Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

De beste ryggsekkene for flere dagers vandring i fjellet

Enten du elsker å leve nøkternt på telttur i fantastiske omgivelser, eller du liker litt mer luksus og oppvartning på DNT-hyttene, skal du kunne finne en god tursekk i denne samletesten.

Annonse

Testvinnende tursekk

Ser du etter en ryggsekk til bruk på vandring fra hytte til hytte (40-70 liter), kan du vurdere den høyest scorende sekken: Thule Capstone 50L. Vær imidlertid obs på at denne kun er testet av to kilder, da vi vet av erfaring at antall tester kan gi store utslag på resultatlisten.

I kategorien fjellsekk til bruk på teltturer (60-100 liter) stikker Osprey Atmos AG 65 av med seieren.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Dynamisk resultatliste

Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.

Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.

I denne testen har vi samlet tester av ryggsekker mellom 40 og 100 liter. Det skal ifølge UT.no være passe store sekker for fjellturer som varer over flere dager på både sommer og vinter. På teltturer regner de 60-90 liter som perfekt på sommmertid, mens de litt større 75-100 liters ryggsekkene er fine om vinteren. Skal du gå fra hytte til hytte og kan kutte ned litt på utstyrsmengden, vil det holde med 40-70 liter på sommeren og 55-70 liter om vinteren.

På tide med nytt telt? Se hvilke telt som topper resultatlisten.

Komforten er viktigst

Det aller viktigste ved en tursekk er at den har god bærekomfort. Den bør være enkel å stramme inn på de rette stedene, slik at skuldrene og ryggen din får den avlastningen de skal.

Harald Lundstein, fotograf og redaktør i Norwegian Woods TV, har mange års erfaring med vandring i fjellet og vet hvor viktig det er å kunne tilpasse sekken til brukeren. Tursekker med gode justeringsmuligheter ligger ofte litt høyere i pris, men Lundstein mener det er en god investering.

- En god sekk for meg har rygglengdejustering, altså at man kan finregulere avstanden mellom skulderstroppene og hoftebeltet. Det gir mulighet til justering for alle typer rygger, om de er rette, korte, lange eller skeive, sier Lundstein til Test.no.

Harald Lundstein: Fotograf/redaktør i Norwegian Woods TV og lang erfaring fra friluftslivet. Foto: Harald Lundstein

Ellers mener han hoftebeltet kan utgjøre en stor forskjell for bærekomforten.

- Bredt og godt magebelte som er roterbart i innfestingen gir stor avlastning for ryggen i ulendt terreng, da sekken til en viss grad holder seg loddrett på ryggen. Det er spesielt fint dersom du pakker sekken med utstyr over 30 kg, forteller Lundstein.

Testene viser at kildene synes de fleste sekkene i resultatlisten er komfortable å bære, men det er en del forskjeller når det gjelder sekkenes justeringsmuligheter, funksjoner og andre detaljer. Du finner mer informasjon om dette i produktbeskrivelsene.

Prøv sekken først

Harald Lundstein anbefaler uansett på det sterkeste at du prøver vandresekken i butikk før du handler, og at du legger i omtrent samme vekt som du skal bære på turene dine.

- Det er viktig at du drar innom en butikk hvor du kan få faglig hjelp og prøve sekken. Det er også viktig at du tar tiden til å tilpasse sekken til din rygg før du starter turen. Feil bruk av sekk kan faktisk ødelegge ryggen din for resten av livet, forteller Lundstein.

Minst mulig utenpå sekken

Selv om det kan være fristende å pakke store ting som telt og liggeunderlag utenpå fjellsekken for å få plass til mer inni, er ikke dette noe Lundstein råder deg til.

- Velg heller en ryggsekk som er stor nok til at du får plass til det meste i sekken. Jo mer du kan unngå å pakke på utsiden, jo bedre blir sekken å bære. Og pakk gjerne tingene dine i kompresjonsposer som gjør at du får plass til mer i hovedrommet, sier Lundstein.

Sørg for en behagelig natt: Bruk det beste liggeunderlaget.

Tenk gjennom dette

Under har vi samlet en sjekkliste for hva som kjennetegner en god tursekk, men det er lurt å vurdere hvilke funksjoner som betyr mest for deg. Det gjør jakten på rett ryggsekk mye lettere.

Rett utstyrt: Med en sekk som passer din kropp og ditt bruksområde blir turen ekstra bra.

Bæresystemet:

 • Har den gode reguleringsmuligheter, som rygglengdejustering (at man kan finjustere avstanden mellom skulderstroppene og hoftebeltet), hoftebeltejustering (gjerne roterbart hoftebelte ved høy pakkvekt), toppstrammere og bryststrammere? God bruk av disse sørger for at du kan tilpasse sekken til kroppen din, fordele mye av vekten fra ryggen og skuldrene til hoftene, samt unngå baktung sekk og hindre at remmene er i veien når går med staver.
 • Er sekken lett å justere når den sitter på ryggen, eller må du få hjelp eller ta av sekken?
 • Har den kompresjonsremmer? De er praktiske hvis du ikke pakker sekken helt full.

Generelle funksjoner:

 • Er sekken tung eller lett? Husk at lav produktvekt ikke nødvendigvis er positivt, ettersom det kan tyde på bruk av mindre robust bæresystem og materialbruk. Det kan også være at produsenten har fjernet detaljer og funksjoner du synes er viktig å ha med.
 • Er den kompatibel med drikkesystemer? Den enkleste måten å sørge for god væskebalanse på turen er ved bruk av et drikkesystem med en slange som kan festes på skulderremmene og enkelt forsyne deg med vann uten at du må lete frem drikkeflaska.
 • Kan den åpnes i bunnen/på forsiden/sidene for enkel tilgang til utstyret som ligger langt nede i sekken, eller må du ta ut alt som ligger på toppen for å nå det som ligger i midten/nederst? Noen av sekkene har J- eller U-åpning foran, som gjør at du kan åpne sekken nesten som en koffert når den ligger nede.
 • Har den topplokk som kan tas av og brukes som rumpetaske/dagstursekk, eller festes på skulderremmene for bedre vektfordeling og enkel tilgang mens du går?
 • Sitter lommene praktisk til på sekken, slik at du kan nå viktig utstyr uten å måtte ta av deg sekken? Og har den nok lommer for god organisering?
 • Har den topplokk som kan heves, slik at du får plass til mer under? Dette er praktisk, ettersom utstyrsmengden kan variere ganske mye fra tur til tur. Pass likevel på at du ikke pakker med deg unødvendig mye.
 • Er den vanntett, eller har den medfølgende ytterpose/trekk for å beskytte mot nedbør? Regntrekk kan kjøpes i tillegg på sekkene som ikke har det som standard, men husk å regne inn denne ekstra utgiften når du sammenligner priser. Det er lite som er så kjedelig som våt sekk og vått utstyr når du fortsatt har mange dager igjen på fjellet.
 • Har den innvendige rom for å skille ulike ting? Dette kan gjøre organiseringen av sekken enklere og mer behagelig.
 • Har den festepunkter for ekstra utstyr på utsiden, som øks, gåstaver, fiskestang, osv.? Husk at det er lurt å velge stor nok sekk til at du får plass til det aller meste inni sekken.
Kvinne eller mann? Det er noen forskjeller mellom dame- og herreversjonene, men flere mener det viktigste er å tenke på rygglengden når du skal velge vandresekk. (Illustrasjonsfoto: Osprey)

Se klart i mørket: De beste hodelyktene til fjellturen.

Forskjell på dame- og herreversjonene

I resultatlisten har vi samlet tester av de kvinnelige og mannlige sekkemodellene i ett og samme produkt, ettersom de er svært like hverandre når det gjelder funksjoner og spesifikasjoner. Flere av kildene skiller heller ikke på dame- og herremodellene når de gir sine vurderinger.

Forskjellen mellom dem er at de mannlige versjonene er bittelitt tyngre, større og har lengre rygg enn damemodellene. Er du kvinne med lang rygg, kan det dermed hende sekker beregnet på menn passer deg fint. Er du mann med kort rygg, kan du gjerne prøve sekker som i utgangspunktet er ment for kvinner. Vær likevel obs på at damevariantene gjerne også har litt mindre hoftebelte og smalere skulderremmer.

Ulikt volum

Vi har ellers valgt å samle alle tester av sekker fra samme produktserie under ett, selv om volum i sekkene er ulik. Vi anser dette som legitimt, da det som skiller dem fra hverandre kun er små forskjeller i produktvekt og størrelse, mens resten av funksjonene og spesifikasjonene er helt like.

Er du uenig i vurderingene vi har gjort, setter vi pris på at du gir beskjed til oss.

Hold deg varm og god: Disse soveposene gir deg best søvn.

RESULTATER

Thule Capstone 50L

Thule Capstone 50L

Resultatet er basert på 2 tester.
89
Osprey Atmos AG 65

Osprey Atmos AG 65

Resultatet er basert på 9 tester. Pris fra 1 865,-

Pris fra 1 865,-

88
Mystery Ranch Sphinx 65L

Mystery Ranch Sphinx 65L

Resultatet er basert på 1 test.
86
Gregory Baltoro 75

Gregory Baltoro 75

Resultatet er basert på 8 tester. Pris fra 2 699,-

Pris fra 2 699,-

82
Osprey Aether AG 70

Osprey Aether AG 70

Resultatet er basert på 7 tester. Pris fra 1 868,-

Pris fra 1 868,-

82
Arc'teryx Bora AR 63

Arc'teryx Bora AR 63

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 4 159,-

Pris fra 4 159,-

82
Gregory Zulu 40

Gregory Zulu 40

Resultatet er basert på 5 tester. Pris fra 1 419,-

Pris fra 1 419,-

81
Osprey Talon 44

Osprey Talon 44

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 1 195,-

Pris fra 1 195,-

78
Mountain Hardwear Ozonic 70 OutDry

Mountain Hardwear Ozonic 70 OutDry

Resultatet er basert på 2 tester.
78
Osprey Exos 48

Osprey Exos 48

Resultatet er basert på 4 tester. Pris fra 1 075,-

Pris fra 1 075,-

77
Gregory Stout 75

Gregory Stout 75

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 2 013,-

Pris fra 2 013,-

77
Lowe Alpine Manaslu 65:75

Lowe Alpine Manaslu 65:75

Resultatet er basert på 5 tester. Pris fra 1 859,-

Pris fra 1 859,-

76
Fjällräven Abisko 65

Fjällräven Abisko 65

Resultatet er basert på 2 tester. Pris fra 2 899,-

Pris fra 2 899,-

76
Osprey Xenith 75

Osprey Xenith 75

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 2 499,-

Pris fra 2 499,-

75
Thule Versant 70L

Thule Versant 70L

Resultatet er basert på 6 tester. Pris fra 1 605,-

Pris fra 1 605,-

74
Bergans Helium 55

Bergans Helium 55

Resultatet er basert på 4 tester. Pris fra 2 089,-

Pris fra 2 089,-

74
Bergans Trollhetta 75 L

Bergans Trollhetta 75 L

Resultatet er basert på 3 tester. Pris fra 2 699,-

Pris fra 2 699,-

74
Fjällräven Kajka 75

Fjällräven Kajka 75

Resultatet er basert på 5 tester. Pris fra 3 999,-

Pris fra 3 999,-

73
Marmot Graviton 48

Marmot Graviton 48

Resultatet er basert på 2 tester.
69
Thule Guidepost 75

Thule Guidepost 75

Resultatet er basert på 6 tester. Pris fra 2 319,-

Pris fra 2 319,-

67

Best i test

2018

Thule Capstone 50L

Thule Capstone 50L

89/100

Thule Capstone 50L har et komfortabelt bæresystem med god ventilasjon og vektfordeling, og den har fine lommer og åpninger som gir enkel tilgang til utstyret. Får pluss for justeringsmulighetene. Opdag Verden mener for øvrig at bæresystemet ikke tåler så tung oppakning. Op Pad savner en innvendig lomme under topplokket, og Opdag Verden trekker for at lokket ikke kan tas av. De kunne også tenkt seg at regntrekket satt enda bedre fast rundt sekken. Vi har inkludert tester av Capstone 40L, siden denne er svært lik Capstone 50L. Capstone 40L mangler imidlertid sideåpning.

Spesifikasjoner

Volum: 50 liter (herremodell)
Andre størrelser: 50 liter (damemodell) og 40 liter (dame- og herremodell)
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I toppen, i bunnen og J-åpning i siden
Lommer: I topplokket, 1 stor i front, 2 sidelommer i stretch, 1 lomme med glidelås på hoftebeltet
Andre funksjoner: Justerbar brystlengde, justerbart hoftebelte som er kompatibelt med VersaClick-tilleggsutstyr, regntrekk, klargjort for drikkesystem, festepunkter til vandrestaver/isøkser
Vekt: 1,39 kg

Totalscore: 89/100

Basert på 2 tester.

Opdag Verden (2017)

En gennemarbejdet rygsæk spækket med gode detaljer. Les saken

90
Op Pad (2016)

Test av Capstone 40L. Les saken

88
Osprey Atmos AG 65

88/100

Osprey Atmos AG 65 er herremodellen, mens Aura AG er damemodellen. Kildene er stort sett enige om at det er en veldig behagelig ryggsekk med god vektfordeling, også når du skal bære tungt. OutdoorGearLab mener imidlertid herresekken passer best på kortere turer med mindre vekt. Wilderness Magazine oppfordrer også til å prøve sekken før du kjøper den, ettersom den kanskje ikke passer alle rygger like godt. Utover dette er ryggsekken stabil, funksjonsrik, praktisk og har god ventilasjon. Det er uenigheter om produktvekten er OK eller for høy, og den trekkes noe for mangel på frontåpning. Vi har inkludert tester av Atmos AG 50 og damemodellen Aura AG 65, ettersom disse er svært like Atmos AG 65. Atmos AG 50 mangler imidlertid to frontlommer med glidelås.

Spesifikasjoner

Volum: 65 liter (herremodell)
Andre størrelser: 50 liter og 65 liter (Aura AG, damemodeller), 50 liter (herremodell)
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I toppen og bunnen
Lommer: I topplokk, 1 nettinglomme med glidelås under lokk, 2 nettinglommer i siden med 2 innganger, 1 stor foran i netting, 2 foran med glidelås, 2 med glidelås på hoftebelte
Andre funksjoner: Avtagbart topplokk, toppbeskyttelse når topplokk er tatt av, regntrekk, hoftebelte som enkelt kan lengdejusteres mens du går, økseholder, gåstavholder, kompresjonsremmer, plass til drikkesystem i ryggen, intern skillevegg i bunn for sovepose
Vekt: 2,19 kg

Totalscore: 88/100

Basert på 9 tester. Pris fra 1 865,-

Pris fra 1 865,-

Opdag Verden (2015)

Det bliver simpelthen ikke bedre end det her! Les saken

100
Op Pad (2015)

Test av Atmos AG 50. Les saken

100
Live for the Outdoors / Trail Magazine (2016)

A superb backpacking rucksack if you want maximum comfort and performance when walking long distance paths with big loads. Les saken

95
Gear Institute (2015)

Providing versatility and enhancing comfort all in one package. Les saken

90
The Great Outdoors Magazine (2016)

Isn’t lightweight nor is it inexpensive. But if you’re carrying heavy loads it is an excellent pack. Les saken

88

Vis alle tester (+4)

OutdoorGearLab (2017)

Top Pick. Premium comfort and ventilation are in store with this model, best suited for shorter trips. Les saken

86
OutdoorGearLab (2017)

Test av Aura AG 65: Wins our Editors' Choice Award as a comfortable, easy to use pack, that is lightweight and sleek in its design. Les saken

85
Outdoor (2016)

Test av både Atmos AG 65 og Aura AG 65. Les saken

77
Wilderness Magazine (2016)

Many will find this pack the most comfortable they have ever worn, while for others it might be too specific in shape. Les saken

75
Mystery Ranch Sphinx 65L

86/100

Mystery Ranch Sphinx 65L gir god mulighet for praktisk pakking og lett tilgjengelighet til utstyret. Den er også behagelig å bære, selv med høy vekt. Sekken trekkes for at lommene til drikkeflasker på sidene er små, og Gear Institute kunne gjerne tenke seg et regntrekk.

Spesifikasjoner

Volum: 65 liter
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I topp og front
Lommer: I topplokk, 2 store med glidelås i siden, 2 i siden med plass til drikkeflaske, 2 med glidelås på hoftebelte
Andre funksjoner: Avtagbart topplokk, avtagbart hoftebelte, økseholder/gåstavholder, kompresjonsremmer, plass til drikkesystem
Vekt: 2,4 kg

Totalscore: 86/100

Basert på 1 test.

Gear Institute (2016)

Best in Class. Provides great organizational features, comfort and stability for weekend backpackers or extended expeditions. Les saken

86
Gregory Baltoro 75

82/100

Gregory Baltoro 75 er herremodellen, mens Gregory Deva er dameversjonen. Med denne fjellsekken kan du bære tungt på en behagelig måte. Den er stabil og har mange fine detaljer som gir god og funksjonell oppbevaring. Det fungerer i tillegg godt med drikkesystem-oppbevaringen som kan tas av og brukes som en liten sekk på dagsturer. På minussiden kunne sekken godt vært bredere nederst, og noen mener produktvekten og prisen burde vært lavere. Vi har inkludert tester av Baltoro 65 og 85, samt damemodellene Deva 60, 70 og 80, ettersom disse er svært like Baltoro 75. Det som skiller dem fra hverandre er at Baltoro 65 og Deva 60 mangler to sidelommer med glidelås.

Spesifikasjoner

Volum: 75 liter (herremodell)
Andre størrelser: 65 og 85 liter (herremodeller) og 60, 70 og 80 (Deva, damemodeller)
Justerbar rygglengde: Ikke klassisk rygglengdejustering, men kan kjøpes i str. S, M eller L, og skulderstroppene kan festes på to forskjellige steder. Hoftebelte og skulderremmer er også utbyttbare i flere størrelser
Åpninger: I toppen, i bunnen og U-åpning i fronten
Lommer: 2 i topplokket, 2 sidelommer med glidelås, 2 sidelommer til flasker, 1 stor frontlomme med minilomme inni, 2 store med glidelås på hoftebelte (den ene er vanntett)
Andre funksjoner: Hevbart topplokk, drikkesystem-oppbevaring som også kan brukes som dagstursekk, roterbart og uttbyttbart hoftebelte og skulderremmer, regntrekk, økseholder, gåstavholder, kompresjonsremmer, 2 tykkelser på hofteputen, intern skillevegg i bunn for sovepose
Vekt: 2,4 kg

Totalscore: 82/100

Basert på 8 tester. Pris fra 2 699,-

Pris fra 2 699,-

Gear Institute (2015)

One of the best performing backpacks I have tested recently. Les saken

90
Outside Magazine (2015)

2015 Gear of the Year Winner. Les saken

90
OutdoorGearLab (2017)

Test av Baltoro 65: Top Pick. If you tend to pack a heavy pack, this bag and its burly suspension system are your ticket to trail happiness. Les saken

82
Live for the Outdoors / Trail Magazine (2016)

Test av både Baltoro 65 og Deva 60: An incredibly robust, stable and comfy carry for heavy loads. Les saken

80

Vis alle tester (+3)

Outdoor (2015)

Test av både Baltoro 86 og Deva 80. Les saken

76
Outdoor (2016)

Test av både Baltoro 75 og Deva 70. Les saken

73
OutdoorGearLab (2017)

Test av Deva 60: If you are looking for a pack that will remain comfortable and stable under heavy, cumbersome loads, this is the pack for you. Les saken

66
Osprey Aether AG 70

82/100

Osprey Aether AG 70 er herremodellen, mens Ariel AG er damemodellen. Det er en funksjonell ryggsekk med solid konstruksjon og god ventilasjon. Den har god vektdistribusjon og er svært behagelig å bære, selv når du fyller den med mye vekt. Flere trekker herremodellen for litt høy produktvekt. OutdoorGearLab synes lommene på damemodellen blir for kompliserte og at sekken har for mange stropper. Vi har inkludert tester av Aether AG 60 og 85, samt damemodellen Ariel AG 65, ettersom disse sekkene er tilnærmet identiske. Aether AG 60 skiller seg imidlertid fra de andre ved at den har vertikal åpning i siden i stedet for J-formet frontåpning.

Spesifikasjoner

Volum: 70 liter (herremodell)
Andre størrelser: 55 og 65 liter (Ariel AG, damemodeller), 60 og 85 liter (herremodeller)
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I toppen, bunnen og J-åpning i front
Lommer: 2 i topplokk, 2 i siden i netting med 2 innganger, 1 stor foran i netting, 2 med glidelås på hoftebelte
Andre funksjoner: Hevbart topplokk som også kan brukes som rumpetaske, toppbeskyttelse når topplokk er tatt av, regntrekk, økseholder, gåstavholder, kompresjonsremmer, plass til drikkesystem i ryggen, intern skillevegg i bunn for sovepose
Vekt: 2,33 kg

Totalscore: 82/100

Basert på 7 tester. Pris fra 1 868,-

Pris fra 1 868,-

BackcountrySkiingCanada (2017)

Test av både Aether AG 70 og Ariel AG 65: Isoform5 padding on harness and hip belt enhances comfort and reduces hot spots. Les saken

95
Wired For Adventure (2017)

A fantastic pack that just won’t let you down. Best in test. Les saken

93
OutdoorGearLab (2017)

Test av Aether AG 60: Handling nearly any load you can fill it with, this model is great for folks who tend to pack a few extra comforts. Les saken

80
Gear Institute (2017)

Test av Aether 85: It’s most consequential strength is its comfort, even with heavy loads. Les saken

78

Vis alle tester (+2)

Wilderness Magazine (2017)

Wilderness Recommended: A good option for those looking to do longer tramps where heavy loads need to be carried in comfort. Les saken

75
OutdoorGearLab (2017)

Test av Ariel AG 65: For a pack that will last a long time and hold up to heavy loads, the Ariel is a great choice. Les saken

67
Arc'teryx Bora AR 63

82/100

Arc'teryx Bora AR 63 har et veldig komfortabelt bæresystem, samt fine funksjoner og detaljer. Den har ikke regntrekk, men har bra værtett materiale. Den er også spesielt slitesterk. Sekken får trekk for høy pris, og det kunne gjerne vært noen flere fester for ting utenpå sekken. Den har massevis av innstillingsmuligheter, men dameversjonen får minuspoeng for at den kan være litt vanskelig å justere. Vi har inkludert tester av Bora AR 50 og dameversjonen Bora AR 61, siden disse er tilnærmet identiske med Bora AR 63.

Spesifikasjoner

Volum: 63 liter (herremodell)
Andre størrelser: 50 liter (herremodell), 49 og 61 liter (damemodeller)
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I toppen og i siden
Lommer: I topplokk, innerlomme med glidelås under topplokk og i hovedrom, 1 stor foran, sidelommer med plass til 1-liters-flasker eller gåstaver, 2 nettinglommer på hoftebelte
Andre funksjoner: Avtagbart topplokk, regulerbare skulderremmer i bredden, roterende hoftebelte (side-til-side og opp-og-ned), værtett stoff på utsatte områder, økseholder, kompresjonsremmer, plass til drikkesystem
Vekt: 2,27 kg

Totalscore: 82/100

Basert på 3 tester. Pris fra 4 159,-

Pris fra 4 159,-

OutdoorGearLab (2017)

Editor's Choice. For a plethora of reasons, our testers were stoked on this rad, overall favorite. Les saken

87
OutdoorGearLab (2017)

Test av Bora AR 61: A backpack from the future - with tons of adjustment options, durable fabric, and a simple, comfortable design. Les saken

80
Gear Institute (2017)

Test av Bora AR 50: With its unmatched durability and strong performance in every category, the Arc’teryx Bora 50 took home the top spot in this test. Les saken

80
Gregory Zulu 40

81/100

Gregory Zulu 40 får mye skryt for stabiliteten bæresystemet gir, selv med bør på rundt 16 kg, som er maks pakkvekt. Den gir god vektbalanse, er komfortabel å bære og har fin ventilasjon. Bæresystemet er ellers noe stivt, som gjør at sekken ikke passer like godt i det tøffeste terrenget. Den har også mange praktiske funksjoner. Gear Institute og Op Pad trekker frem at ryggsekken gir god tilgang til utstyret, men Live for the Outdoors / Trail Magazine er ikke helt enig. Gear Institute savner muligheten til rygglengdejustering.

Spesifikasjoner

Volum: 40 liter (herremodell)
Andre størrelser: 55 og 65 (herremodeller), 53 og 63 (Jade, damemodeller)
Maks pakkvekt: 16 kg
Justerbar rygglengde: Nei, kan kjøpes i Medium eller Large rygglengde
Åpninger: I topp, i bunn og U-åpning i front
Lommer: 1 utvendig og 1 innvendig i topplokk, 1 stor i front, 2 stretch-lommer i siden, 2 med glidelås på hoftebelte
Andre funksjoner: Regntrekk, økseholder/gåstavholder, kompresjonsremmer, plass for drikkesystem, plass for solbriller på skulderrem
Vekt: 1,1 kg

Totalscore: 81/100

Basert på 5 tester. Pris fra 1 419,-

Pris fra 1 419,-

Live for the Outdoors / Trail Magazine (2016)

The Zulu is awash with good ideas. Les saken

75
Gear Institute (2016)

A very stable pack, even with heavier loads approaching 35 pounds. Les saken

74
Osprey Talon 44

78/100

Osprey Talon 44 er herremodellen, mens Osprey Tempest er damemodellen. Det er en lett, funksjonell og komfortabel ryggsekk med god lufting i ryggen. Live for the Outdoors / Trail Magazine mener damemodellen gir meget god verdi for pengene. De opplever blant annet ryggsekken som meget stabil, mens Gear Institute synes herremodellen mangler stabilitet i ulendt, tøft terreng. Sistnevnte opplever også at bæresystemet ikke takler vekt som nærmer seg 12 kg godt nok. Regntrekk må kjøpes i tillegg. Vi har inkludert tester av damemodellen Tempest 40, da denne er tilnærmet identisk med Talon 44.

Spesifikasjoner

Volum: 44 liter (herremodell)
Andre størrelser: 40 liter (Tempest, damemodell)
Maks pakkvekt: 12 kg
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I topp og i bunn
Lommer: 2 i topplokk, 1 stor i stretch foran, 2 stretch-lommer i siden, 2 med glidelås på hoftebelte, 1 i stretch på skulderrem
Andre funksjoner: Hevbart topplokk som kan tas av, økseholder/gåstavholder, kompresjonsremmer, plass til drikkesystem, tilknytningspunkt for LED-lys
Vekt: 1,1 kg

Totalscore: 78/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 195,-

Pris fra 1 195,-

Live for the Outdoors / Trail Magazine (2016)

Test av Tempest 40: Best in Test and Best Value. A well-featured, lightweight pack, with enough space and features for year-round hillwalking. Les saken

95
Gear Institute (2016)

Has the best ventilation system of all the packs tested and is laden with numerous features that increase comfort and convenience. Les saken

72
Mountain Hardwear Ozonic 70 OutDry

78/100

Mountain Hardwear Ozonic 70 OutDry er en lett og brukervennlig sekk, som skal holde utstyret ditt helt tørt uten bruk av regntrekk, selv ved store nedbørsmengder. Gear Institute synes rammen burde vært mykere for bedre bærekomfort, mens OutdoorGearLab mener damemodellen av sekken er svært komfortabel. Sistnevnte synes imidlertid den passer best på turer med høy pakkvekt og ikke for varmt vær. Sekken trekkes ellers litt for liten plass i lommene i topplokket og mangel på drikkesystem-kompatibilitet. Vi har inkludert tester av dameversjonen, Mountain Hardwear Ozonic 60 OutDry, ettersom denne er svært lik herremodellen, Ozonic 70 OutDry.

Spesifikasjoner

Volum: 70 liter (herremodell)
Andre størrelser: 50 (herremodell) og 60 liter (damemodell)
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I toppen
Lommer: 1 utvendig og 1 innvendig lomme i topplokket, 2 sidelommer, 1 stor frontlomme med glidelås, 2 med glidelås på hoftebeltet (én i netting og én vannresistent)
Andre funksjoner: Vanntett hovedrom med roll-top-åpning, avtagbart topplokk som kan festes til skulderstroppene for lett tilgang mens du går, kompresjonsremmer, økseholder/gåstavholder
Vekt: 1,87 kg

Totalscore: 78/100

Basert på 2 tester.

Gear Institute (2017)

It’s best feature is its namesake Outdry technology, which gives it the best water resistance in the set. Les saken

78
OutdoorGearLab (2017)

Test av Ozonic 60 OutDry: The Ozonic 60 will keep your kit dry and organized no matter what conditions you find yourself in. Les saken

77
Osprey Exos 48

77/100

Osprey Exos 48 er en komfortabel og funksjonell ryggsekk, men mangler litt på slitestyrke. God ventilasjon trekker opp, og det samme gjør mange lommer og festemuligheter. Gear Institute skulle imidlertid ønske lommene på hoftebeltene og sidene var større. De synes også plassen i hovedrommet er litt lite for turer over flere dager/vinterovernattinger. OutdoorGearLab og Gear Institute synes produktvekten er høy. Regntrekk må kjøpes i tillegg. Vi har inkludert tester av Exos 58, ettersom denne er tilnærmet identisk med Exos 48.

Spesifikasjoner

Volum: 48 liter (herremodell)
Andre størrelser: 58 liter (herremodell), 48 liter (Eja, damemodell)
Maks pakkvekt: 9-16 kg
Justerbar rygglengde: Nei, kan kjøpes i rygglengde SM, MD eller LG
Åpninger: I toppen
Lommer: 1 utvendig og 1 innvendig i topplokk, 1 stor i stretch foran, 2 stretch-lommer i siden, 2 med glidelås på hoftebelte
Andre funksjoner: Avtagbart topplokk, toppbeskyttelse når topplokk er tatt av, økseholder/gåstavholder, kompresjonsremmer, plass til drikkesystem
Vekt: 1,19 kg

Totalscore: 77/100

Basert på 4 tester. Pris fra 1 075,-

Pris fra 1 075,-

Live for the Outdoors / Trail Magazine (2016)

Best in Test. A great hillwalking sack for those wanting a combination of low weight and comfort. Les saken

90
OutdoorGearLab (2016)

Best Buy. This pack was among the top ranking in our tests for its comfort, durability, and long list of useful features. Les saken

77
OutdoorGearLab (2017)

Test av Exos 58: Top Pick. The lightest of all models, this is a good option for breaking into the world of ultralight without ditching a frame. Les saken

76
Gear Institute (2016)

Ease of storage in the back pocket and brain are offset by small hip belt and side pockets. Les saken

64
Gregory Stout 75

77/100

Gregory Stout 75 har gjennomgått en større oppgradering i 2017 og har nå blitt mye lettere enn før. Det er også produktvekten Gear Institute liker aller best med sekken. Samtidig presiserer de at lett sekk også betyr lette stoffer og materialer, som kan bety dårligere holdbarhet. Sekken skal være behagelig å gå med for de aller fleste, og den er lett å justere. Prisen er også tiltalende.

Spesifikasjoner

Volum: 75 liter (herremodell)
Andre størrelser: 45 og 65 liter (herremodeller) og 44, 60 og 70 liter (Amber, damemodeller)
Justerbar rygglengde: Nei, kan kjøpes i rygglengde S, M eller L
Åpninger: I toppen og i bunnen
Lommer: 1 utvendig og 1 innvendig lomme i topplokket, 1 stor stretchlomme foran, 2 sidelommer i netting, 2 vanntette lommer med glidelås på hoftebeltene
Andre funksjoner: Hevbart topplokk, justerbart hoftebelte, plass for drikkesystem, regntrekk, økseholder, gåstavholder, kompresjonsremmer, intern skillevegg i bunn for sovepose, ekstra sterkt og værbestandig stoff i bunn
Vekt: 1,76 kg

Totalscore: 77/100

Basert på 2 tester. Pris fra 2 013,-

Pris fra 2 013,-

Gear Institute (2017)

Its biggest draw is its lightweight. Les saken

78
The Great Outdoors Magazine (2016)

Test av Stout 65: An excellent design and a reasonable price. Les saken

75
Lowe Alpine Manaslu 65:75

76/100

Lowe Alpine Manaslu 65:75 får pluss for å være komfortabel, selv når du pakker tungt. Den er enkel å justere etter brukeren i rygglengde og etter situasjonen når det gjelder pakkstørrelse. I tillegg er det positivt at det er en forholdsvis rimelig sekk. Live for the Outdoors / Travel Magazine skulle ønske sekken hadde bedre ventilasjon og forlenget stoff i lokket som hindrer vann i å komme innunder. Flere synes produktvekten er litt for høy, og OutdoorGearLab kunne klart seg uten en del av stroppene og lommene. Gear Institute trekker for dårlig plass i topplokket. Vi har inkludert tester av størrelse 55:65, samt en dametilpasset versjon av denne, ND 55:65, da disse tre versjonene er tilnærmet identiske.

Spesifikasjoner

Volum: 65-75 liter (herremodell)
Andre størrelser: 55-65 liter (både dame- og herremodell)
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I toppen, fronten og bunnen
Lommer: 1 innvendig og 1 utvendig lomme med glidelås i topplokk, 2 stretch-sidelommer, 1 stor frontlomme, 2 med glidelås på hoftebeltet
Andre funksjoner: Hevbart topplokk som gir 10 liter ekstra plass, regntrekk, roterbart hoftebelte, økseholder, gåstavholder og spesialdesignet plass for den spisse tuppen, kompatibel med drikkesystem, kompresjonsremmer, intern skillevegg i bunn for sovepose
Vekt: 2,4 kg

Totalscore: 76/100

Basert på 5 tester. Pris fra 1 859,-

Pris fra 1 859,-

Live for the Outdoors / Trail Magazine (2016)

Test av 55:65: If you cannot pay more than £150 this is ideal as it is a great all-rounder that will admirably meet the needs of many. Les saken

85
Gear Institute (2017)

Best in Class. Cruised to the top spot largely due to its comfort and consistent performance. Les saken

82
Wilderness Magazine (2017)

Test av 55:65: This lush harness comes at some cost: the pack weighs 2500g. But if it’s carrying comfort you’re after, the Manaslu is hard to beat. Les saken

75
Outdoor (2016)

Test av både ND 55:65 og 65:75. Les saken

70
OutdoorGearLab (2017)

Test av 55:65: For a pack with tons of adjustment, storage, and zippered access points, the Alpine Manaslu takes the cake. Les saken

67
Fjällräven Abisko 65

76/100

Fjällräven Abisko 65 er en solid sekk med fin produktvekt. Den har funksjonelle lagringsmuligheter og detaljer, og ventilasjonen og vektfordelingen er god. Vi har inkludert tester av Abisko 75 og dameversjonen av Abisko 65, ettersom disse to er tilnærmet identiske med herreversjonen av Abisko 65.

Spesifikasjoner

Volum: 65 liter (herremodell)
Andre størrelser: 55 liter (damemodell) og 75 liter (herremodell)
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I toppen og på sidene
Lommer: 2 i topplokk, 2 stretchlommer i siden, 1 stor med glidelås foran, 2 med glidelås på hoftebelte
Andre funksjoner: Hevbart topplokk, regntrekk, økseholder, gåstavholder, kompresjonsremmer som kan flyttes på etter behov, plass til drikkesystem, flat og vanntett bunn
Vekt: 2,21 kg

Totalscore: 76/100

Basert på 2 tester. Pris fra 2 899,-

Pris fra 2 899,-

Outdoor (2015)

Test av både Abisko 75 og Abisko 65 (damemodell). Les saken

77
Osprey Xenith 75

75/100

Osprey Xenith 75 er herremodellen, mens Osprey Xena er damemodellen. Det er en komfortabel sekk å bære, også med tung bør. Bæresystemet kan imidlertid oppleves som litt for stivt, spesielt på turer med mindre oppakning. Fjell og Vidde trekker for at innstrammingen på sidene kunne vært bedre. Ryggsekken har mange fine funksjoner og lommene på sekken er svært praktiske, selv om OutdoorGearLab kunne ønske at topplokk-lommen var plassert på toppen heller enn på siden. Regntrekk må kjøpes i tillegg.

Spesifikasjoner

Volum: 75 liter (herremodell)
Andre størrelser: 70 og 85 liter (Xena, damemodeller), 88 og 105 liter (herremodeller)
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I toppen, bunnen og 2 i siden
Lommer: 2 i topplokk, 2 i siden med glidelås, 2 i siden i netting med 2 innganger, 1 stor foran i netting, 2 med glidelås på hoftebelte
Andre funksjoner: Hevbart topplokk som også kan brukes som rumpetaske, økseholder, gåstavholder, plass til drikkesystem i ryggen, kompresjonsremmer, intern skillevegg i bunn for sovepose
Vekt: 2,34 kg

Totalscore: 75/100

Basert på 3 tester. Pris fra 2 499,-

Pris fra 2 499,-

OutdoorGearLab (2017)

Top Pick. Our favorite model for trips lasting over a week or gear-heavy missions. Les saken

82
Outdoor (2015)

Test av både Xenith 75 og Xena 70. Les saken

76
Thule Versant 70L

74/100

Thule Versant 70L får skryt for å være komfortabel, men Op Pad mener den ikke er komfortabel nok ved vekt over 20 kg. OutdoorGearLab understreker at dameversjonen kanskje ikke gir nok støtte til alle, og synes herremodellen ikke har de mest behagelige skulderremmene. Sekken er enkel å justere og har noen fine funksjoner, f.eks. vanntett bunn og U-åpning foran som gir enkel tilgang til tingene dine. De fleste kildene mener sekken har lav produktvekt. Vi har inkludert tester av Versant 60L i både herre- og damemodell, ettersom disse er nesten identiske med Versant 70L.

Spesifikasjoner

Volum: 70 liter (herremodell)
Andre størrelser: 50 og 60 liter (herremodeller) og 50, 60 og 70 (damemodeller)
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I toppen og stor U-åpning foran
Lommer: 1 utvendig og 1 innvendig lomme i topplokket, 2 sidelommer, 1 stor frontlomme, 2 på hoftebeltet (én med glidelås og én avtakbar og vanntett lomme for smarttelefon o.l.)
Andre funksjoner: Avtakbart topplokk som kan brukes til dagstursekk, regntrekk, vanntett i bunn av sekken, justerbart hoftebelte, økseholder/gåstavholder
Vekt: 1,9 kg

Totalscore: 74/100

Basert på 6 tester. Pris fra 1 605,-

Pris fra 1 605,-

Opdag Verden (2016)

Test av Versant 60L: Med sækken på ryggen er man godt klædt på til de fleste ture, og man forelsker sig hurtig i de mange gode detaljer. Les saken

90
OutdoorGearLab (2017)

Test av Versant 60L, damemodell: Top Pick. Lightweight, comfortable, and not overly complicated. Les saken

82
OutdoorGearLab (2017)

Top Pick. This model is a surprisingly versatile pack that is equally at home while traveling as it is on the trail. Les saken

70
Gear Institute (2016)

Test av Versant 60L: The biggest strength of the Thule Versant 60 is its expandability and good storage capabilities. Les saken

58

Vis alle tester (+1)

Bergans Helium 55

74/100

Bergans Helium 55 er en svært lett sekk med god tilgang til utstyret og enkel justering av rygglengden. Bæresystemet skal tåle opptil 17 kg, men Gear Institute og Active Traveller synes den ikke er komfortabel nok ved vekt henholdsvis rundt 13 og 15 kg. Live for the Outdoors / Trail Magazine savner bedre ventilasjon i ryggen. Noen kilder mener sekken gjerne kunne hatt flere lommer, og at kompresjonssystemet ikke er helt optimalt. Regntrekk må kjøpes i tillegg. Vi har inkludert tester av Helium 40, ettersom denne er tilnærmet identisk med Helium 55.

Spesifikasjoner

Volum: 55 liter (Unisex)
Andre størrelser: 55 (Lady, PRO Unisex og PRO Lady) og 40 liter (Unisex, Unisex PRO, Lady, Lady PRO)
Maks pakkvekt: 17 kg
Brukerhøyde: 160–195 cm
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I toppen og i fronten
Lommer: I topplokket, 2 åpne sidelommer i netting
Andre funksjoner: Hevbart og avtakbart topplokk, klargjort for drikkesystem, festepunkter til vandrestaver, isøkser, ski og annet utstyr, feste for hoftebeltelomme, feste for pulkdrag, kompresjonsremmer
Vekt: 1 kg

Totalscore: 74/100

Basert på 4 tester. Pris fra 2 089,-

Pris fra 2 089,-

Live for the Outdoors / Trail Magazine (2016)

Test av Helium 40: ne of the better options among the very light rucksacks, as it retains plenty of practical features. Les saken

75
Active Traveller (2017)

If shaving the grams off your multi-day load is your main concern then this could well be the pack for you. Les saken

75
Gear Institute (2016)

Test av Helium 40: An ultralight pack that still possesses the ability to adjust the torso length. Les saken

64
Bergans Trollhetta 75 L

74/100

Bergans Trollhetta 75 L er en sekk som er god å bære, har god ventilasjon og fine funksjoner, som stor U-åpning foran for enkel tilgang. Den takler tyngre bør fint. Outdoor mener den imidlertid burde hatt bedre belastningsfordeling mellom hofte og skuldre/rygg. Regntrekk må kjøpes i tillegg. Vi har inkludert tester av Bergans Trollhetta 55 L, ettersom denne er svært lik Trollhetta 75 L. Trollhetta 55 L mangler imidlertid lomme på hoftebeltet.

Spesifikasjoner

Volum: 75 liter (Unisex)
Andre størrelser: 75 (Lady) og 95 liter (Unisex)
Maks pakkvekt: 30 kg
Brukerhøyde: 155-200 cm
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I toppen og U-åpning i fronten
Lommer: 2 lommer i topplokket, åpen netting-sidelomme, stor nettinglomme i front, innvendig glidelåslomme, ekspanderende glidelåslomme på hoftebelte
Andre funksjoner: Hevbart topplokk som også kan brukes som kombinert hoftesekk og ryggsekk, klargjort for drikkesystem, kompresjonsremmer, festepunkter til vandrestaver, isøkser og annet utstyr, feste for pulkdrag
Vekt: 2,66 kg

Totalscore: 74/100

Basert på 3 tester. Pris fra 2 699,-

Pris fra 2 699,-

DNT Fjell og Vidde (2016)

God-meget god sekk. Les saken

83
Gear Institute (2016)

Test av Trollhetta 55 L: A comfortable backpack capable of carrying heavier loads and has good organizational features. Les saken

78
Fjällräven Kajka 75

73/100

Fjällräven Kajka 75 er komfortabel å bære, med god vektfordeling og spesielt gode skulderremmer, men Outdoor Magazin mener bæresystemet ikke tåler vekt over 20 kg like godt. Fjell og Vidde mener derimot at den er mest komfortabel med mye vekt. Sekken er robust, har gode funksjoner og muligheter for organisering og justeringer, med fin tilgang til utstyret. Produktvekten er høy, men Live for the Outdoors / Trail Magazine mener du får mye igjen for det. Vi har inkludert tester av Kajka 55 (damemodell), Kajka 65 og 100, ettersom disse er tilnærmet identiske med Kajka 75.

Spesifikasjoner

Volum: 75 liter (herremodell)
Andre størrelser: 85 og 100 liter (herremodeller), samt 55, 65 og 75 liter (damemodeller)
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I toppen, på sidene og i bunnen
Lommer: 1 utvendig og 1 innvendig lomme i topplokket, 2 store med glidelås i siden, 2 mindre nettinglommer i siden med 2 innganger, 2 med glidelås på hoftebelte (én av dem i netting)
Andre funksjoner: Hevbart topplokk som kan tas av og brukes som rumpetaske, skulderveske eller festet på skulderremmene, breddejustering skulderremmer, regntrekk, økseholder, gåstavholder, kompresjonsremmer, plass til drikkesystem, hovedrommet kan deles inn i to rom innvendig
Vekt: 3,3 kg

Totalscore: 73/100

Basert på 5 tester. Pris fra 3 999,-

Pris fra 3 999,-

Live for the Outdoors / Trail Magazine (2017)

Test av Kajka 65: A solid and reliable pack that has been designed extremely well and is a great companion on trail. Highly recommended. Les saken

87
Wilderness Magazine (2018)

Test av Kajka 75: Rugged good looks, hardiness, a bagful of handy features and a comfortable harness. Les saken

75
Outdoor (2016)

Test av både Kajka 75 (herremodell) og Kajka 55 (damemodell). Les saken

66
DNT Fjell og Vidde (2016)

Test av Kajka 75: Middels-god sekk. Les saken

50
Marmot Graviton 48

69/100

Marmot Graviton 48 har god ventilasjon. Wilderness Magasin synes den har komfortabelt bæresystem, men det er ikke Gear Institute helt enig i. Ryggsekken burde vært laget i mer slitesterkt materiale, men får pluss for det vide hovedrommet med plass til mye utstyr, samt god tilgang til utstyret med den store U-åpningen foran. Både hoftebeltet og skulderstroppene er for tynne og Gear Institute mener sekken ikke tåler vekt særlig over 11 kg. De synes også sekken har for høy produktvekt og at lommen foran er for liten.

Spesifikasjoner

Volum: 48 liter
Andre størrelser: 58 liter
Justerbar rygglengde: Nei
Åpninger: I topp og U-åpning i front
Lommer: 1 i topplokk med innerlomme i netting, 1 stor foran, 2 stretch-lommer i siden, 2 nettinglommer med glidelås på hoftebelte
Andre funksjoner: Avtagbart topplokk, økseholder/gåstavholder, kompresjonsremmer, plass til drikkesystem
Vekt: 1,18 kg

Totalscore: 69/100

Basert på 2 tester.

Wilderness Magazine (2017)

Wilderness Recommended: Its light fabric is a weak point, but carrying comfort more than makes up for this. Les saken

75
Gear Institute (2016)

Test av Graviton 58: A versatile pack with a large internal storage compartment. Les saken

62
Thule Guidepost 75

67/100

Thule Guidepost 75 fører til stor splittelse i juryen. Fjell og Vidde gir sekken den laveste mulige vurderingen og trekker mye for generell bærekomfort og det roterende hoftebeltet. Opdag Verden er derimot strålende fornøyde med alt fra bærekomfort til justeringsmuligheter og funksjoner, og det ender med toppkarakter. Op Pad synes den er komfortabel og brukervennlig, men trekker for produktvekt. Outdoor Magazin liker bæresystemet og flere av funksjonene, men trekker for hoftebeltet. Gear Institute synes sekken er stabil, komfortabel og har fine funksjoner og justeringsmuligheter, men gir minuspoeng for pris og produktvekt. De synes det roterende hoftebeltet er et pluss på Guidepost 75, men mener det er unødvendig på Guidepost 65. Vi har inkludert tester av størrelsen Guidepost 65, da denne er tilnærmet identisk med Guidepost 75.

Spesifikasjoner

Volum: 75 liter (herremodell)
Andre størrelser: 65 og 85 liter (herremodeller), 65 og 75 (damemodeller)
Justerbar rygglengde: Ja
Åpninger: I toppen og stor J-åpning i siden
Lommer: 1 utvendig og 1 innvendig lomme i topplokket, 2 stretch-sidelommer, frontlomme med glidelås, 2 på hoftebeltet (én med glidelås og én avtakbar og vanntett lomme for smarttelefon o.l.)
Andre funksjoner: Hevbart topplokk som kan brukes til dagstursekk (28 liter), regntrekk, breddejustering på skulderstropper, roterbart og justerbart hoftebelte, økseholder/gåstavholder, plass til drikkesystem
Vekt: 2,59 kg

Totalscore: 67/100

Basert på 6 tester. Pris fra 2 319,-

Pris fra 2 319,-

Opdag Verden (2017)

Har en løsning på alle de mulige problemer, man ellers kan opleve på vandrerygsække. Les saken

100
Op Pad (2015)

Test av Thule Guidepost 65. Les saken

88
Gear Institute (2016)

Test av Thule Guidepost 65: Performs well in comparison to other backpacks in this category in terms of comfort, organization and features. Les saken

80
Gear Institute (2017)

The biggest limitation of the Guidepost is its price tag, the biggest in the test set. Les saken

68

Vis alle tester (+1)

#tursekk #ryggsekk #osprey #gregory #bergans #lowe-alpine #thule #arcteryx #fjällräven #mountain-hardwear #mystery-ranch #marmot

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn