Sikre babyen din i disse bilstolene
Hvilke babystoler gir egentlig best sikkerhet ifølge de troverdige forbrukertestene? Og hva er viktig å tenke på før du går til innkjøp av en babystol?
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
56 treff
Hvilke babystoler gir egentlig best sikkerhet ifølge de troverdige forbrukertestene? Og hva er viktig å tenke på før du går til innkjøp av en babystol?
Her gir vi deg oversikten over hvilke småbarnstoler og beltestoler som får høyeste score og anbefalinger fra de pålitelige kildene i Europa.
Det kan være vanskelig å få oversikt over hvilke av bilstolene på markedet du bør satse på. Her ser du hvilke småbarnstoler og beltestoler som får høyeste score og anbefalinger fra de pålitelige kildene i Europa.
Det er mye nytt å forholde seg til som nybakte foreldre, og plutselig sitter du med det fulle ansvaret for et annet menneske. Her får du oversikt over hvilke bilstoler som ifølge pålitelige kilder gir best sikkerhet for babyen din når dere er på kjøretur.
Her er bilstolene som sørger for at barnet ditt sitter trygt i bilen, og som samtidig er enkle å montere og bruke i hverdagen.
Ingenting er viktigere enn at babyen din er trygg, uansett hvor dere befinner dere. Se oversikten over hvilke bilstoler som gir best sikkerhet når dere er på farten.
Småbarnstol (45-105 cm, opptil 18 kg), kombistol, R129: RECARO Zero. 1 i-Size oppnår gode resultater i både front- og sidekollisjonstesten, men den er ikke blant de beste. Det er en kombistol som kan brukes både forovervendt og bakovervendt, men Forbrukerrådet anbefaler på det sterkeste at den brukes bakovervendt. Den er enkel å installere i bilen, men den gir risiko for feilbruk. Det kunne også vært enklere å spenne fast barnet.
Babystol (0-13 kg), R44: RECARO Privia vurderes som beste base-modell festet med isofix av Forbrukerrådet, og er anbefalt av AMS. Det er en svært sikker og brukervennlig babystol, med toppscore i alle delkriteriene. Den fikk det beste resultatet en bilstol noen gang har fått i testen utført av ADAC/ICRT. Det er svært lav risiko for feilbruk.
Småbarnstol (9-36 kg), framovervendt, R44: RECARO Monza Nova IS får laveste mulige score i frontkollisjonstesten gjennomført av NAF. Der ligger den over farlige grenseverdier når det gjelder nakkebelastninger. Også fra ADAC/ICRT får den for dårlig score ved frontkollisjon. Ved sidekollisjon får den god score i både NAF- og ADAC/ICRT-testen, og det er svært liten risiko for feilmontering. Barnesetet har god brukervennlighet. Det kan brukes frem til 36 kg, men NAF har testet med tanke på at setet brukes av barn opptil 18 kg. Forbrukerrådet og NAF understreker også at barn bør sitte bakovervendt til de er minst 4 år.
Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Maxi-Cosi RodiFix AirProtect får god score i frontkollisjonstesten, men i sidekollisjonstesten får den lavere poengsum enn de tryggeste alternativene. Bilstolen er veldig enkel i bruk og ved montering, og får toppscore når det gjelder lav risiko for feilbruk. Den får noe trekk for at den tar mye plass i bilen.
Babystol (45-75 cm, opptil 13 kg), R129: Maxi-Cosi Pebble Plus i-Size med isofix-base får full pott for sikkerhet ved frontkollisjon, og lavere score ved sidekollisjon, men ADAC/ICRT gir likevel toppscore for sikkerheten samlet sett. Den kan også festes med bilbelter uten base, og da får den beste score for sikkerhet ved både side- og frontkollisjon. Det er altså kun modellen uten base som kan skilte med Forbrukerrådets tittel "Beste frittstående babystol". Babystolen er lett å regulere, og det følger med ekstra innlegg som kan brukes for å tilpasse setet etter hvor stor babyen din er. Den er også lett å montere, og det er svært lav risiko for feilbruk. Trekkes for at den tar stor plass i bilen.
Babystol (45-75 cm, opptil 13 kg), R129: Maxi-Cosi Pebble Plus i-Size er, ifølge Forbrukerrådet, en av de tre beste frittstående babystolene som festes med bilbelter. CYBEX Aton 5 uten base og CYBEX Aton Q uten base er de to andre. Pebble Plus i-Size får full pott på sikkerhet og gir lite risiko for skader ved både front- og sidekollisjon. Den finnes også i en versjon med isofix-base, men denne får lavere karakter for sikkerhet ved sidekollisjon. Det er altså kun modellen uten base som kan skilte med topplasseringen. Babystolen er enkel å montere og regulere, og det følger med ekstra innlegg som kan brukes for å tilpasse setet etter hvor stor babyen din er. Det er svært lav risiko for feilbruk.
Småbarnstol (67-105 cm), bakovervendt, R129: Maxi-Cosi Pearl XP i-Size er Plus Test-sertifisert (18 kg). Den får noe høyere score på sidekollisjonstesten enn ved frontkollisjon. Hodebelastning og brystkassebelastningene ved frontkollisjon ligger over grenseverdiene. Den får grei score på brukervennlighet.
Babystol (0-13 kg), R44: Maxi-Cosi CabrioFix med Isofix-base ble tidligere rangert som en av de beste babystolene på markedet, men i en ny ADAC/ICRT-test i 2018 fikk den svært lav score på sikkerthet ved sidekollisjon – kun 2 av 5 stjerner. Det gjør at Forbrukerrådet har trukket den fra sin liste over de beste babystolene på markedet. Endringene i testscore skyldes stadig tøffere sikkerhetstester – det er vanskeligere for bilstoler å oppnå høy score i dag enn det var tidligere.
I 2007-testen fikk CabrioFix full pott på brukervennlighet, enkelhet i montering og sikkerhet ved frontkollisjon, mens den fikk lavere score ved sidekollisjon (4 av 5 stjerner). ADAC/ICRT ga den likevel toppscore på sikkerhet samlet sett.
I 2018 får den fortsatt toppscore for sikkerhet ved frontkollisjon, men kun 2 av 5 stjerner for sikkerhet ved sidekollisjon. Dermed får den bare 3 av 5 stjerner for sikkerhet samlet sett. Det er fortsatt svært lav risiko for feilbruk.
Småbarnstol (61-105 cm, opptil 19 kg), kombistol, R129: Maxi-Cosi AxissFix Plus i-Size har 360 graders svingbart sete, men Forbrukerrådet anbefaler på det sterkeste at den brukes bakovervendt. Den får god score for sikkerhet ved både front- og sidekollisjon, men er ikke blant de beste. Det er generelt brukervennlig, men det er ikke like enkelt å feste setebeltet rundt barnet. Produsenten lover ikke mer enn 87 cm lengde brukt bakovervendt, men den markedsføres for barn opptil 105 cm brukt framovervendt. Det er funnet uønskede stoffer i denne bilstolen, men det er lav risiko for feilbruk.
Småbarnstol (9-36 kg), kombistol, R44: Klippan Triofix Comfort får bra score på sikkerhet ved frontkollisjon, men litt lavere ved sidekollisjon. Der ligger den over grenseverdiene når det gjelder hodebelastning. Den har god brukervennlighet. Bilstolen kan brukes forovervendt med belte-base fra 15-25 kg eller som forovervendt beltestol uten base fra 15-36 kg, men Forbrukerrådet, NAF og Trygg Trafikk anbefaler på det sterkeste å montere bakovervendt så lenge som mulig. NAF-testen er utført med tanke på at stolen brukes bakovervendt på barn opptil 18 kg.
Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Forbrukerrådet mener Kiddy Smartfix er den beste beltestolen festet med bilbelter i 2017, sammen med Britax-Römer KID plus SICT. Den får toppscore for sikkerhet ved sidekollisjon, og resultatet ved frontkollisjon er også godt. Det er svært lav risiko for feilbruk. Finnes også i en isofix-versjon, og denne fikk akkurat samme score som broren i testen Forbrukerrådet refererer til. Den er enkel å montere og bruke, men får noe trekk for at setetrekket er vanskelig å ta av for vask. Bilstolen tar også litt mye plass i bilen.
Beltestol (9-36 kg), framovervendt, R44: Kiddy Guardian Pro 2 får full score på sikkerhet ved sidekollisjon, og den har også god sikkerhet ved frontkollisjon. Den passer til barn helt ned til 9 kg, men Forbrukerrådet anbefaler at du venter med å bruke beltestolen til barnet har vokst ut av en bakovervendt småbarnstol. Det er brukervennlig og gir svært lav risiko for feilbruk, men det kan oppleves som litt trangt for barnet. Det er også funnet uønskede stoffer i bilstolen.
Babystol (45-83 cm, opptil 13 kg), R129: Kiddy Evoluna i-Size med isofix-base. Det er funnet uønskede stoffer i denne babystolen, men det får toppscore på sikkerhet ved både side- og frontkollisjon i testen Forbrukerrådet henviser til. Det enkelt å montere og bruke, og det er lav risiko for feilbruk. Trekkes noe for at det tar mye plass i bilen og at setetrekket kan være vanskelig å ta av for rengjøring.
Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Kiddy Cruiserfix 3 får beste score på sikkerhet ved sidekollisjon, og den har også god sikkerhet ved frontkollisjon. Det tar litt stor plass i bilen, men det er brukervennlig og gir svært lav risiko for feilbruk. Det er funnet uønskede stoffer i bilstolen.
Babystol (40-85 cm, opptil 13 kg), R129: Joie i-Gemm i-Size festes med bilbelter uten base. Det får full pott i frontkollisjonstesten, men det får ikke toppscore i sidekollisjonstesten. Likevel gir ADAC beste score for sikkerhet samlet sett. Babysetet kan også festes med isofix-base, men da får det lavere score på sikkerhet ved frontkollisjon, og sikkerhet samlet sett, i ADAC/ICRT-testen. Monteringen av Joie i-Gemm er enkel, og det er lav risiko for feilbruk, men det kan være litt vanskelig å feste beltene. Hodestøtten kan høydejusteres.
Babystol (0-13 kg), R44: GB Idan som festes med isofix-base får akkurat samme score som versjonen med belte-base, men begge to får ett poeng mindre i totalscore enn broren som er frittstående og festes med bilbelter uten base i testen utført av ADAC/ICRT. De er alle trygge ved kollisjoner, ettersom alle fikk full pott for sikkerhet ved både side- og frontkollisjon. Den generelle brukervennligheten er god, men det gir større risiko for feilbruk enn de fleste andre barneseter, og det kan være litt vanskelig å fjerne trekket for vask.
Babystol (0-13 kg), R44: GB Idan festes med bilbelter uten bruk av base. Barnesetet får full pott for sikkerhet ved både side- og frontkollisjon. Den generelle brukervennligheten er god, men det gir større risiko for feilbruk enn de fleste andre barneseter. Det kan også være litt vanskelig å fjerne trekket for vask. Denne versjonen uten base får ett poeng mer i totalscore enn brødrene som festes med isofix-base og belte-base i testen utført av ADAC/ICRT.
Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Ifølge Forbrukerrådet er CYBEX Solution X2-fix beste beltestol festet med isofix. Den får full pott når det gjelder sikkerhet ved sidekollisjon, samt god score ved frontkollisjon. Barnesetet er brukervennlig og lett å montere i bilen, og det er svært lav risiko for feilbruk. Trekkes noe for at plassen til barnet kan være trang, selv om bilstolen tar en del plass i bilen.
Småbarnstol (45-105 cm, opptil 19 kg), kombistol, R129: CYBEX Sirona M2 i-Size er brukervennlig og fikk godt resultat i både side- og frontkollisjonstestene til NAF og Forbrukerrådet. I Forbrukerrådet-testen er den ikke blant de aller beste når det gjelder verken sikkerhet eller brukervennlighet, men i NAF-testen ble den best i test og kom under alle grenseverdier når det gjelder belastninger på barnets kropp. Det er lav risiko for feilbruk. Den kan brukes både forovervendt og bakovervendt, men Forbrukerrådet og NAF anbefaler på det sterkeste at den brukes bakovervendt. CYBEX Sirona M2 i-Size er en liten oppgradering av utgåtte CYBEX Sirona M i-Size, der M2 har fått bedre plass rundt barnets hode, samt støtteben som kan låses i begge retninger, og belteløkker i stedet for magnetisk belteholder. NAF testet Sirona M i-Size, mens ADAC/ICRT testet Sirona M2 i-Size.
Småbarnstol (0-18 kg, opptil 100 cm), kombistol, R44: CYBEX Sirona kan i teorien brukes av de aller minste, men Forbrukerrådet anbefaler at babyer sitter i bilstoler som utelukkende er laget for de fra 0-13 kg. Siden Sirona er beregnet på de fra 0-18 kg, regner Forbrukerrådet den som en småbarnstol. Den er vendbar 360 grader, som er praktisk når du skal ta ut og inn av bilen, men husk at barn skal sitte vendt bakover så lenge som mulig, minst til de er fire år. Bilstolen får toppscore for sikkerhet ved frontkollisjon, og resultatet er også godt i sidekollisjonstesten. Det er lav risiko for feilbruk. Bilstolen får trekk for at setetrekket er kronglete å ta av når det skal rengjøres.
Babystol (0-13 kg), R44: CYBEX Aton Q med Isofix-base er anbefalt av AMS. Den får full pott på sikkerhet ved sidekollisjon, og dårligere resultat ved frontkollisjon, men totalsummen for sikkerhet er likevel en toppscore. Den er lett å montere, bruke og rengjøre, men den oppnår ikke beste score her. Det er lav risiko for feilbruk. Babystolen finnes også i en versjon med belte-base, samt en som festes med bilbelter, uten base. Modellen med belte-base får litt høyere score enn de to andre. Den nyere CYBEX Aton Q i-Size scorer litt lavere i ADAC/ICRT-testen enn alle de eldre modellene.
Babystol (45-75 cm, opptil 13 kg), R129: CYBEX Aton Q i-Size er den nyeste versjonen av modellen CYBEX Aton Q. Den nyeste versjonen (i-Size) finnes i to utgaver: Én kan festes med isofix-base og den andre ved hjelp av bilbelte uten belte-base. Begge disse barnesetene får samme score i testen Forbrukerrådet refererer til, med full score på sikkerhet ved både side- og frontkollisjon. Den er enkelt å montere, justere og rengjøre, og det er lav risiko for feilbruk. Versjonen med isofix-base tar litt for mye plass i bilen.
Babystol (0-13 kg), R44: Forbrukerrådet regner CYBEX Aton Q som den aller beste i kategorien av modeller som festes med belte-base. Den får beste score for sikkerhet ved både side- og frontkollisjon. Den er god, men ikke blant de beste, når det gjelder brukervennlighet og risiko for feilmontering. Babystolen finnes også i en versjon med isofix-base, samt en som festes med bilbelter, uten base. Begge disse får litt lavere totalscore enn belte-base-versjonen. Den nyere CYBEX Aton Q i-Size scorer litt lavere i ADAC/ICRT-testen enn alle de eldre modellene.
Babystol (0-13 kg), R44: CYBEX Aton Q regnes av Forbrukerrådet som en av de tre beste frittstående modellene som festes med bilbelter i 2017, sammen med Maxi-Cosi Pebble Plus i-Size uten base og CYBEX Aton 5 uten base. Aton Q har lav risiko for feilbruk, er lett å montere, bruke og rengjøre, men den oppnår ikke beste score her. Den får derimot toppscore ved både front- og sidekollisjon i ADAC/ICRT-testen – i motsetning til isofix-versjonen, som oppnår lavere score i frontkollisjonstesten. Begge to får litt lavere totalscore enn broren som festes med belte-base. Den nyere CYBEX Aton Q i-Size scorer litt lavere i ADAC/ICRT-testen enn alle de eldre modellene.
Babystol (0-13 kg), R44: CYBEX Aton 5 med belte-base. Barnesetet får toppscore på sikkerhet, både når det gjelder front- og sidekollisjoner. Det er lett å rengjøre, bruke og montere, men det gir større risiko for feilbruk enn de fleste andre bilstoler.
Babystol (0-13 kg), R44: CYBEX Aton 5 som festes med bilbelte uten base er, ifølge Forbrukerrådet, en av de tre beste frittstående babystolene i 2017. Maxi-Cosi Pebble Plus i-Size uten base og CYBEX Aton Q uten base er de to andre. Aton 5 får toppscore for sikkerhet ved både front- og sidekollisjon. Den er lett å rengjøre, bruke og montere i bilen, men den får ikke toppscore i disse testkriteriene. Det er lav risiko for feilbruk.
Babystol (0-13 kg), R44: CYBEX Aton 2 med isofix-base er god når det gjelder sikkerhet ved front- og sidekollisjoner, størrelse og vekt. Det er lav risiko for feilbruk, og ADAC/ICRT er fornøyd med både montering og brukervennlighet. BabyGearLab synes den er lett å installere, men at den ellers burde vært enklere i bruk. De synes også den er for dyr. Isofix-versjonen får noe lavere score enn Aton 2 uten base i testen Forbrukerrådet refererer til.
Babystol (0-13 kg), R44: CYBEX Aton 2 som festes med belte uten base scorer høyt på sikkerhet ved både side- og frontkollisjoner, og i tillegg er den lett og nett. Det er lav risiko for feilbruk. ADAC/ICRT synes den er lett å både installere, bruke og rengjøre. BabyGearLab mener den generelt burde vært mer brukervennlig (med unntak av installeringen), og de synes den er for dyr. Aton 2 uten base får noe høyere score enn Aton 2 med isofix-base i testen Forbrukerrådet refererer til.
OBS! Har du allerede en Concord Reverso.Plus, må du lese denne informasjonen fra Forbrukerrådet! Småbarnstol (61-105 cm, opptil 23 kg), bakovervendt, R129: CONCORD Reverso.Plus i-Size gir god beskyttelse ved frontkollisjon, men NAFs test viser at hodebeskyttelsen ikke er god nok ved sidekollisjon. Der havnet den over grenseverdien. ADAC mener at risikoen for skader ved sidekollisjon er lav og at den er svært lav ved frontkollisjon. Den har enkel montering og bruk, og det avtagbare trekket er praktisk. Barnesetet har lav risiko for feilmontering, og det er Plus Test-sertifisert (18 kg).
OBS! Har du allerede en Concord Reverso, må du lese denne informasjonen fra Forbrukerrådet! Småbarnstol (40-105 cm, opptil 23 kg), bakovervendt, R129: I 2015 fikk CONCORD Reverso i-Size det - til da - beste testresultat noensinne innen sin kategori i testen fra ADAC/ICRT. Forbrukerrådet anbefaler den som beste småbarnstol festet med Isofix. Fra 2016 deler Concord Reverso i-Size denne tittelen med BeSafe iZi Kid X2 i-Size. Reverso i-Size trekkes noe for at den tar for stor plass i bilen. Den er ellers brukervennlig og har lav risiko for feilmontering.
Småbarnstol (9-25 kg), kombistol, R44: Britax-Römer MULTI-TECH får lave karakterer når det gjelder sikkerhet ved både front- og sidekollisjon. Det er enkelt å spenne opp barnet i beltene, men den får minuspoeng for at den er vanskelig å montere og rengjøre. Det er stor risiko for feilbruk. Den kan brukes både forovervendt og bakovervendt, men Forbrukerrådet anbefaler på det sterkeste at kombistoler brukes bakovervendt.
Småbarnstol (9-25 kg, opptil 120 cm), bakovervendt, R44: Britax-Römer MAX-WAY kommer dårlig ut på sikkerhet ved sidekollisjon, men den scorer derimot godt på sikkerhet ved frontkollisjon. Minuspoeng for komfort, at den ikke står helt stabilt og er vanskelig å montere. Det er risiko for feilbruk, og det er funnet uønskede stoffer i bilstolen. Den er lett å rengjøre. Britax-Römer MAX-WAY er Plus Test-serifisert (25 kg).
Småbarnstol (0-18 kg), bakovervendt, R44: Forbrukerrådet mener Britax-Römer MAX-FIX II med isofix får full pott i sikkerhetstesten ved frontkollisjon, men resultatet er for dårlig ved sidekollisjon. Den er lett, brukervennlig og enkel å montere. Det er svært lav risiko for feilbruk.
Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Britax-Römer KIDFIX XP SICT får full score på sikkerhet i sidekollisjonstesten, og den har også god sikkerhet ved frontkollisjon. Den er lett å montere, bruke og rengjøre, men tar litt stor plass i bilen. ADAC mener det er lav risiko for feilbruk.
Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Britax-Römer KIDFIX SL SICT festes med isofix og får god score når det gjelder sikkerhet ved kollisjon. Den får toppscore ved sidekollisjon og litt lavere poengsum ved frontkollisjon. Den er solid, har høy rygg, er enkel i montering og lett å justere. ADAC mener det har lav risiko for feilmontering.
Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Britax-Römer KIDFIX med isofix scorer høyt på sikkerhet ved både front- og sidekollisjon, og det er svært lav risiko for feilbruk. Den kan festes ved hjelp av kun belter, uten isofix, men uten isofix er sikkerheten ved sidekollisjon betraktelig dårligere. Bilstolen har enkel montering og fin brukervennlighet. Setetrekket kan lett tas av for maskinvask.
Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Britax-Römer KIDFIX II XP SICT får god score i både front- og sidekollisjonstesten. Den er svært enkel å montere og bruke, og den står stabilt. Den tar relativt stor plass i bilen, men barnet har litt liten plass i setet.
Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Britax-Römer KID plus SICT får full pott for sikkerhet ved sidekollisjon, og god score i frontkollisjonstesten. Forbrukerrådet mener det er den beste beltestolen festet med bilbelter i 2017, sammen med Kiddy Smartfix. Barnesetet er enkelt å installere og justere, og det er svært lav risiko for feilbruk.
Småbarnstol (0-18 kg), kombistol, R44: Britax-Römer DUALFIX har for dårlig beskyttelse for hodet ved både frontkollisjon og sidekollisjon, men aller mest ved sidekollisjon. Hodebelastningene er over de farlige grenseverdiene. Ellers har barnesetet god brukervennlighet med 90 graders rotasjon når barnet skal plasseres. Det er mulig å montere setet forovervendt, men Forbrukerrådet og NAF anbefaler på det sterkeste at setet brukes bakovervendt.
Babystol (0-13 kg), R44: Britax-Römer BABYSAFE PLUS SHR II festes med bilbelter uten base og får beste score i både front- og sidekollisjonstesten. Det er en sikker bilstol for baby som er enkel å montere og bruke, men oppnår likevel ikke toppscore når det gjelder risiko for feilbruk. Trekket kan tas av stolen uten at du må fjerne selen. Den finnes også i en versjon som kan festes med isofix-base, men denne får ikke full pott på sikkerheten ved sidekollisjon.
Småbarnstol (0-18 kg, opptil 100 cm), bakovervendt, R44: Biltema 39-810 beskytter godt nok ved en frontkollisjon, men for dårlig ved sidekollisjon. Den ligger over farlige grenseverdier når det gjelder hodebelastninger ved sidekollisjon og brystkassebelastning ved frontkollisjon. Barnesetet er Plus Test-sertifisert (18 kg).
Babystol (40-75 cm, opptil 13 kg), R129: Stokke/BeSafe iZi Go Modular i-Size festes med bilbelter uten base. Den får toppscore i både sidekollisjons- og frontkollisjonstesten. Det er generelt enkelt å montere, bruke og rengjøre, men det kan være litt vanskelig å feste setebeltet rundt barnet. Det er lav risiko for feilbruk. Babysetet kan også brukes med isofix-base, men da får den ett poeng lavere i totalscore i testen Forbrukerrådet refererer til. BeSafe iZi Go Modular i-Size og Stokke iZi Go Modular i-Size by BeSafe er samme bilstol, men selges i to forskjellige kolleksjoner.
Beltestol (15-36 kg), framovervendt, R44: Besafe leverer en barnestol beregnet for de større barna. Den får skryt for god kvalitet, den er lett å montere og justere, og det er lett å ta barnet inn og ut av stolen. Den har lave belastningsverdier ved sidekollisjon, men scorer bare middels på sikkerhet ved frontkollisjon. Det er svært lav risiko for feilbruk. Den er enkel å bruke og installere, og den har et setetrekk som er lett å fjerne ved behov for vask. Stolen trekkes noe for sittekomforten for barnet.
Småbarnstol (61-105 cm, opptil 18 kg), kombistol, R129: BeSafe iZi Modular i-Size får meget god score på sikkerhet ved sidekollisjon, men nakkebeskyttelsen er for dårlig ved frontkollisjon. Der ligger den over grenseverdiene. Barnesetet er enkelt å bruke og montere, men ADAC mener likevel det er noe risiko for feilmontering. ADAC har testet versjonen iZi Modular i-Size, som er en kombistol. Denne kan altså brukes både forovervendt og bakovervendt, men Forbrukerrådet anbefaler på det sterkeste at den brukes bakovervendt. NAF har testet den bakovervendte versjonen som kalles BeSafe iZi Modular RF i-Size, og denne er Plus Test-sertifisert (18 kg).
Småbarnstol (61-104 cm, opptil 18 kg), bakovervendt, R129: BeSafe iZi Kid X2 i-Size er Plus Test-sertifisert (18 kg) og blir av Forbrukerrådet rangert som beste småbarnstol festet med Isofix, sammen med Concord Reverso i-Size. Den får samme totalscore som Concord Reverso i-Size, som satte rekord i ADAC/ICRT-testen i 2015, men BeSafe iZi Kid X2 er den første småbarnstolen noensinne som får maks poeng fra ADAC/ICRT i både sidekollisjonstest og frontkollisjonstest. Den er brukervennlig og enkel å montere. Det kan imidlertid være litt vanskelig å feste barnet i setebeltet, og setetrekket kan være vanskelig å få av når det skal vaskes. Det er lav risiko for feilbruk.
Småbarnstol (0-18 kg, opptil 105 cm), bakovervendt, R44: BeSafe iZi Kid X1 er Plus Test-sertifisert (18 kg). Den får toppscore for sikkerhet ved frontkollisjon, og resultatet er også godt i sidekollisjonstesten. Setetrekket kan være vanskelig å ta av for vask. Monteringen oppleves også som ganske komplisert, men ADAC vurderer at det likevel er lav risiko for feilmontering. Finnes i tillegg i en i-Size-versjon som ikke er testet.
Småbarnstol (9-25 kg, opptil 125 cm), bakovervendt, R44: Axkid Wolmax er lite brukervennlig og vanskelig å montere. Barnesetet tar mye plass, selv om det er lite rom å sitte på for større barn. Det er forholdsvis stor risiko for feilbruk. Samtidig oppnår den gode nok testresultater i både front- og sidekollisjonstestene til å være med i Forbrukerrådets oversikt. Barnesetet er Plus Test-sertifisert (25 kg).
Småbarnstol (9-25 kg, opptil 125 cm), bakovervendt, R44: Axkid Rekid gir ikke god nok beskyttelse ved verken frontkollisjon eller sidekollisjon, og det går hardets utover brystet i en sidekollisjon. Den ligger over grenseverdiene når det gjelder hodebelastningen ved side- og frontkollisjon, samt brystkassebelastning ved frontkollisjon. Den får midt på treet når det gjelder brukervennlighet. Den er Plus Test-sertifisert (25 kg). Bilstolen kan brukes helt opptil barnet er 25 kg, men da må den festes med bilbelter i stedet for Isofix. NAF testet den kun med tanke på barn opptil 18 kg.
Babystol (0-13 kg), R44: Akta Graco Logico S HP med belte-base passer best for de minste, fra nyfødt til ca. ett år. Den får full pott for sikkerhet ved sidekollisjon, men får dårligere score ved frontkollisjon. Ifølge Forbrukerrådet har modellen toppscore for sikkerhet ved frontkollisjon når den brukes uten belte-base. Babysetet har god brukervennlighet, men trekkes litt for at setetrekket er vanskelig å fjerne. Det er lav risiko for feilbruk.
Babystol (0-13 kg), R44: Akta Graco Logico S HP som festes med bilbelte uten base får beste score for sikkerhet ved både front- og sidekollisjon. Det er lett å montere, men trekket er vanskelig å ta av for vask. Det er lav risiko for feilbruk.