Varmepumpene du bør vurdere nå
I denne samletesten får du oversikt over varmepumpene som har fått de beste anbefalingene fra anerkjente kilder. Lær også hvordan du kan finne riktig varmepumpe for ditt hjem.
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
46 treff
I denne samletesten får du oversikt over varmepumpene som har fått de beste anbefalingene fra anerkjente kilder. Lær også hvordan du kan finne riktig varmepumpe for ditt hjem.
Mikrobølgeovnen gjør oppvarming av mat enkel og tidsbesparende i travle hverdager. Det er jevnt i toppen blant årets beste mikroer. Finn mikroen som passer deg best.
Frister det med et glass hjemmelaget juice til søndagsfrokosten? Ta en titt på topplisten for årets beste juicer.
Visste du at tv-er har utviklet seg enormt mye de siste årene? Nå er tv-skjermen attraktiv enten du bruker den til å se på Netflix og HBO eller lineær-tv. Sjekk ut listen over de aller beste tv-ene på markedet her.
Enten du føner håret hver dag, eller bare en gang iblant, bør du ha en god hårføner som er lett å håndtere og ikke skader håret. Se hvilke hårfønere som scorer høyest her.
2017 er året flere av de største radiokanalene forlater FM-nettet, og mange vil gå til innkjøp av DAB-radio. Vi har samlet sammen forbrukertester fra norske og utenlandske anmeldere, slik at det blir enklere for deg å unngå bomkjøp. Her ser du hvilke DAB-radioer som er best i test.
Det er et hav av varmepumper å velge mellom, og det kan være vanskelig å forstå hvilken som er best. I testen har vi inkludert luft til luft-varmepumper, luft til vann-varmepumper og vann til vann-varmepumper.
Vi har samlet tester av barbermaskiner fra norske og utenlandske kilder, og det er ikke den dyreste og mest avanserte barbermaskinen som blir aller best i test.
Ønsker du bedre lyd fra TV-en, kan en lydplanke være løsningen. Den er spesielt designet for å passe til flatskjermer, og velger du riktig lydplanke du kan få tilnærmet kinolyd rett hjem i stua.
De siste årene har GoPro nesten blitt synonymt med actionkameraer. De har vært markedsledende lenge og regnes av mange som aller best. Basert på flere norske og utenlandske forbrukertester får vi svaret på om GoPro fortsatt har overtaket på de andre.
Skal du kjøpe ny TV, finnes det nå mange nye og spennende modeller på markedet, og her kan du få en oversikt over de mest populære testvinnerne fra 2015 og 2016.
Kameraer er en dyr investering, men du kan komme unna med et godt kompaktkamera for noen tusenlapper. Du må derimot betale en månedslønn eller to for det aller beste.
Det er store variasjoner i prestasjonene, og her får du en oversikt over hvilke vaskemaskiner som faktisk vasker tøyet ditt rent. Kan de billige være like bra som de dyre?
Panasonic Viera TX-65DX900 er en 65 tommers TV med LCD LED skjerm og 4K- oppløsning. Den får ros for bildekvalitet, fargegjengivelse og pent design og solid kvalitet. Litt minuspoeng får den likevel for begrenset innsynsvinkel og 3D som ikke fungerer optimalt.
Panasonic TX-65AX900 får skryt for superb bildekvalitet med naturtro gjengivelse, bred formatstøtte og jevn fargebalanse. Den har LCD skjerm, 4K-oppløsning og ekte LED baklys som gir nøyaktig lysstyring og kontrast. Minuspoeng gis for en tung TV-fot, høy pris og for dårlig lydkvalitet sammenlignet med prisklassen.
FZ800E fra Panasonic blir hyllet for en fantastisk fargegjengivelse som gir presise og levende farger som gjør tv-opplevelsen veldig god. Den gjengir blant annet ekte sortfarger og bilder med god kontrast, i tillegg til at den har bred innsynsvinkel, lav inputlag og et greit lydnivå.
Panasonic bruker sitt eget brukergrensesnitt som de kaller My Home Screen. Anmelderne er ikke begeistret for brukervennligheten på systemet og klager på at utvalget av apper er for dårlig. Ellers får ikke FZ800E mye kritikk, annet enn at skjermen ikke er like lys som LCD-tv-er i HDR-modus.
Tilgjengelige skjermstørrelser: 43" / 49" / 55" / 65"
Skjermteknologi: OLED
HDR: HDR 10+
Operativsystem: My Home Screen
HDMI / USB: 4 / 3
Panasonic Viera TX-55CX800 har en 55 tommers LCD skjerm, med 3D-støtte og 4K- oppløsning. TV-en støtter Firefox OS, og får skryt for rent design og god fargegjengivelse. Minuspoeng gis ettersom den er dyr, har begrenset med innsynsvinkler, og middelmådig responstid.
Panasonic TX-55CX700 er en serie smart-TV-er i mellomprisklassen som kommer i størrelsen 48-65 tommer. I testene får den skryt for bildekvaliteten som med LCD skjerm bidrar til god lysfordelig og bedre brukeropplevelse enn de tidligere modellene fra Panasonic. Den får noe trekk for at det er begrenset med bra innsynsvinkler, og for at Firefox OS fortsatt har lite apper.
Panasonic TX-50CX670E er en 50 tommers LCD TV med 4K-oppløsning. Den gjør det greit i testene på de fleste områder, og har en god pris. Det som trekker mest ned er at andre TV i samme kategori gir mer for pengene. Bildekvaliteten scorer høyt på skarphet,sortnivå og naturlig fargegjengivelse.
Panasonic SC-HTB485 er en lydplanke med bra tilkoblingsmuligheter og ok lyd. Byggekvaliteten på subwooferen og fjernkontrollen trekker ned, mens design og brukervennlighet gir plusspoeng fra anmelderne.
Panasonic RF-D10 er bærbar, ganske brukervennlig og kan lagre 10 favorittkanaler. Trekkes for manglende kvalitetsfølelse. Lydkvaliteten er grei nok, særlig med tanke på prisklassen, selv om den har flere mangler. Kan bruke 4 C-type batterier som skal vare i opptil 40 t. Har hodetelefonutgang, men mangler AUX-inngang.
Panasonic NN-SD28HS er en mikrobølgeovn uten grill. Råd og Rön gir ovnen rett over middels score på oppvarming og tining av mat. Brukervennligheten er generelt god, men det er noe vanskelig å åpne og lukke døra. Tallerkenen er enkel å plassere, med maksimum størrelse som får plass på 30 cm. Det er godt innsyn i ovnen og den er bra opplyst. På lydnivå får den god score, mens energiforbruket får middels score.
Panasonic NN-GD38HS er en mikrobølgeovn med grill. Ifølge Råd og Rön er den god til å varme, tine og grille maten. Brukervennligheten får også grei score, hvor det er lett å plassere maten i ovnen. Max størrelse på tallerken som får plass uten for mye søl er 30,1 cm. Ovnen er godt opplyst, men det er noe vanskelig å se inn. Ovnen har et noe høyt energiforbruk, og den får heller ikke den beste scoren når det gjelder støy.
Panasonic NN-E20JW er en mikrobølgeovn uten grill. Den får god score av Råd og Rön på tining og varming av mat, men ikke full pott. Det er enkelt å åpne og lukke døra, men noe kronglete å sette inn tallerkenen. Maks størrelse på tallerkenen er 27,5 cm. Det er svært dårlig innsyn og dårlig belysning i ovnen. Det trekker positivt opp at ovnen har lavt energiforbruk, og relativt lavt støynivå.
Panasonic NN-DS596MEPG er en mikrobølgeovn med grill. Denne får rett over middels score av Råd og Rön når det gjelder varming og tining av mat. Grillfunksjonen får også godkjent. Brukervennligheten er derimot veldig god, da døra er lett å åpne og tallerkenen plasseres uten krongling. Største tallerken som får plass i ovnen er på 31,8 cm. Det trekker negativt ned at det er så lite sikt inn i ovnen, og at den er svært dårlig opplyst. Når det gjelder energiforbruk får også ovnen under middels score, men til gjengjeld støyer den lite.
Panasonic NN-DF385MEPG er en mikrobølgeovn med grill. Den er ifølge Råd og Rön ikke spesielt god på å varme opp mat, men til gjengjeld er den bedre på tining. Grillfunksjonen får toppscore. Brukervennligheten er det heller ikke noe å si på, døra er enkel å bruke, samt at det er lett å plassere tallerkenen. Maksimum størrelse på en tallerken er 30 cm. Ovnen er ok opplyst, og den får middels score når det gjelder innsyn. Energiforbruket er også middels, mens lydnivået får veldig god score. Det som trekker denne ovnen mest ned er sikkerheten, da ovnens ytre deler blir svært varme under bruk.
Panasonic Nanoe EH-NA65 er i testen fra The Guardian både den tyngste og største. Den er også billigst i testen. Den fungerte veldig godt på krøllete hår og motvirket frizz, men hadde ikke like god effekt på rett hår.
Watt: 2000
Vekt: 611 gram
Panasonic NA-148XS1 er meget energivennlig, brukervennlig og stillegående, men den er middels på vask og skyller svært dårlig. God score på tidsbruk. Den har dampfunksjon, barnesikring og 8 kg kapasitet.
SLOWJUICER: Panasonics MJ-L500 kommer i et snedig og solid design, som passer fint for deg som har lite plass på kjøkkenet. Den lager god juice av epler og gulrøtter, men Tek synes MJ-L500 sliter med både bladspinat og selleri. Britiske Goodhousekeeping mener ikke juiceren er like god til tomater, men de liker at maskinen kommer med tilbehør som gjør at man enkelt kan lage sorbet.
Vær obs på at denne juiceren har et lite innmatingsrør, slik at du må kutte opp grønnsakene i små biter før du klarer å lage juice av dem. Ellers kommer det god juicemengde ut av maskinen når du først har fått grønnsakene gjennom den.
Rengjøring: Noe vanskelig å rengjøre fordi fiber setter seg fast under juicing. Det følger med egen børste til vask, men den gjør likevel ikke rengjøringen kjempelett. De løse delene kan vaskes i oppvaskmaskin.
Mengde fruktkjøtt: En del fruktkjøtt
Motor: 150 W
Mugge: Ja
Hastighet: 1
Støynivå: Høyt
Panasonic Lumix DMC-TZ70 kalles også Lumix DMC-ZS70 noen steder. Det er raskt, har stor rekkevidde på zoomen og bilde- og byggekvaliteten er god. Det er enkelt å bruke, men manuell fokus er ikke optimal. Kameraet passer fint i lomma og på reise. Det har Wi-Fi og EVF/elektronisk søker, men mangler berøringsskjerm.
Panasonic Lumix DMC-TZ100 kalles også Lumix DMC-ZS100 noen steder. Kameraet er lite og gir god bildekvalitet selv ved høy ISO. Det har mange fine funksjoner, blant annet 4K-video og Wi-Fi. Det har elektronisk søker/EVF og berøringsskjerm, men skjermen er ikke vendbar. Autofokusen kunne vært raskere.
Panasonic Lumix DMC-LX100 lar deg filme i 4K og gir deg høykvalitetsbilder. Kameraet har mange gode funksjoner, og det er enkelt og godt å bruke. Optikken er lyssterk og autofokusen rask. Det har Wi-Fi og elektronisk søker/EVF, men ikke vendbar skjerm. Linsen er også følsom for motlysrefleksjoner.
Panasonic Lumix DMC-FZ1000 fungerer godt til både innendørs og utendørs foto. Det filmer i 4K og har meget god bildekvalitet. Kameraet har mange fine funksjoner og zoom med stor rekkevidde. De fleste mener zoom og autofokus fungerer bra. Det har elektronisk søker/EVF, vendbar skjerm og Wi-Fi. Kan oppleves litt stort til å være kompaktkamera.
Panasonic HZ35WKE ligger rett bak de to aller beste blant luft-til-luft-varmepumpene på effektivitet, ifølge Folksam.
I miljø-kategorien havner den godt under middels på poengskalaen, og er én av tre som havner nederst her når vi sammenligner «Bra valg»-varmepumpene.
Panasonic har fått full pott i kategorien «funksjon», på grunn av både vedlikeholdsvarme og innebygd Wi-Fi.
Spesifikasjoner:
Type: Luft-til-luft, veggmontert
Produsent: Panasonic
Modellnavn: HZ35WKE (2020/2021-modell)
Modellnummer (innedel): CS-HZ35WKE
Modellnummer (utedel): CU-HZ35WKE
SCOP (årsvarmefaktor, kaldt klima): 4,2
SCOP (årsvarmefaktor, temperert klima): 5,1
COP (varmefaktor, ved +7 grader): 5,0
Fabrikkgarantert varmeeffekt ved -15 grader: 4,7 kW
Varmekapasitet (min-maks): 0,85-7,83 kW
SEER (årskjølefaktor): 7,6
Kjølekapasitet (min-maks): 0,85-4,0 kW
Laveste garanterte driftstemperatur: -35 grader
Lydtrykk (innedel): 18-25-45 dBA
Lydtrykk (utedel): 47-50 dBA
Energiklasse (varme, temperert klima): A+++
Energiklasse (kjøling): A+++
Kuldemedium: R32
Wi-Fi: Ja, innebygd
Panasonic HZ25WKE får samme score som storesøsteren HZ35WKE for effektivitet, og puster dermed de aller beste i denne kategorien i nakken.
HZ25WKE gjør det imidlertid bedre enn søsteren i kategorien miljø. Her er den rett under middels på poengskalaen, og helt gjennomsnittlig blant alle «Bra valg»-varmepumpene i luft-til-luft-segmentet.
Panasonic har fått full pott på kategorien «funksjon», på grunn av innebygd Wi-Fi og mulighet for vedlikeholdsvarme.
Spesifikasjoner:
Type: Luft-til-luft, veggmontert
Produsent: Panasonic
Modellnavn: HZ25WKE (2020/2021-modell)
Modellnummer (innedel): HZ25WKE
Modellnummer (innedel): CS-HZ25WKE
Modellnummer (utedel): CU-HZ25WKE
SCOP (årsvarmefaktor, kaldt klima): 4,2
SCOP (årsvarmefaktor, temperert klima): 5,4
COP (varmefaktor, ved +7 grader): 5,61
Fabrikkgarantert varmeeffekt ved -15 grader: 4,6 kW
Varmekapasitet (min-maks): 0,85-7,4 kW
SEER (årskjølefaktor): 7,8
Kjølekapasitet (min-maks): 0,85-3,0 kW
Laveste garanterte driftstemperatur: -35 grader
Lydtrykk (innedel): 18-24-45 dBA
Lydtrykk (utedel): 44-47 dBA
Energiklasse (varme, temperert klima): A+++
Energiklasse (kjøling): A+++
Kuldemedium: R32
Wi-Fi: Ja, innebygd
Panasonic HX-A500E består av en kameraenhet og kontrollenhet som bindes sammen av en ledning. Flere mener dette er lite praktisk. Kameraet filmer i 4K med 25 fps som gir meget god videokvalitet. Stillbildekvaliteten er derimot for dårlig, visningsskjermen har for lav oppløsning og batteriet er ikke utskiftbart. Kameraet er vanntett, lett og robust.
Panasonic Flagship HZ12 Plus er en luft-til luft-varmepumpe og i testen får den høy poengsum for effektfaktor, og rimelig bra poengsum for at den er stillegående.
Panasonic ES-SL41 er svært billig og enkel å rengjøre, men ellers er det ikke mye å skryte av. Den kan brukes til våtbarbering, men Råd & Rön fant at den likevel ikke er helt vanntett og noe vann lekker inn i maskinen. Dette er ikke farlig, men maskinen blir ødelagt. Den har lav effektivitet og gir særlig dårlig resultat ved våtbarbering, samt barbering av hake og hals, men er generelt ikke verst på korte stubber. Den kan kun lades i stasjon og bruker hele 8 timer på oppladning for å få 21 min brukstid. Har tre folieblader, pop-up-trimmer og ladeindikator på ladestasjon.
Panasonic ES-RW30 får poeng for veldig lav pris og fin størrelse, men resultatet er ikke spesielt godt og brukervennligheten er altfor dårlig. Den lades i ladestasjon og bruker hele 15 timer på oppladning, med en brukstid på 21 min. Den har to folieblader på ett fleksibelt skjærehode, samt pop-up-hårtrimmer. Den fungerer til våtbarbering.
Panasonic ES-RT81 er solid, stillegående og gir et godt resultat, speiselt med pop-up-hårtrimmeren. Trekkes noe for tyngden. Tåler våtbarbering og har tre folieblader på ett fleksibelt skjærehode. Har batteri- og ladeindikator, og den kan lades opp på 1 t med brukstid på ca 45 min. Kan kun lades via stikkontakt.
Panasonic ES-RT67 er nesten identisk med ES-RT37, men førstnevnte har mer avansert LED-indikator som viser prosentvis batterinivå. ES-RT67 har også et litt mer eksklusivt design og koster litt mer. Den er likevel ganske billig, men gir et fantastisk resultat og er brukervennlig. Batteriet holder i ca 50 min med en ladetid på 1 t. Har ett fleksibelt skjærehode med tre folieblader og pop-up-hårtrimmer. Den takler våtbarbering og kan lades enten via stikkontakt eller i ladestasjonen.
Panasonic ES-RT37 er nesten helt lik ES-RT67, men førstnevnte har annerledes design og koster mindre. Den har også tretrinns batteri- og ladeindikator, i stedet for femtrinns, slik ES-RT67 har. Den gir et utmerket resultat og valuta for pengene. DinSide trekker kun frem som negativt at den er litt mindre behagelig ved tørrbarbering enn de mest komfortable maskinene på markedet.
Panasonic ES-LV95 gir en ekstremt glatt og fin barbering med skjærehodet som er fleksibelt i alle retninger og har fem folieblader på toppen. Den trekkes imidlertid for støynivå og pris. Barbermaskinen skal kunne regulere kraften automatisk etter hvor tett og tykt hår du har, men samtlige kilder mener den kan være for tøff på sesitiv hud. Den takler våtbarbering, har pop-up-trimmer og LCD-display som viser indikator for gjenværende batteritid, ladenivå og rengjøringspåminnelse. Ladestasjonen er en kombinert rengjøringsstasjon, og den kan også lades i vanlig stikkontakt. Bruker 1 t på å lade opp batteriet, som har en brukstid på ca. 45 min.
Panasonic ES-LT4N-S803 har et såkalt 3D-skjærehode som er fleksibelt i alle retninger, med tre folieblader på toppen. Den kan brukes til våtbarbering og har effektiv, pop-up-hårtrimmer. Den har også en smart sensor som skal avgjøre kraften mot huden etter hvor mye og tykt hår du har, men Aftenposten mener likevel at den kan være for kraftig for sensitiv hud. Det tar 1 t å lade opp for å få ca 45 min brukstid, og den har batteri- og ladeindikator. Den gir et svært godt resultat, men trenger litt tid for å få det perfekt. Trekkes for støynivået.
Panasonic All In One High Performance 9 får høy score for effektivitet hvis vi sammenligner alle luft-til-vann-varmepumpene i Folksam-testen, men havner nederst i denne kategorien hvis vi kun sammenligner de fem «Bra valg»-varmepumpene.
Den er derimot én av to som får best score av alle luft-til-vann-varmepumpene for miljø fra Folksam.
Den får også beste score av alle i kategorien «funksjoner». Det eneste den mangler er innebygd Wi-Fi, men den kan altså kobles til Wi-Fi ved hjelp av tilbehør.
Spesifikasjoner:
Type: Luft-til-vann, gulvmontert
Produsent: Panasonic
Modellnavn: All In One High Performance 9 (KIT-ADC09JE5)
Modellnummer (innedel): WH-UD09JE5
Modellnummer (utedel): WH-ADC0309J3E5
SCOP (årsvarmefaktor, kaldt klima, vann +35 grader): 4,18
SCOP (årsvarmefaktor, kaldt klima, vann +55 grader): 2,98
COP (varmefaktor, ved +7 grader, vann +35 grader): 4,48
COP (varmefaktor, ved +7 grader, vann +55 grader): 2,78
Varmeeffekt ved -7 grader, vann +35 grader: 6,12 kW
Varmeeffekt ved -7 grader, vann +55 grader: 5,9 kW
Turledningstemperatur (maks): Ikke oppgitt
Varmtvannstank: 185 liter
Laveste garanterte driftstemperatur: -20 grader
Lydtrykk (innedel): 28 dBA
Lydeffekt (utedel, min-maks) : 59-69 dBA
Energiklasse (temperert klima, vann +35 grader): A+++
Energiklasse (temperert klima, vann +55 grader): A++
Energiklasse (temperert klima, varmtvann): A+
Kuldemedium: R32
Aircondition: Ja
Wi-Fi: Ja, som tilbehør
Panasonic TX-65CZ950 har OLED skjerm som gjennom finpussing av teknikk gir en fantastisk bildekvalitet. Selv om bildekvaliteten topper det meste, forventes det bedre brukervennlighet og funksjonalitet i en slik prisklasse og dermed trekker dette ned på helhetsinntrykket.