Vi har tatt pulsen på de beste GPS-klokkene
Garmin befester statusen sin som suverent ledende på markedet for pulsklokker med innebygget GPS.
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
62 treff
Garmin befester statusen sin som suverent ledende på markedet for pulsklokker med innebygget GPS.
Ønsker du å få mer ut av treningen? Finn ut hvilket aktivitetsarmbånd som passer deg her.
Markedet er fylt av smartklokker i alle mulige varianter, men skal vi tro anmelderne er ikke alle klokker like lure. Velg den klokken som passer best til deg og dine behov, og sjekk hvilken som er best i test.
Pulsklokken har blitt en populær treningskamerat for mange, og her kan du finne en oversikt over hvilke som er best i test.
TomTom Spark Cardio + Music skiller seg ut fra de andre pulsklokkene på grunn av musikkfunksjonen som gjør at du kan spille musikk fra klokken uten at du må ha med deg mobilen på treningsturen. Noen kilder hevder musikkfunksjonen er den beste egenskapen ved Spark Cardio + Music, mens andre mener at musikkfunksjonen fungerer for dårlig. Appen har noen mangler og flere mener batteritiden kunne vært bedre. Designet kan også være klumpete og upraktisk hvis du har små håndledd. Får pluss for at den er vanntett og måler pulsen nøyaktig fra håndleddet uten belte.
TomTom Spark 3 Cardio + Music har nøyaktig optisk pulsmåler og GPS, aktivitetsmåling, søvnmåling og musikkavspiller/musikkminne. Du kan imidertid kun lagre musikk fra iTunes eller Windows Media Player, og den gir ikke smartvarsler fra mobilen. Den kan ellers utforske ruter, med et innebygd kompass som gjør det lettere å finne veien hjem samt nye stier. Pulsklokken er vanntett ned til 40 meter og kan brukes i basseng, men svømmemoduset er ikke beregnet på åpent hav. Den kan ellers brukes til blant annet løping, sykling. på treningsstudio og tredemølle. Den er lett og behagelig å ha rundt håndleddet, men en del trekker for klumpete design, lite tilpasningsmuligheter og problemer med synkroniseringen. Tilkobles via Bluetooth. Kildene gir pluss for batterilevetiden (opptil 11 timer i GPS-modus), mens det er uenigheter om brukervennligheten er god nok.
Pulsklokken finnes i tre andre versjoner: én uten både optisk pulsmåler og musikkavspiller/musikkminne (TomTom Spark 3), én med optisk pulsmåler, men uten musikkminne (TomTom Spark 3 Cardio), samt én med musikkminne og hodetelefoner, men uten optisk pulsmåler (TomTom Spark 3 Music + hodetelefoner). Prisene varierer også, men ellers er de fire versjonene helt like. Broren TomTom Runner 3 har for øvrig nøyaktig samme spesifikasjoner som Spark 3.
TomTom Runner Cardio har integrert pulsmåler, og er spesielt designet for løping ute eller på tredemølle. Pulsmåleren sies å være god og nøyaktig. Flere trekker den for litt høy pris, samt at den kan oppleves som litt stor.
TomTom Multi-Sport Cardio er brukervennlig og måler puls fra håndleddet. Den skal kunne brukes til flere forskjellige treningsformer, og den sies å passe bra for triathlonutøvere. Pulsmålingen fungerer imidlertid ikke alltid optimalt.
TomTom Adventurer er en flott, allsidig pulsklokke med GPS, kompass, barometersporing og optisk pulsmåler. Den kan brukes til gåturer, løping, sykling, ski, svømming eller trening i treningsstudio. Den måler puls og aktivitet nøyaktig. Den viser deg hvilken rute du har tatt, slik at det skal være enkelt å finne tilbake til start. Den er også vanntett ned til 40 meter og har integrert musikkspiller med 3 GB minne. Batterilevetid skal være rundt 10 timer i alle sportsmoduser, og ComputerBild trekker for kort batteritid i GPS-modus. Klokka er enkel å navigere. Det er litt irriterende at man må starte en tur for å kunne se data, og skjermen kunne gjerne vært større.
Suunto Traverse er i utgangspunktet en smartklokke beregnet på turgåere, mosjonister, fiskere og jegere, men den gir deg også en del data som er nyttig hvis du vil bruke den som en treningsklokke. Passer å bruke til løping og sykling. Den har ingen optisk pulsmåler, så du må i så fall kjøpe et pulsbelte i tillegg. Har ellers skritt- og kaloriteller, smartvarsler fra mobilen, topografisk kart, høydemåler, kompass, stormalarm, TrackBack for å følge samme rute hjem igjen, samt bakgrunnslys som fungerer som en liten lykt. Den er vanntett ned til 100 meter. Pluss for brukervennlighet, men minuspoeng for ladeløsning og unøyaktig skritteller. Den får gode skussmål for batteritid fra flere kilder, men OutdoorGearLab mener batteritiden er spesielt kort (de målte 8 timer i GPS-modus).
Suunto Spartan Ultra har blitt oppdatert siden 2016, og er nå forbedret på mange punkter. Den er brukervennlig og har en rekke nyttige funksjoner. Den er er laget veldig robust, og har svært god batteritid (18 timer i GPS-modus). Den mangler optisk pulsmåler, men har Bluetooth, GPS, høydemåler, kompass, søvnmåler, skritt- og kaloriteller. Den kan brukes til over 80 ulike sportsgrener, inkludert triatlon og multisport-modus. Den er vanntett ned til 100 meter og kan brukes til svømming.
Suunto Spartan Trainer får jevnt over gode skussmål og leverer gode resultater med tanke på en forholdsvis lav pris. Flere av testerne trekker spesielt frem tur og friluftsliv som passende områder å bruke denne klokken til. Suunto har fremdeles en del å gå på når det kommer appen som klokken synkroniserer med, men dette er naturligvis noe som fort kan endre seg etter at testene har blitt gjennomført.
Suunto Spartan Sport Wrist HR har et pent og nøytralt design, som er lett å tilspasse egne behov. Den har bra batteritid (10 timer i GPS-modus) og gir gode treningsdata. Den har optisk pulsmåler, GPS, høydemåler, kompass, søvnmåler, skritt- og kaloriteller. Den kan brukes til over 80 ulike sportsgrener, inkludert triatlon og multisport-modus. Den er vanntett ned til 100 meter og kan brukes til svømming. Man navigerer hele klokka ved hjelp av berøringsskjerm, muligens hadde det hjulpet med et par knapper. Tilkobling skjer via Bluetooth og USB.
Suunto Ambit3 Vertical er en pulsklokke som får skryt for pent design og god komfort. Den måler en rekke ulike aktiviteter som sykling, løping og klartring. Sistnevnte egner den seg særlig godt til ettersom den måler høyde. Kort batterilevetid, dårlig brukervennlighet og skjerm, samt mangel på optisk pulsmåler, er det som i hovedsak trekker ned poengsummen.
Suunto Ambit3 Sport er versjonen fra Suunto som passer for multisportutøveren. Den får blant annet pluss for at den har god brukervennlighet, måler pulsen din i vann og at det følger med en fantastisk app. Den har ikke optisk pulsmåler.
Suunto Ambit3 Run er en brukervennlig GPS-klokke for løpere med flere fine instiller og funksjoner. Den oppleves som litt stor og tung og GPS-en kan være litt treg. Noen kilder gir den trekk for prisen. Den har ikke optisk pulsmåler.
Suunto Ambit3 Peak er en toppmodell som har mange funksjoner for ulike aktiviteter, deriblant løping, sykling og svømming. Varsler fra mobil kan du også få, da den enkelt kobles til en smart-enhet med Bluetooth. Pulsklokken får skryt for batterikapasiteten, men trekk for brukervennlighet. Noen synes den også blir for klumpete og stor på håndleddet. Den mangler optisk pulsmåler.
Suunto 9 får svært gode skussmål for å ha en overlegen batterikapasitet. Flere påpeker at du vil gi opp lenge før batteriene gjør det samme. Som de andre Suunto-klokkene i denne samletesten er det dårlig programvare som trekker ned fra toppkarakter. Både selve klokkeprogramvaren og den tilhørende appen får kritikk for å være treg og lite intuitiv. Denne klokken vil nok passe best for ultraløpere og andre som har behov for at klokken skal leve lenge.
Suunto 5 får skryt for å ha et glimrende batteri og bygget i et solid materiale, men alle testene trekker frem skjermen som et stort minus ved denne klokken. Søvnregistreringen er også begrenset sammenlignet med konkurrenter, og pulsbeltet er ukomfortabelt. Dog trekker en hyggelig pris opp noe av inntrykket.
Polar Vantage V blir i stor grad trukket for å ha begrenset programvare. Nå skal det sies at i oktober 2019 gjorde Polar en stor oppdatering av programvaren som gjør at klokken nå tilbyr flere funksjoner. Like fullt er det fremdeles ikke mulig å spille musikk fra klokken eller bruke den til betaling, som eksempelvis konkurrentene Garmin Fenix 5 og 6 tilbyr.
Polar Vantage M er lillebroren til Vantage V som har litt færre funksjoner enn toppmodellen. Den mangler touchscreen, og det er heller ikke mulig å måle løpshastighet på håndleddet. Dette trekker modellen noe ned, men det virker som at testerne er langt mer positive til forholdet mellom pris og funksjoner på Vantage M enn på Vantage V.
Polar V800 sies å være en avansert og brukervennlig pulsklokke med GPS. Den skal være fin for de aller fleste, uansett treningsnivå eller idrettsgren. Den mangler optisk pulsmåler, men kan brukes til blant annet løping, sykling og svømming. Du kan velge mellom over hundre Polar-sportsprofiler. Den måler også søvn, skritt, treningsbelastning og resistusjonsbehov, og den kan også motta smartvarsler fra mobilen. Tilkobling skjer via Bluetooth eller USB. Klokken har god batteritid på 13 timer i GPS-modus. Den er vanntett ned til 30 meter og logger pulsen din i vann hvis du har på pulsbelte. Prisen er noe stiv og noen mener den er litt klumpete til hverdagsbruk.
Polar M600 er en ganske stor pulsklokke med GPS og et litt kjedelig design, men den er behaglig å ha på. Klokken har optisk pulsmåling og kan blant annet brukes til løping og innendørs svømming. Du kan velge mellom over hundre Polar-sportsprofiler. Den registrerer også skritt, kaloriforbrenning og søvn, og den gir varsler fra smart-telefonen. Batterikapasiteten burde vært bedre (8 timer i GPS-modus) og skjermen kunne vært større, men pluss for at den er vanntett ned til 10 meter, har 4 GB musikklagringsplass og mange funksjoner. Klokken fungerer både til Android og iOS, men er best tilrettelagt for førstnevnte. Du synkroniserer klokka til mobilen ved hjelp av Flow-appen, som gjør det enkelt å holde oversikt over aktiviteter.
Polar M430 er ifølge Tek svært lett og behagelig å ha på. Man får oversiktlig og forklarende beskrivelse av treningseffekt, men den har få tilpasningsmuligheter. Batteritiden er på opptil 8 timer i GPS-modus, og det er lite. Aktiv Trening kaller den en suveren treningsklokke og er imponert over de mange presise funksjonene, som blant annet måler puls, søvn, skritt, kalorier, løping og svømming. Du kan velge mellom over hundre Polar-sportsprofiler. Pulsklokken har GPS, optisk pulsmåler, beregner nødvendig restitusjonstid, måler treningsbelastningen og mottar smartvarsler fra telefonen. Den er vanntett og kan kobles til ved hjelp av USB eller Bluetooth.
Polar M400 er en robust pulsklokke med GPS, søvnmåling, aktivitetsmåling og logging av trening, i all hovedsak beregnet for løping. Den mangler optisk pulsmåler, men får pluss for brukervennlighet og pris, og det regnes som en fin nybegynnerklokke for løpere og de som vil måle aktivitetsnivå i løpet av en dag. Den er vanntett ned til 30 meter. Målingene er nøyaktige, men kan ha noen problemer med synkronisering. Tilkobling skjer via Bluetooth og lading ved hjelp av mikro-USB. Batteritiden er 9 timer i GPS-modus.
Polar Ignite får skryt for å være en innovativ pulsklokke som setter fokus på individuell oppfølgning av en virtuell trener som tar utgangspunkt i hvordan du har det akkurat den dagen når den foreslå hva du bør trene og hvordan. Dessverre trekker en litt dårlig skjerm og unøyaktighet når det kommer til både GPS og pulsmåling ned i flere av testene.
Motorola Moto 360 Sport er en hybridklokke som kombinerer smartklokke med treningsklokke. Den har GPS, optisk pulsmåler og den måler løping. Designet er pent, og den er behagelig å ha på. Anmelderne er ikke like fornøyde med at den kun måler løping, batteritiden oppleves som dårlig og GPS-en er ikke nøyktig nok. I tillegg fungerer ikke Android-systemet så knikerkefritt som den relativt høye prisen skulle tilsi.
Microsoft Band 2 er aktivitetsmåler, smartklokke og treningsklokke i ett. Den er forbedret fra forgjengeren og får pluss for aktivitetsmåleren og optisk pulsmåler. Flere mener likevel at den er ukomfortabel og begrenset i bruk.
Garmin Vivosport er en vanntett aktivitetsmåler med GPS, optisk pulsmåling og barometrisk høydemåler. Klokken kan brukes ved løping, innendørs kondisjonstrening, styrketrening, svømming og sykling. Den er smal i formen og lett å ha på. Den har blant annet skritt-teller, søvnmåler, kaloriteller, stressmåler og mottar smartvarsler fra telefonen. Tilkobling skjer ved hjelp av Bluetooth og ANT+. Det er også enkelt å se data for dagen før, slik at man kan holde øye med utviklingen. På minussiden trekker Wareable fram at skjermen er liten og oversensitiv. Computerbild melder om at brukervennligheten ikke er helt på topp, samt at klokken kan ha problemer med synkroniseringen mot smarttelefonen. Batterilevetiden er på 8 timer i GPS-modus.
Garmin Vivoactive HR er den oppgraderte versjonen av Garmin Vivoactive. Den største oppgraderingen er den optiske pulsmåleren. Pulsklokken kan blant annet brukes ved løping, sykling, innendørs svømming, ski, snowboard, golf og roing. I tillegg har den GPS, barometrisk høydemåler, kompass, aktivitetsmåler, søvnmåler, værvarsel og man kan få varsler fra mobilen. Noen opplever at målingene ikke er helt presise. Pulsklokken er lett, vanntett og får skryt for at batteriet varer lenge (opptil 13 i GPS-modus). Anmelderne liker ikke designet, fordi den er klumpete og noe ubehagelig å gå med. Tilkobling skjer ved hjelp av Bluetooth eller ANT+.
Garmin Vivoactive 3 er en smartklokke, aktivitetsklokke og pulsklokke med GPS i ett. Den har et pent design, men har mistet noen knapper i oppgraderingen fra HR-versjonen. Dette gjør at navigasjonen ikke er helt enkel. Pulsmåleren er nøyaktig, og det samme er GPS-en. Kan måle aktiviteter som yoga, løping, styrketrening, roing, ski, snowboard, golf og innendørs svømming. Den har optisk pulsmåler, barometrisk høydemåler og kompass, og tilkobling skjer ved hjelp av ANT+ eller Bluetooth. Den måler også VO2-max og følger med på stressnivået ditt. Kan motta smartvarsler fra mobilen din og betale kjøp med klokka via Garmin Pay. Batteriet varer i opptil 13 timer i GPS-modus, eller sju dager i klokke-modus.
Garmin Vivoactive 4 har så langt fått få anmeldelser, men det som har kommet hittil ser svært positivt ut. Denne modellen har blitt utstyrt med mulighet for musikkavspilling, noe som ble kraftig etterspurt i testene av lillebroren Vivoactive 3. Om man ønsker mer fitness-rettede funksjoner anbefales det å se mot Forerunner 945 fra Garmin.
Garmin Vivoactive 3 får skryt for å være en smartklokke med et tydelig fitness-fokus, men den kommer litt til kort opp mot markedsledere som Fitbit og Apple Watch. Grunnen til det er manglende støtte for musikkavspilling og det som ennå oppfattes som et ganske begrenset utvalg av apper sammenlignet med hva Apple Watch kan by på. Det skal nevnes at storebroren, Vivoactive 4, har støtte for musikkavspilling.
Garmin Vivoactive er vanntett pulsklokke med GPS, smartklokke og aktivitetsmåler i ett, som passer for de fleste type aktiviteter. Mange mener den er en av de beste, men flere savner optisk pulsmåler.
Garmin Forerunner 935 er svært lik Garmin Fenix 5, men i en litt lettere utgave laget for triatleter. Dersom man både skal svømme, sykle og løpe, gjelder det å ha en lett klokke, noe dette er. Den er brukervennlig, funksjonsrik og har lang batterilevetid (opptil 24 timer i GPS-modus). Noen kilder er ikke helt fornøyde med Garmin-appen. Den har ikke VO2-max-måling, men har optisk pulsmåler og kan blant annet måle søvn, restitusjonsbehov, skritt, styrketrening, roing, løping, golf, ski/snowboard, sykling og svømming. Du må kjøpe en ekstra brystpulsmåler for å kunne registrere puls under svømming. Pulsklokken har GPS, TracBack, barometrisk høydemåler, kompass, og den mottar smartvarsler fra mobilen. Tilkobles ved hjelp av Bluetooth, ANT+ eller Wi-FI.
Garmin Forerunner 920XT er treningsklokke, smartklokke og aktivitetsmåler. Den har ikke innebygget pulsmåler, men klokken er avansert og brukervennlig. Batteriet holder lenge. Flere testkilder mener det er den beste klokken på markedet, men prisen er høy.
Garmin Forerunner 735XT er en sporty treningsklokke med optisk pulsmåler, GPS og kompass. Den kan også motta varsler fra smarttelefonen. Den har nøyaktig GPS, og måler blant annet hjerterytme, restitusjonsbehov, skritt, søvn, løping, sykling, svømming, triatlon, ski, padling, styrketrening. Noen opplever imidlertid unøyaktigheter ved måling av puls og andre har problemer med Bluetooth-tilkoblingen. Batterilevetiden er forholdsvis god med opptil 14 timer i GPS-modus. Det robuste designet kan være ubehagelig å sove med og prisen er høy. Tilkobling skjer ved hjelp av ANT+ og Bluetooth.
Garmin Forerunner 630 er en treningsklokke for den som løper mye og ønsker å bli bedre. Pulsklokka kan kobles mot PC eller mobil enten trådløst eller med kabel. Den er vanntett og kommer med mange nyttige målefunksjoner. Klokken har ikke optisk pulsmåler.
Garmin Forerunner 35 er, på tross av at den er liten, full av bra funksjoner. Den kan brukes til å vise varsler fra mobilen, måle søvn og aktivitet, og kan brukes til løping, sykling og innendørs kondisjonstrening. Klokken er vanntett og har optisk pulsmåler. Skjermen er fin å lese av, og designet er pent. Den gir god valuta for pengene og har bra batterikapasitet (opptil 13 timer i GPS-modus). Noen opplever at GPS-en ikke alltid fungerer opptimalt. Ifølge testen fra Wareable er designet ikke spesielt fint.
Garmin Forerunner 235 er etterfølgeren til Forerunner 225. Den nye versjonen har fått ekstra funksjoner som påminnelser fra smartphone, måling av pulsen gjennom hele dagen og musikkstyring. Ellers har den optisk pulsmåler, VO2-max-måler og GPS. Den kan brukes ved løping, sykling, søvn- og skrittmåling. GPS-en er nøyaktig, men den optiske pulsmåleren kan være treg til å måle nedgang i puls og kan være for unøyaktig ved høyintensitetsøkter. Får også noe trekk for pris, og noen skulle ønske brukervennligheten i Garmin-appen var bedre. Klokken er vannresistent og veier lite. I GPS-modus skal batteriet vare i opptil 11 timer. Finnes i versjonen Forerunner 230 som er identisk med Forerunner 235, med unntak av at 230 ikke har optisk pulsmåler og koster mindre.
Garmin Forerunner 225 sies å være en av de bedre pulsklokkene for løpere. Den er vanntett og har nøyaktig innebygget pulsmåling. Prisen er høy for noen, og den passer antagelig bedre for mosjonister enn for profesjonelle og mer seriøse løpere.
Garmin Forerunner 15 er en rimelig pulsklokke som får skryt for bra batteritid og klart display. Den måler skritt, puls og annen aktivitet. Treningsklokken er vanntett og har GPS. Oppkobling til PC eller mobil trekker ned poengsummen ettersom den ikke har Bluetooth. Designet er sporty og oppleves som litt klumpete. Den har ikke optisk pulsmåler.
Garmin Forerunner 945 blir jevnt over hyllet av testerne. Den har det aller meste av funksjoner som en utholdenhetsutøver har bruk for, enten om man er hobbymosjonist eller satsende utøver. Blant oppgraderingene fra den forrige modellen Forerunner 935 er blant annet bedre batterilevetid, mulighet for å spille musikk fra klokken og Garmin Pay, som åpner for betaling med klokken.
Garmin Forerunner 645 har ifølge testerne svært god GPS, men trekkes for en stiv pris og batterilevetid som ikke matcher hvor mye du må betale for klokken. Spørsmålet du bør stille deg før du kjøper Forerunner 645 er hvorvidt det å ha musikkavspilling rett fra klokken er noe som er viktig for deg eller ikke – hvis ikke finnes det rimeligere alternativer der ute.
Som et billigere alternativ til Garmin Forerunner 945 utmerker Forerunner 45 særdeles godt hos de aller fleste testerne. Det som trekker ned fra toppkarakter er et batteri som burde hatt noe lenger levetid, samt håndleddsmåling som oppfattes som unøyaktig av flere testere. Andre påpeker også at finishen i plast får den til å føles billig ut, til tross for at det bidrar til relativt lav vekt. Forerunner 45 mangler også støtte for å registrere svømmeøkter.
Garmin Forerunner 245 trekkes frem av flere av testerne som den pulsklokken som gir mest for pengene. Med modellen som gir innebygd musikkspiller er det egentlig ikke noe som mangler, kanskje utenom et barometer som Digital Trends påpeker. Med et barometer ville klokken hatt mer nøyaktig angivelse av høydemetere.
Garmin Fenix 5X er en funksjonsrik pulsklokke. Den mottar varsler fra smarttelefonen din, og kan bl.a. måle VO2-max, skritt, søvn, løping, styrketrening, golf, klatring, svømming og ski/snowboard. Den er vanntett ned til 100 meter og har meget god batteritid på opptil 20 timer i GPS-modus. Klokken har barometrisk høydemåler, TracBack, restitusjonsmåler, kompass og optisk pulsmåler. Den er ganske lik Fenix 5 og Fenix 5S, men 5X kommer i tillegg med innebygd kart, safirglass, annerledes reim og Wi-Fi-tilkobling. På kartet kan man se både veier, skog og bakker i farger på skjermen. Klokka er stor, og dermed fungerer dette veldig bra. Zooming, derimot, fungerer ikke spesielt godt. Kildene trekker også for at den blir litt for stor og tung på hånden. Noen er heller ikke helt fornøyde med Garmin Connect-appen og synes brukervennligheten kunne vært litt bedre. Klokka trekkes også for prisen.
Garmin Fenix 5S får generelt gode skussmål fra de fleste kildene, men M3 trekker mye for det de opplever som svært lav brukervennlighet. Tek.no trekker også noe for dette. Alle kildene gir minuspoeng for høy pris og de fleste er misfornøyde med Garmin Connect-appen. På den andre siden får klokka pluss for designet og mengden funksjoner. Den har også god batteritid med opptil 14 timer i GPS-modus. Pulsklokka kan bl.a. brukes til skritt-telling, måling av søvn, løping, styrketrening, klatring, golf, svømming, ski og snowboard. Den er vanntett ned til 100 meter og kan måle VO2-max. Klokka har optisk pulsmåler, kompass, TracBack, barometrisk høydemåler og restitusjonsmåler, og den mottar varsler fra mobilen din. Den tilkobles ved hjelp av Bluetooth og ANT+.
Fenix 5S er svært lik Fenix 5, men førstnevnte er litt mindre og lettere, og du kan velge mellom andre type reimer. Batterikapasiteten er også kortere enn for brødrene Fenix 5 og Fenix 5X. 5S kan kjøpes i Sapphire-versjon som har solid safirglass og Wi-Fi-tilkobling. Vil du ha innebygget kart i tillegg, kan du gå for Garmin Fenix 5X.
Garmin Fenix 5 har god byggekvalitet og et design de fleste kildene liker, med remmer som er enkle å bytte. Batterikapasiteten er veldig god, med opptil 24 timer i GPS-modus. Den har et stort utvalg funksjoner, som gjør det mulig å tilpasse klokka etter brukerens behov og registrere aktivitet på et svært detaljert nivå. Den kan bl.a. måle skritt, løping, søvn, golf, styrketrening, klatring, svømming og ski/snowboard. Den er vanntett ned til 100 meter, kan måle VO2-max og tilkobles ved hjelp av Bluetooth og ANT+. Klokken har barometrisk høydemåler, restitusjonsmåler, kompass, TracBack og optisk pulsmåler, og den mottar varsler fra mobilen din. Det som trekker ned er høy pris og en litt unøyaktig pulsmåler ved høyintensitetsøkter. Noen synes brukervennligheten og skjermoppløsningen kunne vært bedre, og klokka kan oppleves som bulkete på hånden. Finnes i en mindre og lettere versjon, Garmin Fenix 5S, og i en Sapphire-versjon som har solid safirglass og Wi-Fi-tilkobling. Vil du ha innebygget kart i tillegg, kan du kjøpe Garmin Fenix 5X.
Garmin Fenix 3 Sapphire HR er en oppgradert utgave av Garmin Fenix 3, og nå har den optisk pulsmåler. Den er vanntett og kan måle aktiviteter som løping, sykling, roing, golf, klatring, ski/snowboard og svømming. Den har også kompass, høydemåler, barometer, restitusjonsmåler, TracBack, VO2-max-estimat, ANT+, Wi-Fi og Bluetooth-tilkobling. Noen opplever at målingene ikke alltid er presise. Batterikapasiteten er meget god med opptil 16 timer i GPS-modus. Minuspoeng for at den er stor, ikke har berøringsskjerm og for den høye prisen. Sapphire-versjonen har robust safirglass, annerledes reim og er dyrere enn Garmin Fenix 3 HR, men ellers er de helt like.
Garmin Fenix 3 er en GPS-klokke, pulsklokke, smartklokke, aktivitetsmåler og søvnmåler. Den har svært god batteritid med opptil 20 timer i GPS-treningsmodus, mange funksjoner og nøyaktig GPS. Klokken har bl.a. løpe-, svømme-, klatre-, sykle-, triatlon-, roing-, golf- og ski/snowboard-modus. Den har også kompass, høydemåler, barometer, restitusjonsrådgiver, TracBack og VO2-max-estimat, men er uten optisk pulsmåler. Tilkobling kan skje gjennom Bluetooth, Wi-Fi eller ANT+. Klokken er brukervennlig og solid, men noen opplever den som stor og klumpete. Skjermen kunne gjerne fungert bedre i dårlig lys og søvnmåleren kunne vært mer nøyaktig. Anmelderne trekker ellers for høy pris.
Vi har inkludert tester av versjonen Fenix 3 Sapphire, som er helt lik Fenix 3, med unntak av røffere design med robust safirglass og ny reim. Prisen er også betydelig høyere, så hvis du ikke bryr deg om designforskjellene, bør Fenix 3 være minst like godt valg.
Garmin Fenix 6 ble lansert med brask og bram høsten 2019, og sammen med Forerunner 945 utgjør denne duoen toppmodellene til Garmin i øyeblikket. Fenix 6 kommer i hele 17 ulike modeller, hvor eksempelvis byggekvalitet, oppladning ved hjelp av solceller og lignende kan fås i tillegg, mot naturligvis en høyere sum. Uansett er testerne mer eller mindre helt unisone i at Fenix 6 er et godt valg, uavhengig av om du velger standardkonfigurasjonen eller proffmodellen. Dog bør det nok nevnes at du bør være en kravstor løper som legger ned mange kilometer i løpet av en uke for å få utbytte av alle finessene som Garmin Fenix 6 tilbyr – da finnes det langt billigere klokker som kan gi deg det du trenger og litt til.
Garmin Epix er pulsklokken som viser topografiske kart på skjermen. Den passer både til fjellturer og trening, og den er avansert med mange funksjoner og innstillinger, men Touch-skjermen fungerer ikke som den burde. Flere mener den er for stor og dyr. Klokken er vanntett og batterilevetiden er god, men den mangler optisk pulsmåler.
Fitbit Surge skal fungere som aktivitetsmåler, smartklokke, treningsklokke og pulsmåler med GPS. Pulsmåleren er for øvrig optisk, så du trenger ikke pulsbelte. Den kan ellers motta smartvarsler fra mobilen, spille av sanger, måle skritt, søvn og kalorier, og den har Bluetooth, kompass, høydemåler. Den kan brukes til løping og sykling. Klokken er svette-, regn og sprutsikker, men Fitbit anbefaler at den tas av ved dusjing og svømming. Noen kilder mener den forsøker å være litt for mange ting på en gang, og den får generelt best score for aktivitetsmåleren. Målingen kan være upresis ved høyintensitetsaktiviteter. Den er brukervennlig, men trekkes for prisen og at pulsklokken kan oppleves som litt stor og bulkete. Får pluss for batterikapasiteten på opptil 10 i GPS-modus.
Coros Vertix har lang batterilevetid og har nyttige funksjoner med blant annet høydetilpasning som passer godt for ultraløpere som beveger seg høyt over havet, og toppidrettsutøvere som er på høydeopphold. Dog mener begge testerne at utover denne funksjonaliteten er det lite å skrive hjem om for en såpass stiv pris.
Coros Pace er billig og enkel å bruke, og tilbyr multisportfunksjon som blant annet passer svært bra for triatlon-utøvere. Tom’s Guide trekker ned karakteren på grunn av manglende mulighet for å spille musikk fra klokken.
Coros Apex får skryt for å ha et pent utseende, god batterilevetid og svært nøyaktig GPS. Like fullt er den noe begrenset i øvrig funksjonalitet, som blant annet at en ikke kan lage ruter direkte i den medfølgende appen, og at intensive treningsøkter (workouts) ikke logges skikkelig.
Apple Watch 2 Nike+ er smartklokke og pulsklokke med GPS og høydemåler. Den har optisk pulsmåler. Klokken er vanntett ned til 50 meter og kan brukes til svømming, løping og sykling. Den kan også spille av musikk og kobles til trådløse hodetelefoner. Tilkobling skjer via Bluetooth og Wi-Fi. Den føles behagelig rundt håndleddet og leder svetten vekk. Batteritid skal være på opptil 18 timer, ifølge Apple, men Lyd & Bilde mener GPS-en bruker mye energi. Den er helt lik Apple Watch 2, men har i tillegg nye remmer og en app utviklet i samarbeid med Nike.
For sin beskjedne pris får Amazfit Verge Lite mye skryt for å ha en rekke gode funksjoner i en så billig klokke. For deg som ikke ønsker å bruke mye penger på en GPS-klokke, og som ikke stiller så veldig mye krav utover akkurat de mest grunnleggende funksjonene, er testerne enige i at dette er et bra kjøp.
Amazfit Stratos blir av flere av testerne trukket frem som en klokke som gir svært mye for pengene. Den har god batteritid og støtter musikk, men som de andre klokkemodellene til Amazfit får også Stratos kritikk for å ha en svært dårlig skjerm. GPSen kan være noe ustabil, og det trekkes frem at det er irriterende at bare GPS-treningsøkter kan synkroniseres til Strava. Med andre ord vil du ikke få kudos for tredemølleøktene dine med Amazfit Stratos.
Amazfit Pace får skryt for å ha et svært godt batteri som man kan gå lenge uten å lade, men en dårlig skjerm og svært upresis GPS- og pulsmåling trekker denne klokken et godt stykke ned på listen. Testerne er uenige i om designet er pent eller stygt.
Amazfit GTR fra Amazone har ifølge testerne ett soleklart fortrinn overfor konkurrentene sine i form av at den er langt billigere. Prisen kommer imidlertid ikke helt uten ulemper: Det er ikke mulig å differensiere mellom andre aktiviteter som ikke er løping, og den medfølgende appen er ennå ikke helt i toppklassen.