Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Flere stavmiksere imponerte

Stavmikseren kan være en hendig og praktisk hjelper på kjøkkenet, og her kan du se hvilken som ble best i test i 2015

Annonse

OBS! Dette er en gammel test. Sjekk årets nye test av stavmiksere her.

Testvinneren

Ofte brukes stavmikseren til å mose grønnsaker og kjøtt. I stedet for å bruke kjøkkenmaskinen kan man enkelt og effektivt gjøre den samme jobben med en god stavmikseren. I 2015 var det Bamix mono som vant testene.

Denne stavmikseren har sterk og god motor, er brukervennlighet og stillegående. Den fikk ekstrapoeng for at den ikke suger seg fast i bunnen og for at den kan knuse is uten problemer.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Viktig å vite ved valg av stavmikser

Det som skiller stavmiksere er ofte at de har en tendens til å suge seg fast i bunnen. Dette kan oppleves som irriterende, og dersom man prøver å løsne den kan man risikere at innholdet spruter opp. Spesielt om man moser varm suppe kan dette være problematisk.

Videre er det viktig at stavmikseren er god å holde i, at den er lett å rengjør og at den ikke lager for mye lyd. Ofte følger det med ulikt ekstrautstyr, noen har mange ulik kniver og visper, mens andre har nesten ingenting. Her vil ulike bruksområder avgjøre hvilket behov man har.

Helseskadelig stoffer funnet i stavmiksere

I følge NRK fant forskere ved universitet i Stockholm at mange stavmiksere lekker giftstoffer ut i maten. Stoffene var av typen klorparafiner (CP) som er en samlebetegnelse for helse- og miljøskadelige kjemikalier. De kan lagres i kroppen og har vært forbudt i Norge siden 1980.

I dag er de også forbudt i mange europeiske land. CP kan blant annet påvirke lever, nyrer, og skjoldbruskkjertelen i tillegg til at det kan være kreftfremkallende. Mest skadelig er stoffene for barn.

Foreløpig har ikke Mattilsynet gått ut og advart mot bruk av stavmiksere i Norge, og det er ikke tilstrekkelig forskning på området for å kunne konkludere enda.

OBS! Dette er en gammel test. Sjekk årets nye test av stavmiksere her.

Best i test

2015

Bamix mono 140 W

Stavmikser Bamix mono 140 W

90/100

Bamix mono 140 W er en stillegående stavmikser med et behagelig håndtak og god balanse. Den suger seg heller ikke fast i bunnen. Den har en meget svak motor, men fungerer likevel bra, og den knuser is uten problemer. Den får noe trekk for høy pris og en nøktern tilbehørspakke. Den får i tillegg lavere score i den nyeste testen utført i 2017, sammenlignet med de andre testene utført mellom 2010 og 2012. Man kan derfor anta at Bamix Mono 140 W skilte seg mer positivt ut fra konkurrentene da den først kom på markedet for flere år siden.

Totalscore: 90/100

Basert på 3 tester. Pris fra 1 199,-

Pris fra 1 199,-

DinSide (2012)

" Gir det lille ekstra" Les saken

100
Teknisk Ukeblad (2012)

"Kraftfull og merkbart stillegående" Les saken

89
Klikk.no (2010)

"Suverent grep og god balanse" Les saken

80
Stavmikser Philips HR 1372

89/100

Philips HR 1372 er en god stavmikser med kraftig motor som er lett og rengjøre og er billig. Den får noe trekk for høyt støynivå.

Totalscore: 89/100

Basert på 2 tester.

100
78
Stavmikser Electrolux Ultramix Pro

71/100

Electrolux Ultramix Pro er en solid og effektiv stavmikser med stor motor. Den får noe minuspoeng for at den er tung og vanskelig å håndtere og for at den er vanskelig å rengjøre.

Totalscore: 71/100

Basert på 2 tester.

Stavmikser Bodum Bistro

69/100

Bodum Bistro Stavmikser er lett og effektiv og har et lavt støynivå. I testene får den minuspoeng for at den er vanskelig å rengjøre og den egner seg dårlig til å knuse is.

Totalscore: 69/100

Basert på 2 tester.

Stavmikser Hakk og Miks Wilfa SM1FP

67/100

Wilfa SM1FP er en stavmikser med sterk motor, og den fremstår noe tung og klumpete i forhold til de andre stavmikserne i testen. Motoren gjør at mikseren arbeider effektivt, men også Wilfa SM1FP suger seg til bunn av gryten, noe som kan skape farlige situasjoner. Den egner seg likevel til å lage smoothies og ganache, i tillegg til at den gjør en bra jobb med majones.

Totalscore: 67/100

Basert på 2 tester. Pris fra 599,-

Pris fra 599,-

74
Klikk.no (2010)

Kanskje testens raskeste Les saken

60
Stavmikser Bosch MSM 67

65/100

Bosch MSM 67 stavmikser har god motor og gummihåndtak, men er noe vanskelig å manøvrere.

Totalscore: 65/100

Basert på 2 tester. Pris fra 999,-

Pris fra 999,-

Vi i Villa (2011)

Effektiv, men litt vanskelig å bruke Les saken

50
#stavmikser #bamix #bodum #braun #bosch #electrolux #philips #wilfa

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn