Her er årets beste pinnekjøtt – røkt og urøkt
I år som i fjor finner vi flere pinnekjøtt som ikke er gode nok for julaften. Se hvilket pinnekjøtt som er best uansett type, og hvilken pakke som er best i test blant det røkte og urøkte kjøttet.
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
18 treff
I år som i fjor finner vi flere pinnekjøtt som ikke er gode nok for julaften. Se hvilket pinnekjøtt som er best uansett type, og hvilken pakke som er best i test blant det røkte og urøkte kjøttet.
Vossakjøt eldhusrøykt pinnakjøt er greit kuttet, men ifølge DN kan ikke alt «karakteriseres som pinnekjøtt». Det dufter godt bålaktig, men kjøttet er litt for tørt og kompakt for både DN og VG. Sistnevnte mener kjøttet hadde hatt godt av 4 timer mer utvanning.
Pris: 429 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ja
Utvanning (produsentens anbefaling): 8-10 timer
Vossakjøt pinnakjøt av sau smaker ifølge VG røkt pølse med mye salt. Det hele minner mer om fårikålkjøtt enn om pinnekjøtt.
Pris: 239 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ja
Utvanning (produsentens anbefaling): 8-10 timer
Spekeloftet røkt pinnekjøtt har noe variert størrelse. Kjøttet er mørt, men smaker veldig salt. VG mener det «lukter som wienerpølse», og at det ikke minner om røkt pinnekjøtt.
Pris: 249 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ja
Utvanning (produsentens anbefaling): Minst 14 timer
Smedstuen gård røkt pinnekjøtt dufter godt, men kraftig av røyk. DN mener kjøttet er noe hardt og trått, og at det har for lite fett på seg.
Pris: 429 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): -
Utvanning (produsentens anbefaling): -
Rondane gardsmats røkt pinnekjøtt av lam har en mild smak og mindre salt enn mange andre pinnekjøtt. DN trekker pakken litt for at den inneholder for mange bogstykker, og for at kjøttet er noe trått og tørt.
Pris: 599 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): -
Utvanning (produsentens anbefaling): -
Ringdal røkt pinnekjøtt av lam kommer dårlig ut hos DN. De mener stykkene er forferdelig dårlig kuttet opp, og at duften er vond. I tillegg er kjøttet for salt og sprettent.
Pris: 349 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): -
Utvanning (produsentens anbefaling): -
Maschmanns røkt pinnekjøtt fra Hardanger kommer i rare stykker. DN mener det lukter av urin og ull, at smaken er dårlig og at kjøttet er trått å tygge.
Pris: 499 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): -
Utvanning (produsentens anbefaling): -
Julens Klassikere Røkt Pinnekjøtt av lam kommer ikke godt ut i DNs test av røkt pinnekjøtt. Testpanelet mener kjøttet ikke ser røkt ut, og at det har en mystisk røykluft. I tillegg smaker det dårlig.
Pris: 239 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): -
Utvanning (produsentens anbefaling): -
Jacobs røkt pinnekjøtt kommer med lange pinner, og dufter godt av røyk. DN mener at det smaker godt av jul, mens VG synes smaken er for anonym.
Pris: 399 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ja
Utvanning (produsentens anbefaling): 15-18 timer
Henriette Pinnekjøtt av lam med røyksmak er dårlig oppdelt og dufter ikke særlig røkt. DN mener også at kjøttet smaker mer som shortribs enn pinnekjøtt.
Pris: 239,90 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): -
Utvanning (produsentens anbefaling): -
Gilde røkt pinnekjøtt har en ok røyksmak, og tilbyr en del spennende biter. DN mener det er «kommersielt og ufarlig».
Pris: 249 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): -
Utvanning (produsentens anbefaling): -
Gilde Gourmetlam røkt pinnekjøtt er dårlig kuttet, slik at stykkene kommer i veldig forskjellig størrelse. Det gjør det vanskelig å tilberede kjøttet. DN mener det dufter papp og plast, og at kjøttet har en kjedelig smak. VG er enig i at kjøttet smaker lite.
Pris: 379 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-30 timer
Gilde Eldhus røkt pinnekjøtt av lam kommer nest best ut i DNs test av røkt pinnekjøtt, og anbefales av både DN og VG. Testerne mener stykkene er gode, og at kjøttet smaker balansert røykt. Det trekkes kun litt for at noe av kjøttet er kuttet feil i forhold til bena.
Pris: 365 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-30 timer
Garden Oppheim røkt pinnekjøtt kommer i store biter, og ser urøkt ut. Det smaker og dufter lite røkt, så DN mener det kan være et alternativ for noen som er på jakt etter et veldig mildt røkt kjøtt.
Pris: 548 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): -
Utvanning (produsentens anbefaling): -
Frist Price røkt pinnekjøtt er kuttet dårlig, men dufter greit. Dessverre mener både DN og VG at kjøttet etterlater en voldsom og sur røyksmak i munnen.
Pris: 179 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ja
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Evanger pølsefabrikks eldhusrøyke pinnekjøtt kommer ut som best i test hos både DN og VG. I pakken finner du lange pinner, og kjøttet dufter deilig av mild røyk, bjørk og bål. Smaken er på sin side godt balansert, og kjøttet er mørt og saftig.
Pris: 449 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei
Utvanning (produsentens anbefaling): 4-6 timer
Coop pinnekjøtt med røyksmak er kuttet i små og dårlige stykker. Det lukter syntetisk og harskt, og ifølge både DN og VG er kjøttet tørt, surt og uten røyksmak.
Pris: 209,90 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei
Utvanning (produsentens anbefaling): 24 timer