Her er årets beste pinnekjøtt – røkt og urøkt
I år som i fjor finner vi flere pinnekjøtt som ikke er gode nok for julaften. Se hvilket pinnekjøtt som er best uansett type, og hvilken pakke som er best i test blant det røkte og urøkte kjøttet.
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
6 treff
I år som i fjor finner vi flere pinnekjøtt som ikke er gode nok for julaften. Se hvilket pinnekjøtt som er best uansett type, og hvilken pakke som er best i test blant det røkte og urøkte kjøttet.
Kvaliteten på pinnekjøttet i 2019 varierer like mye som tidligere år. Ekspertene går så langt som å mene at noen typer kan ødelegge julen. Finn ut hva slags røkt og urøkt pinnekjøtt som anbefales i stedet.
Ekspertene spytter ut de dårligste stykkene i de store smakstestene av pinnekjøtt. Les videre for å vite hvilke pakker du bør unngå og hvilket merke som gir deg det beste pinnekjøttet.
Stranda urøkt pinnekjøtt av årets lam inneholder mange småstykker som er pent skåret. Kjøttet ser bra ut med fin farge og duft, men smaken er dessverre noe salt. Stykkene er også for tykke, noe DN trekker veldig for, da de mener det blir for hardt og trått. Denne pakken bør vannes ut lenger enn instruksjonen på pakken. Mens DN konkluderer med at pinnekjøttet er på grensen til uspiselig, mener Dagbladet at det er et pinnekjøtt alle vil like.
Pris: 269 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): -
Utvanning (produsentens anbefaling): -
Stranda urøkt pinnekjøtt av årets lam får stryk av VGs anmeldere. De trekker for smak, lukt, farge og hvordan lammeribben er kappet opp. De tror det kan være rester av blod på flere biter. Dagbladet mener på sin side at pinnekjøttet har litt utradisjonell smak og lukt til urøkt pinnekjøtt å være – det er «lett parfymert» og kan minne om røkt pinnekjøtt. De er enige med VG om at fargen med fordel kunne vært kraftigere.
Pris: 269 kr/kg (VG kjøpte på Kiwi)
Produsent: Grilstad
Utvanning (produsentens anbefaling): Ca. 24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei
Stranda Pinnekjøtt minner ifølge VG om fårikålkjøtt. Stykkene kommer i ulike størrelser og er en blanding av nakkestykker og entrecôte. Smaken er fettete og ugrei.