Her er årets beste pinnekjøtt – røkt og urøkt
I år som i fjor finner vi flere pinnekjøtt som ikke er gode nok for julaften. Se hvilket pinnekjøtt som er best uansett type, og hvilken pakke som er best i test blant det røkte og urøkte kjøttet.
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
10 treff
I år som i fjor finner vi flere pinnekjøtt som ikke er gode nok for julaften. Se hvilket pinnekjøtt som er best uansett type, og hvilken pakke som er best i test blant det røkte og urøkte kjøttet.
Kvaliteten på pinnekjøttet i 2019 varierer like mye som tidligere år. Ekspertene går så langt som å mene at noen typer kan ødelegge julen. Finn ut hva slags røkt og urøkt pinnekjøtt som anbefales i stedet.
Ekspertene spytter ut de dårligste stykkene i de store smakstestene av pinnekjøtt. Les videre for å vite hvilke pakker du bør unngå og hvilket merke som gir deg det beste pinnekjøttet.
Julematen er svært viktig, og omtrent hver tredje nordmann kommer til å spise nettopp pinnekjøtt på juleaften i år. Sammenlignet med tidligere år gjør mange pinnekjøtt det dårlig i testene, og derfor kan det være lurt å oppdatere seg på årets julemat.
Det er store forskjeller når det gjelder kvaliteten på urøkt pinnekjøtt i år, og anmelderne er heller ikke alltid samstemte – men de enes helt om bunnplasseringen.
Smedstuen Gård sitt pinnekjøtt har fett med gul farge, og VGs testpanel beskriver smaken som vemmelig og mener den minner om såpe. Dagbladet synes imidlertid at posen hadde mange bra biter, men at smaken minnet mer om spekelam, og ikke så mye om pinnekjøtt. I tillegg er det dyrt sammenlignet med de andre i testen, og Dagbladet gir derfor en dårlig score.
Dagbladet har kjøpt dette pinnekjøttet hos Coop Mega, og VG har kjøpt det hos Xtra.
VG er ikke begeistret for pinnekjøttet fra Smedstuen Gård, til tross for at det kommer i fine kjøttstykker. Ellers smaker kjøttet pølse, i tillegg til at det har en rar ettersmak. Det er også ujevnt saltet.
Smedstuen Gård Urøkt Pinnekjøtt for skryt for å levere lange, fine biter. Fargen er fin, blant annet på grunn av nitrittsalt, noe som gjør at det ser veldig delikat ut. Dagbladet mener smaken er grei og konsistensen god, samtidig som smaken ikke henger helt sammen med det flotte utseendet. DN mener kjøttet er passe salt, selv om det er litt tørr og sprettent. Alt i alt er dette et helt greit alternativ.
Pris: 429 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ja
Utvanning (produsentens anbefaling): -
Dagbladet synes Smedstuen Gård urøkt pinnekjøtt har en rød farge som avslører bruken av nitrittsalt. De mener stykkene i pakken har fin variasjon, men noen burde hatt mindre fett. Ellers trekker de fram at pinnekjøttet har ganske fyldig og god smak, men det kunne vært bedre. VG er langt fra like positive som Dagbladet. De nevner ingenting positivt og trekker for ettersmaken, kuttingen av lammeribben, noe harsk fettsmak og hard konsistens.
Pris: 419,98 kr/kg
Produsent: Smedstuen
Utvanning (produsentens anbefaling): 15-20 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ja
Smedstuen Gård Pinnekjøtt Urøkt har en smak anmelderne ikke klarer å sette fingrene på, og det smaker for lite pinnekjøtt. Bitene er også skåret opp litt annerledes enn andre typer pinnekjøtt.