Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spar energi med de beste kjøleskapene

Fellesnevneren for kombiskapene som gjør det best i test er at alle er svært energieffektive. Her får du tips til hvordan du velger det beste kjøleskapet.

Annonse
Det beste kjøleskapet i 2019

Kjøleskapet som gjør det best i vår test er kombiskapet LG GSX861NSAZ. Dette er et stort kjøleskap med isbiter og isbitmaskin, i stilen side by side. Merk at vi i denne samletesten kun har inkludert kjøleskapstypen kombiskap, som består av både kjøl- og frysedel. Les mer om de ulike typene kombiskap under.

LG-kjøleskapet er det nest dyreste i testen, kun slått av et Samsung-kjøleskap. Er du på jakt etter et godt, men billig kjøleskap, kan du gjerne se nærmere på Bosch KGE36VW4A eller LG GBB60NSYQE.

Se hele resultatlisten her.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

De mest pålitelige merkene

Det krever mye arbeid og kunnskap for å produsere gode forbrukertester av kjøleskap. Derfor finnes det generelt få tester av kjøleskap, og få produkter i denne samletesten. Vurderer du en modell som ikke finnes her kan du gjerne se nøye på hvilke merker som blir ansett som de beste.

Ifølge Which? er Samsung det mest pålitelige merket når det kommer til kombiskap. Dette er basert på deres egne tester og undersøkelser av kundetilfredshet. Nest øverst på listen kommer LG, etterfulgt av Bosch og Miele.

Av kombiskapene som er med i testen kommer Whirlpool og Electrolux langt ned på listen, mens populære merker som Siemens, AEG og Beko ender opp midt på treet. Merk at disse resultatene ikke er basert på hvorvidt hvitevarene som selges er sikre eller ikke. Les mer om det i det nederste avsnittet i denne artikkelen.

Les også: Test av 101 oppvaskmaskiner – Her er beste oppvaskmaskin

Velg mellom ulike typer kombiskap

Kombiskapene, eller kjøl og frys som de også kalles, finnes i mange ulike modeller. I denne testen har vi kun inkludert frittstående kjøleskap, og disse kan deles inn i tre ulike typer: Kombinert kjøleskap/fryser, side by side og french door. Blant kategorien innebygde kjøleskap, som ikke er testet her, finnes det også flere ulike modelltyper.

Valget av kjøleskap avhenger av hvor god plass du har på kjøkkenet og om du skal kjøpe nytt i forbindelse med renovasjon av kjøkkenet. Skal du renovere kjøkkenet står du fritt til å velge hvor stor plass du ønsker å vie til kjøleskapet, og dette er lurt å gjøre tidlig i prosessen.

Skal du derimot bytte ut en gammel modell er det som regel enklest å gå etter samme type som du hadde, slik at du får et kjøleskap som passer inn på kjøkkenet ditt.

Her er mer informasjon om de ulike typene du kan velge mellom:

Kombiskap: Slik kan et kombikjøleskap se ut. (Foto: Samsung)
Kombinert kjøleskap og fryser

Dette er den enkleste typen kombiskap, delt horisontalt med et lite kjøleskap i ett rom og en liten fryseboks i et annet rom. Det finnes mange av dem på markedet, noe som gir deg gode alternativer til modell, merke og pris. Det er blant de enkle kombiskapene at vi finner de billigste kjøleskapene på markedet.

Kombi-kjøleskapene passer til alle kjøkken, men er særlig gode til små kjøkken. De enkle frittstående kombiskapene er også lette å plassere og flytte, noe som gjør at du greit kan ta det med deg til ditt nye hjem hvis du skal flytte.

Det beste kombiskapet i testen er Bosch KGE36VW4A, som også er et relativt billig kjøleskap. Ønsker du et retro kjøleskap kommer disse oftest som enkle kombiskap med en liten fryser. Sjekk for eksempel ut Smeg-kjøleskap dersom du er på jakt etter en modell som skiller seg ut fra de andre modellene.

Les også: Test av komfyrer – Disse stekeovnene skiller seg ut

Amerikansk kjøleskap / side by side-kjøleskap

Et side by side-kjøleskap er som regel dobbelt så stort som et enkelt kombiskap, og kan beskrives som et dobbelt kjøleskap. Det deles som regel vertikalt med én halvdel til kjøling og den andre halvdelen til frysing. Ofte kalles det et amerikansk kjøleskap eller et amerikansk side by side-kjøleskap.

Side by side-kjøleskap Slik ser et side by side-kjøleskap ut. (Foto: Bosch).

Denne type modell gir deg mye oppbevaringsplass og kommer ofte med flere spennende tilleggsfunksjoner som vanndispenser og isbitmaskin. Ulempen er at det tar opp stor gulvplass på kjøkkenet.

Det beste amerikanske side by side-kjøleskapet i testen er Samsung RS68N8231B1.

French door-kjøleskap

French door-kjøleskap går inn under side by side-kategorien, men skilles ofte ut som en egen kategori av hvitevareprodusentene. Mens de vanlige side by side-kjøleskapene består av to dører har kombiskapene med franske dører alltid tre eller fire dører.

Disse tar opp cirka like stor plass på kjøkkenet og kommer med mange tilleggsfunksjoner, slik som de vanlige amerikanske side by side-modellene.

Det beste french door-kjøleskapet i testen er testvinner LG GSX961NSAZ.

Få det beste ut av kombiskapet

Visste du at kjøleskapet er en av hvitevarene som bruker mest strøm i hverdagen? Her er et par ting du bør tenke over når du skal kjøpe nytt kombiskap:

1. Velg riktig størrelse

Som beskrevet over bør du tenke gjennom hvor stor plass du ønsker at kjøleskapet skal ta opp på kjøkkenet. Er familien stor bør du kanskje ha et amerikansk kjøleskap, men pleier du ikke fylle opp kjøleskapet kan et enkelt kombiskap være et bedre alternativ.

French door-kjøleskap Slik kan et french door-kjøleskap se ut. (Foto: LG).

Den største ulempen med et stort kjøleskap er at det trekker mer energi enn de små, noe som kan merkes på strømregningen. Siden de fleste modellene er 60 cm brede må du som regel vurdere om du skal ha et enkelt eller et dobbelt kjøleskap, og hvor høyt du ønsker at det skal være.

Ifølge det danske Forbrukermagasinet Tænk kan du beregne plassbehovet slik:

  • 100-150 liter holder til 1 eller 2 personer
  • 150-200 liter holder til 3 eller 4 personer
  • 200 liter eller mer rekker til 5 eller flere personer

Kilde: Kølefryseskab: Sådan køber du det rigtige (Tænk.dk)

2. Gi det god nok plass

Kjøleskapet trenger luft rundt seg for å være så energieffektivt som mulig. Det betyr at det ikke bør stå helt inntil veggen, og at du gjerne kan la det være luft på sidene og toppen av kjøleskapet. Som regel står det beskrevet i produktmanualen hvor lang avstand det bør være til vegger og tak. Vær også obs på at direkte sollys og nærhet til en oppvaskmaskin eller komfyr kan gjøre at det trekker mer energi enn nødvendig for å holde matvarene dine kjølig.

3. Få riktig kombinasjon av kjøl og frys

Fryser du ned mange matvarer eller holder du deg for det meste til ferske matvarer? Tenk gjennom hvor stor plass du trenger til frysevarer og hvor stor plass du trenger til kjølevarer. Det er dumt å kjøpe et kombikjøleskap med stor fryseboks hvis du aldri plasserer noe i fryseren.

4. Velg et kombiskap med lavt strømforbruk

Kjøleskapene som er best i test har alle god energimerking, og alle modellene i testen har energimerke A+ til A+++. Bytter du ut en gammel modell med et nytt kjøleskap vil du kunne merke det på strømregningen.

5. Still det inn på rett temperatur

Kjøleskapet skal helst være stilt inn på 3-4 varmegrader. Det gir god holdbarhet på matvarene og det koster ikke mer enn å ha det på en høyere temperatur. Med denne temperaturen hindrer du også at potensielt farlige bakterier sprer seg i skapet.

6. Vær nøye med vedlikehold

Det er viktig å rengjøre kjøleskapet ofte, både inne i skapet og utenpå. Særlig bør du tørke støv av kjøleribbene på baksiden av skapet, slik at de kan transportere varmen ut av skapet på lettest mulig måte. Innsiden av kombiskapet bør du tørke av med en gang det blir fuktig. Du bør også passe på at avløpsrenner og avløpet er rent. Er sistnevnte tett klarer ikke kjøleskapet å transportere fuktighet ut, noe som gjør at det fungerer dårligere enn optimalt.

Les også: Test av 25 tørketromler – Her er tørketromlene som tørker best

Flere praktiske løsninger

Moderne kjøleskap kommer med mange praktiske tilleggsfunksjoner. Blant annet kan du få fleksible hyller, antifrost-funksjoner og kjøleskap med isbitmaskin. Her er noen av godene du kan velge mellom når du ser etter en ny modell:

Fleksible hyller: Med fleksible hyller kan du enkelt tilpasse kjøleskapet til innholdet.
LowFrost eller AntiFrost

De fleste nye modellene kommer med garanti om at de produserer lite rim eller at de har mulighet til å avrime seg selv. Du finner informasjon om hva slags type avriming de ulike kombiskapene tilbyr i produktbeskrivelsen til hvert produkt.

Lavt støynivå

Kjøleskap kan dure mye. Er dette noe du bryr deg om kan du se etter målt støynivå i produktbeskrivelsene under, slik at du finner et som lager minst mulig lyd under bruk. Husk at støynivået kan variere ut ifra hvor mye kjøleskapet arbeider for å holde matvarene kalde. Dette kan igjen avhenge av hvor stor avstand du har mellom kjøleskapet og veggen.

Fleksible hyller

Flere av modellene i testen har fleksible hyller. Det betyr at du kan justere hyllene med tanke på hva slags type matvarer du tenker å ha i de ulike områdene i kjøleskapet. Dette inkluderer også egne flaskehyller og hyller dedikert til grønnsaker, fisk og kjøtt eller andre typer matvarer.

Vann- og isdispenser

Flere av kjøleskapene i testen kommer med vann- og isdispenser. Disse kan fungerer på ulike måter.

Det første alternativet er å koble kjøleskapet til vannsystemet i boligen din, slik at du får friskt vann rett ut av vanndispenseren i døra. Som regel er det mulig å få vannet med kullsyre dersom du kjøper en gasspatron som du kan koble til kjøleskapet, på samme måte som man for eksempel ville gjort med en Sodastream

Det andre alternativet er en enklere versjon av vann- og isdispenseren, hvor du manuelt fyller på vann i en tank i kjøleskapet. Dette krever mer arbeid fra din side, men er en billigere løsning fordi det ikke krever at du kobler kjøleskapet til vannsystemet i boligen. Har du en slik løsning er det også mulig å koble til en gasspatron, slik at du kan få kullsyrevann rett fra dispenseren i døra.

Les også: Test av 99 kaffemaskiner – De beste kaffemaskinene til enhver anledning

Hvilke hvitevarer er tryggest?

Noen hvitevareprodusenter produserer kjøleskap med plast på baksiden av produktet. Dette kan utgjøre en skummel sikkerhetsrisiko, da denne plasten er svært brennbar. I Which? sine tester tok det for eksempel bare 30 sekunder fra materialet fikk en flamme på seg til det sto i full fyr. Til sammenligning tålte metallet som brukes på baksiden av andre kjøleskap over 5 minutter med direkte flamme rett på seg uten at det tok fyr.

Det eneste kjøleskapet i testen med en bakside i plast er Whirlpool BLF 8121 OX, som har fått poengskår 0 på grunn av sikkerhetsrisikoen dette medfører.

Selv om kjøleskap sjelden er ansvarlig for boligbranner kan en bakside i plast føre til at en brann raskt sprer seg i større deler av boligen din. Vær derfor obs på dette når du kjøper en ny modell.

Bosch KGE36VW4A

87/100

Samsung Bosch KGE36VW4A er ikke et hvilket som helst kjøleskapet, selv om det kanskje ser sånn ut på utsiden. Det kjøler og fryser ned matvarer raskt og har nøyaktige temperaturer som ikke blir påvirket av romtemperaturen utenfor. Det er svært energieffektivt med energimerket A+++, stillegående og lett å rengjøre. I tillegg har det et flammehemmende stoff på baksiden, noe som gjør det tryggere i en brann. Britiske Which? er ekstremt fornøyd med dette kjøleskapet og har ingen negative tilbakemeldinger å komme med. De mener det er et av de beste kjøleskapene de har testet.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A+++
Størrelse (BHD): 600 x 1860 x 650 mm
Netto Vekt: 71 kg
Støynivå: 38 dB
Wifi: Nei

Netto kjøleskap: 192 l
Netto midterste skuff: 39 l
Netto fryser: 88 l

Totalscore: 87/100

Basert på 1 test.

Which? (2018)

This is one of the best freestanding fridge freezers we've seen. Les saken

87

Best i test

2019

LG GSX961NSAZ

LG GSX961NSAZ

85/100

GSX961NSAZ fra LG er et stort og stilrent side by side-kjøleskap med franske dører, vanndispenser uten vanntilkopling og Instaview-funksjon. Sistnevnte lar deg titte inn i kjøleskapet gjennom et vindu på forsiden av kjøleskapet uten å åpne døren, noe som er energibesparende fordi du ikke trenger å finne frem til noe mens døren er åpen. Du kan også åpne vinduet og ta ut en matvare, noe som også sparer energi.

Testerne gir skapet plusspoeng for at det kjøler og fryser ned matvarer raskt og til korrekt temperatur, og for at det er energieffektivt og stillegående. I tillegg har det en flammehemmende bakside. Lysene i kjøleskapet er også bra. Det får noe trekk for at det fungerer best i temperaturer over 18 grader celsius. Dette er også et dyrt kjøleskap.

Obs! Dette kjøleskapet finnes også i en versjon for de som ønsker å koble kjøleskapet til vannsystemet hjemme. Det heter GSX960MTAZ.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A++
Størrelse (BHD): 912 x 1790 x 738 mm
Netto Vekt: 132 kg
Støynivå: 39 dB
Wifi: Ja

Netto kjøleskap: 405 l
Netto midterste skuff: 39 l
Netto fryser: 196 l

Totalscore: 85/100

Basert på 3 tester. Pris fra 22 995,-

Pris fra 22 995,-

Trusted Reviews (2018)

LG’s GSX961NSAZ is the best all-round side-by-side fridge freezer we’ve tested. Les saken

100
Which? (2017)

It may be tricky to clean, but this is still a state-of-the-art Best-Buy fridge freezer. Les saken

79
Good Housekeeping UK (2018)

An ideal buy if your kitchen is the hub of your house and you like a statement appliance. Les saken

75
Samsung RS68N8231B1

85/100

Samsung RS68N8231B1 er et stort side by side-kjøleskap med vann- og isdispenser. Kjøleskapet får plusspoeng for at det har en svært nøyaktig og stabil temperatur både i kjøleskapet og i fryseren. I tillegg kjøler den raskt etter at døren har stått oppe og er svært energieffektiv. Modellen får trekk for at hyllene i kjøleskapet er lite fleksible.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A++
Størrelse (BHD): 912 x 1780 x 716 mm
Netto Vekt: 118 kg
Støynivå: 39 dB
Wifi: Nei

Netto kjøleskap: 407 l
Netto midterste skuff: 39 l
Netto fryser: 210 l

Totalscore: 85/100

Basert på 2 tester. Pris fra 19 995,-

Pris fra 19 995,-

Which? (2018)

If you're looking for an American-style fridge freezer, this is one of the very best models money can buy. Les saken

86
Good Housekeeping UK (2018)

A great all-rounder. Les saken

83
LG GBB60NSYQE

85/100

GBB60NSYQE er et godt kjøleskap som kjøler og fryser ned matvarer raskt. Det har i tillegg en stabil og korrekt temperatur og en flammehemmende bakside. Ellers er den energieffektiv, stillegående og brukervennlig. Which er superfornøyde med dette kjøleskapet, selv om det er noe vanskelig å rengjøre. De mener det er et av de beste kjøleskapene de har testet.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A++
Størrelse (BHD): 595 x 2010 x 686 mm
Netto Vekt: 90 kg
Støynivå: 37 dB
Wifi: Ja

Netto kjøleskap: 250 l
Netto midterste skuff: 39 l
Netto fryser: 93 l

Totalscore: 85/100

Basert på 1 test.

Which? (2017)

It's not cheap but it is one of the best fridge freezers we've seen. Les saken

85
Samsung RF24HSESCSR

84/100

Samsung RF24HSESCSR er et side by side-kjøleskap med franske dører i stilrent design. Det har god plass til matvarer, fleksible oppbevaringsløsninger og en vanndispenser som kan gi deg vann med kullsyre rett fra døren. Det får over gjennomsnittlig gode tilbakemeldinger fra testerne. Særlig trekker de frem en god og stabilt temperaturkontroll som gjør at matvarene holder seg godt i kjøleskapet. Av andre positive ting trekker de frem god hylleplass, god energieffektivitet og godt lydnivå.

Kjøleskapet får trekk for at det er dårlig til å lage is og for at frukt- og grønnsaksskuffene ikke er de beste til å holde på ferskheten til matvarene som legges i skuffene. Det er heller ikke veldig god plass i fryseren.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A+
Størrelse (BHD): 908 x 1777 x 788 mm
Netto Vekt: 161 kg
Støynivå: 41 dB
Wifi: Nei

Netto kjøleskap: 333 l
Netto midterste skuff: 39 l
Netto fryser: 123 l

Totalscore: 84/100

Basert på 2 tester.

Trusted Reviews (2016)

It’s classy, practical and performs faultlessly. Les saken

100
Consumer Reports (2018)

Overall, this is a very good refrigerator. Les saken

68
Samsung Family Hub 2.0 RB38M7998S4

82/100

Samsung RB38M7998S4 er Samsungs Family Hub 2.0-kjøleskapet. Det har touchskjerm på utsiden og kamera på innsiden av kjøleskapet, noe som lar deg se hva som er i kjøleskapet via telefonen din når du f.eks. handler i butikken på vei hjem fra jobb. Du kan også lage handlelister direkte på skjermen og du kan spille musikk eller tv-programmer på skjermen. Dette er altså er topp moderne kjøleskap.

Testerne har delte meninger om kjøleskapets kjøleevne. Mens amerikanske Trustedreviews og britiske Which? synes kjøleskapet kjøler veldig godt, gir svenske Råd & Rön kjøleskapets kjøle- og fryseegenskaper bare litt over middels score. Ellers er alle fornøyde med hvor energieffektivt kjøleskapet er, og de liker at det kommer med mange spennende funksjoner. Which? trekker kjøleskapet for at det er dyrt og noe vanskelig å rengjøre.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A++
Størrelse (BHD): 595 x 1927 x 650 mm
Netto Vekt: 93 kg
Støynivå: 39 dB
Wifi: Ja

Netto kjøleskap: 226 l
Netto midterste skuff: 39 l
Netto fryser: 130 l

Totalscore: 82/100

Basert på 3 tester. Pris fra 24 999,-

Pris fra 24 999,-

Trusted Reviews (2017)

Outstanding performance and easy-to-use apps put Samsung’s Family Hub at the forefront of the smart kitchen appliance revolution. Les saken

88
Which? (2017)

if you're looking to invest in a smart fridge freezer, this Best Buy from Samsung is a great bet. Les saken

85
Bosch KGN36XW35

80/100

KGN36XW35 fra Bosch er et frostfritt kjøleskap med god plass både i fryseren og i kjøleskapet. Det har stabile temperaturer i hele kjøleskapet og kan enkelt kjøle ned skapet etter at dørene har vært oppe en stund. Det har også en egen hylle for kjøtt og fisk som holder temperaturen rundt 0 grader. Vær obs på at døren må åpnes mer enn 90 grader for at man skal kunne endre på hyllene i skapet. Kjøleskapet får også noe trekk for at det ikke har en egen skuff til isbiter og frukt.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A++
Størrelse (BHD): 600 x 1860 x 660 mm
Netto Vekt: 75 kg
Støynivå: 39 dB
Wifi: Nei

Netto kjøleskap: 237 l
Netto midterste skuff: 39 l
Netto fryser: 87 l

Totalscore: 80/100

Basert på 2 tester. Pris fra 10 990,-

Pris fra 10 990,-

Good Housekeeping UK (2017)

The Bosch KGN36XW35G Serie 4 fridge freezer did well in our testing. Les saken

82
Whirlpool BSNF 9152 OX

75/100

BSNF 9152 OX fra Whirlpool er et stort kjøleskap med stabil temperatur på hele innsiden. Det har fleksible hyller og et luftfilter som skal hindre bakterier. Det får trekk for å være for varmt når det er stilt inn på medium temperatur og for at lyset på innsiden veldig lett dekkes til av matvarene som settes i kjøleskapet. Håndtakene på forsiden fremstår også svært billige.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A++
Størrelse (BHD): 595 x 2011 x 663 mm
Netto Vekt: 76 kg
Støynivå: 42 dB
Wifi: Nei

Netto kjøleskap: 252 l
Netto midterste skuff: 39 l
Netto fryser: 97 l

Totalscore: 75/100

Basert på 1 test.

Trusted Reviews (2017)

If you don’t mind the rather plasticky handles then the Whirlpool BSNF 9152 OX delivers solid performance and solid style. Les saken

75
Samsung RS67N8210SL

75/100

Samsung RS67N8210SL er et stilfullt og moderne side by side-kjøleskap som er klargjort for bruk med Wifi. Det får skryt av testerne for at det kjøler og fryser matvarer raskt, noe som både hindrer bakterievekst og gjør at maten holder seg bedre over lengre tid. Kjøleskapet får også skryt for at det holder en stabil og nøyaktig temperatur. Det er i tillegg energieffektivt og har et sikkert flammehemmende stoff på baksiden av skapet.

Which? mener at noen av kjøleskapets deler er lite brukervennlige, men anbefaler likevel kjøleskapet til leserne sine. Det eneste de trekker for er at hyllene ikke passer kjempegodt til store flasker og at noen av hyllene blir svært kalde, noe som kan være negativt hvis du plasserer f.eks. melk eller juice i akkurat de hyllene.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A+
Størrelse (BHD): 910 x 1780 x 770 mm
Netto Vekt: 128 kg
Støynivå: 39 dB
Wifi: Ja

Netto kjøleskap: 407 l
Netto midterste skuff: 39 l
Netto fryser: 202 l

Totalscore: 75/100

Basert på 1 test. Pris fra 13 995,-

Pris fra 13 995,-

Which? (2018)

A fantastic home for your food. Les saken

75
LG GBB59PZEFS

71/100

GBB59PZEFS fra LG er et godt kjøleskap som kjøler og fryser over gjennomsnittlig godt. Det får skryt for å være energieffektivt og i god kvalitet, men det får noe trekk for brukervennligheten og støynivået.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A++
Størrelse (BHD): 595 x 1900 x 650 mm
Netto Vekt: 76 kg
Støynivå: 36 dB
Wifi: Nei

Netto kjøleskap: 159 l
Netto midterste skuff: 39 l
Netto fryser: 67 l

Totalscore: 71/100

Basert på 1 test.

Miele KFN 28132 D edt/cs

68/100

Miele KFN 28132 D edt/cs er et kjøleskap som gjør det litt over middels godt i Råd & Röns tester. Det kjøler og fryser greit, men er noe bråkete. Ellers er det energieffektivt og lett å bruke.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A++
Størrelse (BHD): 600 x 1860 x 655 mm
Netto Vekt: 70 kg
Støynivå: 43 dB
Wifi: Ja

Netto kjøleskap: 137 l
Netto midterste skuff: 39 l
Netto fryser: 76 l

Totalscore: 68/100

Basert på 1 test. Pris fra 10 794,-

Pris fra 10 794,-

Samsung RS50N3403SA

64/100

Samsung RS50N3403sa er et stilfullt og moderne side by side-kjøleskap med minimalistisk design. Det får skryt for en god og stabil temperatur, for at det er energieffektivt og har flammesikkert materiale på baksiden. Det har også mange fine funksjoner, som en no frost-fryser og en vann- og isdispenser. Det får trekk for en dårlig fryser og for at det er vanskelig både å bruke og rengjøre.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A+
Størrelse (BHD): 912 x 1789 x 734 mm
Netto Vekt: 103 kg
Støynivå: 43 dB
Wifi: Nei

Netto kjøleskap: 357 l
Netto midterste skuff: 39 l
Netto fryser: 144 l

Totalscore: 64/100

Basert på 1 test. Pris fra 11 494,-

Pris fra 11 494,-

Which? (2018)

You could do a lot worse than this fridge freezer - but you could do a lot better, too. Les saken

64
Whirlpool BLF 8121 OX

0/100

BLF8121OX fra Whirlpool får skryt for at det holder en stabil temperatur uavhengig av romtemperaturen utenfor, for at den er energieffektiv og mindre støyende enn de fleste kjøleskap. Den får likevel poengskåren 0 av britiske Which? fordi den utgjør en potensiell sikkerhetsrisiko. Dette kommer av at modellen har kommet med en bakside i plast, som er det motsatte av flammehemmende. I tillegg trekker de kjøleskapet for at det er dårlig til å kjøle og fryse matvarer og for at skuffene er vanskelige å dra inn og ut.

Les mer om sikkerhetsrisikoen på Which sine nettsider her. Merk også at Whirlpool har oppgradert modellen med en flammehemmende bakside, slik at du ikke nødvendigvis vil finne BLF8121OX med denne sikkerhetsrisikoen i butikken. Vær likevel obs på at du bør sjekke baksiden før du går til anskaffelse av dette produktet.

Spesifikasjoner

Energiklasse: A+
Størrelse (BHD): 595 x 1888 x 663 mm
Netto Vekt: 63 kg
Støynivå: 38 dB
Wifi: Nei

Netto kjøleskap: 228 l
Netto midterste skuff: 39 l
Netto fryser: 111 l

Totalscore: 0/100

Basert på 1 test.

Which? (2016)

This fridge has a potentially unsafe flammable plastic backing. Les saken

0
#kjøleskap #kombiskap #frittstående-kjøleskap #samsung #bosch #whirlpool #lg #miele

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn