Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tørketromlene som tørker best

Tørketromler er mer energieffektive enn noensinne, men ikke alle tørker like godt. Les videre for å lære hvilke tromler som er verdt å kikke nærmere på, og hvilke modeller du bør styre unna.

Annonse

Hva er den beste tørketrommelen i 2018?

Den beste tørketrommelen man kan kjøpe i dag er Samsung DV90M50003W. Energieffektiviteten, de gode tørkeegenkapene og de smarte funksjoner er alle med på å gjøre DV90M50003W til et godt kjøp.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

På andreplass følger Miele TCE530 WP. Med gode tørkeegenskaper og høy energieffektivitet er den et solid alternativ, selv om den kanskje vil være for treg for enkelte. Merk også at denne baserer seg på nyere tester enn trommelen fra Samsung.

Tredjeplass går til AEG T97689IH3 som får skryt for å være ekstremt energieffektiv.

Electrolux EDP2074PDW og AEG T7DEN732G er de to tørketromlene som gjør det dårligst i vår test. De gir et dårlig tørkeresultat og begge er maskiner man helst bør unngå.

Det er forøvrig verdt å nevne at Samsung DV90N62632W ble best i test i testen fra Tænk i 2018, men foreløpig ikke er testet av andre kilder.

Vil du lese mer om resultatene og de ulike modellene kan du hoppe rett til resultatlisten.

Hvordan tørker en tørketrommel?

Enkelt forklart tørker en tørketrommel ved hjelp av tre faktorer:

  • Oppvarmet luft som blåses på tøyet
  • Rotasjon av trommelen som kaster rundt på tøyet
  • Tid

Alle tørketromler baserer seg på disse tre faktorene, men det er store forskjeller mellom ulike modeller. Utforming og rotasjonshastigheten på trommelen kan for eksempel være avgjørende for effektviteten.

Les også: Disse integrerte stekeovnene skiller seg ut

To typer tørketromler

Til tross for å ha samme utgangspunkt er det altså avgjørende forskjeller mellom tørketromler, ikke bare på design, men også på hvordan de tørker. Enkelt sagt kan man dele inn tørketromler i to hovedtyper: kondenstørketrommel og utlufting-tørketrommel.

Ulike typer kondestromler

 

  • Konvensjonell: Suger inn luft, varmer den opp og blåser den gjennom tøyet. Deretter føres den inn i kondensator som kjøler luften ned og tar ut fukten. Til slutt blåses luften ut i rommet.
  • Varmepumpe: Kondensatoren og varmeelementet i den konvensjonelle er erstattet av en liten varmepumpe som varmer opp, kjøler ned og kondenserer. Den brukte luften blåses ikke ut i rommet, men brukes på nytt. Dette er mer energieffektivt.
  • Hybrid: Hybrid-tromlene er som navnet tilsier en blanding av disse to typene med et varmeelement i tillegg til varmepumpe. Dette gjør at man kan velge å kjøre sakte og strømgjerrig eller raskt og energikrevende.

 

Kondenstørketrommel

Den vanligste typen tørketrommel er kondenstrommel. Etter at den varme luften er blåst gjennom tøyet, føres den gjennom en kondensator. Kondensatoren kjøler så ned luften for å trekke ut mest mulig fuktighet.

Etter dette blåses luften ut i rommet. Den oppsamlede fukten lagres i en beholder som må tømmes regelmessig. Alternativt kan det monteres en avløpsslange som fører det kondenserte vannet direkte til et sluk.

Ikke alle maskiner støtter tilkobling av avløpsslange så er dette viktig for deg bør du forsikre deg om mulighetene før du kjøper. Merk også at slangen ikke nødvendigvis følger med på kjøpet.

Kondenstørketromler deles gjerne inn i tre underkategorier: konvensjonell kondenstørketrommel, kondenstørketrommel med varmepumpe eller en hybrid mellom begge.

Utlufting-tørketromler

Den andre hovedtypen av tørketromler er såkalt utlufting-tørketromler. Den store forskjellen mellom utluftings- og kondenstromler er at utluftingstromlene ikke er utstyrt med kondensator og at den “brukte” luften føres direkte fra maskinen og ut av huset.

Den store fordelen med dette er at den fuktige luften ikke slippes ut i boligen. Dermed er man mindre utsatt for fuktdannelse. I tillegg er utluftings-tromlene som regel raskere enn kondenstromlene.

Siden all den produserte varmen føres ut av boligen er de imidlertid mindre energieffektive enn kondenstromler. Dessuten krever det en større installasjon med ventilasjonsrør fra maskinen og ut av huset, noe ikke alle har mulighet til.

Trenger du ny vaskemaskin? Les vår test av de beste vaskemaskinene på markedet

Hvordan velge tørketrommel?

Tørketromler markedsføres med utallige funksjoner og luftige løfter som ikke nødvendigvis kan oppfylles. Det er ikke lett å navigere dette informasjonshavet og avdekke hva som er viktig å tenke på når man skal finne sin nye tørketrommel. For å gjøre dette litt lettere har vi samlet de viktigste faktorene du bør være oppmerksom på under.

Størrelse

Heldigvis er det små forskjeller på tvers av merker og modeller og de fleste ligger innenfor en bredde på 60 cm, en dybde på 60 cm og en høyde på 85 cm. Dette er en regel med unntak så mål opp området du har tenkt å plassere maskinen i og dobbeltsjekk med målene før du kjøper.

Har man lite plass å gå på i bredden så er det mulig å lage et såkalt “vasketårn” hvor man stabler vaskemaskin og tørketrommel. Ikke alle vaskemaskiner tåler å ha en tørketrommel over seg, så her bør man forsikre seg om at begge maskiner tåler det.

Plasseffektivt: Ved å lage et såkalt vasketårn vil du kunne spare plass. Husk å sjekke at vaskemaskinen tåler vekten av tørketrommelen.
Vekt

Det er store variasjoner mellom ulike modeller når det gjelder vekt. Det er lurt å huske på at en tung trommel som regel er mer stabil i bruk enn en lett.

Stabile tromler har også en tendens til å vare lengre. Den korttenkte lettvintheten ved å kjøpe en som er lett å håndtere kan dermed være en tabbe på lang sikt.

Hvilken vei åpnes døren?

Plasseringen av maskinen kan gjøre det nødvendig å åpne døren fra en spesiell side for å komme lettere til. Undersøk derfor om døren åpnes den veien du ønsker eller om det er mulig å speilvende dørfestet.

Trommelkapasitet

Det er flere hensyn å ta med tanke på kapasitet. For eksempel vil ikke en tørketrommel med stor kapasitet nødvendigvis være det beste valget om vaskemaskinen kun har halve kapasiteten. En halvfull tørketrommel er tross alt mindre effektiv enn en full.

Ettersom en tørketrommel skal vare flere år bør du imidlertid også tenke fremover. Har du for eksempel planer om å starte familie vil dette spille inn på hva slags kapasitet man behøver på lang sikt.

Kapasitet på tørketromler oppgis i kilo. Vekten refererer til tørt bomullstøy og er derfor sammenlignbart med en vaskemaskins kapasitet.

Fuktsensor

Ved kjøp av tørketrommel bør man forsikre seg om at den har fuktsensor. En fuktsensor måler fukten i tøyet og vil avslutte programmet når den ønskede tørrhetsgraden er oppnådd.

Har man ikke fuktsensor vil den være tidsstyrt og gjerne tørke enten for lite eller for mye. En fuktsensor vil dermed øke levetiden på både maskin og klær.

Energimerket

For alle tørketromler som selges i EU/EØS følger det med et energimerke. Det første kom i 1995, mens dagens versjon ble innført i 2013. Energimerket består av følgende syv punkter:

  • Type: Piktogram som sier hva slags type tørketrommel det er.
  • Maksimal kapasitet: Opplyser hvor mange kg tørt bomullstøy maskinen maksimalt kan håndtere.
  • Årlig energiforbruk: Sier hvor mange kilowattimer (kWh) maskinen vil bruke i løpet av et år med utgangspunkt i et gitt forbruk.
  • Energieffektivitet: Angir energieffektiviteten med utgangspunkt standardisert bruksmønster. Bokstavkarakter fra D (dårligst) til A+++ (best).
  • Tidsbruk: Angir antall minutter maskinen bruker på å tørke maksimal kapasitet med bomullstøy.
  • Kondenseringseffektivitet: Sier hvor stor prosentandel av fuktigheten i tøyet som tas opp i maskinens vannbeholder. Bokstavkarakter fra C (dårligst) til A (best). *Kun for kondenserende maskiner.
  • Støy: Oppgir støynivå for fullt tørkeprogram i desibel.

Merk: Årlig energiforbruk, energieffektivitet, tidsforbruk er basert på maksimal kapasitet og er dermed ikke sammenlignbart på tvers av modeller med ulik kapasitet.

Støynivå under tørking

Det er ikke enorme forskjeller i oppgitt støynivå mellom de ulike maskinene. I produktbeskrivelsene til modellene i resultatlisten har vi inkludert desibelnivået fra energimerkingen.

For å gi disse tallene litt kontekst ligger en vanlig samtale på rundt 65 dB. De fleste tørketromlene i denne testen ligger mellom 60 og 68 dB. På papiret er dermed ingen av tromlene overdøvende høylytte.

Som en tommelfingerregel kan man tenke at en økning med 10 db for folk flest vil føles som en fordobling av lydnivået. Dette er opplevd lydnivå og vil variere fra person til person. I realiteten er en økning med 3 dB en dobling av lydenergien.

Tørketromelens effektkrav

Tørketromler bruker mindre strøm enn noensinne, men de er fortsatt relativt effektkrevende. Tenk derfor over tilkoblingsmulighetene der du vil plassere den før du kjøper en ny maskin.

Skal tørketrommelen være koblet på sin egen kurs, vil en 10-ampere-kurs som regel være tilstrekkelig. Har du tenkt å koble vaskemaskinen og tørketrommelen til samme kurs bør du sjekke maksimalt forbruk for begge maskinene sammen.

Husk også at det ikke er lurt å ha hvitevarer som tørketromler koblet til på skjøteledninger av sikkerhetshensyn. Sjekk derfor også lengden på strømledningen.

Ny oppvaskmaskin? Vi har testet de beste oppvaskmaskinene

Tørkeprogrammer

Med stadig mer avanserte tørketromler kommer det flere spesialprogrammer som lover å ta bedre vare på klærne dine. Tenk over hva slags type tøy du har mye av og om det er noen spesialprogrammer som vil være verdt å ha.

Blant annet dongeriklær, skjorter, sportstøy, ull og sko kan få bedre holdbarhet om de tørkes på spesialprogram beregnet for sine tøytyper.

Dampfunksjon er en relativt ny teknologi som også kan være verdt å se etter. I enkelte tilfeller vil dampfunksjonen kunne være et alternativ til å vaske pent brukt tøy. Dampen kan også tilføre fukt etter klestørken er ferdig slik at tøyet blir enklere å stryke.

Slik bruker du tørketrommelen effektivt

Selv om tørketromler generelt ikke er energislukende monstre lenger er det fortsatt visse grep du kan ta for å gjøre klestørken mer effektiv og gjøre maskinens arbeidsvilkår best mulig.

Installasjon

For å sikre at trommelen varer lengst mulig er noe av det viktigste du kan gjøre å sikre at den står stødig og ikke vingler når den tørker.

For kondenstromler bør du sørge for god nok ventilasjon rundt maskinen. Gjør du det enkelt for den varme luften flytte seg bort fra trommelen vil du sørge for at maskinen yter etter beste evne. Tørketromler fungerer nemlig best med tørrest mulig luft rundt seg.

Bruk

For å gjøre det lettest mulig for tørketrommelen å tørke bør du sentrifugere klærne hardest mulig i vaskemaskinen før du hiver det i tørketrommelen. Dette trekker effektivt ut fukt, slik at jobben blir lettere for tørketrommelen.

Før du legger klærne i trommelen bør du riste det. Klumper av vått tøy er vanskelig for trommelen å tørke effektivt og bør unngås. Den vil da bruke lengre tid og slite mer på både tøy og maskin.

Pass på at du heller ikke overfyller maskinen. En overfylt tørketrommel vil i tillegg til å bruke lengre tid krølle tøyet mer.

Viktig: Å rense lo-filteret etter bruk sikrer best mulig effektivitet fra trommelen. Glemmer du det kan det bli en brannfare.

Ideelt sett bør du tørke ulike typer tøy hver for seg ettersom de bruker ulik tid på å bli ferdig.

Blander du syntetiske stoffer og bomullstøy bør du velge tørkeprogram beregnet for de syntetiske stoffene da disse er mer sensitive mot varme.

Etter bruk

Etter at maskinen er ferdig bør du rense lofilteret. Er det kondenstrommel med beholder bør du også tømme vannbeholderen.

Kondensatoren må også rengjøres en gang i blant. Det krever noe mer jobb, men er relativt fort gjort.

Glemmer du å rense kondensatoren vil den bli mindre effektiv, maskinen vil bruke lenger tid på tørkingen og den blir dyrere i drift.

Høres det å rense kondensatoren ut som noe du kommer til å glemme kan du gjøre lurt i å kjøpe en trommel med selvrensende kondensator.

En kaffe mens du venter på at klærne skal bli tørre? Vi har testet de beste kaffemaskinene for enhver anledning

Potensiell sikkerhetsrisiko

Nå som de nye digitale strømmålerne er på plass er det passende at enkelte tromler tilbyr smart tidsplan på tørkingen. I teorien kan man da kjøre maskinen om natten når strømprisen er på sitt laveste.

Brannfaren med å kjøre tørketrommel når man ikke er våken eller tilstede gjør imidlertid at dette ikke anbefales.

 

RESULTATER

Samsung DV90M50003W

Samsung DV90M50003W

Resultatet er basert på 3 tester.
83
Miele TCE530 WP

Miele TCE530 WP

Resultatet er basert på 2 tester.
71
Samsung DV90N62632W

Samsung DV90N62632W

Resultatet er basert på 1 test.
71
Bosch WTW8758LSN

Bosch WTW8758LSN

Resultatet er basert på 1 test.
69
AEG T97689IH3

AEG T97689IH3

Resultatet er basert på 3 tester.
68
Samsung DV90K6000CW

Samsung DV90K6000CW

Resultatet er basert på 1 test.
68
Miele TDB220 WP

Miele TDB220 WP

Resultatet er basert på 1 test.
68
Grundig GTN38250HGF

Grundig GTN 38250HGF

Resultatet er basert på 1 test.
68
Electrolux EW8H648G7

Electrolux EW8H648G7

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 9 995,-

Pris fra 9 995,-

68
Bosch WTW875M8SN

Bosch WTW875M8SN

Resultatet er basert på 1 test.
68
Samsung DV80M50101W

Samsung DV80M50101W

Resultatet er basert på 1 test.
66
Asko T208H.W

Asko T208H.W

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 13 695,-

Pris fra 13 695,-

66
Asko T408HD.S

Asko T408HD.S

Resultatet er basert på 1 test. Pris fra 16 772,-

Pris fra 16 772,-

65
Bosch WTW854L8SN

Bosch WTW854L8SN

Resultatet er basert på 1 test.
63
AEG T8DEN842G

AEG T8DEN842G

Resultatet er basert på 1 test.
63
Siemens WT43H2E8DN

Siemens WT43H2E8DN

Resultatet er basert på 1 test.
62
Scandomestic WTK3388

Scandomestic WTK3388

Resultatet er basert på 1 test.
61
Electrolux EW7H527S1

Electrolux EW7H527S1

Resultatet er basert på 1 test.
61
AEG T7DBM730G

AEG T7DBM730G

Resultatet er basert på 1 test.
60
Siemens WT43H007DN

Siemens WT43H007DN

Resultatet er basert på 2 tester.
59
Bosch WTH83007SN

Bosch WTH83007SN

Resultatet er basert på 1 test.
59
Electrolux EDC2086PDW

Electrolux EDC2086PDW

Resultatet er basert på 2 tester.
57
Samsung DV70M5020KW

Samsung DV70M5020KW

Resultatet er basert på 1 test.
55
Electrolux EDP2074PDW

Electrolux EDP2074PDW

Resultatet er basert på 3 tester.
54
AEG T7DEN732G

AEG T7DEN732G

Resultatet er basert på 1 test.
47

Best i test

2018

Samsung DV90M50003W

Samsung DV90M50003W

83/100

Maskinen trekkes opp for å være energieffektiv og en god allrounder. Den har stor kapasitet, presise programinnstillinger og er kostnadseffektiv i bruk. Den har også sensorer for å registrere når et enkelt plagg har oppnådd ønsket tørkenivå, selv om resten ikke er tørre. Dermed kan den effektivt tørke flere typer tøy med ulik tørkelengde samtidig.

Det er uenighet mellom kildene rundt maskinens ytelse. Mens Trusted Reviews og Good Housekeeping lar seg imponere, er svenske Råd&Rön mer tilbakeholden med rosen. De er enige om er at det er en energieffektiv maskin, men ellers gir ikke den svenske testen mer enn middelmådige karakterer på tørkeegenskapene.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 9 kg
Energieffektivitet: A++
Årlig forbruk: 258 kWh
Kondenseringseffektivitet B
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 190 min
Støy (dB): 65
Mål i mm (BHD): 600 x 850 x 640
Vekt: 50 kg

Totalscore: 83/100

Basert på 3 tester.

Trusted Reviews (2017)

The DV90M5000IW combines great features with excellent drying results – and the lowest running costs we’ve ever seen. Les saken

100
Good Housekeeping UK (2017)

The Samsung DV90M50001W tumble dryer is very easy to use and did a great job in drying the laundry load on the cotton drying cycle. Les saken

87
Miele TCE530 WP

71/100

Maskinen leverer jevnt over bra og ble best i test hos tænk i 2017. Maskinen er svært energieffektiv, har høy kondenseringseffektivitet og tørker akkurat slik programmene lover.

Det den trekkes mest for er at den er noe langsom. Både på støy, antikrøll og brukervennlighet lander den midt på treet. Den tyske testen gir imidlertid trekk for brukervennlighet.

Merk: Maskinen er teknisk lik Miele TCE630 WP. Man kan dermed gjøre lurt i å sammenligne pris mellom modellene.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 8 kg
Energieffektivitet: A+++
Selvrensende kondensator: Nei
Årlig forbruk: 171 kWh
Kondenseringseffektivitet A
Tidsbruk: 136 min
Støy (dB): 66
Mål i mm (BHD): 596 x 850 x 636
Vekt: 57 kg

Totalscore: 71/100

Basert på 2 tester.

Forbrugerrådet Tænk (2018)

Tørretumbleren fra Miele klarer sig rigtigt godt på alle testparametre og bliver Bedst i test. Les saken (krever medlemskap)

72
Samsung DV90N62632W

71/100

Best i test hos den danske testen fra 2018. Maskinen har et lavt energiforbruk, naturlig nok med tanke på at den er utstyrt med A+++ merking.

Brukervennligheten og tørkehastigheten er maskinens største svakheter da den ikke gjør det bedre enn middels. På lydnivå, antikrøll og programinnstillingene gjør den det imidlertid bra.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 9 kg
Energieffektivitet: A+++
Årlig forbruk: 194 kWh
Kondenseringseffektivitet B
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 188 min
Støy (dB): 65
Mål i mm (BHD): 600 x 850 x 600
Vekt: 50 kg

Totalscore: 71/100

Basert på 1 test.

Forbrugerrådet Tænk (2018)

Tørretumbleren fra Samsung klarer sig godt på alle testparametre og bliver Bedst i Test. Les saken (krever medlemskap)

71
Bosch WTW8758LSN

69/100

Maskinen har selvrensende kondensator som gjør den enklere å vedlikeholde. Trommelen får pluss for å støye lite samtidig som den tørker både godt og raskt. Den tørker imidlertid ikke så jevnt som man kunne ønsket og antikrøllen er kun middelmådig. Både energieffektiviteten og kondenseringseffektiviteten er høy og trekker opp. Den er i tillegg brukervennlig og har relativt nøyaktige programmer.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 8 kg
Energieffektivitet: A++
Årlig forbruk: 233 kWh
Kondenseringseffektivitet A
Selvrensende kondensator: Ja
Tidsbruk: 138 min
Støy (dB): 64
Mål i mm (BHD): 598 x 842 x 599
Vekt: 56,6 kg

Totalscore: 69/100

Basert på 1 test.

Forbrugerrådet Tænk (2018)

Det er en af de mindre støjende modeller og den er også hurtig til at tørre tøjet. Les saken (krever medlemskap)

69
AEG T97689IH3

68/100

Tørketrommelen fra AEG er ekstremt energieffektiv, men dette har gått på bekostning av hastigheten da den bruker lang tid på tørkingen. Den får også trekk for å tørke dårlig og ha i overkant mye restfukt når den er ferdig. Den får pluss for å være god på antikrøll. Brukervennligheten ligger noe over middels og til tross for å ha en del restfukt har den en høy kondenseringseffektivitet.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 8 kg
Energieffektivitet: A+++
Årlig forbruk: 177 kWh
Kondenseringseffektivitet A
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 215 min
Støy (dB): 65
Mål i mm (BHD): 600 x 850 x 630
Vekt: 54 kg

Totalscore: 68/100

Basert på 3 tester.

Klikk.no (2016)

At den bruker lite strøm hjelper ikke så mye når tørkeresultatet ikke er bedre enn dette. Les saken

60
Samsung DV90K6000CW

68/100

Maskinen ble gitt utmerkelsen "bra köp" i testen fra 2016 og den gjør en god jobb på det meste. Det største minuset er antikrøllen som ikke imponerer. På plussiden får den skryt for å være energieffektiv i tillegg til å ha en god kondenseringseffektivitet. Brukervennligheten og det jevne tørkeresultatet trekker også opp. Dessuten får den skryt for å være relativt rask og stillegående. Viktigst av alt er den også god på å tørke tøy effektivt.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 9 kg
Energieffektivitet: A++
Årlig forbruk: 258 kWh
Kondenseringseffektivitet B
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 190 min
Støy (dB): 65
Mål i mm (BHD): 600 x 850 x 600
Vekt: 50 kg

Totalscore: 68/100

Basert på 1 test.

Miele TDB220 WP

68/100

Med jevnt og godt tørkeresultat gjør maskinen en god jobb. Energieffektiviteten er ikke blant de beste, men den er fortsatt rimelig i bruk. Kondenseringseffektiviteten er veldig høy, så om man har lite muligheter for ventilasjon og utluftning så vil denne være et bra alternativ å vurdere.

Det som trekker ned er mangel på signal for fullført tørkeprogram. Den er noe under middels på antikrøll, og lager også noe støy.

Merk:Maskinen er teknisk identisk med Miele TDB230WP Active. Faller valget på denne vil det derfor være en ide å sammenligne mellom modellene for å finne best mulig pris.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 7 kg
Energieffektivitet: A++
Selvrensende kondensator: Nei
Årlig forbruk: 211 kWh
Kondenseringseffektivitet A
Tidsbruk: 137 min
Støy (dB): 66
Mål i mm (BHD): 596 x 850 x 636
Vekt: 57 kg

Totalscore: 68/100

Basert på 1 test.

Grundig GTN38250HGF

68/100

Maskinen fra Grundig er energieffektiv, god på antikrøll og har presise programinnstillinger som tørker klærne like godt som man forventer. I tillegg har den en god kondenseringseffektivitet. Støynivået, middels bra brukervennlighet og lang tørketid trekke imidlertid alle noe ned.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 8 kg
Energieffektivitet: A++
Årlig forbruk: 179 kWh
Kondenseringseffektivitet A
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 179 min
Støy (dB): 65
Mål i mm (BHD): 595 x 846 x 598
Vekt: 51 kg

Totalscore: 68/100

Basert på 1 test.

Electrolux EW8H648G7

68/100

Tørketrommelen fra Electrolux er god på det viktigste, nemlig tørkingen. I tillegg får den skryt for å ha et lavt energiforbruk takket være den høye energieffektiviteten. Brukervennligheten, det lave støynivået kombinert med at den er rask trekker også opp.

Den lave kondenseringseffektiviteten gjør imidlertid at mye av fukten blåses ut i rommet den står i. Har man begrenset med ventilasjonsmuligheter bør man kanskje vurdere andre alternativer.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 8 kg
Energieffektivitet: A++
Årlig forbruk: 235 kWh
Kondenseringseffektivitet B
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 154 min
Støy (dB): 66
Mål i mm (BHD): 600 x 850 x 600
Vekt: 50,4 kg

Bosch WTW875M8SN

68/100

Testvinneren fra testen i 2017 er energieffektiv og gjør det bra på de fleste områder. Den får også skryt for den høye kondenseringseffektiviteten og det lave støynivået. Antikrøllen imponerer ikke, men maskinen er både brukervennlig og rask på tørking.

Merk: Tørketrommelen er teknisk identisk med Siemens WT47W568DN så man bør sammenligne pris mellom modellene før man kjøper.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 8 kg
Energieffektivitet: A++
Årlig forbruk: 233 kWh
Kondenseringseffektivitet A
Selvrensende kondensator: Ja
Tidsbruk: 138 min
Støy (dB): 64
Mål i mm (BHD): 598 x 842 x 599
Vekt: 54 kg

Totalscore: 68/100

Basert på 1 test.

Forbrugerrådet Tænk (2015)

Bedst i test. Klarer sig godt på alle testparametre. Les saken (krever medlemskap)

68
Samsung DV80M50101W

66/100

Maskinen får skryt for at den tørker klærne effektivt, men trekkes noe for å bruke vel lang tid på jobben. Den har både høy kondenseringseffektivitet og høy energieffektivitet. At programinnstillingene er nøyaktige og tørker som lovet trekker også opp. Støynivået og dårlig antikrøll trekker ned, og brukervennligheten er kun midt på treet.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 8 kg
Energieffektivitet: A++
Årlig forbruk: 235 kWh
Kondenseringseffektivitet B
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 170 min
Støy (dB): 65
Mål i mm (BHD): 600 x 850 x 600
Vekt: 50 kg

Totalscore: 66/100

Basert på 1 test.

Asko T208H.W

66/100

Samlet sett er dette en god tørketrommel fra Asko. Den får særlig skryt for å være energieffektiv og ha høy kondenseringseffektivitet. Presise programinnstillinger er også et pluss. Den trekkes noe for å være langsom og for å ha et høyt støynivå. På både antikrøll og brukervennlighet gjør den det middelmådig.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 8 kg
Energieffektivitet: A++
Årlig forbruk: 236 kWh
Kondenseringseffektivitet A
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 195 min
Støy (dB): 64
Mål i mm (BHD): 595 x 850 x 640
Vekt: 57 kg

Asko T408HD.S

65/100

Med pluss for god antikrøll og god nøyaktighet på programinnstillingene er dette en god tørketrommel fra Asko. Det er imidlertid på energiforbruket maskinen viser seg fra sin beste side, da den er svært energieffektiv. Kondenseringseffektiviteten trekker også opp. På brukervennlighet er den kun midt på treet og tidsbruken kombinert med støynivået trekker noe ned.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 8 kg
Energieffektivitet: A+++
Selvrensende kondensator: Nei
Årlig forbruk: 177 kWh
Kondenseringseffektivitet A
Tidsbruk: 190 min
Støy (dB): 64
Mål i mm (BHD): 595 x 845 x 640
Vekt: 57 kg

Bosch WTW854L8SN

63/100

Tørketrommelen fra Bosch er brukervennlig, har høy energieffektivitet og nøyaktige programinnstillinger. Den får trekk for å ikke tørke jevnt, men den har høy kondenseringseffektivitet som trekker opp. Både på støynivå og antikrøll er den midt på treet.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 8 kg
Energieffektivitet: A++
Årlig forbruk: 232 kWh
Kondenseringseffektivitet B
Selvrensende kondensator: Ja
Tidsbruk: 203 min
Støy (dB): 65
Mål i mm (BHD): 600 x 850 x 652
Vekt: 50,9 kg

Totalscore: 63/100

Basert på 1 test.

AEG T8DEN842G

63/100

Tørketrommelen gjør det jevnt over greit. Den høye energieffektiviteten trekker særlig opp. Maskinen har ingen store svakheter, men utmerker seg heller ikke på noe utenom energiforbruket. Den er midt på treet når det kommer til brukervennlighet, kondenseringseffektiviteten og støynivå. Den gjør det imidlertid litt over middels på antikrøll og er rimelig effektiv på tørkingen.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 8 kg
Energieffektivitet: A++
Årlig forbruk: 154 kWh
Kondenseringseffektivitet B
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 154 min
Støy (dB): 66
Mål i mm (BHD): 600 x 850 x 600
Vekt: 48,96 kg

Totalscore: 63/100

Basert på 1 test.

Siemens WT43H2E8DN

62/100

Denne tørketrommelen fra Siemens er energieffektiv og har en god kondenseringseffektivitet. Den er kun middelmådig når det kommer til brukervennlighet og støynivå, men gjør det bra på antikrøll. Den største innvendingen mot maskinen er at den er langsom.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: kg
Energieffektivitet: A++
Selvrensende kondensator: Nei
Årlig forbruk: 236 kWh
Kondenseringseffektivitet B
Tidsbruk: 203 min
Støy (dB): 65
Mål i mm (BHD): 598 x 842 x 599
Vekt: 55 kg

Totalscore: 62/100

Basert på 1 test.

Scandomestic WTK3388

61/100

Trommelen fra Scandomestic får skryt for å ha høy energieffektivitet og god kondenseringseffektivitet. Den tørker også presist etter programinnstillingene. Brukervennligheten og støy trekker ned, mens antikrøllen er midt på treet. Hastigheten på maskinen er også kun middelmådig.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 8 kg
Energieffektivitet: A++
Årlig forbruk: 236 kWh
Kondenseringseffektivitet B
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 185 min
Støy (dB): 69
Mål i mm (BHD): 595 x 845 x 622
Vekt: 52 kg

Totalscore: 61/100

Basert på 1 test.

Electrolux EW7H527S1

61/100

Trommelen fra Electrolux trekkes for å bråke mye i tillegg til å være treg på tørkingen. Når det kommer til både brukervennlighet, antikrøll og kondenseringseffektivitet ligger den midt på treet. Energieffektiviteten er imidlertid god og den får skryt for presise programinnstillinger.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 7 kg
Energieffektivitet: A+
Selvrensende kondensator: Nei
Årlig forbruk: 277 kWh
Kondenseringseffektivitet B
Tidsbruk: 159 min
Støy (dB): 66
Mål i mm (BHD): 600 x 850 x 600
Vekt: 47,96 kg

Totalscore: 61/100

Basert på 1 test.

AEG T7DBM730G

60/100

Tørketrommelen fra AEG gjør det godt på energibruken og brukervennligheten. I tillegg får den pluss for at den tørker tøy jevnt og ha presise programinnstillinger. Den trekkes imidlertid for å bruke noe lang tid på tørkingen i tillegg til å ha et høyt støynivå. Kondenseringseffektiviteten er kun middelmådig noe som også trekker ned.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 7 kg
Energieffektivitet: A+
Årlig forbruk: 277 kWh
Kondenseringseffektivitet B
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 159 min
Støy (dB): 66
Mål i mm (BHD): 600 x 850 x 600
Vekt: 59,46 kg

Totalscore: 60/100

Basert på 1 test.

Siemens WT43H007DN

59/100

Tørketrommelen fra Siemens har en god energieffektivitet, men har en del å hente på brukervennlighet og tørkehastighet. På antikrøll og støynivå legger den seg midt på treet. Den tørker jevnt, og kondenseringseffektiviteten er godkjent.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 7 kg
Energieffektivitet: A+
Årlig forbruk: 233 kWh
Kondenseringseffektivitet B
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 196 min
Støy (dB): 66
Mål i mm (BHD): 598 x 848 x 636
Vekt: 55 kg

Bosch WTH83007SN

59/100

Tørketrommelen er energieffektiv, men bruker til gjengjeld lang tid på tørkingen. Den får trekk vanskeligheten med å rengjøre kondensatoren, mens kondenseringseffektiviteten, antikrøll og støynivået alle er midt på treet. Den gjør en grei jobb på tørkingen og programmene er stort sett presise.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 7 kg
Energieffektivitet: A+
Årlig forbruk: 233 kWh
Kondenseringseffektivitet B
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 152 min
Støy (dB): 66
Mål i mm (BHD): 598 x 848 x 636
Vekt: 55 kg

Totalscore: 59/100

Basert på 1 test.

Electrolux EDC2086PDW

57/100

Trommelen fra Electrolux presterer under middels på selve tørkingen, har et relativt høyt støynivå og krøller mye. Det som trekker opp er imidlertid at den er rask og at kondenseringseffektiviteten er høy. Den er ikke særlig energieffektiv, noe som trekker ned. I tillegg er det er en del restfukt på tøy når den sier seg ferdig.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel
Kapasitet: 8 kg
Energieffektivitet: B
Årlig forbruk: 560 kWh
Kondenseringseffektivitet A
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 109 min
Støy (dB): 64
Mål i mm (BHD): 600 x 850 x 600
Vekt: 50,4 kg

Totalscore: 57/100

Basert på 2 tester.

Klikk.no (2016)

God tørketid, men tørkeresultat og energiforbruk trekker ned. Les saken

60
Samsung DV70M5020KW

55/100

Tørketrommelen fra Samsung er mer energieffektiv enn snittet, men fortsatt bak de aller beste. Den er brukervennlig og får skryt for å ha en høy kondenseringseffektivitet. Når det kommer til antikrøll og tørking i forhold til programinnstillingene er den imidlertid kun midt på treet. Støynivået og tidsbruken er imidlertid det som trekker mest ned.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 7 kg
Energieffektivitet: A++
Årlig forbruk: 211 kWh
Kondenseringseffektivitet B
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 150 min
Støy (dB): 65
Mål i mm (BHD): 600 x 850 x 638
Vekt: 48 kg

Totalscore: 55/100

Basert på 1 test.

Electrolux EDP2074PDW

54/100

Maskinen fra Electrolux får skryt for å tørke klærne fort, men den trekkes for ujevnt tørkeresultat og programinnstillinger som ikke lever opp til forventningene. Stor bomullsvask tørkes effektivt, men andre programmer etterlater for mye restfukt i klærne. Den lave energieffektiviteten gjør også at den er dyr i drift. Støynivået trekker også ned. Kondenseringseffektiviteten er imidlertid god og den er brukervennlig.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel
Kapasitet: 7 kg
Energieffektivitet: B
Årlig forbruk: 504 kWh
Kondenseringseffektivitet A
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 131 min
Støy (dB): 65
Mål i mm (BHD): 600 x 850 x 540
Vekt: 36,66 kg

Totalscore: 54/100

Basert på 3 tester.

Klikk.no (2016)

Best på tørkingen av stor bomullsvask. men mye annet trekker ned. Les saken

40
AEG T7DEN732G

47/100

Maskinen fra AEG er relativt energieffektiv, men det er det eneste som imponerer med maskinen. Middelmådig brukervennlighet, antikrøll og støynivå i tillegg til misvisende programinnstillinger trekker ned. Dessuten bruker maskinen lang tid.

Spesifikasjoner

Type: Kondenstrommel m/varmepumpe
Kapasitet: 7 kg
Energieffektivitet: A+
Årlig forbruk: 277 kWh
Kondenseringseffektivitet B
Selvrensende kondensator: Nei
Tidsbruk: 159 min
Støy (dB): 66
Mål i mm (BHD): 600 x 850 x 665
Vekt: 47,96 kg

Totalscore: 47/100

Basert på 1 test.

#tørketrommel #miele #bosch #aeg #electrolux #asko #grundig #samsung #scandomestic #siemens

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn