Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hvilken mascara gir deg det vakreste blikket?

En god mascara kan spare deg for frustrasjon i morgenrutinene og gi deg et freshere uttrykk gjennom hele dagen. Finn ut hvilke mascaraer som topper resultatlisten.

Annonse

Best i test

Testvinner er foreløpig Clinique High Impact Mascara. Denne får høy score fordi den gir et godt resultat, er lett å påføre og holder utover dagen.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

Den perfekte mascara

Mascaraen bør score godt på tre hovedkriterier: påføring, resultat og holdbarhet.

Drysser den og gjør deg svart under øynene utover dagen? Klumper den eller festes vippene sammen av den? Gir den fyldige og lange vipper? Er den enkel å påføre og fjerne? Hva koster den?

Noen testkilder har også sett på om mascaraene inneholder parabener og andre hormonforstyrrende eller miljøbelastende stoffer.

Hvordan velge riktig mascara?

Dette spørsmålet er ikke helt ukomplisert, ettersom vi alle har forskjellig utgangspunkt, og vi ønsker oss ulike resultat. Det som er volum for noen, oppleves som klumpete vipper for andre.

Når du skal velge riktig mascara må du først ta utgangspunkt i dine egne vipper, for det kan utgjøre en stor forskjell for hvordan en viss type børste eller formula kommer til å legge seg på. Derfor bør du aldri kjøpe den samme mascaraen som venninnen din, for mest sannsynlig kommer den ikke til å se lik ut på deg.

Det første du bør merke deg er forskjellene mellom volum, lengde og separasjon. Dette kan være forvirrende begrep, så her kommer en kort forklaring på hva dette faktisk betyr, og hvilke typer koster og konsistenser som hører med.

Volum

Volum betegner mengden produkt som kosten påfører vippene dine. I denne typen mascara-børster er det store mellomrom i busten. Det fører til at flere vipper blir sittende sammen, og mer produkt blir sittende igjen på vippene, altså mer volum. Selve formulaen har ofte en kremete konsistens, nettopp med tanke på at mer produkt skal feste seg i vippende.

Lengde

Disse marscarakostene har ofte korte hår, og små mellomrom. Formulaen er gjerne mer flytende i konsistensen, slik at produktet følger hele vippen ut til tuppen, på hver enkelt vipp. En del lengde mascaraer har en formula med små nylon-tråder i, som bygger og forlenger tuppene på vippene.

Lengdebørsten på bildet over er av den mer tradisjonelle typen, og mange foretrekker denne varianten. Kosten er enkel og grei å bruke, og det er lett å tørke av overskuddsprodukt om man synes det kommer litt mye om gangen.

Børsten over dette bildet er en typisk plastikk/gummi børste, som har mer eller mindre myke tagger på. Dersom du har fyldige og litt viltre vipper, kan en slik kost fungere godt for å gre vippene og vi fin separasjon og fordeling.

Separasjon

En separerende bust er ofte laget av plastikk eller gummi, og den har mindre mellomrom i busten. Disse er ofte v-formet, hvor det smaleste partiet er inntil kosten. De små mellomrommene i børsten gjør at vippene skyves fra hverandre og separeres, i motsetning til volumbørsten hvor de samles. På den måtes fremheves alle vippene, selv om mindre produkt ligger igjen i vippene. Også separasjonsbørster kommer i vanlig type og i en gummivariant, og man burde teste begge deler for å finne ut hvilken man foretrekker da det gjerne er en smakssak både med tanke på bruk, men også resultat.

Dine vipper

Gjennomsnittlig har vi ca 300 vipper per øye. Mange som synes at de har små og få vipper tenker at volum-mascara er det de burde gå for. Faktisk er det motsatt. En volum-mascara vil klistre sammen vippene, og gi inntrykk av at man har færre vipper, i tillegg vil de se kortere og mer klumpete ut.

Så jo færre og mindre vipper man har i utganspunktet, jo mindre volum og mellomrom i busten. En separerende mascara vil heller fremheve de vippene, ettersom busten separere de fra hverandre og derfor gir inntrykk av flere vipper.

Kort oppsummert, har du mange og lange vipper kan en god volum-mascara spare deg mye tid for å oppnå er godt resultat. Har du derimot få vipper og korte vipper, vil en separerende mascara eller en forlengende variant være optimal.

Bytt ofte

Det har mye å si for både brukeropplevelsen og resultatet om mascaraen er ny eller gammel og velbrukt. Normalt skal en mascara holde i seks måneder uten å tørke ut for mye.

Øyet er også spesielt ømfintlig og utsatt for infeksjoner, og det er viktig at mascaraen klarer å bekjempe bakteriene som normalt finnes på badet og kan dannes over tid. For mer informasjon kan du lese Råd & Röns test av mascaraer.

Maybelline Illegal Length

100/100

Maybelline Illegal Length gir et svært godt resultat, uten klumper eller dryssing. Prisen er også god. Børsten kan imidlertid føles litt hard.

Totalscore: 100/100

Basert på 1 test.

Dagbladet (2013)

Børsten føles en tanke hard og puslete, men her er det ingenting å si på resultatet Les saken

100
Estee Lauder Sumptuous Bold Volume Lifting Mascara

100/100

Estee Lauder Sumptuous Bold Volume Lifting Mascara gir myke, fine vipper når du legger flere lag. Den gir også et inntrykk av flere vipper, ikke bare fyldigere vipper.

Totalscore: 100/100

Basert på 1 test. Pris fra 308,-

Pris fra 308,-

100
Beste priser
Beautycos 308,- Til butikk

Levert av:

Estee Lauder Double Wear Mascara

100/100

Estee Lauder Double Wear Mascara er god i bruk og drysser ikke utover dagen. Den sprer vippene godt og gir dem volum, men har høy pris.

Totalscore: 100/100

Basert på 1 test. Pris fra 252,-

Pris fra 252,-

Klikk.no (2012)

Testens vinner Les saken

100
Benefit They're Real!

88/100

Benefit They're Real! er en av de bestselgende mascaraene, og med to lag gir den gir et resultat som ligner på vippeextensions. Kan lime vippene litt sammen og kan være litt vanskelig å fjerne.

Totalscore: 88/100

Basert på 1 test. Pris fra 166,-

Pris fra 166,-

The Daily Mail (2015)

A few lashes stick together, but the overall effect is inky black and glossy Les saken

88

Best i test

2016

Clinique High Impact Mascara

Clinique High Impact Mascara

80/100

Clinique High Impact Mascara er en meget god mascara som har en av de beste kostene og gir godt med volum. Den klumper ikke, og den holder gjennom hele dagen uten å drysse. Den kan være litt vanskelig å legge på vippene, og den renner lett ved vannkontakt.

Totalscore: 80/100

Basert på 2 tester. Pris fra 188,-

Pris fra 188,-

Klikk.no (2016)

En favoritt i testen Les saken

80
Klikk.no (2012)

Et veldig godt kjøp Les saken

80
Max Factor Clump Defy

80/100

Max Factor Clump Defy er enkel å påføre og klumper ikke. Klistrer innimellom vippene litt sammen.

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test. Pris fra 89,-

Pris fra 89,-

Stella (2012)

Ikke så veldig mye å utsette Les saken

80
Lancôme Hypnôse Volume-à-porter Mascara

80/100

Lancôme Hypnôse Volume-à-porter Mascara har en svært god kost og klumper ikke. Den gir volum til vippene. På minussiden er den dyr og burde vært enklere å fjerne.

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test. Pris fra 264,-

Pris fra 264,-

Klikk.no (2016)

Best i test på flere områder Les saken

80
Lancôme Hypnôse

80/100

Lancôme Hypnôse kunne gjerne gitt mer buete vipper, men holdbarhet, lengde og volum er tilfredsstillende. Det trengs bare ett strøk.

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test. Pris fra 264,-

Pris fra 264,-

Stella (2012)

Mye ekstra volum og lengde med bare ett lag Les saken

80
Helena Rubinstein Lash Queen Perfect Blacks Mascara

80/100

Helena Rubinstein Lash Queen Perfect Blacks er en veldig dyr, men veldig god mascara. Den oser luksus, gir flotte vipper og holder lenge - både gjennom dagen og natten.

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test. Pris fra 288,-

Pris fra 288,-

Klikk.no (2016)

Svært god, men dyr Les saken

80
Dior Diorshow

80/100

Dior Diorshow er kostbar, men den gir vipper med volum og har en herlig kost. Man må likevel øve litt for å unngå søl med kosten.

Totalscore: 80/100

Basert på 1 test. Pris fra 270,-

Pris fra 270,-

Klikk.no (2016)

Like god som den er populær Les saken

80
Gosh Show Me Volume Mascara

71/100

Gosh Show Me Volume Mascara er en god mascara både når det gjelder resultat og i bruk. Den er helt fri for parabener og hormonforstyrrende stoffer.

Totalscore: 71/100

Basert på 1 test. Pris fra 146,-

Pris fra 146,-

Forbrugerrådet Tænk (2012)

Den mascara flest af testpersonerne ønskede at købe efter testen. Den er samtidig uden farlige stoffer Les saken (krever medlemskap)

71
Maybelline Lash Sensational

69/100

Det er delte meninger om Maybelline Lash Sensational. Noen av testkildene kårer den til testvinner og mener den gir et fint volum og at børsten er god. Andre mener den ikke gir volum, klumper og klistrer sammen vippene, samt har vond kost. Pluss for at den er billig og har fint design.

Totalscore: 69/100

Basert på 3 tester. Pris fra 79,-

Pris fra 79,-

Good Housekeeping UK (2015)

Our overall winner, this product definitely delivers what it says on the tube Les saken

86
TV2 Hjelper Deg (2015)

Testvinner. Maskaraen gir et bra resultat, separerer vippene og masse volum Les saken

80
Klikk.no (2016)

Imponerer ikke særlig Les saken

40
Max Factor Masterpiece Max

60/100

Max Factor Masterpiece Max har en av de beste børstene. Den er en fin mascara, men den kan ha en tendens til å klistre sammen vippene og mangler noe på holdbarhet gjennom dagen. Den er enkel å både påføre og fjerne.

Totalscore: 60/100

Basert på 3 tester. Pris fra 99,-

Pris fra 99,-

Klikk.no (2016)

En god hverdagsmaskara Les saken

60
TV2 Hjelper Deg (2015)

Maskaraen scorer bra jevnt over. Ifølge testpanelet har Max Factor den beste børsten Les saken

60
Det Nye (2014)

En god mascara, men drysser noe mot kvelden Les saken

60
L'Oréal Paris Volume Million Lashes

57/100

L'Oréal Paris Volume Million Lashes har lite farge, men får poeng for enkel påføring og lav pris. Noen mener den gir vippene volum, mens andre mener den gir lite volum. Passer bedre til hverdag enn fest. Inneholder parabener.

Totalscore: 57/100

Basert på 3 tester. Pris fra 84,-

Pris fra 84,-

Forbrugerrådet Tænk (2012)

En god volumen mascara , desværre med parabener Les saken (krever medlemskap)

71
TV2 Hjelper Deg (2015)

Maskaraen er ifølge testerne lett å påføre men gir ikke så mye volum Les saken

60
Klikk.no (2012)

Ikke den beste Les saken

40
Maybelline Colossal Volum Express

46/100

Noen mener Maybelline Colossal Volum Express gir volum og holder gjennom dagen. Andre testkilder er ikke fornøyde med resultatet og mener den ikke er holdbar nok. Mascaraen inneholder parabener.

Totalscore: 46/100

Basert på 2 tester. Pris fra 75,-

Pris fra 75,-

Forbrugerrådet Tænk (2012)

Meget holdbar mascara med meget volumen, men den indholder parabener. Derfor får den ikke Bedst i Test Les saken (krever medlemskap)

72
Klikk.no (2012)

Ikke et godt valg Les saken

20
#mascara #maybelline #maxfactor #loreal #clinique #estee-lauder #dior #helena-rubinstein #lancome #gosh #benefit

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn