Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
Barn 2015

De beste bilstolene for babyen din

Ingenting er viktigere enn at babyen din er trygg, uansett hvor dere befinner dere. Se oversikten over hvilke bilstoler som gir best sikkerhet når dere er på farten.

Annonse

OBS! Vi har laget en oppdatert versjon av denne bilstoltesten.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

OBS! Vi har laget en oppdatert versjon av denne bilstoltesten.

Testvinnere

Det er Maxi-Cosi CabrioFix som får høyeste totalscore blant babystoler festet med isofix, men den oppnår ikke full score på sikkerhet ved sidekollisjon. Forbrukerrådet anbefaler derfor Recaro Privia med Isofix i stedet. Den fikk beste score noensinne i ADAC/ICRT-testen og er anbefalt av tyske Auto Motor und Sport (AMS).

Beste bilstol som festes med kun bilbelter er Cybex Aton Q uten base. Den anbefales også av Forbrukerrådet, men merk deg at den kun er testet av én kilde.

Ønsker du en base-modell som festes med bilbelter, bør du gå for Cybex Aton Q med belte-base. Den har også kun én test som grunnlag for totalscoren, men den er anbefalt av Forbrukerrådet.

OBS! Vi har laget en oppdatert versjon av denne bilstoltesten.

Utfyllende resultater

Nedenfor kan du lese mer om produktene og se hvilke testkilder poengsummene baserer seg på.

Barnestol Maxi-Cosi CabrioFix (Isofix-base)

91/100

Babystol (0-13 kg), R44: Maxi-Cosi CabrioFix med Isofix-base får full pott på brukervennlighet, komfort, rengjøring og sikkerhet ved frontkollisjon, men den får lavere score ved sidekollisjon. ADAC/ICRT gir den likevel toppscore på sikkerhet samlet sett. Det er svært lav risiko for feilbruk. Babystolen har innleggsputer som gjør at den passer fint for flere størrelser. Man kan feste basen med kun bilbelter, i stedet for med isofix-fester, men da får den lavere sikkerhetsscore.

Totalscore: 91/100

Basert på 2 tester. Pris fra 2 448,-

Pris fra 2 448,-

Foreldre & Barn (2014)

Best av babystolene. Les saken

100
Forbrukerrådet (2007)

ADAC-kommentar: If the base frame, which is optional, gets attached with the seat belt of the vehicle, the security rating drops. Les saken

82
Barnestol RECARO Privia (Isofix-base)

86/100

Babystol (0-13 kg), R44: RECARO Privia vurderes som beste base-modell festet med isofix av Forbrukerrådet, og er anbefalt av AMS. Det er en svært sikker og brukervennlig babystol, med toppscore i alle delkriteriene. Den fikk det beste resultatet en bilstol noen gang har fått i testen utført av ADAC/ICRT. Det er svært lav risiko for feilbruk.

Totalscore: 86/100

Basert på 1 test. Pris fra 2 990,-

Pris fra 2 990,-

Forbrukerrådet (2014)

Kåret til "Beste base-modell festet med isofix" i 2017. Les saken

86
Barnestol CYBEX Aton Q (belte-base)

81/100

Babystol (0-13 kg), R44: Forbrukerrådet regner CYBEX Aton Q som den aller beste i kategorien av modeller som festes med belte-base. Den får beste score for sikkerhet ved både side- og frontkollisjon. Den er god, men ikke blant de beste, når det gjelder brukervennlighet og risiko for feilmontering. Babystolen finnes også i en versjon med isofix-base, samt en som festes med bilbelter, uten base. Begge disse får litt lavere totalscore enn belte-base-versjonen. Den nyere CYBEX Aton Q i-Size scorer litt lavere i ADAC/ICRT-testen enn alle de eldre modellene.

Totalscore: 81/100

Basert på 1 test. Pris fra 2 599,-

Pris fra 2 599,-

Forbrukerrådet (2014)

Kåret til "Beste base-modell festet med bilbelte" i 2017. Les saken

81
Barnestol Maxi-Cosi Pebble Plus i-Size (Isofix-base)

79/100

Babystol (45-75 cm, opptil 13 kg), R129: Maxi-Cosi Pebble Plus i-Size med isofix-feste får full pott på sikkerhet ved frontkollisjon, men lavere score ved sidekollisjon. Den kan også festes med bilbelter uten base, og da får den toppscore for sikkerhet ved både side- og frontkollisjon. Det er altså kun modellen uten base som kan skilte med Forbrukerrådets tittel "Beste frittstående babystol". Babystolen er lett å regulere, og det følger med ekstra innlegg som kan brukes for å tilpasse setet etter hvor stor babyen din er. Den er også lett å montere, og det er svært lav risiko for feilbruk. Trekkes for at den tar stor plass i bilen.

Totalscore: 79/100

Basert på 1 test. Pris fra 2 399,-

Pris fra 2 399,-

Forbrukerrådet (2015)

ADAC-kommentar: God bilstol med isofix som kan monteres enkelt. Les saken

79
Barnestol Maxi-Cosi Pebble Plus i-Size (Isofix-base)

79/100

Babystol (45-75 cm, opptil 13 kg), R129: Maxi-Cosi Pebble Plus i-Size er, ifølge Forbrukerrådet, en av de tre beste frittstående babystolene som festes med bilbelter. CYBEX Aton 5 uten base og CYBEX Aton Q uten base er de to andre. Pebble Plus i-Size får full pott på sikkerhet og gir lite risiko for skader ved både front- og sidekollisjon. Den finnes også i en versjon med isofix-base, men denne får lavere karakter for sikkerhet ved sidekollisjon. Det er altså kun modellen uten base som kan skilte med topplasseringen. Babystolen er enkel å montere og regulere, og det følger med ekstra innlegg som kan brukes for å tilpasse setet etter hvor stor babyen din er. Det er svært lav risiko for feilbruk.

Totalscore: 79/100

Basert på 1 test. Pris fra 2 399,-

Pris fra 2 399,-

Forbrukerrådet (2015)

Kåret til "Beste frittstående modell festet med bilbelter" i 2017. Deler tittelen med Cybex Aton Q og Cybex Aton 5. Les saken

79
Barnestol CYBEX Aton Q (isofix-base)

79/100

Babystol (0-13 kg), R44: CYBEX Aton Q med Isofix-base er anbefalt av AMS. Den får full pott på sikkerhet ved sidekollisjon, og litt lavere ved frontkollisjon, men totalsummen for sikkerhet er likevel en toppscore. Den er lett å montere, bruke og rengjøre, men den oppnår ikke beste score her. Det er lav risiko for feilbruk. Babystolen finnes også i en versjon med belte-base, samt en som festes med bilbelter, uten base. Modellen med belte-base får litt høyere score enn de to andre. Den nyere CYBEX Aton Q i-Size scorer litt lavere i ADAC/ICRT-testen enn alle de eldre modellene.

Totalscore: 79/100

Basert på 1 test. Pris fra 2 599,-

Pris fra 2 599,-

Forbrukerrådet (2014)

ADAC-kommentar: Meget sikker bilstol. Les saken

79
Barnestol CYBEX Aton Q (bilbelte uten base)

79/100

Babystol (0-13 kg), R44: CYBEX Aton Q regnes av Forbrukerrådet som en av de tre beste frittstående modellene som festes med bilbelter i 2017, sammen med Maxi-Cosi Pebble Plus i-Size uten base og CYBEX Aton 5 uten base. Aton Q har lav risiko for feilbruk, er lett å montere, bruke og rengjøre, men den oppnår ikke beste score her. Den får derimot toppscore ved både front- og sidekollisjon i ADAC/ICRT-testen – i motsetning til isofix-versjonen, som oppnår lavere score i frontkollisjonstesten. Begge to får litt lavere totalscore enn broren som festes med belte-base. Den nyere CYBEX Aton Q i-Size scorer litt lavere i ADAC/ICRT-testen enn alle de eldre modellene.

Totalscore: 79/100

Basert på 1 test. Pris fra 2 599,-

Pris fra 2 599,-

Forbrukerrådet (2014)

Kåret til "Beste frittstående modell festet med bilbelter" i 2017. Deler tittelen med Cybex Aton 5 og Maxi-Cosi Pebble Plus. Les saken

79
Barnestol Akta Graco Logico S HP (belte-base)

78/100

Babystol (0-13 kg), R44: Akta Graco Logico S HP med belte-base passer best for de minste, fra nyfødt til ca. ett år. Den får full pott for sikkerhet ved sidekollisjon, men får lavere score ved frontkollisjon. Noen opplever at det er litt lite plass til barnet. Babysetet har god brukervennlighet, men trekkes for at trekket er vanskelig å fjerne og at stolen er litt tung. Det er lav risiko for feilbruk. Modellen får bedre score fra Forbrukerrådet når den brukes uten belte-base.

Totalscore: 78/100

Basert på 2 tester. Pris fra 998,-

Pris fra 998,-

Foreldre & Barn (2014)

Komfortabel stol for de aller minste. Les saken

80
Forbrukerrådet (2008)

ADAC-kommentar: Good to very good crash protection. Not the highest quality build. Les saken

76
Barnestol Akta Graco Logico S HP (belte-base)

78/100

Babystol (0-13 kg), R44: Akta Graco Logico S HP som festes med bilbelte uten base får beste score for sikkerhet ved både front- og sidekollisjon. Det er lett å montere, men trekket er vanskelig å ta av for vask. Det er lav risiko for feilbruk.

Totalscore: 78/100

Basert på 1 test. Pris fra 998,-

Pris fra 998,-

Forbrukerrådet (2008)

Har oppnådd spesielt gode resultater i sin klasse. Les saken

78
Barnestol Britax-Römer BABYSAFE PLUS SHR II (Isofix-base)

77/100

Babystol (0-13 kg), R44: Britax-Römer BABYSAFE PLUS SHR II festes med bilbelter uten base og får beste score i både front- og sidekollisjonstesten. Det er en sikker bilstol for baby som er enkel å montere og bruke, men oppnår likevel ikke toppscore når det gjelder risiko for feilbruk. Trekket kan tas av stolen uten at du må fjerne selen. Den finnes også i en versjon som kan festes med isofix-base, men denne får ikke full pott på sikkerheten ved sidekollisjon.

Totalscore: 77/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 589,-

Pris fra 1 589,-

Forbrukerrådet (2011)

ADAC-kommentar: Excellent protection against front- and side crash. Proper padding and leg support. Les saken

77
Barnestol CYBEX Aton 2 (Isofix-base eller bilbelte uten base)

75/100

Babystol (0-13 kg), R44: CYBEX Aton 2 som festes med belte uten base scorer høyt på sikkerhet ved både side- og frontkollisjoner, og i tillegg er den lett og nett. Foreldre & Barn trekker for at det kan være vanskelig å ta babyen ut og inn av babystolen, men det er lav risiko for feilbruk. BabyGearLab mener den generelt burde vært mer brukervennlig (med unntak av installeringen), og de synes den er for dyr. Aton 2 uten base får noe høyere score enn Aton 2 med isofix-base i testen Forbrukerrådet refererer til.

Totalscore: 75/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 299,-

Pris fra 1 299,-

Foreldre & Barn (2014)

En av de beste bilstolene for babyer. Les saken

80
Forbrukerrådet (2012)

ADAC-kommentar: Lightweight with good test scores. Les saken

78
BabyGearLab (2015)

Interesing option with added safety features but it is hard to use and higher priced. Les saken

67
Beste priser
Jollyroom 1 299,- Til butikk

Levert av:

Barnestol CYBEX Aton 2 (Isofix-base eller bilbelte uten base)

74/100

Babystol (0-13 kg), R44: CYBEX Aton 2 med isofix-base er god når det gjelder sikkerhet ved front- og sidekollisjoner, størrelse og vekt. Det er lav risiko for feilbruk, men Foreldre & Barn trekker for at det kan være vanskelig å ta babyen ut og inn av babystolen. BabyGearLab mener den generelt burde vært mer brukervennlig (med unntak av installeringen), og de synes den er for dyr. Isofix-versjonen får noe lavere score enn Aton 2 uten base i testen Forbrukerrådet refererer til.

Totalscore: 74/100

Basert på 3 tester. Pris fra 3 229,-

Pris fra 3 229,-

Foreldre & Barn (2014)

En av de beste bilstolene for babyer. Les saken

80
Forbrukerrådet (2012)

Har oppnådd spesielt gode resultater i sin klasse. Les saken

75
BabyGearLab (2015)

Interesing option with added safety features but it is hard to use and higher priced. Les saken

67
#bilstol #barnesete #baby #recaro #cybex #maxicosi #britax #römer #graco

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn
Følg oss på Facebook

Vi publiserer alle nye tester via vår Facebookside. Følg oss for å holde deg oppdatert på nye tester.