Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
Sommeren er høysesong for grillmat, og da bør man sikre seg en god grill. (Illustrasjonsfoto: Weber)

Sesongens beste gassgriller

Sesongen for grilling er rett rundt hjørnet, og for mange betyr det at jakten på den perfekte grillen starter nå. I denne samletesten med norske og utenlandske tester har vi kun inkludert gassgriller.

Annonse

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Testens vinner

Gassgrillen Weber Q3000 vinner testen. I følge anmelderne steker den kjøttet perfekt og dette har veid tungt i evalueringsprosessen. I tillegg til å være brukervennlig og solid, er den liten og passer fint for deg som har en mindre balkong eller terasse.

Testens taper

På jumboplassen finner vi Landmann Triton. Grunnen til dette er at den steker ujevnt og holder dårlig på varmen. Når det er sagt får grillen skryt for pent design, solid byggekvalitet og den kommer raskt opp i riktig temperatur.

Les også: Den beste kaffemaskinen.

Slik velger du riktig gassgrill

Weber og Landmann er blant nordmenns favorittmerker. Førstnevnte gjør det gjennomgående bra i tester for et stort antall av produktene (dog ikke alle), mens sistnevnte kompenserer med noe lavere priser. Vi har inkludert gassgriller i ulike størrelser slik at selv de med by-balkong skal kunne finne en liten gassgrill.

Ulike matvarer krever forskjellig tilbredning: Mange gassgriller har mulighet for ulike temperatursoner. (Illustrasjonsbilde: Weber)

En av de største fordelene med gassgriller er at de blir fort varme og klare til bruk. På en gassgrill kan man også lett regulere varmen. De fleste gassgriller har flere brennere og dette muliggjør flere soner med ulike temperaturer på hoved-grillen.

Mange gassgriller har også sidebrennere. Her kan man sette en stekepanne eller gryte og slik kan maten lett stekes ved ulike temperaturer tilpasset ulike behov og preferanser.

Les også: Denne drillen er best i test.

Den mest miljøvennlige oppvarmingsmetoden er å sette grillen på maks varme med en gang, for så å skru ned temperaturen etter ønske når grillen er ordentlig varm. Slik sparer du faktisk gass fremfor å varme den opp over lengre tid på svakere varme.

Gassgrill vs. kullgrill

Kullgriller er ofte mindre og billigere enn gassgriller. I tillegg er de lettere å vedlikeholde og rengjøre og noen mener de gir bedre smak til grillmaten. Det er altså flere ting enn størrelse på hage/balkong og lommebok som kan avgjøre hvilken grilltype som er riktig for deg.

En del borettslag og sameier har regler som forbyr kullgrill, og da blir valget enklere. Elektrisk grill er et tredje alternativ, særlig for steder der hverken kull- eller gassgrill er lov. Om du ønsker at vi også gjør en samletest av kullgrill og/eller elektrisk grill hører vi gjerne fra deg.

Rengjøring er viktig!

I motsetning til kullgriller er det ekstra viktig å rengjøre gassgrillen. Gamle matrester med gass og fett som hetes opp igjen kan utløse giftige gasser som er helsefarlige.

For å lette rengjøringsjobben har mange produsenter lagt en plate under selve hoved-grillen slik at mat- og fettrester samles her. Mange har også en kopp i bunnen hvor alt overflødig fett renner ned.

Trenger terassen en vask? Se hvilken høytrykkspyler som er best i test.

Trygg grilling

En liten gassflaske kan potensielt løfte et hus av grunnmuren om den eksploderer. Derfor er det viktig å ta forhåndsregler og grille trygt.

På vinterhalvåret bærer mange grillen ned i kjelleren, men dit skal altså ikke gassflaskene. Enten skal de oppbevares i et skap utendørs eller inne dersom skapet oppfyller kravene til lufting.

Gummislangen mellom grillen og gassflasken bør skiftes jevnlig. Vanligvis holder en slange mellom 2 og 5 år.

Les også: Stor test av robotgressklippere.

Best i test

2017

Weber Q3000

Weber Q3000

90/100

Weber Q3000 er en brukervennlig gassgrill som steker med fin og jevn temperatur. Den er enkel å rengjøre, byggekvaliteten er solid og den er en mindre type som passer fint for små balkonger. Anmelderne mener den griller kjøttet perfekt og derfor blir den også testvinner hos Klikk.

Totalscore: 90/100

Basert på 2 tester. Pris fra 5 795,-

Pris fra 5 795,-

100
Vi Menn (2009)

Griller veldig bra

80
Weber Genesis E330

89/100

Weber Genesis E330 er en toppmodell fra grillgiganten Weber. Grillen får skryt for pent design med mange praktiske funksjoner og spennende ekstrautstyr. Man må beregne et par timers monteringstid på denne modellen, men manualen som følger med er lettleselig. Byggekvaliteten er god, inkludert isolasjonen i selve grillen. Gassgrillen får skryt for god varmefordeling og effektiv varmeregulering. Under selve grillen ligger en plate som fanger opp fett og matrester og dette gjør at grillen er enkel å rengjøre.

Totalscore: 89/100

Basert på 5 tester. Pris fra 11 489,-

Pris fra 11 489,-

Top Ten Reviews (2016)

The cast-iron cooking grates contribute to the best grilling experience in our review. Les saken

92
M3 (2016)

Valet blir enkelt: Sommaren tillhör Weber! Les saken

89
Weber Spirit Premium E-320

85/100

Weber Spirit Premium E-320 er en gassgrill med solid byggekvalitet, noe som også gjør den tung. Den får skryt for å steke godt og jevnt. De tre hovedbrennerne er enkle å regulere, og det medfølgende termometeret viser korrekt temperatur. Gassgrillen er grei å rengjøre, men under grilling kan den bli temmelig varm på håndtak og på sidene.

Totalscore: 85/100

Basert på 3 tester. Pris fra 11 895,-

Pris fra 11 895,-

88
Top Ten Reviews (2014)

This is a great choice for a gas grill. Les saken

86
80
Broil King Regal 440

83/100

Broil King Regal 440 har tung og solid byggekvalitet, men bremseklossene på hjulene er i svakeste laget for grillen som veier omlag 80 kilo. Den har en sideplate i tillegg til hovedgrillen, og selv om det ikke er flust med ekstrautstyr har den alt det essensielle inkludert rotisseriesett og termometer.

Totalscore: 83/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 299,-

Pris fra 1 299,-

Top Ten Reviews (2017)

The Broil King Baron is an affordable grill with cast-iron grates that grill thoroughly and evenly. Les saken

91
Broil King Baron 490

78/100

Broil King Baron 490 har solid byggekvalitet og derfor veier den en god del. Den har en nedfellbar kokeplate på hver side av hovedgrillen, som i sin tur har ulike temperatursoner. Dual Tube- konstruksjonen gjør at varmefordelingen blir jevnere. Grillen sliter med å steke på lave temperaturer, og dette gir minuspoeng og brent mat.

Totalscore: 78/100

Basert på 2 tester. Pris fra 10 989,-

Pris fra 10 989,-

M3 (2016)

Allt man kan begära av en gasolgrill i denna prisklass. Les saken

78
Weber Spirit Classic E-210

70/100

Weber Spirit Classic er en standard gassgrill med enkelt design og lite ekstrafunksjoner. Den har et avlastningsbord på den ene siden, kun to hovedbrennere og ingen sidebrennere. Dette er altså en mindre grill og den veier "kun" rundt 35 kilo. Derfor kan den passe fint for deg med mindre plass. Den steker jevnt og den er brukervennlig. Anmelderne mener den er lett å rengjøre og lett å bruke.

Totalscore: 70/100

Basert på 4 tester. Pris fra 5 497,-

Pris fra 5 497,-

Which? (2016)

Brilliant gas barbecue for beginners Les saken (krever medlemskap)

84
Vi Menn (2009)

Veldig enkel modell.

60
Landmann Avalon

69/100

Landmann Avalon er en gassgrill som får skryt for pent design og den kommer med egen IR-brenner og mye smart ekstrautstyr, blant annet termometer. Den er lett å montere og lett å bruke, i tillegg er den enkel å rengjøre. Dårlig varmeevne og -spredning gjør at den i hovedsak mister en del poeng fra anmelderne.

Totalscore: 69/100

Basert på 5 tester. Pris fra 15 781,-

Pris fra 15 781,-

Vi Menn (2009)

Testvinner

100
Aftonbladet (2013)

Dyrast i testet, men lever kvalitetsmässigt inte upp till sin prisnivå. Les saken (krever medlemskap)

50
Klikk.no (2014)

Dårlig på steking, men mye bra ekstrautstyr Les saken

40
TravelQ 285

68/100

TravelQ 285 er en mindre gassgrill som er ment for en tur i parken så vel som å stå på balkongen. Den steker godt og jevnt, men har litt lite varme i de ytterste hjørnene av grillen. Ettersom grillen er mindre, påvirkes den lettere av temperaturendringer og derfor er ikke så lett å kontrollere temperaturen. Gassgrillen er designet slik at den kan pakkes sammen og tas med på en tur i parken. Den veier "kun" 18 kilo. Ettersom den er ment for å være bærbar er mange av materialene av en lettere type, men likevel oppleves byggekvaliteten som solid.

Totalscore: 68/100

Basert på 2 tester. Pris fra 4 499,-

Pris fra 4 499,-

Good Housekeeping USA (2015)

Great at cooking steak and chicken Les saken

75
Klikk.no (2014)

Bra grill i trillebagformat Les saken

60
Landmann Falcon

60/100

Landmann Falcon gjør det greit i testene på de fleste områder, men den når likevel ikke opp til de beste i klassen. Den steker helt ok, og varmen har grei fordeling. Den er lett å håndtere og enkel å bruke, men noen detaljer er upraktiske, for eksempel er koppen som samler opp overskuddsfett såpass liten at den fort blir full. Materialene bærer preg av dårlig kvalitet, og dette trekker ned helhetsinntrykket.

Totalscore: 60/100

Basert på 2 tester. Pris fra 6 321,-

Pris fra 6 321,-

Klikk.no (2014)

Bra resultat på grillingen, litt trekk på byggekvalitet Les saken

60
Consumer Reports (2014)

Evenness performance is very good Les saken (krever medlemskap)

60
Landmann Triton

50/100

Landmann Triton får skryt for å komme hurtig opp i grillklar temperatur, men dette hjelper dessverre ikke når den holder dårlig på varmen og stekingen er ujevn. Den har to praktiske nedfellbare sideplater for potetkoking og annet tilbehør. Gassgrillen er stor og man kan lett tilberede mat for 10 gjester her, derav veier den også rundt 50 kilo og kan være litt tung å flytte rundt på. Designet er pent og byggekvaliteten er solid.

Totalscore: 50/100

Basert på 2 tester. Pris fra 500,-

Pris fra 500,-

Which? (2016)

Satisfactory, but nothing more Les saken (krever medlemskap)

60
TV2 Hjelper Deg (2016)

Grillen kom fortets opp i ønsket temperatur Les saken

40
#gassgrill #weber #landmann #broilking #napoleon

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn