Vannkokere til ulike behov
Det skiller lite i kvaliteten på de mest populære vannkokerne. Valget står derfor mellom pris, design eller nyttige tilleggsfunksjoner når du skal kjøpe ny tekanne.
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
39 treff
Det skiller lite i kvaliteten på de mest populære vannkokerne. Valget står derfor mellom pris, design eller nyttige tilleggsfunksjoner når du skal kjøpe ny tekanne.
Frister det med et glass hjemmelaget juice til søndagsfrokosten? Ta en titt på topplisten for årets beste juicer.
Stavmikseren er et nyttig redskap for alle som er glad i smoothies, supper og dipp. Den bør helst være kraftig, stillegående og enkel å bruke. Her er den beste stavblenderen du kan kjøpe i 2018.
Miksing, hakking og knusing er noen av egenskapene vi ønsker at en blender har. Sjekk hvilke blendere som passer til din bruk og les om hva du bør tenke på før du kjøper det geniale kjøkkenapparatet til ditt hjem.
Nordmenn drikker nest mest kaffe i verden, kun slått av Finland, og omtrent 7 av 10 nordmenn drikker kaffe hver dag. Enten du liker kaffe fra trakter, espresso eller kapselkaffe, vil du i denne store samletesten finne oversikt over det ypperste som finnes på markedet.
Trakting er den mest populære måten å lage kaffe her til lands, da hele 7 av 10 har en hjemme. Dersom du ønsker å bli en av dem, får du her en oversikt over de beste trakterne.
Enten du føner håret hver dag, eller bare en gang iblant, bør du ha en god hårføner som er lett å håndtere og ikke skader håret. Se hvilke hårfønere som scorer høyest her.
Vi har samlet tester av barbermaskiner fra norske og utenlandske kilder, og det er ikke den dyreste og mest avanserte barbermaskinen som blir aller best i test.
Elektriske tannbørster koster ikke nødvendigvis skjorta, og de kan gjøre rengjøringen enklere og bedre for mange. Her ser du hvilke som er best i test.
De er perfekte når du skal lage smoothie, men de beste blenderne er også geniale til flere andre oppgaver på kjøkkenet. Sjekk hvilke som passer ditt bruk, enten du vil ha en vanlig blender eller en såkalt nutribullet-blender.
Stavmikseren kan være en hendig og praktisk hjelper på kjøkkenet, og her kan du se hvilken som ble best i test i 2015
WK300 fra Braun er en billig vannkoker i en kvalitet som passer prisen. Den bruker lang tid på å koke opp vann, og særlig trekker det ned at lokket er vanskelig å åpne. Heldigvis er det ganske greit å fylle vann på kokeren via tuten. Ellers er det lett å se hvor mye vann som er i kannen, noe som trekker positivt opp. Ellers fremstår vannkokeren tung og billig.
Rengjøring: Vanskelig å rengjøre
Kapasitet: 1,7 l
Minimumsvolum: 4,5 dl
Vekt: 0,9 kg
Koketid 1 l: 3 m 40 s
Braun Series 7 799cc gir veldig godt resultat med sine tre folieblader, fem barberingsmoduser/-hastigheter og intelligent sonisk teknologi. Den er skånsom mot huden og kan brukes til våtbarbering. Har ladestasjon med integrert rensesytem, men den kan også lades med stikkontakt og renses i vann. Aftenposten mener pop-up-trimmeren burde vært hakket mer brukervennlig, men at det generelt er en kvalitetsmaskin. Goodhousekeeping trekker noe for prisen og at resultatet ikke blir perfekt etter første barberingsrunde. Batteriet varer i ca 50 min og ladetid er 1 t. Har indikator for batteri, lading, hygiene og utbytte av folieblader.
Braun Series 7 790cc-4 har ladestasjon med integrert rensesystem, men kan også renses i springen og lades via vanlig stikkontakt. Den kan brukes til våtbarbering. Har tre folieblader, intelligent sonisk teknologi og fem ulike hastigheter/moduser, som til sammen sørger for en effektiv, behagelig og god barbering. Den soniske teknologien gir mye vibrering som ikke faller i smak hos alle. Batteriet kan lades på 1 t og holder i ca. 50 min. Har indikator for batteri, lading, rensing og utbytte av skjærehode.
Braun Series 5 5040s har tre folieblader og kan brukes til våtbarbering. Den gir et glatt resultat, men da må den jobbe mange runder. På vanskelige områder, som hake og hals, trenger den ekstra lang arbeidstid. Har en smal push-up-hårtrimmer som gjør en presis jobb, men denne kunne vært enklere å rengjøre. Batteriet skal holde i 45 min på 1 t oppladning. Har batteri- og reiselåsindikator.
Braun Series 3 3050cc er laget for tørrbarbering, har tre folieblader og pop-up-hårtrimmer som fungerer bra. Maskinen leverer et godt resultat, men den bruker noe lang tid. Den har en ladestasjon med integrert alkoholbasert rensesystem. Skal du ta den med på reise, kan den renses i vann og lades fra stikkontakt uten lade-/rensestasjonen. Batteriet holder i ca 45 min og har en ladetid på 1 t. Har batteri-, lade- og hygieneindikator.
Braun Satin Style and Go HD130 er liten og kompakt hårføner, som likevel er kraftig. Den kan legges sammen, slik at den er lett å ha med på reise. Bruker lang tid på å tørke langt og tykt hår, men fungerer derimot godt på kortere frisyrer. Munnstykket ble svært varmt, og den får også minus for kort ledning.
Watt: 1200
Vekt: 336 gram
Braun Satin Hair 7 HD785 er kompakt, men ganske tung å håndtere. Den tørker håret greit, men blir svært varm på øverste styrke. Den støyer også en del.
Watt: 2000
Vekt: 666 gram
Kaffetrakter: Braun PurAroma Deluxe KF570/1 får pluss for en tydelig nivåmåler, at den er lett å helle av, samt at den har lang ledning. Håndtaket er derimot klumpete, og det er kronglete med separat vannfilter.
Braun PowerBlend 7 JB7192 har en motor på 1000W der Aftonbladet mener at isknusingen i blenderen er så dårlig at det blir patetisk. Blenderen er for de som liker grov pesto, der både smoothie og suppa blir noenlunde glatt. Amerikanske Goodhousekeeping mener at den er for dyr og at kolben er vanskelig å plassere på plass. Den gir ikke fra seg høy støy, kommer med en 1,6L glasskolbe og medfølger to "Smoothie to go"-kanner. Blenderen er for deg som bytter ut høy støy mot grov pesto.
Braun Oral-B Vitality PrecisionClean er en av de aller billigste tannbørstene, men den rengjør likevel godt. Tannbørsten gir ingen kvalitetsfølelse, og den trekkes for lyd og risting under pussing. Den har 2-minutters timer og én børstemodus. Kommer med ladestasjon og bare ett børstehode som standard, men det er lett å bytte hode på den. Batteriet skal holde i ca 50 min, og oppladningstid er 16-18 timer. Rengjøringssystemet er oscillerende (svinger/roterer).
Braun Oral-B TriZone 5000 gir ikke godt nok pusseresultat, spesielt mellom tennene. Børstehodet ligner på en vanlig tannbørste, og den skal beveges på vanlig måte frem og tilbake mens du pusser. Den har fem børstemoduser og kommer med to børstehoder, reiseetui og ladestasjon. Tannbørsten har ladeindikator, og batteriet skal holde i ca 40 min. Har trykksensor, 2-minutters timer og rengjør med et 3D-system (svinger, roterer og pulserer). Den nyeste versjonen av TriZone 5000 har i tillegg Bluetooth, men dette er ikke vurdert i de eldre testene som danner grunnlaget for samlescoren.
Braun Oral-B Pulsonic Slim gir et godt pusseresultat og har et batteri som holder lenge, men den kunne vært enklere å rengjøre og mangler noe stabilitet når den står på benken. Den kommer med ladestasjon, ett børstehode og har to hastighetsinnstillinger/moduser. Tannbørsten har 2-minutters timer og sonisk rengjøringssystem (pulserer/vibrerer).
Braun Oral-B PRO 7000 SmartSeries har Bluetooth, app og mange funksjoner, men noen mener Bluetooth er overflødig. Den gjør godt rent og er behagelig å bruke, og det følger med reiseetui og ladestasjon. Flere trekker den for høy pris og at den bruker lang tid på å lade opp batteriet. Den kommer med fem børstehoder og har seks børstemoduser, inkludert tungerengjøringsmodus. Den har også trykksensor og en 2-minutters timer som starter automatisk når du pusser, i tillegg til 30-sekunders intervalltimer. Har et 3D-rengjøringssystem (svinger, roterer og pulserer). I Europa kalles den også Oral-B Triumph 7000.
Braun Oral-B PRO 6000 SmartSeries får skryt for rengjøringsresultat og generell brukervennlighet, men trekkes for pris og støynivå. Den har fem børstemoduser og trykksensor, i tillegg til Bluetooth og app. Appen kan være litt vanskelig i bruk, og noen mener den er overflødig. Tannbørsten har 2-minutters og 30-sekunders intervalltimer, og batteriet skal holde i 30 minutter. Det følger med fire ulike børstehoder, ladestasjon og reiseetui med luftehull. Rengjøringssystemet er oscillerende (svinger/roterer). I Europa kalles den også Oral-B Triumph 6000.
Braun Oral-B PRO 600 får poeng for støynivået, pris og komfort, men flere mener den ikke rengjør som den burde. Den har 2-minutters og 30-sekunders intervalltimer, men den trekkes for å ikke skru seg av automatisk etter de 2 minuttene. Den har ladeindikator og batteriet holder i ca 45 min. Oppladning tar rundt 19 timer. Den har kun én børstemodus og kommer med ett børstehode og ladestasjon. Rengjør med et 3D-system (svinger, roterer og pulserer).
Braun Oral-B PRO 1000 er en billigere variant med færre muligheter enn flere nyere tannbørster. Kildene mener den likevel har de viktigste funksjonene, nemlig 30-sekunders og 2-minutters timer, samt trykksensor. Den er også komfortabel i bruk og gjør en god rengjøringsjobb. Den kommer med ett børstehode og ladestasjon. Den har kun én hastighetsinstilling og batteriet varer i ca. 40-45 min. Den rengjør med et 3D-system (svinger, roterer og pulserer).
Braun Oral-B Genius 9000 har Bluetooth og app. Tannbørsten er brukervennlig og rengjør godt, men den trekkes for høy pris. Den har seks børstemoduser, inkludert tungerengjøring. Den kommer med fire børstehoder, sugekoppholder til smarttelefon, ladestasjon, samt reiseetui med innebygget USB-lader for både telefon og tannbørste. Batteriet skal holde i ca 60 min. Rengjør med et 3D-system (svinger, roterer og pulserer), og den har tredelt trykksensor, samt 2-minutters og 30 sekunders intervalltimer.
Braun MultiQuick 9 9087 er en grei stavmikser som lett mikser smoothies og supper. I tillegg har mikseren en spesiell stempelmekanisme i foten, som gjør at man kan bevege knivbladet opp og ned i staven. Ifølge produsenten skal dette være en «kjempebra funksjon», men testpanelene virker noe skeptiske. Denne stavmikseren er solid og veier omtrent 1 kg, noe som kan være i tyngste laget for noen som skal mikse mye på kort tid. Den er også noe tungvint å rengjøre. Stavmikseren kommer ellers med mye tilbehør, som blant annet inkluderer en food processor med en bolle på 1,5 liter. Dette er altså stavmikseren for kokken som ønsker funksjonene til en kjøkkenmaskin. Har du allerede en kjøkkenmaskin fra før av, bør du heller gå for en modell med mindre utstyr, da tilbehøret mest sannsynlig bare vil ta opp plass i hjemmet. Tips! Modellen Braun MultiQuick 9 MQ 9037 er nesten helt lik, men kommer med færre tilbehørsdeler og har dermed en litt lavere pris enn MQ 9 9087. Hvis du ikke er interessert i tilbehøret som kommer med 9087, anbefaler vi at du tar en titt på denne i stedet.
Braun Multiquick 7 MQ 700 får høy score for funksjon, og prisen er rimelig. Stavmikseren er stillegående og bruker lite energi. Den er i tillegg svært brukervennlig, da den er spesialdesignet for å kunne brukes med én hånd. Den er slående lik testvinneren fra 2018 – Braun Multiquick 7 MQ 725 – kun tilbehørspakken skiller de to modellene fra hverandre. Er du dermed interessert i en god stavmikser med lite tilbehør, bør du gå for Braun Multiquick 7 MQ 700 i stedet for testvinner Braun Multiquick 7 MQ 725.
Testvinneren Braun MultiQuick 7 MQ 725 er en effektiv stavmikser med elegant design. Den er lydløs og kan enkelt kontrolleres med én hånd, noe som gjør den lett å bruke. Den er like god til å tilberede barnemat og smoothies som den er til å lage majones og pannekakerøre, noe som gjør den til en fullverdig testvinner. Mikseren fra Braun får tilnærmet lik full score i alle tester, men blir trukket av Aftonbladet for å være litt tung. Tips! Braun Multiquick 7 MQ 700 er en annen versjon av samme stavmikser. Den ble testvinner hos Råd & Rön i 2015 og kan vurderes sammen med Braun MQ 7 725, da den største forskjellen mellom de to modellene er tilbehøret.
Braun Multiquick får høy score for funksjon, og prisen er rimelig. Stavmikseren er stillegående og har lavt energibesparende, og er brukervennlig.
SENTRIFUGEJUICER: Multiquick J5000 er en brukervennlig juicer med et helt greit design i sin prisklasse. DinSide mener juiceren fra Braun er «rask, effektiv og lett å bruke». Tænk gir maskinen god eller meget god score i alle deltestene.
Rengjøring: J5000 er svært enkel å rengjøre og alle de løse delene kan vaskes i oppvaskmaskinen.
Mengde fruktkjøtt: Vanlig
Motor: 150 W
Mugge: Nei
Hastighet: 2
Støynivå: Lavt
Kaffetrakter: Braun KF 610 bruker i underkant av ni minutter på å brygge en kanne kaffe, og får god score på smak. Den er svært brukervennlig og støyer lite.
Kaffetrakter: Braun KF 560 støyer lite og er lett å bruke. Kaffen blir middels god, imidlertid brygges den raskt og den holder seg varm lenge.
Kaffetrakter: Braun KF 520 er brukervennlig, og brygger kaffen raskt. Den har derimot høyt energiforbruk, og på smak får den kun middels. Den støyer ikke.
Kaffetrakter: Braun KF 47 Aromaster er svært brukervennlig, støyer lite og brygger kaffen raskt. På smak får den middels score, og på energiforbruk under middels.
Braun JB 3060 har en motor på 800W og noen mener den mangler kraft til de vanskeligste jobbene, som for eksempel frosne bær. Andre mener den er effektiv og veldig god på smoothier og isknusing. Den er brukervennlig, men den støyer for mye. Kommer med en 1,75L glasskolbe.
Braun CoolTec CT4s har et integrert kjølesystem du kan skru av og på og som skal gjøre barberingen mer behagelig. Den er tung og støyer mye, men kildene mener den er solid, gir et godt resultat og takler våtbarbering. DinSide hevder resultatet er svært godt, men at pop-up-hårtrimmeren burde vært bedre. Råd & Rön mener den ikke er like kapabel på tredagersskjegg. Kan kun lades i ladestasjon. Den kan renses i vann og har tre folieblader. Batteriet skal holde i 45 min og lades opp igjen på 1 t.