du velger hvilken du vil kjøpe.

Finn ut hvordan du vil rengjøre komfyren
Tenk over hva slags mat du pleier å tilberede i ovnen før du bestemmer deg for å kjøpe en dyr ovn med selvrenseprogram.

De dyreste innebygde stekeovnene kan rengjøre seg selv, hvis du er komfortabel med å la ovnen varme seg opp til 500 grader. Her er de ulike måtene ovnene kan rengjøre seg selv på:

1. Pyrolyse

Pyrolyse er et program som gjør at ovnen varmer seg opp til 400-500 grader og brenner vekk fett og annet søl som har satt seg fast etter steking. Når ovnen gjennomfører pyrolysen blir alt i ovnen til aske, og du kan enkelt tørke vekk asken etter at ovnen har kjølt seg ned. Under pyrolysen må både sideriller og stekeplater fjernes, og de må vaskes for hånd.

Les også: Stor variasjon i kvalitet blant støvsugere

Ovnen blir i tillegg låst i løpet av den halvannen- til to timers lange prosessen, for å sikre at ingen brenner seg. Denne prosessen krever en del energi, og man bør ikke forlate ovnen mens pyrolysen foregår. Det danske forbrukerrådet Tænk opplyser i tillegg om at ovnen kan bli svært varm og at det kan sige lukt og røyk ut i rommet. Røyken kan inneholde små partikler og forårsake irritasjon i øyne og luftveier. Barn og kjæledyr bør derfor ikke være i nærheten av stekeovnen under pyrolysen.

2. Katalyse

Katalyse suger opp fett fra ovnens vegger og tak, og når ovnen når temperaturer over 200 grader forbrennes fettet delvis opp. Selv om man sier at katalyse er en form for selvrens, krever denne funksjonen at man fortsatt rengjør ovnen ved jevne mellomrom.

3. Damp

Noen stekeovner har en dampfunksjon, som gjerne også kan brukes til å rengjøre ovnen. Da fyller man vann i det dedikerte avlukket og stiller inn ovnen på rens. Når programmet er ferdig og fettet har løsnet opp, tørker man over ovnen. Det er også mulig å rense vanlige ovner med damp, ved å fylle en langpanne med vann og varme opp ovnen til 50 grader i cirka 30 minutter.

Vær oppmerksom på temperaturforskjeller

Med tanke på all den nye teknologien som har funnet veien inn i moderne komfyrer, skulle man tro at produsentene allerede hadde sikret at stekeovnene steker jevnt til gitt temperatur. Slik er det dessverre ikke. Flere av de innebygde ovnene som er testet klarer ikke å steke jevnt, stabilt eller til den temperaturen de har blitt stilt inn på. De dyreste modellene gjør det ikke alltid bedre enn de rimeligste på nettopp dette punktet. Er du glad i å bake eller lager mye mat som krever en viss temperatur, bør du dermed sjekke hvilke ovner som gjør det best i test.

Vit hva tallene og bokstavene symboliserer
Les gjennom testene av innbyggingsovnene for å vite hvilke modeller du kan stole på at steker maten din jevnt og godt.

Stekeovner har lange og kompliserte navn. Selv om det kan virke vanskelig, kan man ofte få informasjon om ovnen ut ifra hvilket navn den har. For eksempel har modellen Siemens HBG672GBS1 én ekstra bokstav i hvert land, som symboliserer hvilket marked den befinner seg i. I Norge selges den som HBG672GBS1S og i Storbritannia selges den som HBG672GBS1B.

I tillegg kan bokstavene fortelle noe om hvilken farge den integrerte ovnen har. Ser du en versjon i rustfritt stål som heter Bosch HBG672BS1 og en sort versjon som heter HBG672BB1, er det mest sannsynlig to varianter av samme modell. Det samme gjelder en P i slutten av navnet – for eksempel Miele H 2267 BP - som ofte symboliserer at modellen kan rense seg selv med pyrolyse.

Les også: Hva bør du tenke på når du kjøper oppvaskmaskin?

Dette er dog ikke en eksakt kunnskap, og de ulike produsentene opererer med ulike normer. Er du likevel oppmerksom på tallene og bokstavene underveis i søkeprosessen, kan du tjene på det. Vet du for eksempel at du ikke ønsker deg en pyrolyse-funksjon, men har funnet en fin stekeovn med pyrolyse-funksjon, kan du søke etter modellnavnet uten P på slutten og se om det dukker opp en ovn til en billigere penge.

De beste merkene

Britiske Which? tester over 50 stekeovner i året og går stadig gjennom tilbakemeldingene fra medlemmene sine. Det betyr at de har god innsikt i hvilke merker som gjør det best i test og hvilke merker som har de mest fornøyde kundene. I 2018 går Miele av som merkevinner, mens Bosch og Electrolux følger i topp 5. Der finner vi også Neff og John Lewis, men disse merkene har veldig lav markedsandel i Norge.

* Kort om Bosch og Siemens: I 2014 kjøpte Bosch Siemens sin andel av selskapet. Siden Bosch fortsatt har rettigheter til å bruke merkenavnet Siemens på hvitevarer, skjer det av og til at produktene fra de to merkevarenavnene er identiske.

Best i test

2018

Bosch HBG672BS1

Bosch HBG672BS1

86/100

Bosch HBG672BS1 kommer godt ut i samtlige tester, og er testvinner både hos franske Les Numeriques og svenske Råd & Rön. Modellen får gode anmeldelser fordi den er lett å bruke og lager mat på en enkel og bra måte. Blant annet er den god til å treffe med temperaturen, i tillegg til at den lager lite lyd under bruk. Selv om den ikke får toppscore for energibruken sin, har testerne få innvendinger til denne modellen fra Bosch.

Obs! Denne modellen er identisk med Siemens HB672GBS1.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A+
Størrelse: 71 liter
Døråpning: Nedover
Rengjøring: Pyrolys
Energiforbruk /progr. over-/undervarme: 0,87 kWh
Energiforbruk /progr. varmluft: 0,69 kWh

Vekt: 36 kg
Mål (BHD): 594 x 595 x 548 mm

Totalscore: 86/100

Basert på 2 tester. Pris fra 7 990,-

Pris fra 7 990,-

Les Numériques (2018)

Ce modèle s'impose comme un modèle plus que recommandable. Les saken

100
AEG BSE792320

86/100

AEG BSE792320 er testvinner hos britiske Which?. Den får plusspoeng for å levere nøyaktig og jevn varme, samtidig som den er lett å rengjøre og har mange spennende funksjoner. Dette er en multifunksjons dampovn som til og med kan hjelpe deg med sous vide-matlaging, noe man vanligvis kun kan i restauranter. Modellen rengjør i tillegg ikke med pyrolyse, men bruker i stedet damp for å få vekk matrester, noe Which? mener fungerer svært godt. De har ingenting å utsette på denne innbyggingsovnen og anbefaler den for alle.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A+
Størrelse: 70 liter
Døråpning: Nedover
Rengjøring: Damp
Energiforbruk /progr. over-/undervarme: 0,99 kWh
Energiforbruk /progr. varmluft: 0,68 kWh

Vekt: 45 kg
Mål (BHD): 595 x 594 x 567 mm

Totalscore: 86/100

Basert på 1 test. Pris fra 18 995,-

Pris fra 18 995,-

Samsung NV73J9770RS

84/100

Samsung NV73J9770RS fikk bedre score i 2015 enn den fikk i 2017, noe man bør huske når man sammenligner de ulike innbyggingsovnene. Den får plusspoeng for å være lett å bruke og rengjøre, med mulighet for rengjøring med damp eller pyrolyse. Ovnen kan i tillegg kobles til wifi, slik at man kan styre noen funksjoner fra mobilen. Which? mener at det er en god ovn, men at du må betale mye for avansert teknologi som ikke nødvendigvis er nyttig for alle. Modellen blir trukket for et høyt energiforbruk og høy pris, i tillegg til at den steker noe ujevnt i ovnen.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A+
Størrelse: 73 liter
Døråpning: Nedover
Rengjøring: Damp eller pyrolyse
Energiforbruk /progr. over-/undervarme: 0,95 kWh
Energiforbruk /progr. varmluft: 0,70 kWh

Vekt: 48,6 kg
Mål (BHD): 595 x 595 x 560 mm

Totalscore: 84/100

Basert på 4 tester. Pris fra 17 000,-

Pris fra 17 000,-

Les Numériques (2016)

Ce modèle est très simple à utiliser. Les saken

100
Good Housekeeping UK (2015)

A multifunction oven with a very easy to use LCD touchscreen display. Les saken

87
Which? (2015)

Pricey – but an excellent oven. Les saken (krever medlemskap)

80
Siemens HB672GBS1S

73/100

Siemens HB672GBS1 får god score for oppvarmingshastighet, temperaturstabilitet og brukervennlighet. Blant annet bruker den bare litt over fire minutter på å nå 180 grader. Den blir trukket for et middels godt energiforbruk og for unøyaktige temperaturer. Britiske Which? mener at du gjerne kan finne en billigere ovn med like gode funksjoner, mens svenske Råd & Rön utnevner modellen fra Siemens til testvinner sammen med identiske Bosch HBG672BS1. Sistnevne ble også utnevnt som testvinner av franske Les Numeriques.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A+
Størrelse: 71 liter
Døråpning: Nedover
Rengjøring: Pyrolyse
Energiforbruk /progr. over-/undervarme: 0,87 kWh
Energiforbruk /progr. varmluft: 0,69 kWh

Vekt: 39 kg
Mål (BHD): 594 x 595 x 548 mm

Miele H 2561 BP

72/100

Miele H 2561 BP får plusspoeng for å være lett å bruke og å rengjøre. Den kommer i tillegg med mange nyttige funksjoner og lager lite lyd under bruk. Den får trekk av Good Housekeeping UK og danske Tænk for en ujevn termostat, mens Which? gir den ros for en pålitelig og jevn temperaturkontroll. Den blir også trukket av alle for sitt høye energiforbruk.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A+
Størrelse: 76 liter
Døråpning: Nedover
Rengjøring: Pyrolyse
Energiforbruk /progr. over-/undervarme: 1,10 kWh
Energiforbruk /progr. varmluft: 0,71 kWh

Vekt: 46 kg
Mål (BHD): 554 x 579 x 550 mm

Totalscore: 72/100

Basert på 3 tester. Pris fra 11 999,-

Pris fra 11 999,-

Good Housekeeping UK (2015)

This is a very straightforward oven that is easy to use. Les saken

85
Which? (2015)

Great cooking and grilling. Les saken (krever medlemskap)

74
Miele H 2267 BP

71/100

Miele H 2267 BP får poeng for å være brukervennlig og sikker. Den lager mat på en grei måte og har en stabil temperatur gjennom steketiden. Den får trekk for et høyt energiforbruk både av Råd & Rön og Which?, mens testerne er uenige om hvorvidt ovnen oppgir korrekte temperaturer eller ikke.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A+
Størrelse: 76 liter
Døråpning: Nedover
Rengjøring: Pyrolyse
Energiforbruk /progr. over-/undervarme: 1,05 kWh
Energiforbruk /progr. varmluft: 0,71 kWh

Vekt: 39 kg
Mål (BHD): 595 x 596 x 569 mm

Totalscore: 71/100

Basert på 2 tester. Pris fra 13 687,-

Pris fra 13 687,-

Electrolux EOB100X

71/100

Electrolux EOB100X er testvinner hos Råd & Rön. Den får jevn og god score for oppvarmingshastighet, energiforbruk, brukervennlighet og lydnivå, men blir trukket noe for ujevne og unøyaktige temperaturer.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A
Størrelse: 72 liter
Døråpning: Nedover
Rengjøring: Ingen
Energiforbruk /progr. over-/undervarme: 0,89 kWh
Energiforbruk /progr. varmluft: 0,88 kWh

Vekt: 46 kg
Mål (BHD): 554 x 579 x 550 mm

Totalscore: 71/100

Basert på 1 test. Pris fra 4 590,-

Pris fra 4 590,-

Miele H 2566 BP

66/100

Miele H 2566 BP er lett å bruke, god til å lage mat og leverer en stabil temperatur. Den blir trukket for unøyaktige temperaturer av Råd & Rön, men Which? mener at termostaten er god. Den blir også trukket av begge tester for et høyt energiforbruk.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A+
Størrelse: 76 liter
Døråpning: Nedover
Rengjøring: Pyrolyse
Energiforbruk /progr. over-/undervarme: 1,10 kWh
Energiforbruk /progr. varmluft: 0,71 kWh

Vekt: 46 kg
Mål (BHD): 595 x 596 x 569 mm

Totalscore: 66/100

Basert på 2 tester.

Bosch HBN201E2S

65/100

Bosch HBN201E2S gjør det bare litt over gjennomsnittlig på alle aspekter av matlagingen, med unntak av temperaturstabilitet og energiforbruk. Mens den får toppscore for energibruken sin, får modellen stryk i temperaturstabilitet. Ifølge testen varierer Bosch HBN201E2S med hele 32 grader hvis du setter ovnen på 200 grader varmluft, noe som gjør at du ikke kan stole på at denne ovnen steker maten din slik som du ber den om.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A
Størrelse: 66 liter
Døråpning: Nedover
Rengjøring: Ingen
Energiforbruk /progr. over-/undervarme: 0,96 kWh
Energiforbruk /progr. varmluft: 0,88 kWh

Vekt: 33 kg
Mål (BHD): 595 x 595 x 548 mm

Totalscore: 65/100

Basert på 1 test.

Miele H 2265 BP

59/100

Miele H 2265 BP får delte tilbakemeldinger i de ulike testene. Alle mener at modellen er grei å bruke og lager mat godt. Og selv om den bruker 7-8 minutter på å nå 200 grader, holder den en uvanlig jevn og stabil temperatur når ønsket nivå først er nådd. Den blir likevel trukket for et høyt energiforbruk og et høyt lydnivå under bruk. Les Numeriques mener i tillegg at modellen mangler viktig tilbehør som teleskopiske riller, mens Which? mener at denne innbyggingsovnen er et godt kjøp.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A+
Størrelse: 76 liter
Døråpning: Nedover
Rengjøring: Pyrolyse
Energiforbruk /progr. over-/undervarme: 1,1 kWh
Energiforbruk /progr. varmluft: 0,71 kWh

Vekt: 39 kg
Mål (BHD): 554 x 579 x 547 mm

Totalscore: 59/100

Basert på 2 tester. Pris fra 10 990,-

Pris fra 10 990,-

Les Numériques (2018)

Il se content de technologies limitées. Les saken

40
#ovn #komfyr #integrert stekeovn #stekeovn #innbyggingsovn #bosch #aeg #samsung #siemens #miele #electrolux #mieleovn

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn