Her er årets beste pinnekjøtt – røkt og urøkt
I år som i fjor finner vi flere pinnekjøtt som ikke er gode nok for julaften. Se hvilket pinnekjøtt som er best uansett type, og hvilken pakke som er best i test blant det røkte og urøkte kjøttet.
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
12 treff
I år som i fjor finner vi flere pinnekjøtt som ikke er gode nok for julaften. Se hvilket pinnekjøtt som er best uansett type, og hvilken pakke som er best i test blant det røkte og urøkte kjøttet.
Kvaliteten på pinnekjøttet i 2019 varierer like mye som tidligere år. Ekspertene går så langt som å mene at noen typer kan ødelegge julen. Finn ut hva slags røkt og urøkt pinnekjøtt som anbefales i stedet.
Ekspertene spytter ut de dårligste stykkene i de store smakstestene av pinnekjøtt. Les videre for å vite hvilke pakker du bør unngå og hvilket merke som gir deg det beste pinnekjøttet.
Julematen er svært viktig, og omtrent hver tredje nordmann kommer til å spise nettopp pinnekjøtt på juleaften i år. Sammenlignet med tidligere år gjør mange pinnekjøtt det dårlig i testene, og derfor kan det være lurt å oppdatere seg på årets julemat.
Det er store forskjeller når det gjelder kvaliteten på urøkt pinnekjøtt i år, og anmelderne er heller ikke alltid samstemte – men de enes helt om bunnplasseringen.
Henriettes urøkt pinnekjøtt av lam får skryt for god smak, fin konsistens og duft. Dagbladet trekker det litt for at stykkene er kuttet grovt og at det er få lange pinner, men VG har ikke kommentert dette. Sistnevnte mener dette pinnekjøttet gjerne kan serveres på julaften.
Pris: 239 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): -
Utvanning (produsentens anbefaling): 24 timer
Henriette Pinnekjøtt av lam med røyksmak er dårlig oppdelt og dufter ikke særlig røkt. DN mener også at kjøttet smaker mer som shortribs enn pinnekjøtt.
Pris: 239,90 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): -
Utvanning (produsentens anbefaling): -
Henriettes Pinnekjøtt splitter kildene. Klikk synes smaken er fin og at det ser bra ut, mens VG+ trekker for smak, farge og hvordan kjøttet er kuttet. De gir poeng for konsistens.
Henriettes urøkte pinnekjøtt av lam havner helt på topp i Dagbladets liste. De trekker fram en spesielt deilig smak og godt fett. De liker også konsistensen og lukten. DN nevner flott smak, lukt og fine stykker, men konsistens og behov for mye tid på ovnen trekker ned. VG mener en del av kjøttet burde vært saftigere, og smaken står ikke helt i stil med lukten. De savner ellers et jevnere utvalg av stykker.
Pris: 239,90 kr/kg (DN) / 229 kr/kg (Dagbladet) / 219 kr/kg (VG, kjøpt på Extra)
Produsent: Fatland
Utvanning (produsentens anbefaling): 24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei
Henriettes Pinnekjøtt av lam med røyksmak får trekk for den lettvinte veien til røyksmak med røykaroma. Kjøttet er heller ikke saftig nok, men det får pluss for lukt og utvalget av stykker i pakken.
Pris: 239,90 kr/kg
Produsent: Fatland
Utvanning (produsentens anbefaling): 24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden
I pakken fra Henrettes finner VG både gode og dårlige pinnekjøttstykker. Noen har smak av harskt fett og avisens eksperter lurer på om det har vært fryst underveis i prosessen. VG var heller ikke fornøyd med pakken fra Henriettes i 2016 eller i 2017. Andre kilder er mer positive til dette pinnekjøttet.
Henriettes Pinnekjøtt Naturell får ros for saftig kjøtt. Utover dette mener testpanelet til VG at det ikke er så mye å skryte av: kjøttet er blast og bitene er ujevne og dårlige. Igjen skulle man tro Dagbladet har vært mer heldig med sitt kjøtt, de er fornøyde med bitene, fargen og smaken som er tydelig pregt av får. Det eneste de påpeker er at pakken inneholder mye bein i forhold til kjøtt, så her bør man beregne ekstra per person.
VG kjøpte dette på Extra og Dagbladet kjøpte dette pinnekjøttet hos Coop Mega.