Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Billig og best – her er årets aktivitetsarmbånd

Dyrest er ikke nødvendigvis best. Årets testvinner er faktisk blant de billigste armbåndene.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #fitbit #samsung #garmin #polar #xiaomi #huawei #honor #amazfit

Her er de beste aktivitetsarmbåndene

Ønsker du å få mer ut av treningen? Finn ut hvilket aktivitetsarmbånd som passer deg her.

Les saken

#pulsklokke #fitbit #smartklokke #aktivitetsarmbånd #garmin #samsung #polar #tomtom #xiaomi #misfit #moov #underarmour #nokia

Armbåndet som hjelper deg i gang med treningen

Er du en av 440.000 nordmenn som vurderer en aktivitetmåler i år? Sjekk hvilket treningsarmbånd som passer best; det er ikke sikkert det er en Fitbit.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #fitbit #garmin #samsung #jawbone #polar #sony #tomtom #xiaomi #misfit #moov #withings

Den smarteste klokken

Markedet er fylt av smartklokker i alle mulige varianter, men skal vi tro anmelderne er ikke alle klokker like lure. Velg den klokken som passer best til deg og dine behov, og sjekk hvilken som er best i test.

Les saken

#pulsklokke #suunto #smartklokke #sony #misssion #android-wear #samsung #casio #tagheuer #apple #asus #pebble #vector #motorola #lg #huawei #elephone #fossil #martian #fitbit

Xiaomi Mi Band 4

Spesifikasjoner:

Batteritid: 20 dager.
Vanntett: Ja.
Bluetooth: Ja.
Innebygd GPS: Nei.

Xiaomi Mi Band 4 har et rent og enkelt design, med en flott fargeskjerm. Armbåndet sitter komfortabelt på håndleddet, så komfortabelt at man ikke merker at man har det på ifølge Techradar. Band 4 har en stor berøringsskjerm med en knapp under, og her sitter også pulsmåleren. Skjermen føles responsiv og presis, bemerker Techradar. Skjermen vekkes også ved å vri på håndleddet.

Band 4 er vanntett, så den kan bli med i dusjen og på svømmetur. For å måle pulsen kontinuerlig må du aktivere dette, noe som vil gå hardt utover batteritiden. Start den dermed heller når du skal trene, og få resultatene i Mi Fit-appen. Band 4 har ikke innebygd GPS, men benytter seg av telefonens til å spore distansen du beveger deg. Techradar trekker aktivitetsarmbåndet for at man ikke kan bruke både stoppeklokke og alarm samtidig som du trener, da hovedskjermen blir låst under treningsovervåking.

Armbåndet måler søvn og tar i mot varsler, tekstmeldinger, alarmer og påminnelser. Det bruker Bluetooth 5, som er kompatibel med telefoner som har Android 4.4 eller høyere og iPhone med iOS 9 eller høyere. Dette armbåndet passer for dem som er på jakt etter en aktivitetsmåler som har enkle smartklokkefunksjoner til en billig penge.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #xiaomi

Xiaomi Mi Band 2

Xiaomi Mi Band 2 er et rimelig aktivitetsarmbånd som måler aktivitet og søvn, og det tåler en dusj eller en svett treningsøkt. Den medfølgende appen kunne godt vært bedre gjennomarbeidet, og mangel av pulsmåler gjør at målingene ikke alltid er nøyaktige. Batteritiden er relativt god og avhengig av bruken, men opptil 20 dager skal den vare i følge produsenten. Med tanke på prislappen, gir dette armbåndet mye for pengene, og er verdt å vurdere om du ser etter en rimeligere aktivitetsmåler.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #xiaomi

Withings Pulse Ox

Withings Pulse Ox er en aktivitetsmåler du enten kan sette i en reim rundt håndleddet eller putte i lomma. Den har god batteritid på rundt to uker, og den lades med mikro-USB. Den måler både distanse og høydemeter, og puls om du tar den av armbåndet. Skal du logge søvnen din, må dette gjøres ved å stille inn armbåndet manuelt. Skjermen er ikke alltid like lett å forstå, og sterkt dagslys kan gjøre den vanskelig å lese. Appen og nettportalen er derimot mer brukervennlige, og aktivitetsarmbåndet gir mye verdi for pengene.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #withings

Withings Go

Withings Go er den rimeligste aktivitetsmåleren fra Withings, og den ligner mer på et aktivitetsarmbånd enn de andre modellene fra produsenten. Man kan enten feste den til gummistropper rundt håndleddet, eller putte den i lomma. Den er helt vanntett, og innstiller seg automatisk etter hvilken aktivitet du utfører, men dette fungerer kun for at begrenset antall aktiviteter. Mesteparten av oversikten får du i den brukervennlige appen, og den kan også måle søvn. Prisen på armbåndet er meget rimelig med tanke på hva du får for pengene, og batteritiden er svært god med hele 8 måneder, og da bytter man enkelt batteri.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #withings

Withings Activité Steel

Withings Activité Steel er et aktivitetsarmbånd som ser ut som en sveitsisk, analog klokke. Designet får skryt for renhet og eleganse, klokken kommer i svart eller hvit, og reimene i mange ulike farger. Batteritiden varer opp til 8 måneder, og klokken er vanntett, hvilket innebærer at den kan brukes til svømming. På skjermen vises kun antall skritt, resten må leses av i appen. Klokken gir ikke varsler fra mobilen, men kan brukes som alarm og den endrer tidssone automatisk dersom du reiser. I hovedsak er det prisen de fleste anmelderne har mest å utsette på, men de lar seg likevel imponere av armbåndet ettersom dette er en rimeligere utgave fra Withings.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #withings

Withings Activité Pop

Withings Activité Pop er en rimeligere utgave av aktivtetsårmbånd fra Withings. Mineralglasset er ripefritt, og gummireimene er svært behagelige, den veier kun 38 gram, og flere av anmelderne sier de knapt merker at de går med klokken. Batteritiden er 8 måneder, og det følger med et lite redskap for å bytte batteriet som er av den vanlige typen CR2025 som man får kjøpt i butikken for noen kroner. Klokka er vanntett, og måler skritt, aktivitet, og søvn. Den har ikke pulsmåler, og den kan noen ganger måle litt unøyaktig, men i det store og hele får man mye for pengene, og designet gjør at den ser ut som et helt vanlig, pent armbåndsur.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #withings

Under Armour UA Band

Under Armour UA Band har for dårlig kvalitet i forhold til prisen. Skjermen er vanskelig å lese, selv om den er fint designet og behagelig å ha på. Programvaren er god og gir mulighet til å kontrollere helse og trening på detaljnivå. Den optiske pulsmålingen er imidlertid ment for å måle hvilepuls og er for upresis ved sportsaktiviteter. Testen fra Aktiv Trening syns det er skuffende at den ikke er vanntett.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #underarmour

TomTom Touch

TomTom Touch er aktivitetsarmbåndet som måler fettprosent og muskelmasse, i tillegg til aktivitet. Man kan stille den inn spesielt for ulike treningsformer i studio, og den holder styr på puls, kalorier, skritt og søvn. Armbåndet er vannresistent og har ca. 5 dagers batteritid. Brukervennligheten er ikke den beste, og sammen med unøyaktig måling og dårlig fungerende berøringsskjerm trekker dette ned poengsummen.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #tomtom

Sony SmartBand Talk SWR30

Sony SmartBand Talk SWR30 har ikke pulsmåler og GPS, men måler blant annet skritt, søvn og kalorier. Skrittelleren er imidlertid ikke presis nok. Den har en såkalt E Ink-skjerm som gjør den veldig lett å lese av, også i skarpt sollys. Armbåndet er komfortabelt å ha på seg og kan motta notifikasjoner om telefoner, meldinger og epost fra Android-telefonen din (SWR30 er ikke kompatibel med iOS). SFT og Digital Trends synes batterikapasiteten er god, i motsetning til de fleste andre kildene. Armbåndet er vanntett.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #sony

Sony SmartBand 2

Sony SmartBand 2 er et vanntett aktivitetsarmbånd med pulsmåler. Appen er brukervennlig og enkel, noen ganger litt i enkleste laget. Den gir ikke tips til aktivitet ei heller gir den distansen du har gått, kun antall skritt. Armbåndet kan måle søvn, og brukes til vekkeklokke, og det kan gi deg varsler fra mobilen. Batteritiden er kun to dager, og lading skjer via en micro-USB utgang. Armbåndet har ikke skjerm, og pulsmåleren er unøyaktig ved høy aktivitet, og dette medfører trekk i poengsummen fra flere anmeldere som mener at konkurrentene gir deg langt mer for pengene.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #sony

Samsung Gear Fit 2 Pro

Spesifikasjoner:

Batteritid: 4 dager.
Vanntett: Ja.
Bluetooth: Ja.
Innebygd GPS: Ja.

Samsung Gear Fit 2 Pro har innebygd GPS, måler mange ulike treningsformer, samt søvn. Testfakta mener den har en overlegen skjerm blant deres testede modeller, og også flest funksjoner. Den får full score på sistnevnte. Den er derimot dårligere på å måle brente kalorier.

Consumer Reports skriver at armbåndet er lett å bruke. Du kan svare på anrop, sende tekstmeldinger, dele dine skritt og starte konkurranser med venner som er registrerte som Samsung Health-kontakter på telefonen din.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #samsung

Samsung Gear Fit 2

Samsung Gear Fit 2 er et aktivitetsarmbånd som bruker klokkeplattformen Tizen som utgangspunkt og har derfor mange funksjoner som en smartklokke. Den er formet som et aktivitetsarmbånd, og funksjonene er i hovedsak å måle skritt, trapper, trening og søvn. Den kommer med flere mulige apper, så den er mer kompatibel enn forgjengeren, men den fungerer fortsatt ikke med iOS. Skjermen styres med berøring og den får skryt for kvalitet og fargegjengivning. Ellers varsler armbåndet om du går fra mobilen og innimellom dersom du beveger deg for lite.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #samsung

Samsung Galaxy Fit

Spesifikasjoner:

Batteritid: 7 dager.
Vanntett: Ja.
Bluetooth: Ja.
Innebygd GPS: Nei.

Samsung Galaxy Fit har en stor og detaljrik berøringsskjerm. Designet ellers stikker seg lite ut, og kan lett skjules under ermet. Måleren veier svært lite og føles lett og komfortabel på håndleddet, skriver Digital Trends. Det er kun én knapp, på siden av skjermen, og denne fungerer som en tilbakeknapp. Skjermen responderer bra, det eneste å trekke for er at et lett trykk på skjermen ikke vekker den, man må trykke på knappen på siden. Armbåndet mottar varslinger og meldinger, og disse kan også besvares ved hjelp av et utvalg forhåndslagde svar.

Når det gjelder aktivitetsmålingen, kan Galaxy Fit automatisk starte seks ulike treningsformer, men det er hele 90 ulike å velge mellom via Samsung Health-appen. Man kan velge å sette pulsmåleren til å måle kontinuerlig, og dersom den finner pulsen din unormalt høy under hvile vil den sende en varsling. Her er det ingen innebygd GPS, så for dette formålet må du koble til telefonen din. Det samme gjelder musikk. Søvn måles også gjennom armbåndet, og ifølge Digital Trends måler den svært nøyaktig. For å studere dataene nøyere bruker man Samsung Health-appen.

Ifølge produsenten skal batteriet vare i en uke, men Digital Trends er ikke helt enig i dette. Ved normal, aktiv bruk, varte batteriet rundt tre dager. Armbåndet kan brukes under svømming. Alt i alt er Galaxy Fit et aktivitetsarmbånd for dem som trener litt, men ikke for de aller ivrigste.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #samsung

Polar M200

Polar M200 er har imponerende mange funksjoner med tanke på den lave prisen, det er for eksempel mulig å laste opp treningsprogram til klokka. Likevel får den minus for at skjermen er liten, uskarp, og vanskelig å lese av. Designet er ikke veldig spenstig, og den virker ikke altfor solid da den er av plast. Batterilevetiden burde også vært bedre.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #polar

Polar Loop 2

Polar Loop 2 er en oppdatert versjon med likt design som forgjengeren. Den har skjerm, så man må ikke koble den til mobilen for å kunne se aktivitet og dersom man kjøper et Polar pulsbelte kan dette kobles til armbåndet for nøyaktig pulsmåling. Ved å koble armbåndet til telefonen kan du motta varslinger. Armbåndet er vanntett og kan brukes til svømming, og er behagelig å ha på, og designet er anonymt.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #polar

Polar A370

Spesifikasjoner:

Batteritid: 4 dager.
Vanntett: Ja.
Bluetooth: Ja.
Innebygd GPS: Nei.

Polar A370 er god på å måle steg og puls, men er ikke like nøyaktig når det gjelder kalorier brent, ifølge Testfakta. Den har ikke innebygd GPS, men kan bruke telefonens. Armbåndet er ifølge Testfakta enkelt å bruke, og lades ved mikro-usb. Alphr er derimot ikke like fornøyde, og er negative når det gjelder brukervennligheten. Ikke synes de armbåndet er spesielt komfortabelt på håndleddet heller.

Alphr er også misfornøyde med nøyaktigheten på måling av distanse, noe som kan ha med å gjøre at A370 ikke har innebygd GPS, men benytter seg av smarttelefonen din. Alt i alt er dette armbåndet ikke verdt prisen, da du kan få tak i bedre modeller i samme prisklasse.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #polar

Polar A360

Polar A360 er en aktivitetsduppeditt som ligger i grenseland mellom armbånd og klokke. Den har berøringsskjerm med farger, og den er vanntett slik at den kan brukes til svømming. Man kan koble den til Polar sine pulsbelter, eller bruke den alene ettersom den har pulssensor, men den har ikke barometer, så høydemeter måler den ikke. Den er kompatibel med iOS og Android. Batteritiden er opptil 14 dager, og man lader via mikro-USB.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #polar

Nokia Steel HR

Nokia Steel HR er en smartklokke med funksjoner som måler aktivitet. Reimen er utbyttbar og kommer i myk silikon, mens klokka er i rustfritt stål. Den tåler vann i opp til 50 meter. Skjermen viser treningsdata, men også anrop og meldinger. Likevel, testen fra Wareable mener det tar såpass lang tid å rulle gjennom en melding at det er lurere å bruke mobilen til akkurat dette. Måleresultatene man får er litt basale, men klokka fungerer bra som en hybrid.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #smartklokke #nokia

Moov Now

Moov Now er et enkelt og praktisk aktivitetsarmbånd som får skryt for et mindre, penere og bedre design enn sin forgjenger. Armbåndet er vanntett, har 6 måneders batteritid, og har en stemme-coach som hjelper deg med treningen. Avansert datalagring muliggjør det å se progresjon. For å måle nøyaktig aktivitet ved trening, må man ha med mobilen, og stemmen er monoton, i grenseland til irriterende. Prisen er lav sammenlignet med andre armbånd på markedet, og man får mye for pengene.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #moov

Misfit Shine 2

Misfit Shine 2 er en oppgradering av den foregående Shine modellen. Designet er rent og enkelt, og armbåndet får skryt for nøyaktig aktivitetsmåling. Dessverre er stroppene upraktiske, men den disk-formede aktivitetsmåleren kan også puttes i lomma. Den er brukervennlig, men det er i underkant få funksjoner om du er mer enn en hobbymosjonist. Batteritiden er på opptil 6 måneder, og da må man bytte batteri. Man kan motta varsler fra mobilen, men kun for meldinger og samtaler. Prisen er lav sammenlignet med konkurrentene, så her får man mye for pengene.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #misfit

Misfit Ray

Misfit Ray er et aktivitetsarmbånd som ser mer ut som et smykke enn en klokke eller aktivitetsmåler og har derfor ingen skjerm. Det er noe uenighet blant kildene hvorvidt den måler nøyaktig, men designet får tommel opp hos de fleste. Armbåndet tåler vann, og måler skritt, svømming, søvn og puls. Appen gir tips og råd, og man kan sammenligne resultater med andre brukere, likevel opplever mange at Fitbit og Jabra appene er bedre. Batteritiden er opptil 6 måneder, og da må man bytte batteri.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #misfit

Jawbone UP3

Jawbone UP3 er et aktivitetsarmbånd som kommer med en innholdsrik app som blant annet gir tips og oppmuntring til mer aktivitet. Armbåndet er litt for avhengig av mobilen for å kunne fungere i ulike settinger, men det får ros for nøyaktig skrittelling og søvnregistrering. Ladekabelen fungerer med en magnet og det er delte meninger om denne funksjonen, men batteritiden er på ca. en uke. Designet på armbåndet får også ulike tilbakemeldinger, men komforten får jevnt over skryt. Låsemekanismen på armbåndet er upraktisk og kan lett løsne, og sammen med mangel på skjerm og pulsmåler trekker dette ned poengsummen.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #jawbone

Huawei Band 4

Spesifikasjoner:

Batteritid: 7 dager.
Vanntett: Ja.
Bluetooth: Ja.
Innebygd GPS: Nei.

Huawei Band 4 er et enkelt aktivitetsarmbånd med et smalt design. Under skjermen er det en knapp som vekker armbåndet, og den fungerer som en tilbakeknapp i menyene. Tech Advisor legger merke til en spesielt smart ladeløsning, der den ene delen av armbåndet kan tas av, og den andre kan plugges rett i en USB-port. Treningsmåleren sitter komfortabelt på håndleddet. Den mangler innebygd GPS, så her må du bruke telefonen din når du vil løpe eller sykle ute. Ellers måler den skritt, distanse, kalorier brent og puls. Selv med sistnevnte på kontinuerlig, varte batteriet en uke.

Tech Advisor synes måleren er nøyaktig, og bruker du den sammen med Huaweis Health-app får du mer ut av den. Dessverre fungerer den best med Huawei-telefoner, da noen av funksjonene kun er tilgjengelig for disse. Når det er sagt kan du, om du har iPhone, koble Huaweis app med Apples Health-app, slik at disse fungerer sammen.

Alt i alt er dette en basic, men bra treningsmåler, ifølge Tech Advisor. De gir spesielt plusspoeng for lang batteritid, en innebygd lader og at den sitter bra på håndleddet.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #huawei

Huawei Band 3 Pro

Spesifikasjoner:

Batteritid: 7 dager.
Vanntett: Ja.
Bluetooth: Ja.
Innebygd GPS: Ja.

Huawei Band 3 Pro er et aktivitetsarmbånd i lavprisklassen, som har funksjoner som vanligvis er å finne hos langt dyrere produsenter. Designmessig har Huawei også mye å fare med. Armbåndet har børstet aluminium på toppen, og skjermen er av glass, ikke plastikk. Dette bør gjøre den godt rustet til å stå i mot potensiel skraping. Likevel er ikke Techrader hundre prosent fornøyde, da de mener armbåndet er litt klumpete, og den heller ikke føles like komfortabel på håndleddet som for eksempel konkurrenten Fitbit.

Band 3 Pro navigeres enkelt ved bruk av berøringsskjermen, samt en knapp under skjermen. Armbåndet dekker det mest grunnleggende av aktiviteter, som puls, søvn og trening. Det er i den siste kategorien den imponerer mest. Her er det nemlig innebygd GPS, og den er temmelig nøyaktig. Her får man også nyttig data som hjerterytme, hastighet, tid, distanse, forbrente kalorier og steg per minutt.

Band 3 Pro har støtte for varsler fra tredjeparter, du kan sette på alarmer. Techradar lar seg imponere av den gode batteritiden som er 5 dager ved bruk av GPS (7 ifølge produsenten), men hele 10 dager uten. Alt i alt, armbåndet fra Huawei er ikke perfekt, men du får mye for pengene. Lang batteritid, bra skjerm og en lang liste med funksjoner gjør opp for det noe klumpete designet.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #huawei

Honor Band 5

Spesifikasjoner:

Batteritid: 7 dager.
Vanntett: Ja.
Bluetooth: Ja.
Innebygd GPS: Nei.

Honor Band 5 er designmessig helt identisk med Honor 4. Ifølge Trusted Reviews kjennes armbåndet lett og mykt mot huden. Skjermen er fargesterk, og tekst og informasjon er lett å lese. Den svarer også bra på berøring.

Det er enkelt nok å motta varsler på armbåndet, men Trusted Reviews synes det lugget litt når de skulle sjekke varslinger mottatt tidligere, som blir lagret under «meldinger». Her tok det nemlig litt tid for varslene og laste inn. Techradar er også misfornøyde med at man her ikke kan se hele meldingen, men kun overskrift og første setning. Band 5 måler hjerterytmen, og kan også måle oksygenlevelet i blodet, en funksjon som heter SpO2. Denne funksjonen er muligens mest i bruk hos dem som driver med aktiv idrett, og ikke mosjonister.

Armbåndet er vanntett ned til 50 meter. Dersom løping eller gåing er det du driver med mest, vil dette armbåndet være noe for deg. Ellers måler den for eksempel innendørs roing, cross-trening og sykling. Den måler nøyaktig utendørs som innendørs. Batteriet skal ifølge produsenten vare i 14 dager, men testeren fra Trusted Reviews måtte finne laderen etter litt over en uke. Techradar bemerker at dersom du skrur armbåndet av, får du ikke skrudd det på igjen uten at det er tilkoblet lader. Kan være litt irriterende dersom du liker å skru av alt av elektronikk før du skal på kino for eksempel, og dermed ikke får skrudd det på igjen før du har tilgang til laderen. Søvnmåleren fungerer svært godt, og gir et detaljert innblikk i søvnmønster.

Alt i alt er dette et bra aktivitetsarmbånd, med mange funksjoner og en flott skjerm, skriver Trusted Reviews. De trekker også fram søvnmåleren som spesielt god.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #honor

Honor Band 4

Spesifikasjoner:

Batteritid: 6 dager.
Vanntett: Nei.
Bluetooth: Ja.
Innebygd GPS: Nei.

Honor Band 4 er et smalt og lett aktivitetsarmbånd. Den lille sirkelen nederst på skjermen reagerer på berøring, og det samme gjør resten av skjermen. Armbåndet er komfortabelt å ha på seg. Det trekkes imidlertid for at det ikke er helt vanntett, da produsenten anbefaler å ikke ha det på i dusjen.

Honor Band 4 er enkel å navigere, med opptil flere hjemskjermer du blar gjennom ved å sveipe opp og ned. Den måler aktivitet, hjerterytme, daglige skritt og søvn. Du får også varsler og meldinger fra telefonen om du ønsker det, men Techradar er skuffet over at man ikke kan svare på medingene. Det er også litt kronglete å navigere i varslene. Armbåndet har ikke innebygd GPS, og kan heller ikke bruke telefonens GPS. Når det er sagt virker det som at det måler aktivitet og antall kilometer svært nøyaktig.

Ifølge produsenten skal Honor Band 4 vare opp til 17 dager, men dette er kun når man skrur av noen av de mest avanserte funksjonene, slik som søvnmåling og kontinuerlig pulsmonitorering. Med disse aktivert varte batteriet ifølge Techradar seks dager. Alt i alt er dette et bra alternativ dersom du er ute etter et aktivitetsarmbånd som ikke koster skjorta, men det er noen ting som skurrer. Blant annet at man ikke kan svare på meldinger, og at det ikke kan kobles til GPS.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #honor

Garmin Vivosport

Spesifikasjoner:

Batteritid: 7 dager.
Vanntett: Ja.
Bluetooth: Ja.
Innebygd GPS: Ja.

Garmin Vivosport er smal og smidig, om noe kjedelig designmessig. Silikonbåndet er lett og bøyelig, og det er komfortabelt på håndleddet, ifølge Which. Det måler daglige aktiviteter, slik som skritt, distanse og kalorier brent. Ellers måler det treningsaktiviteter som sykling, løping og styrke, samt mer stillegående aktiviteter som søvn. Her er det også innebygd GPS, så du kan la telefonen ligge hjemme på joggeturen. Måleren er vanntett ned til 50 meter, slik at du kan svømme og dusje med den. Hjerterytmen blir også målt.

Garmin Vivosport kan motta varsler, meldinger og e-post. Navigasjon er ganske enkelt, og menyene er logiske. Imidlertid er skjermen veldig liten, men responsiv, ifølge Which. Alphr trekker også for at skjermen er liten, og mener at navigasjonen dermed blir kronglete. De synes også at armbåndet litt vel tykt, da skjermen stikker 10,9 mm ut, hvor en iPhone X til sammenligning er 7,7 mm tykk.

Batteriet varer i 7 og en halv dag med normalt bruk, noe som er bra. Dette armbåndet vil passe bra for de fleste, med mindre du er ute etter et armbånd med noe mer ekstravagant design, eller om du vil ha en stor skjerm. Det har et fint utvalg funksjoner og er ellers komfortabelt å ha på, skriver Which.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #garmin

Garmin Vivosmart HR +

Garmin Vivosmart HR + er en oppdatert versjon av forgjengeren Vivosmart HR. Hovedforskjellen er at denne har GPS. Ellers er den et velutviklet aktivitetsarmbånd som til tider minner om både pulsklokke og smartklokke. Den er i tillegg vanntett, og berøringsskjermen har god lesbarhet også i sollys. Pulsmåleren kunne vært mer nøyaktig, og brukervennligheten på armbåndet og appen kunne vært bedre. Batteritiden er god, men designet kunne vært penere.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #garmin

Garmin Vivosmart HR

Garmin Vivosmart HR er et velutviklet aktivitetsarmbånd som til tider minner om både pulsklokke og smartklokke. Den er i tillegg vanntett, og berøringsskjermen har god lesbarhet også i sollys. Pulsmåleren kunne vært mer nøyaktig, og brukervennligheten på armbåndet og appen kunne vært bedre. Batteritiden er god, men designet kunne vært penere.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #garmin

Garmin Vivosmart 3

Garmin Vivosmart 3 er lett og komfortabel å ha på, men designet er ikke spesielt pent. Denne har ikke GPS, noe Wareable ser på som et minus. Den fungerer godt som en aktivitetsmåler, og har også en ekstra funksjon - stressmåler. Pluss for at den kan beregne VO2-maks og automatisk oppdager hvilken aktivitet du holder på med. Noen kilder mener den kunne vært enklere i bruk, og det er ikke så lett å lese display i direkte sollys. Batteriet varer i fem dager.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #garmin

Garmin Vivomove HR

Garmin Vivomove HR har et pent design, med touch-skjerm som viser informasjon om alt fra dages værprognoser til kaloriforbrenning. Dette er vel og bra, men skjermen er liten og vanskelig å lese av under direkte sollys. Den fungerer fint for å måle daglig aktivitet, men kanskje ikke de hardere treningsøktene. Søvnmålingene burde vært mer nøyaktige, og den mangler GPS, men er vannresistent inntil 50 meter.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #garmin

Garmin Vivofit 3

Garmin Vivofit 3 er et vanntett aktivitetsarmbånd som gir nøyaktig skrittelling. Den er kronglete å sette på armen og oppleves som klumpete på, men enkel å bruke. Appen er særdeles lite brukervennlig, og armbåndet kan ikke måle puls. Designet er ok, men kjedelig. Batteriet er ikke oppladbart, men varer til gjengjeld i ett år. Skal vi tro anmelderne er prisen er høy i forhold til hva du får for pengene.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #garmin

Fitbit Inspire HR

Spesifikasjoner:

Batteritid: 5 dager.
Vanntett: Ja.
Bluetooth: Ja.
Innebygd GPS: Nei.

Fitbit Inspire HR er et smidig og lett aktivitestarmbånd. Det følger med et silikonbånd, men du kan endre til en rekke ulike bånd om du ønsker det. På høyre side er det en knapp du kan bruke for å vekke armbåndet, og den tar deg til hjemskjermen. Ellers bruker du berøringsskjermen for å navigere. Techradar bemerker at skjermen er lite følsom og lite intuitiv, noe som kan føre til frustrasjon. Digital Trends på sin side mener skjermen er enkel å bruke.

Fitbit Inspire HR er vanntett ned til 50 meter, som betyr at du kan dusje og svømme med den. Den måler lengde og hurtighet under svømming. Armbåndet starter automatisk å måle aktivitet når du starter å trene, den måler også søvn og puls. Techradar mener dette er det mest vellykkede armbåndet i det billigere sjiktet fra Fitbit. Det måler avstand løpt, fart, hjerterytme, kalorier brent, steg og tid gjennom en serie menyer som er enkle å bla i. For å få GPS må du koble det til telefonen. Batteritiden er som lovet, fem dager.

Med den hyggelige prisen tatt i betraktning, er dette et godt armbånd, mener Techradar. Den kan gjøre mye, men ikke alt, så om du er en som trener mye er det kanskje ikke for deg.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #fitbit

Fitbit Flex 2

Fitbit Flex 2 er armbåndet for deg som vil måle aktivitet ved svømming. Armbåndet kan bæres i gummirem så vel som i gull,sølv og rosegull, om du er villig til å betale for det. Batteritiden er god, og armbåndet er brukervennlig både på land og i vann. Ladeløsningen er proprietær, og armbåndet har ikke skjerm og det betyr at du må koble til appen for å se aktiviteten din ved dagens ende.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #fitbit

Fitbit Charge HR

Fitbit Charge HR er som navnet tilsier et aktivitetsarmbånd med pulsmåler og den er derfor noen kroner dyrere enn sin forgjenger Charge 2. Den har også skjerm som gjør at man kan følge med på aktiviteten uten å være avhengig av mobilen, men om du ønsker kan den kobles med mobilen slik at den mottar varsler. Appen er brukervennlig og tillater at man konkurrere eller oppmuntrer venner som også benytter seg av denne, og det hjelper til med å motivere for aktivitet. Designet er ok, og batteritiden er på ca. en uke. Minuspoeng får klokken for upresis pulsmåling og proprietær ladeløsning i likhet med de andre Fitbit armbåndene. Armbåndet kom på markedet i 2015, og det har kommet nyere og bedre modeller i etterkant av dette, og det bør tas i betraktning når man vurderer testscorene.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #fitbit

Fitbit Charge 3

Spesifikasjoner:

Batteritid: 7 dager.
Vanntett: Ja.
Bluetooth: Ja.
Innebygd GPS: Nei.

Fitbit Charge 3 har den samme rektangulære skjermen og design på båndet som forgjengeren Charge 2, men designet er også noe forandret. Den nye versjonen er litt tynnere på armleddet, og den er også lettere da den er lagd av aluminium i stedet for rustfritt stål. Det er verdt å merke seg at det ikke er noen knapper å trykke på, alt går via berøringsskjermen. Skjermen er 40% større enn Charge 2. Funksjonaliteten er også oppgradert, da Charge 3 i mye større grad enn Charge 2 er i stand til å motta varsler fra apper på telefonen din og andre tredjeparter.

Alle mulighetene for aktivitetsmåling du forventer er å finne, for eksempel pulsovervåking, utendørs løping, tredemølleløping, vektløftning, sykling og intervalltrening, en guide til pusteøvelser, i tillegg til en svømmemåler. Alt dette måler armbåndet automatisk, slik at du ikke trenger å sette i gang en trening for at det skal starte å måle deg. Armbåndet har ingen innebygd GPS, men du kan koble den til telefonen din.

Du har også mulighet for å måle søvnen din, da Charge 3 gir deg innsikt i din REM, lette og dype søvn. Det er også en stille alarm-funksjon, som innebærer at armbåndet forsiktig vibrerer rundt håndleddet ditt for å vekke deg. Digital Trends lot seg spesielt imponere over den lange batteritiden, da den varer 7 dager selv med mye bruk og med varslinger på.

Techradar synes dette er et bra aktivitetsarmbånd med tanke på pris. Den gjør det den lover, men er nok ikke for de mest treningsglade menneskene. Om du er en som liker å mosjonere et par ganger i uka derimot, vil den være et godt alternativ. Digital Trends er langt på vei enig, og trekker fram smartklokke-lignende funksjoner, godt batteri, og fine funksjoner til trening som argumenter for at denne måleren er verdt pengene.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #fitbit

Fitbit Charge 2

Fitbit Charge 2 får skryt for høy kvalitet og lav pris. Den medfølgende appen er brukervennlig og måler alt fra skitt og kilometer til kalorier og søvn. Batteritiden er på ca. en uke, displayet er større enn på tidligere modeller til tross for at armbåndet i sin helhet er mindre, og anmelderne mener at her får du mye for pengene. Armbåndet er ikke vanntett og har ikke egen GPS, men bruker mobilen sin dersom du kobler den til.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #fitbit

Fitbit Alta HR

Fitbit Alta HR har skritteller, pulsmåler og detaljert søvnmåler. Det er litt uenigheter blant kildene om hvor nøyaktige målingene er. Armbåndet er lite og diskret. Det sitter behagelig på, og er svært lett å bruke takket være den gode programvaren. Det er derimot ikke vanntett. Noen savner også GPS og mener armbåndet er for dyrt. Batteritiden er fire dager.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #fitbit

Fitbit Alta

Fitbit Alta er et smartarmbånd som måler aktivitet og søvn. Skjermen kommer med en grad av lysstyrke som kan gjøre det vanskelig å lese av skjermen i sterkt sollys. Den har ikke barometer og pulsmåler, men i appen kan du se hvor mye du har beveget deg gjennom dagen og hvordan du sover. Batteritiden er omtrent en uke, og ladeløsningen er unik for modellen, i likhet med de andre armbåndene fra Fitbit. Designet er enkelt og elegant, og man kan bytte ut remmene dersom man ønsker å betale noen hundrelapper ekstra for det.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #fitbit

Amazfit Bip

Spesifikasjoner:

Batteritid: 720 timer.
Vanntett: Ja.
Bluetooth: Ja.
Innebygd GPS: Ja.

Amazfit Bip er til forveksling lik en smartklokke, nærmere bestemt en Apple Watch. Ikke la deg lure av dette derimot, til tross for utseendet er dette en aktivitetsmåler. Man navigerer via berøringsskjermen, men måleren vekkes ved å trykke på knappen på siden. Armbåndet kan brukes til de fleste treningsformer, og kommer med en innebygd GPS med barometer og kompass. Den største styrken ligger derimot i batteritiden. Ved normal bruk ligger den på hele 30 dager, og ved minimal bruk og ved funksjoner som varslinger av, i 45 dager. Altså milevis foran de fleste konkurrentene. Ifølge Techradar hadde batteriprosenten kun falt til 36% etter nesten to uker med intensiv bruk, blant annet med GPS. Når det gjelder varslinger og meldinger er det imidlertid lite man får gjort med dem annet enn å lese på skjermen, da man ikke kan svare.

Amazfit Bip passer for dem som ønsker en aktivitetsmåler som ser ut som en Apple Watch, uten å betale like mye. Her er det rikelig med funksjoner, og det største plusset er den lange batteritiden. Om du ønsker å svare på meldinger og det er viktig for deg med varslinger, burde du muligens velge et annet alternativ.

Les saken

#aktivitetsarmbånd #amazfit