Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
Barn 2016
Rett vei: Babyer skal alltid sitte bakovervendt i bilen.

Babyer sitter tryggest i disse bilstolene

Det er mye nytt å forholde seg til som nybakte foreldre, og plutselig sitter du med det fulle ansvaret for et annet menneske. Her får du oversikt over hvilke bilstoler som ifølge pålitelige kilder gir best sikkerhet for babyen din når dere er på kjøretur.

Annonse

OBS! Dette er en gammel test av babystoler. Her er den nye og oppdaterte samletesten.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

OBS! Dette er en gammel test av babystoler. Her er den nye og oppdaterte samletesten.

Testvinnere

Det er Recaro Privia som blir best i test. Den er anbefalt av Forbrukerrådet som beste babystol festet med isofix-base. Den fikk beste score noensinne i ADAC/ICRT-testen, og den er også anbefalt av tyske Auto Motor und Sport (AMS).

Beste bilstol som festes med kun bilbelter er Cybex Aton Q uten base. Den anbefales også av Forbrukerrådet, men merk deg at den kun er testet av én kilde.

Ønsker du en base-modell som festes med bilbelter, bør du gå for Cybex Aton Q med belte-base. Den har også kun én test som grunnlag for totalscoren, men den er anbefalt av Forbrukerrådet.

OBS! Dette er en gammel test av babystoler. Her er den nye og oppdaterte samletesten.

Barnestol RECARO Privia (Isofix-base)

86/100

Babystol (0-13 kg), R44: RECARO Privia vurderes som beste base-modell festet med isofix av Forbrukerrådet, og er anbefalt av AMS. Det er en svært sikker og brukervennlig babystol, med toppscore i alle delkriteriene. Den fikk det beste resultatet en bilstol noen gang har fått i testen utført av ADAC/ICRT. Det er svært lav risiko for feilbruk.

Totalscore: 86/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 299,-

Pris fra 1 299,-

Forbrukerrådet (2014)

Kåret til "Beste base-modell festet med isofix" i 2017. Les saken

86
Barnestol Maxi-Cosi CabrioFix (Isofix-base)

82/100

Babystol (0-13 kg), R44: Maxi-Cosi CabrioFix med Isofix-base ble tidligere rangert som en av de beste babystolene på markedet, men i en ny ADAC/ICRT-test i 2018 fikk den svært lav score på sikkerthet ved sidekollisjon – kun 2 av 5 stjerner. Det gjør at Forbrukerrådet har trukket den fra sin liste over de beste babystolene på markedet. Endringene i testscore skyldes stadig tøffere sikkerhetstester – det er vanskeligere for bilstoler å oppnå høy score i dag enn det var tidligere.

I 2007-testen fikk CabrioFix full pott på brukervennlighet, enkelhet i montering og sikkerhet ved frontkollisjon, mens den fikk lavere score ved sidekollisjon (4 av 5 stjerner). ADAC/ICRT ga den likevel toppscore på sikkerhet samlet sett.

I 2018 får den fortsatt toppscore for sikkerhet ved frontkollisjon, men kun 2 av 5 stjerner for sikkerhet ved sidekollisjon. Dermed får den bare 3 av 5 stjerner for sikkerhet samlet sett. Det er fortsatt svært lav risiko for feilbruk.

Totalscore: 82/100

Basert på 1 test. Pris fra 2 485,-

Pris fra 2 485,-

Forbrukerrådet (2007)

ADAC-kommentar: If the base frame, which is optional, gets attached with the seat belt of the vehicle, the security rating drops. Les saken

82
Barnestol CYBEX Aton Q (belte-base)

81/100

Babystol (0-13 kg), R44: Forbrukerrådet regner CYBEX Aton Q som den aller beste i kategorien av modeller som festes med belte-base. Den får beste score for sikkerhet ved både side- og frontkollisjon. Den er god, men ikke blant de beste, når det gjelder brukervennlighet og risiko for feilmontering. Babystolen finnes også i en versjon med isofix-base, samt en som festes med bilbelter, uten base. Begge disse får litt lavere totalscore enn belte-base-versjonen. Den nyere CYBEX Aton Q i-Size scorer litt lavere i ADAC/ICRT-testen enn alle de eldre modellene.

Totalscore: 81/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 999,-

Pris fra 1 999,-

Forbrukerrådet (2014)

Kåret til "Beste base-modell festet med bilbelte" i 2017. Les saken

81
Barnestol Maxi-Cosi Pebble Plus i-Size (Isofix-base)

79/100

Babystol (45-75 cm, opptil 13 kg), R129: Maxi-Cosi Pebble Plus i-Size med isofix-base får full pott for sikkerhet ved frontkollisjon, og lavere score ved sidekollisjon, men ADAC/ICRT gir likevel toppscore for sikkerheten samlet sett. Den kan også festes med bilbelter uten base, og da får den beste score for sikkerhet ved både side- og frontkollisjon. Det er altså kun modellen uten base som kan skilte med Forbrukerrådets tittel "Beste frittstående babystol". Babystolen er lett å regulere, og det følger med ekstra innlegg som kan brukes for å tilpasse setet etter hvor stor babyen din er. Den er også lett å montere, og det er svært lav risiko for feilbruk. Trekkes for at den tar stor plass i bilen.

Totalscore: 79/100

Basert på 1 test. Pris fra 2 714,-

Pris fra 2 714,-

Forbrukerrådet (2015)

ADAC-kommentar: God bilstol med isofix som kan monteres enkelt. Les saken

79
Beste priser
Kjopbarnevogn 2 714,- Til Prisjakt

Levert av:

Barnestol Maxi-Cosi Pebble Plus i-Size (Isofix-base)

79/100

Babystol (45-75 cm, opptil 13 kg), R129: Maxi-Cosi Pebble Plus i-Size er, ifølge Forbrukerrådet, en av de tre beste frittstående babystolene som festes med bilbelter. CYBEX Aton 5 uten base og CYBEX Aton Q uten base er de to andre. Pebble Plus i-Size får full pott på sikkerhet og gir lite risiko for skader ved både front- og sidekollisjon. Den finnes også i en versjon med isofix-base, men denne får lavere karakter for sikkerhet ved sidekollisjon. Det er altså kun modellen uten base som kan skilte med topplasseringen. Babystolen er enkel å montere og regulere, og det følger med ekstra innlegg som kan brukes for å tilpasse setet etter hvor stor babyen din er. Det er svært lav risiko for feilbruk.

Totalscore: 79/100

Basert på 1 test. Pris fra 2 714,-

Pris fra 2 714,-

Forbrukerrådet (2015)

Kåret til "Beste frittstående modell festet med bilbelter" i 2017. Deler tittelen med Cybex Aton Q og Cybex Aton 5. Les saken

79
Beste priser
Kjopbarnevogn 2 714,- Til Prisjakt

Levert av:

Barnestol CYBEX Aton Q (isofix-base)

79/100

Babystol (0-13 kg), R44: CYBEX Aton Q med Isofix-base er anbefalt av AMS. Den får full pott på sikkerhet ved sidekollisjon, og dårligere resultat ved frontkollisjon, men totalsummen for sikkerhet er likevel en toppscore. Den er lett å montere, bruke og rengjøre, men den oppnår ikke beste score her. Det er lav risiko for feilbruk. Babystolen finnes også i en versjon med belte-base, samt en som festes med bilbelter, uten base. Modellen med belte-base får litt høyere score enn de to andre. Den nyere CYBEX Aton Q i-Size scorer litt lavere i ADAC/ICRT-testen enn alle de eldre modellene.

Totalscore: 79/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 999,-

Pris fra 1 999,-

Forbrukerrådet (2014)

ADAC-kommentar: Meget sikker bilstol. Les saken

79
Barnestol CYBEX Aton Q (bilbelte uten base)

79/100

Babystol (0-13 kg), R44: CYBEX Aton Q regnes av Forbrukerrådet som en av de tre beste frittstående modellene som festes med bilbelter i 2017, sammen med Maxi-Cosi Pebble Plus i-Size uten base og CYBEX Aton 5 uten base. Aton Q har lav risiko for feilbruk, er lett å montere, bruke og rengjøre, men den oppnår ikke beste score her. Den får derimot toppscore ved både front- og sidekollisjon i ADAC/ICRT-testen – i motsetning til isofix-versjonen, som oppnår lavere score i frontkollisjonstesten. Begge to får litt lavere totalscore enn broren som festes med belte-base. Den nyere CYBEX Aton Q i-Size scorer litt lavere i ADAC/ICRT-testen enn alle de eldre modellene.

Totalscore: 79/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 999,-

Pris fra 1 999,-

Forbrukerrådet (2014)

Kåret til "Beste frittstående modell festet med bilbelter" i 2017. Deler tittelen med Cybex Aton 5 og Maxi-Cosi Pebble Plus. Les saken

79
Barnestol Akta Graco Logico S HP (belte-base)

78/100

Babystol (0-13 kg), R44: Akta Graco Logico S HP som festes med bilbelte uten base får beste score for sikkerhet ved både front- og sidekollisjon. Det er lett å montere, men trekket er vanskelig å ta av for vask. Det er lav risiko for feilbruk.

Totalscore: 78/100

Basert på 1 test.

Forbrukerrådet (2008)

Har oppnådd spesielt gode resultater i sin klasse. Les saken

78
Barnestol Joie i-Gemm i-Size (Isofix-base)

77/100

Babystol (40-85 cm, opptil 13 kg), R129: Joie i-Gemm i-Size festes med bilbelter uten base. Det får full pott i frontkollisjonstesten, men det får ikke toppscore i sidekollisjonstesten. Likevel gir ADAC beste score for sikkerhet samlet sett. Babysetet kan også festes med isofix-base, men da får det lavere score på sikkerhet ved frontkollisjon, og sikkerhet samlet sett, i ADAC/ICRT-testen. Monteringen av Joie i-Gemm er enkel, og det er lav risiko for feilbruk, men det kan være litt vanskelig å feste beltene. Hodestøtten kan høydejusteres.

Totalscore: 77/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 698,-

Pris fra 1 698,-

Forbrukerrådet (2016)

ADAC-kommentar: Low risk of injury during frontal- and side crashes. Les saken

77
Beste priser
Rudo 1 698,- Til Prisjakt

Levert av:

Barnestol Britax-Römer BABYSAFE PLUS SHR II (Isofix-base)

77/100

Babystol (0-13 kg), R44: Britax-Römer BABYSAFE PLUS SHR II festes med bilbelter uten base og får beste score i både front- og sidekollisjonstesten. Det er en sikker bilstol for baby som er enkel å montere og bruke, men oppnår likevel ikke toppscore når det gjelder risiko for feilbruk. Trekket kan tas av stolen uten at du må fjerne selen. Den finnes også i en versjon som kan festes med isofix-base, men denne får ikke full pott på sikkerheten ved sidekollisjon.

Totalscore: 77/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 798,-

Pris fra 1 798,-

Forbrukerrådet (2011)

ADAC-kommentar: Excellent protection against front- and side crash. Proper padding and leg support. Les saken

77
Barnestol Akta Graco Logico S HP (belte-base)

76/100

Babystol (0-13 kg), R44: Akta Graco Logico S HP med belte-base passer best for de minste, fra nyfødt til ca. ett år. Den får full pott for sikkerhet ved sidekollisjon, men får dårligere score ved frontkollisjon. Ifølge Forbrukerrådet har modellen toppscore for sikkerhet ved frontkollisjon når den brukes uten belte-base. Babysetet har god brukervennlighet, men trekkes litt for at setetrekket er vanskelig å fjerne. Det er lav risiko for feilbruk.

Totalscore: 76/100

Basert på 1 test.

Forbrukerrådet (2008)

ADAC-kommentar: Good to very good crash protection. Not the highest quality build. Les saken

76
Barnestol BeSafe iZi Go Modular i-Size (Isofix-base)

75/100

Babystol (40-75 cm, opptil 13 kg), R129: Stokke/BeSafe iZi Go Modular i-Size festes med bilbelter uten base. Den får toppscore i både sidekollisjons- og frontkollisjonstesten. Det er generelt enkelt å montere, bruke og rengjøre, men det kan være litt vanskelig å feste setebeltet rundt barnet. Det er lav risiko for feilbruk. Babysetet kan også brukes med isofix-base, men da får den ett poeng lavere i totalscore i testen Forbrukerrådet refererer til. BeSafe iZi Go Modular i-Size og Stokke iZi Go Modular i-Size by BeSafe er samme bilstol, men selges i to forskjellige kolleksjoner.

Totalscore: 75/100

Basert på 1 test. Pris fra 1 795,-

Pris fra 1 795,-

Forbrukerrådet (2016)

Test av BeSafe iZi Go Modular i-Size: Har oppnådd spesielt gode resultater i sin klasse. Les saken

75
Barnestol CYBEX Aton 2 (Isofix-base eller bilbelte uten base)

73/100

Babystol (0-13 kg), R44: CYBEX Aton 2 som festes med belte uten base scorer høyt på sikkerhet ved både side- og frontkollisjoner, og i tillegg er den lett og nett. Det er lav risiko for feilbruk. ADAC/ICRT synes den er lett å både installere, bruke og rengjøre. BabyGearLab mener den generelt burde vært mer brukervennlig (med unntak av installeringen), og de synes den er for dyr. Aton 2 uten base får noe høyere score enn Aton 2 med isofix-base i testen Forbrukerrådet refererer til.

Totalscore: 73/100

Basert på 2 tester.

Forbrukerrådet (2012)

ADAC-kommentar: Lightweight with good test scores. Les saken

78
BabyGearLab (2015)

Interesing option with added safety features but it is hard to use and higher priced. Les saken

67
Barnestol CYBEX Aton 2 (Isofix-base eller bilbelte uten base)

71/100

Babystol (0-13 kg), R44: CYBEX Aton 2 med isofix-base er god når det gjelder sikkerhet ved front- og sidekollisjoner, størrelse og vekt. Det er lav risiko for feilbruk, og ADAC/ICRT er fornøyd med både montering og brukervennlighet. BabyGearLab synes den er lett å installere, men at den ellers burde vært enklere i bruk. De synes også den er for dyr. Isofix-versjonen får noe lavere score enn Aton 2 uten base i testen Forbrukerrådet refererer til.

Totalscore: 71/100

Basert på 2 tester.

Forbrukerrådet (2012)

Har oppnådd spesielt gode resultater i sin klasse. Les saken

75
BabyGearLab (2015)

Interesing option with added safety features but it is hard to use and higher priced. Les saken

67
#bilstol #barnesete #baby #recaro #cybex #maxicosi #britax #römer #graco #besafe #joie

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn