Hvilken hårføner er den beste?
Enten du føner håret hver dag, eller bare en gang iblant, bør du ha en god hårføner som er lett å håndtere og ikke skader håret. Se hvilke hårfønere som scorer høyest her.
Testens vinner
Helt i tet ligger Babyliss 3Q Dryer, ettersom den får høyest poengsum av de som er testet flere ganger. Den får pluss for å tørke håret fort, samt at den gjør håret blankt og skinnende.
Riktignok får Babyliss Diamond Radiance høyeste score i resultatlista, og mange andre fønere får også høyere score enn Babyliss 3Q Dryer. Alle disse er imidlertid testet kun én gang, og derfor blir ingen av dem kåret som testvinnere.
Hårføneren som gjør det dårligst og dermed havner sist, er GHD Aura Professional. Den får trekk for å ha en ekstern strømadapter som kommer i veien, at den blåser for varm luft, og den bruker lang tid på å tørke håret.
Testene har lagt til grunn vekt, støy, håndtering og bruk, hvorvidt hårføneren blir varm, hvor kraftfull den er, hvor lang tid den bruker på å tørke håret, samt om håret blir tørt og statisk eller mykt og skinnende.
Vekt og størrelse
For å unngå å bli sliten i armene når du føner håret, er det viktig at hårføneren ikke er for tung. Jo tyngre og større, jo mer upraktisk og vanskeligere å håndtere. Pass dermed på at du velger en modell som er lett, dersom du skal føne håret ditt ofte. Du burde også sjekke at ledningen er lang nok for din bruk, og at munnstykkene du trenger følger med. For eksempel kan du trenge en diffuser dersom du har krøllete hår.
Er du ute etter ny mascara? Sjekk hvilken som er best i test her.
Varme og kraft
Det er viktig at hårføneren ikke blåser for varm luft, da dette fort kan skade håret. Det kan være lurt å ta sine forholdsregler, og alltid bruke varmebeskyttende produkter i håret. På den måten slipper du å bekymre deg for om håret blir skadet, men det er likevel best å velge en føner som ikke blåser altfor varm luft. En annen vesentlighet når det gjelder varme, er at selve føneren ikke må bli for varm, slik at det blir vanskelig å holde i den.
Hårføneren din bør ha en kraft på over 1500w, slik at den faktisk tørker håret ditt effektivt. På den måten slipper du å påføre håret varme over unødvendig lang tid. Det er også fordelaktig dersom føneren har en knapp som gjør at den blåser kald luft. Bruk denne funksjonen for å sette frisyren, spesielt om du har brukt børste for å style håret.
Ionisk hårføner?
Enkelte hårfønere skal være såkalt ioniske, som betyr at de slipper ladede ioner inn i håret. Dette skal gjøre håret mykere og motvirke statisk hår. Om dette faktisk har en effekt er derimot omdiskutert, så du bør kanskje ikke basere valget kun på om føneren er ionisk eller ikke.
Les også: Disse vaffeljernene er best.
Bruk og styling
Du bør rense hårføneren din med jevne mellomrom, for å sørge for at den fortsetter å yte som den skal. Støv og hår som samler seg kan også utgjøre en brannfare dersom det ikke blir fjernet.
For å få mest mulig ut av hårføneren din bør du ikke føne håret mens det fortsatt er klissvått, men vente til håret er fuktig. Det finnes mange forskjellige hårprodukter du kan bruke for å oppnå ulikt resultat, for eksempel produkter som skal gi volum, hold, eller få fram fall eller krøller. Bruk produktene riktig - det hjelper for eksempel ikke å bruke en volum-mousse i lengdene, da dette ikke vil gjøre noe for å løfte håret. Volum får du ved å løfte håret fra hodebunnen og blåse nærmest hodebunnen. Bruk det smale munnstykket, dersom det følger med. Det vil fokusere luftstrømmen, sånn at det går fortere å tørke.
Skal du lære deg å sy? Få oversikt over de beste symaskinene her.
Ny, revolusjonerende teknologi?
Dyson Supersonic er en spesiell hårføner som har fått svært blandede vurderinger i forskjellige tester. Både designet og teknologien i denne hårføneren er ulik alle andre. Den er utviklet av Dyson, som tradisjonelt lager støvsugere. Det som hovedsakelig er nytt, er at motoren sitter i håndtaket og ikke i fønerhodet. Dette skal gjøre føneren mer balansert. I tillegg skal den være svært kraftfull, med en luftstrøm som kan komme opp i mellom 60 og 70 meter per sekund. Vanlige fønere ligger på mellom 10 og 20 meter per sekund. Den veier 618 g, og har en effekt på 1600w.
Likevel er altså ikke testene helt enige om denne teknologien er så god at den skaper et mye bedre resultat enn andre fønere, slik som Dyson hevder. Noen tester mener den er oppskrytt og ikke står til forventningene, mens andre mener den helt klart er veldig god. Alle er imidlertid enige om at prisen er litt vel høy, og kanskje ikke helt verdt det.
Kommentarer
Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!