Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #gilde

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

24 treff

Én juleribbe får slakt

Det er store kvalitetsforskjeller blant årets svineribber. Sjekk hvilken juleribbe som er best, samt hvilken som får både en sekser og en toer på terningen i vår samletest.

Les saken

#juleribbe #ask #ribbe #first-price #kolonihagen #julens-klassikere #coop #gilde #prima #folkets-tynnribbe #henriettes-juleribbe #finsbråten #prima-jæren #grøstad-går

Røkt eller urøkt: Her er julens beste pinnekjøtt

Kvaliteten på pinnekjøttet i 2019 varierer like mye som tidligere år. Ekspertene går så langt som å mene at noen typer kan ødelegge julen. Finn ut hva slags røkt og urøkt pinnekjøtt som anbefales i stedet.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #nortura #vossakjøt #henriettes #fatland #coop #folkets #unil #telemarklam #jacobs-utvalgte #a-idsøe #nordfjord #rogalam #holmens #rema-1000 #prima #bjorlilam #smedstuen-gård #firstprice

Norges beste pinnekjøtt

Ekspertene spytter ut de dårligste stykkene i de store smakstestene av pinnekjøtt. Les videre for å vite hvilke pakker du bør unngå og hvilket merke som gir deg det beste pinnekjøttet.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #spekeloftet #jacobs #nordfjord #thulefjord #lofotlam #rema-1000 #prima #smedstuen-gård #bjorlilam #henriettes #fatland #rogalam #holmens #stranda #grilstad #vossakjøt #brødr-ringstad #xtra

Kampen om pinnekjøtt-tronen

Julematen er svært viktig, og omtrent hver tredje nordmann kommer til å spise nettopp pinnekjøtt på juleaften i år. Sammenlignet med tidligere år gjør mange pinnekjøtt det dårlig i testene, og derfor kan det være lurt å oppdatere seg på årets julemat.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #lofotlam #spekeloftet #vossakjøt #henriettes #fatland #rogalam #holmens #jacobs-utvalgte #unil #tind #nordfjord #bjorlilam #firstprice #xtra #coop #smedstuen-gård #finsbråten

Unngå det uspiselige pinnekjøttet

Det er store forskjeller når det gjelder kvaliteten på urøkt pinnekjøtt i år, og anmelderne er heller ikke alltid samstemte – men de enes helt om bunnplasseringen.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #tind #xtra #coop #lofotlam #brødr-ringstad #spekeloftet #nordfjord #smedstuen-gård #jæren-smak #fatland #henriettes #økologisk #firstprice #bjorlilam #dalpro #vossakjøt #rogalam #holmens

Gilde Urøkt Pinnekjøtt 2016

Gilde Urøkt Pinnekjøtt scorer godt på alt fra smak, utseende, konsistens, fett- og kjøttmengde. Har litt mer salt enn Høgfjellslam fra Gilde, noe anmelderne fra Klikk satte pris på.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Tynnribbe Fryst

Gilde Tynnribbe Fryst får en toer av VG. Ribba er ifølge testpanelet kompakt og tørr. Smaken er nøytral, og den er ujevnt rutet. Svoren poppet ikke, og det ser ikke ut til at fettet har smeltet. Langt unna noe festmat skriver VG. TV 2 er imidlertid ganske uenige, da de gir en firer. De beskriver kjøttet som saftig og god på smak.

Les saken

#juleribbe #gilde #ribbe

Gilde Pinnekjøtt – Urøkt

Gilde urøkt pinnekjøtt har ifølge Dagbladet og VG mild og fin smak, men de mener stykkene i pakken ikke er spesielt pene. VG trekker ellers fram litt ujevn tørking og OK lukt. DN synes utvanningstiden i produsentens anvisning er for lang og fjerner for mye saltsmak. De mener pinnekjøttet smaker for lite.

Pris: 199 (DN og VG) / 249 (Dagbladet) kr/kg
Produsent: Nortura
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-30 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Pinnekjøtt – Røkt

DN stiller spørsmåltegn ved om Gilde røkt pinnekjøtt faktisk er røkt – ingenting tyder på det. Pinnekjøttet er smaksløst, men får pluss for konsistens. De tror resultatet blir best om du vanner ut kortere enn 30 timer.

Pris: 199 kr/kg
Produsent: Nortura
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-30 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #nortura

Gilde Pinnekjøtt 2018

VG gir pinnekjøttet fra Gilde terningkast 5 og plasserer det på tredjeplass i smakstesten gjennomført i 2018. Kjøttet har god smak, dufter godt og kommer i fine stykker. Dette er en stor forbedring siden i fjor, da en tilsvarende pinnekjøttpakke fra Gilde fikk terningkast 1. Ellers har pakken fått over gjennomsnittlig god karakter fra andre kilder over flere år, og må sies å være en av pakkene som holder jevnt god kvalitet.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde urøkt Pinnekjøtt 2017

Gilde urøkt Pinnekjøtt leverer i følge VG en pose med små og tørre kjøttbiter som smaker pølsevann. I tillegg har fettet en ettersmak som er ugrei. Dagbladet finner i sin pose noen lange pinner, men mest små stykker. I tillegg blir de overrasket over røkt smak, og synes kjøttet ellers har en fin lammesmak. Også her mener Dagbladet at mye nitritt har vært brukt for å prege den mørke fargen.
VG kjøpte pinnekjøttet hos Extra og Dagbladet kjøpte dette pinnekjøttet på Coop Mega.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Økologisk Pinnekjøtt 2018

Gildes økologiske pinnekjøtt kommer ut på topp i VGs store test av pinnekjøtt i 2018. Det beskrives som mørt og godt, og kjøttstykkene i pakken er fine både i størrelse og form. I fjor ble denne pakken kåret til testvinner hos Dagbladet. Ellers har Gildes Økologiske Pinnekjøtt fått over gjennomsnittlig god karakter av flere kilder, samt én svært dårlig kritikk av VG i 2016. Da mente de at kjøttet ikke smakte pinnekjøtt.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Økologisk Pinnekjøtt 2016

VG+ trekker frem at økologisk pinnekjøttet fra Gilde mangler smak av pinnekjøtt og heller minner mye om middagspølse. Klikk synes smaken er fin, men at kjøttet har ujevn kvalitet og mye salt.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #økologisk

Gilde Økologisk Pinnekjøtt 2017

Gilde Økologisk er i følge VGs-testpanel mørt og saftig, og har en bra farge. Ujevne biter, mild smak og fettet som lukter litt gammelt trekker ned. I Dagbladets test er de imidlertid veldig fornøyd med lukten. Bitene oppleves som pent skåret, men litt tynne. Det er bra med ulike biter, og fint med fett. Smaken er akkurat som den skal være, i følge Dagbladets testpanel som kårer Gilde Økologisk Pinnekjøtt til best i test.
VG fant dette på Rema 1000 og Dagbladet kjøpte det hos Kiwi.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Juleribbe Fersk

Gilde Juleribbe Fersk gjør det ganske bra i Dagbladets test. Ifølge testpanelet ser den nærmest perfekt ut, svoren er gylden og sprø. Ribba har fine lag med både fett og kjøtt, enn noe ujevnt fordelt. Kjøttets konsistens er fin, og er passe saftig, ifølge Dagbladet. Ribba mangler likevel det lille ekstra.

Les saken

#juleribbe #gilde #ribbe

Gilde Høgfjellslam frå Nord-Gudbrandsdal 2016

Gilde Høgfjellslam frå Nord-Gudbrandsdal får skryt for god smak og utseende, men Klikk mener det mangler litt salt. VG+ har ingenting å utsette og kårer det til testvinner.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Høgfjellslam 2018

Testvinner Gilde har også en pinnekjøttvariant av høgfjellslam, som ikke kommer like godt ut i forbrukertestene. Kjøttet fra 2018 beskrives som tørt og med en harsk fettsmak, i tillegg til at det er ujevnt kuttet. Dette fikk kjøttet også kritikk for i fjor, mens det i 2016 fikk terningkast 6 av VG. Andre anmelderne mener pinnekjøttet kommer ut omtrent midt på treet og synes ikke det egner seg til en festmiddag.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Høgfjellslam 2017

Gilde Høgfjellslam ble kåret til testvinner av VG i fjor, men i årets test leverer det ikke i følge avisen. Bitene er svært ujevne, og smaker lite, med unntak av stykker som smaker og lukter dårlig. Dagbladet er noe mildere i sin dom, men kritiserer også ujevne biter. Smaken mener de er grei, selv om den med tanke på modning ikke kan måle seg med de beste i testen.
Både Dagbladet og VG kjøpte dette pinnekjøttet på Kiwi.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Gourmetlam – Røkt Pinnekjøtt

DN mener Gilde Gourmetlam røkt pinnekjøtt minner lite om nettopp røkt pinnekjøtt. Både smak og lukt har lite røykpreg over seg. Ellers burde det vært mindre salt, samt mer og saftigere kjøtt.

Pris: 319 kr/kg
Produsent: Nortura
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #nortura

Gilde Gourmet Lam Urøkt Pinnekjøtt (Jostedalsbreen) 2017

Gilde Gourmet-lam får ros av VG for fin smak på både kjøtt og fett, og bra balanse med salt. I tillegg mener testpanelet at bitene er i passe størrelse, med fin variasjon.
VG kjøpte dette pinnekjøttet på Extra.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Gourmetlam 2018

Gildes gourmetlam har ifølge VGs ekspertpanel en noe kjedelig smak. Bitene er også ujevne. Dette kjøttet får altså noe lavere poengsum enn i fjor, da gourmetlammet fra Gilde ble testvinner hos VG.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Gourmetlam Jostedalsbreen – Urøkt Pinnekjøtt

Gilde Gourmetlam Jostedalsbreen får en sekser på terningen i VGs test, og de går helt til topps blant urøkt pinnekjøtt i DNs test. VG mener kjøttet er passe salt, har fin konsistens og godt fett. Utvalget av stykker får også skryt. DN trekker fram at kjøttet må ha fått tørke lenge, med fin smak og god konsistens. Dagbladet mener den fyldige og gode smaken minner om fårekjøtt. De nevner også at stykkene i pakken er fine. Ingen av kildene opplyser om noe som trekker scoren ned.

Pris: 299 kr/kg (VG kjøpte på Meny)
Produsent: Nortura
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #nortura

Gilde Gourmet Lam Urøkt Pinnekjøtt 2016

Klikk mener Gilde Gourmet Lam Urøkt Pinnekjøtt mangler noe på smaksopplevelsen og saltmengden, mens VG+ mener det er salt nok. Sistnevnte skryter også av konsistens, farge, lukt, samt fett- og kjøttmengde.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Eldhus Pinnekjøtt av Lam – Røkt

DN mener Gildes eldhusrøkte pinnekjøtt av lam kunne vært saftigere, men utover dette er fettsmak, røyksmak og røyklukt god.

Pris: 299 kr/kg
Produsent: Nortura
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #nortura