Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Søkeresultat for #pinnekjøtt

Populære emneknagger: #nettbrett #sony #xperia #hybrid #pc #microsoft #surface #surface-pro #samsung #galaxy

96 treff

Røkt eller urøkt: Her er julens beste pinnekjøtt

Kvaliteten på pinnekjøttet i 2019 varierer like mye som tidligere år. Ekspertene går så langt som å mene at noen typer kan ødelegge julen. Finn ut hva slags røkt og urøkt pinnekjøtt som anbefales i stedet.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #nortura #vossakjøt #henriettes #fatland #coop #folkets #unil #telemarklam #jacobs-utvalgte #a-idsøe #nordfjord #rogalam #holmens #rema-1000 #prima #bjorlilam #smedstuen-gård #firstprice

Norges beste pinnekjøtt

Ekspertene spytter ut de dårligste stykkene i de store smakstestene av pinnekjøtt. Les videre for å vite hvilke pakker du bør unngå og hvilket merke som gir deg det beste pinnekjøttet.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #spekeloftet #jacobs #nordfjord #thulefjord #lofotlam #rema-1000 #prima #smedstuen-gård #bjorlilam #henriettes #fatland #rogalam #holmens #stranda #grilstad #vossakjøt #brødr-ringstad #xtra

Kampen om pinnekjøtt-tronen

Julematen er svært viktig, og omtrent hver tredje nordmann kommer til å spise nettopp pinnekjøtt på juleaften i år. Sammenlignet med tidligere år gjør mange pinnekjøtt det dårlig i testene, og derfor kan det være lurt å oppdatere seg på årets julemat.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #lofotlam #spekeloftet #vossakjøt #henriettes #fatland #rogalam #holmens #jacobs-utvalgte #unil #tind #nordfjord #bjorlilam #firstprice #xtra #coop #smedstuen-gård #finsbråten

Unngå det uspiselige pinnekjøttet

Det er store forskjeller når det gjelder kvaliteten på urøkt pinnekjøtt i år, og anmelderne er heller ikke alltid samstemte – men de enes helt om bunnplasseringen.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #tind #xtra #coop #lofotlam #brødr-ringstad #spekeloftet #nordfjord #smedstuen-gård #jæren-smak #fatland #henriettes #økologisk #firstprice #bjorlilam #dalpro #vossakjøt #rogalam #holmens

X-tra Pinnekjøtt av lam 2016

X-tra Pinnekjøtt av lam mangler litt smak og har noe ujevn kvalitet i posen.

Les saken

#pinnekjøtt #xtra #coop

Xtra Pinnekjøtt 2018

VG lurer på om pinnekjøttet fra Xtra har vært fryst, da smaken er både harsk og metallisk. De er heller ikke fornøyd med utvalget av stykker i pakken, som blant annet består av sidestykker og bog. Årets pakke fra Xtra får samme kritikk som i fjor.

Les saken

#pinnekjøtt #xtra #coop

Xtra Pinnekjøtt 2017

Xtra Pinnekjøtt har stykker kuttet i feil retning og pakken på testbordet til VG inneholder mye bog. I tillegg er kjøttet for salt, og smaker harskt.
VG kjøpte dette pinnekjøttet på Extra.

Les saken

#pinnekjøtt #xtra #coop

Vossakjøt Pinnakjøt – Urøykt

VG har ikke mye til overs for Vossakjøt urøkt pinnekjøtt. De mener det minner lite om pinnekjøtt og tror det har fått for kort tid til å tørke og modne. De synes dog det kan komme unna som et vanlig saltkjøtt. Vossakjøt får god score fra DN og Dagbladet. DN mener imidlertid kjøttet er litt for salt når det er vannet ut etter produsentens anbefalinger. Dagbladet trekker i stedet fram god og kraftig smak, mørk og fin farge, samt fine og varierte stykker. Dagbladet liker lukten av kjøttet godt, mens DN mener den er OK.

Pris: 369 (DN og VG, kjøpt på Kiwi) kr/kg / 418,99 (Dagbladet) kr/kg
Produsent: Vossakjøt
Utvanning (produsentens anbefaling): 8-10 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei

Les saken

#pinnekjøtt #vossakjøt

Vossakjøt Urøykt Pinnakjøt 2016

Vossakjøt Urøykt Pinnakjøt får bunnplassering i begge smakstestene på grunn av både smak, lukt og utseende.

Les saken

#pinnekjøtt #vossakjøt

Vossakjøt Pinnekjøtt 2018

Vossakjøtet kommer dårlig ut i VGs smakstest. Bitene er i ulike størrelser og kuttet på tvers av ribbene. Panelet mener det smaker ugreit. Denne pakken gjør det dårligere i år enn i fjor, da både Dagbladet og VG mente pinnekjøttet var et festmåltid verdig. I 2016 fikk pakken derimot dårlig kritikk både av VG og Dagbladet, som lurte på om noe hadde gått galt i produksjonen. Her er det altså store sprik i testrestulatene for Vossakjøt.

Les saken

#pinnekjøtt #vossakjøt

Vossakjøt Pinnakjøt – Eldhusrøykt

Vossakjøt eldhusrøykt pinnakjøt har ifølge DN pene stykker med fin kosistens. Smaken av lam drukner dessverre litt på grunn av mye røyksmak.

Pris: 419 kr/kg
Produsent: Vossakjøt
Utvanning (produsentens anbefaling): 8-10 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden

Les saken

#pinnekjøtt #vossakjøt

Vossakjøt Urøykt Pinnakjøt 2017

Vossakjøt Urøykt Pinnakjøt har fine og jevne stykker, og bra fettmarmorering. I midlertid får det ikke full pott i VGs test grunnet tørre partier og lite smak. Fine stykker og bra fett kan Dagbladet også melde om i sin Vossapose. Smaken opplever de som fin og moden, og konsistensen som behagelig, og den havner på en andreplass hos Dagbladet.
VG kjøpte dette på Meny og Dagbladet fant pinnekjøttet hos Coop Mega.

Les saken

#pinnekjøtt #vossakjøt

Tind Pinnekjøtt av lam 2016

Tind Pinnekjøtt får skryt for god smak, men VG+ mener det er ujevn saltmengde og størrelse på kjøttet, og Klikk synes det er mye salt.

Les saken

#pinnekjøtt #tind

Tind Pinnekjøtt av lam 2017

Tind Pinnekjøtt av lam har brukt en del biter fra bog og sadel, og sammen med ujevn oppdeling trekker dette ned helhetsinntrykket. Kjøttet har en markant bismak, men en emmen smak på flere av bitene får testpanelet hos VG til å undres som ikke kjøttet har tatt smak fra emballasjen.
VG kjøpte dette pinnekjøttet på Coop Mega.

Les saken

#pinnekjøtt #tind

Thulefjord Pinnekjøtt 2018

Pinnekjøttet fra Thulefjord har ifølge VGs panel en god kjøttsmak som dessverre trekkes ned av klumpete kjøttstykker.

Les saken

#pinnekjøtt #thulefjord

Telemarklam Pinnekjøt – Urøkt

Telemarklam urøkt pinnekjøtt har ifølge DN fin konsistens, men kjøttet er tørrere og smaker mindre enn anmelderne ønsker. Mesteparten av stykkene i pakken er bogstykker.

Pris: 449 kr/kg
Produsent: Telemarklam
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden

Les saken

#pinnekjøtt #telemarklam

Stranda Pinnekjøtt av Årets Lam – Urøkt

Stranda urøkt pinnekjøtt av årets lam får stryk av VGs anmeldere. De trekker for smak, lukt, farge og hvordan lammeribben er kappet opp. De tror det kan være rester av blod på flere biter. Dagbladet mener på sin side at pinnekjøttet har litt utradisjonell smak og lukt til urøkt pinnekjøtt å være – det er «lett parfymert» og kan minne om røkt pinnekjøtt. De er enige med VG om at fargen med fordel kunne vært kraftigere.

Pris: 269 kr/kg (VG kjøpte på Kiwi)
Produsent: Grilstad
Utvanning (produsentens anbefaling): Ca. 24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei

Les saken

#pinnekjøtt #stranda #grilstad

Stranda Pinnekjøtt 2018

Stranda Pinnekjøtt minner ifølge VG om fårikålkjøtt. Stykkene kommer i ulike størrelser og er en blanding av nakkestykker og entrecôte. Smaken er fettete og ugrei.

Les saken

#pinnekjøtt #stranda #grilstad

Spekeloftet Pinnekjøtt – Urøkt

Spekeloftet urøkt pinnekjøtt smaker ifølge VG mer som røkt svinekam. Bitene kunne hatt jevnere størrelse, og fargen tyder på bruk av nitrittsalt. Får pluss for konsistensen.

Pris: 239 kr/kg (VG kjøpte på Rema 1000)
Produsent: Spekeloftet
Utvanning (produsentens anbefaling): Ikke oppgitt av kilden
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ja

Les saken

#pinnekjøtt #spekeloftet

Spekeloftet Pinnekjøtt Ekstra kjøttfullt 2016

VG+ slakter Spekeloftet Pinnekjøtt Ekstra kjøttfullt på grunn av både smak og lukt – flere i testpanelet klarte ikke å spise opp kjøttet sitt. Pinnekjøttet fra Spekeloftet finnes også i en originalversjon (gul pakning).

Les saken

#pinnekjøtt #spekeloftet

Spekeloftet Pinnekjøtt 2018

Spekeloftets pinnekjøtt fra Hemsedal kommer ut nest-best i VGs store test av pinnekjøtt for 2018. Det beskrives som mørt og saftig med god duft og et fint utvalg biter i pakken. Denne pakken fikk også terningkast 5 av VG i fjor, mens Dagbladet ga den laber respons og mente det smakte kjedelig. I 2016 mente heller ikke VG at pakken var et festmåltid verdig.

Les saken

#pinnekjøtt #spekeloftet

Spekeloftet Pinnekjøtt 2016

Spekeloftet Pinnekjøtt minner mer om saltkjøtt og er for tørt, men reddes av god fettsmak. Pinnekjøttet fra Spekeloftet finnes også i en ekstra kjøttfull variant (rød pakning).

Les saken

#pinnekjøtt #spekeloftet

Spekeloftet Pinnekjøtt Ekstra kjøttfullt (Lammesadel) 2017

Spekeloftet Pinnekjøtt Ekstra kjøttfullt høres jo lovende ut, men ser imidlertid ikke ut på å imponere stort i VGs pinnekjøttest. Stykkene mangler fett og pakken inneholder mange små koteletter og ingen pinner. Smaken er distinkt og lukten minner om våt ull. Dagbladet er langt på vei enig med VG, stykkene mangler fett (derav smak) og minner lite om pinnekjøtt. "Noe å servere på årets jentejulebord?" spør Dagbladet, og vi undrer oss over hva i all verden de kan ha ment med det.
VG og Dagbladet kjøpte dette pinnekjøttet på Rema 1000.

Les saken

#pinnekjøtt #spekeloftet

Spekeloftet Pinnekjøtt 2017

Spekeloftet Pinnekjøtt scorer bra på smak og konsistens hos VGs testpanel. Jevn tykkelse på bitene er også et pluss, men mange små nakkestykker trekker ned poengsummen. Dagbladet er også enig at posen har mange fine stykker med bra farge. Selv om kjøttet har en fin saltbalanse, mener Dagbladet at smaken er tam og gir derfor en dårligere score en VG." Dette var kjønnsløst", er det upresise og utdaterte begrepet Dagbladet velger for en beskrivende oppsummering av pinnekjøttet.
VG og Dagbladet kjøpte dette pinnekjøttet på Rema 1000.

Les saken

#pinnekjøtt #spekeloftet

Smedstuen gård pinnekjøtt 2017

Smedstuen Gård sitt pinnekjøtt har fett med gul farge, og VGs testpanel beskriver smaken som vemmelig og mener den minner om såpe. Dagbladet synes imidlertid at posen hadde mange bra biter, men at smaken minnet mer om spekelam, og ikke så mye om pinnekjøtt. I tillegg er det dyrt sammenlignet med de andre i testen, og Dagbladet gir derfor en dårlig score.
Dagbladet har kjøpt dette pinnekjøttet hos Coop Mega, og VG har kjøpt det hos Xtra.

Les saken

#pinnekjøtt #smedstuen-gård

Smedstuen Høgfjellslam 2018

VG er ikke begeistret for pinnekjøttet fra Smedstuen Gård, til tross for at det kommer i fine kjøttstykker. Ellers smaker kjøttet pølse, i tillegg til at det har en rar ettersmak. Det er også ujevnt saltet.

Les saken

#pinnekjøtt #smedstuen-gård

Smedstuen Gård Pinnekjøtt – Urøkt

Dagbladet synes Smedstuen Gård urøkt pinnekjøtt har en rød farge som avslører bruken av nitrittsalt. De mener stykkene i pakken har fin variasjon, men noen burde hatt mindre fett. Ellers trekker de fram at pinnekjøttet har ganske fyldig og god smak, men det kunne vært bedre. VG er langt fra like positive som Dagbladet. De nevner ingenting positivt og trekker for ettersmaken, kuttingen av lammeribben, noe harsk fettsmak og hard konsistens.

Pris: 419,98 kr/kg
Produsent: Smedstuen
Utvanning (produsentens anbefaling): 15-20 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ja

Les saken

#pinnekjøtt #smedstuen-gård

Smedstuen Gård Pinnekjøtt Urøkt 2016

Smedstuen Gård Pinnekjøtt Urøkt har en smak anmelderne ikke klarer å sette fingrene på, og det smaker for lite pinnekjøtt. Bitene er også skåret opp litt annerledes enn andre typer pinnekjøtt.

Les saken

#pinnekjøtt #smedstuen-gård

Rogalam Pinnekjøtt 2018

Pinnekjøttet fra Rogalam kommer i ulike stykker med ulik smak. Flere i VGs ekspertpanel måtte spytte ut kjøttet på grunn av det de beskriver som en «kvalmende harsk fettsmak». I fjor ble pakken fra Rogalam omtalt som «smaksløst», mens det i 2016 fikk helt greie tilbakemeldinger.

Les saken

#pinnekjøtt #rogalam #holmens

Rogalam Holmens Pinnekjøtt – Urøkt

Rogalam Holmens urøkte pinnekjøtt inntar sisteplass i Dagbladets test, og nest siste i DNs liste. Den havner lavt også i VGs oversikt. Alle kildene synes pinnekjøttet har for mye fett – med harsk smak. Dagbladet trekker også for hard konsistens som minner om treverk, men de synes variasjonen i stykkene er OK. VG trekker på sin side for utvalg og kutting av biter, og de mener kjøttet er altfor salt. Det eneste positive de nevner er helt grei lukt. Kjøttet er tilsatt nitrittsalt.

Pris: 269 kr/kg (VG kjøpte på Coop Mega)
Produsent: Holmens
Utvanning (produsentens anbefaling): 12 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ja

Les saken

#pinnekjøtt #rogalam #holmens

Rogalam 2017

Rogalam har god lukt skal vi tro VGs testpanel. Utover dette gir de utelukkende minuspoeng for at kjøttet er tørt, smakløst og høyt innhold av filetstykker uten fett.
VG kjøpte dette pinnekjøttet på Coop Mega.

Les saken

#pinnekjøtt #rogalam #holmens

Ringdal Pinnekjøtt av lam 2016

Ringdal Pinnekjøtt av lam får ikke full score på fargen og mangler litt salt, men ellers er dette pinnekjøttet godkjent.

Les saken

#pinnekjøtt #ringdal

Rema 1000 Prima Pinnekjøtt – Urøkt

Rema 1000 Prima urøkt pinnekjøtt splitter kildene. DN slakter pinnekjøttet – de er misfornøyde med smak, konsistens, lukt og saltmengde. Dagbladet er på sin side godt fornøyde med smak, lukt og konsistens. De synes ellers utvalget av stykker er greit, men savner litt flere lange pinner. VG mener kjøttet har fin smak og lukt, men synes samtidig saltsmaken dominerer litt for mye. I likhet med Dagbladet savner de flere lange pinner, og de mener kjøttet kunne vært tørket litt lengre.

Pris: 159 kr/kg (kjøpt på Rema 1000)
Produsent: Nordfjord
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei

Les saken

#pinnekjøtt #rema-1000 #prima #nordfjord

Rema 1000 Prima Pinnekjøtt 2018

Pinnekjøttet fra Rema 1000s Prima beskrives som alt for salt av VG. Avisens panel mener også at smaken ikke er på topp, samt at bitene i pakken er kuttet i ujevn størrelse.

Les saken

#pinnekjøtt #rema-1000 #prima

Nyyyt Pinnasteik frå Bjerkreim 2016

Nyyyt Pinnasteik frå Bjerkreim trekkes litt på grunn av utseende, men smaken og konsistensen er god.

Les saken

#pinnekjøtt #nyyyt

Nordfjord Pinnekjøtt - Urøkt av lam 2016

Det urøkte pinnekjøttet fra Nordfjord mangler smak på kjøttet, men VG+ mener fettsmaken er noe harsk. Klikk savner salt, mens VG+ hevder kjøttet burde vært mindre saltet.

Les saken

#pinnekjøtt #nordfjord

Nordfjord Pinnekjøtt – Røkt

Nordfjord røkt pinnekjøtt har, ifølge DN, en seig «gummi»-konsistens. Smaken er sur og har for lite smak av røyk. De trekker ikke fram noe positivt ved pinnekjøttet.

Pris: 219 kr/kg
Produsent: Nordfjord
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden

Les saken

#pinnekjøtt #nordfjord

Nordfjord Pinnekjøtt av Lam – Urøkt

VGs anmeldere mener Nordfjord urøkt pinnekjøtt av lam er godt nok til en femmer på terningen. De trekker fram at det lukter og smaker godt, men savner litt mer fett. Utvalget av stykker er bra, selv om det gjerne kunne vært flere lange pinner. Kjøttet får derimot dårlige skussmål fra DN og Dagbladet. Begge kildene mener kjøttet er tørt og smaken ingenting å juble for. Dagbladet synes stykkene i pakken varierer fint, men fargen trekker ned. DN trekker for lukt og konsistens. De har ingen positive kommentarer til pinnekjøttet.

Pris: 199 kr/kg
Produsent: Nordfjord
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei

Les saken

#pinnekjøtt #nordfjord

Nordfjord Pinnekjøtt 2018

Nordfjord tilbyr i år en pakke pinnekjøtt av grei kvalitet, selv om det fremstår noe oversaltet. Flere av bitene VG tester er i tillegg for tørre.Tidligere tester og andre kilder viser også at pinnekjøttet fra Nordfjord ofte oppleves som tørt og smaksløst.

Les saken

#pinnekjøtt #nordfjord

Nordfjord Pinnekjøtt - Urøkt av lam 2017

Nordfjord Pinnekjøtt - Urøkt av lam gjør det ikke særlig bra i VGs test. Bitene har ulike farger, og svært varierende smak, hvor den mest sjenerende er av gammelt fett. Testpanelet finner også biter med bare fett. I Dagbladets test går det litt bedre, men selv om de synes kjøttstykkene er bra og lukter godt, så er konsistensen trå og kompakt og kjøttet i overkant salt.
VG og Dagbladet kjøpte dette pinnekjøttet på Rema 1000.

Les saken

#pinnekjøtt #nordfjord

Lofotlam Urøkt Pinnekjøtt 2016

Det urøkte pinnekjøttet fra Lofotlam skulle hatt jevnere stykker og kvalitet på kjøttet, samt mer smak. Det er også litt for salt.

Les saken

#pinnekjøtt #lofotlam

Lofotlam Pinnekjøtt 2018

VG mener årets pinnekjøtt fra Lofotlam har en grei kjøttfylde, men at stykkene verken er jevne eller riktig kuttet. Det mangler også noe pinnekjøttsmak på dem. Pakken fikk lignende kritikk av VG for to år siden, men bedre poengsum i fjor.

Les saken

#pinnekjøtt #lofotlam

Lofotlam Urøkt Pinnekjøtt 2017

Lofotlam har mange og små stykker i posen som testpanelet hos VG har kjøpt. Kjøttet oppleves som saftig og godt, og fettmarmoreringen som fin. Juryen er ikke imponert over at det er mange nakkestykker.
VG kjøpte dette pinnekjøttet hos Rema 1000.

Les saken

#pinnekjøtt #lofotlam

Jæren Smak Pinnekjøtt av dielam fra Jæren 2016

Anmelderne er uenige om Pinnekjøtt av dielam fra Jæren Smak er mørt eller tørt. Klikk mener kjøttet er godt, mens VG+ trekker blant annet for vond smak på fettet og mangel på pinner.

Les saken

#pinnekjøtt #jæren-smak

Jacobs Utvalgte – Urøkt Pinnekjøtt

Jacobs Utvalgte urøkte pinnekjøtt er tilsatt nitrittsalt, som ifølge DN og Dagbladet merkes på fargen. DN hevder også de kan lukte nitrittsaltet. De mener ellers kjøttet burde vært mørere, men smaken er OK og stykkene i pakken er fine. Dagbladet trekker fram veldig fine stykker, samt god og noe utradisjonell smak. VG synes fettsmaken og konsistensen er god, men pinnekjøttet burde fått lengre modningstid. De liker ikke måten lammeribben er kuttet opp på.

Pris: 399 kr/kg (VG kjøpte på Meny)
Produsent: A. Idsøe/Unil
Utvanning (produsentens anbefaling): 15-18 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ja

Les saken

#pinnekjøtt #jacobs-utvalgte #a-idsøe #unil

Jacobs Utvalgte Urøkt Pinnekjøtt 2016

Jacobs Utvalgte Urøkt Pinnekjøtt trekkes for smaken. Det burde også vært mørere.

Les saken

#pinnekjøtt #jacobs-utvalgte #unil

Jacobs Utvalgte Pinnekjøtt – Røkt

Jacobs Utvalgte røkte pinnekjøtt er ifølge DN et bra kjøp. God lukt, smak av røyk og passe saltmengde. Stykkene i pakken kunne vært noe tykkere og mørere.

Pris: 399 kr/kg
Produsent: Unil
Utvanning (produsentens anbefaling): 15-18 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden

Les saken

#pinnekjøtt #jacobs-utvalgte #unil

Jacobs Pinnekjøtt 2018

Jacobs pinnekjøtt kommer ut litt over gjennomsnittlig hos VG. Kjøttet smaker godt, men har ikke den karakteristiske smaken av får. Bitene kommer heller ikke i jevne biter. I fjor fikk pakken terningkast 3 av VG, så det er skjedd en forbedring siden sist. Dagbladet var forøvrig uenig med VG i fjor og mente at kjøttet ikke var ille da heller.

Les saken

#pinnekjøtt #jacobs

Jacobs Utvalgte Urøkt Pinnekjøtt 2017

Jacobs Utvalgte Urøkt Pinnekjøtt har skåret stykkene i mange tykkelser. Smaken er uten særlig særpreg, men likevel god selv om kjøttet er noe tørt, mener VG. Dagbladet på sin side har mest å utsette på den mørke fargen på kjøttet som de mener skyldes for mye nitrittsalt, men mener ellers at både smak og lukt er bra.
VG og Dagbladet kjøpte dette pinnekjøttet hos Meny.

Les saken

#pinnekjøtt #jacobs-utvalgte #unil

Holmens Rogalam Pinnekjøtt 2016

Holmens Rogalam Pinnekjøtt er godkjent på både smak og utseende, men det har mye salt.

Les saken

#pinnekjøtt #rogalam #holmens

Henriettes Pinnekjøtt Naturell 2016

Henriettes Pinnekjøtt splitter kildene. Klikk synes smaken er fin og at det ser bra ut, mens VG+ trekker for smak, farge og hvordan kjøttet er kuttet. De gir poeng for konsistens.

Les saken

#pinnekjøtt #henriettes #fatland

Henriettes Pinnekjøtt av Lam – Urøkt

Henriettes urøkte pinnekjøtt av lam havner helt på topp i Dagbladets liste. De trekker fram en spesielt deilig smak og godt fett. De liker også konsistensen og lukten. DN nevner flott smak, lukt og fine stykker, men konsistens og behov for mye tid på ovnen trekker ned. VG mener en del av kjøttet burde vært saftigere, og smaken står ikke helt i stil med lukten. De savner ellers et jevnere utvalg av stykker.

Pris: 239,90 kr/kg (DN) / 229 kr/kg (Dagbladet) / 219 kr/kg (VG, kjøpt på Extra)
Produsent: Fatland
Utvanning (produsentens anbefaling): 24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei

Les saken

#pinnekjøtt #henriettes #fatland

Henriettes Pinnekjøtt av Lam – Med Røyksmak

Henriettes Pinnekjøtt av lam med røyksmak får trekk for den lettvinte veien til røyksmak med røykaroma. Kjøttet er heller ikke saftig nok, men det får pluss for lukt og utvalget av stykker i pakken.

Pris: 239,90 kr/kg
Produsent: Fatland
Utvanning (produsentens anbefaling): 24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden

Les saken

#pinnekjøtt #henriettes #fatland

Henriettes Pinnekjøtt 2018

I pakken fra Henrettes finner VG både gode og dårlige pinnekjøttstykker. Noen har smak av harskt fett og avisens eksperter lurer på om det har vært fryst underveis i prosessen. VG var heller ikke fornøyd med pakken fra Henriettes i 2016 eller i 2017. Andre kilder er mer positive til dette pinnekjøttet.

Les saken

#pinnekjøtt #henriettes #fatland

Henriettes Pinnekjøtt Naturell 2017

Henriettes Pinnekjøtt Naturell får ros for saftig kjøtt. Utover dette mener testpanelet til VG at det ikke er så mye å skryte av: kjøttet er blast og bitene er ujevne og dårlige. Igjen skulle man tro Dagbladet har vært mer heldig med sitt kjøtt, de er fornøyde med bitene, fargen og smaken som er tydelig pregt av får. Det eneste de påpeker er at pakken inneholder mye bein i forhold til kjøtt, så her bør man beregne ekstra per person.
VG kjøpte dette på Extra og Dagbladet kjøpte dette pinnekjøttet hos Coop Mega.

Les saken

#pinnekjøtt #henriettes #fatland

Heidrun Pinnekjøtt av kje 2016

Heidrun Pinnekjøtt av kje er, som navnet tilsier, laget av geit i stedet for sau eller lam. Det smaker ikke som det vanlige pinnekjøttet, men testpanelet var så fornøyde med den milde og gode smaken at det ble testvinner i Adresseavisens smakstest.

Les saken

#pinnekjøtt #heidrun

Gilde Urøkt Pinnekjøtt 2016

Gilde Urøkt Pinnekjøtt scorer godt på alt fra smak, utseende, konsistens, fett- og kjøttmengde. Har litt mer salt enn Høgfjellslam fra Gilde, noe anmelderne fra Klikk satte pris på.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Pinnekjøtt – Urøkt

Gilde urøkt pinnekjøtt har ifølge Dagbladet og VG mild og fin smak, men de mener stykkene i pakken ikke er spesielt pene. VG trekker ellers fram litt ujevn tørking og OK lukt. DN synes utvanningstiden i produsentens anvisning er for lang og fjerner for mye saltsmak. De mener pinnekjøttet smaker for lite.

Pris: 199 (DN og VG) / 249 (Dagbladet) kr/kg
Produsent: Nortura
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-30 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Pinnekjøtt – Røkt

DN stiller spørsmåltegn ved om Gilde røkt pinnekjøtt faktisk er røkt – ingenting tyder på det. Pinnekjøttet er smaksløst, men får pluss for konsistens. De tror resultatet blir best om du vanner ut kortere enn 30 timer.

Pris: 199 kr/kg
Produsent: Nortura
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-30 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #nortura

Gilde Pinnekjøtt 2018

VG gir pinnekjøttet fra Gilde terningkast 5 og plasserer det på tredjeplass i smakstesten gjennomført i 2018. Kjøttet har god smak, dufter godt og kommer i fine stykker. Dette er en stor forbedring siden i fjor, da en tilsvarende pinnekjøttpakke fra Gilde fikk terningkast 1. Ellers har pakken fått over gjennomsnittlig god karakter fra andre kilder over flere år, og må sies å være en av pakkene som holder jevnt god kvalitet.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde urøkt Pinnekjøtt 2017

Gilde urøkt Pinnekjøtt leverer i følge VG en pose med små og tørre kjøttbiter som smaker pølsevann. I tillegg har fettet en ettersmak som er ugrei. Dagbladet finner i sin pose noen lange pinner, men mest små stykker. I tillegg blir de overrasket over røkt smak, og synes kjøttet ellers har en fin lammesmak. Også her mener Dagbladet at mye nitritt har vært brukt for å prege den mørke fargen.
VG kjøpte pinnekjøttet hos Extra og Dagbladet kjøpte dette pinnekjøttet på Coop Mega.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Økologisk Pinnekjøtt 2018

Gildes økologiske pinnekjøtt kommer ut på topp i VGs store test av pinnekjøtt i 2018. Det beskrives som mørt og godt, og kjøttstykkene i pakken er fine både i størrelse og form. I fjor ble denne pakken kåret til testvinner hos Dagbladet. Ellers har Gildes Økologiske Pinnekjøtt fått over gjennomsnittlig god karakter av flere kilder, samt én svært dårlig kritikk av VG i 2016. Da mente de at kjøttet ikke smakte pinnekjøtt.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Økologisk Pinnekjøtt 2016

VG+ trekker frem at økologisk pinnekjøttet fra Gilde mangler smak av pinnekjøtt og heller minner mye om middagspølse. Klikk synes smaken er fin, men at kjøttet har ujevn kvalitet og mye salt.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #økologisk

Gilde Økologisk Pinnekjøtt 2017

Gilde Økologisk er i følge VGs-testpanel mørt og saftig, og har en bra farge. Ujevne biter, mild smak og fettet som lukter litt gammelt trekker ned. I Dagbladets test er de imidlertid veldig fornøyd med lukten. Bitene oppleves som pent skåret, men litt tynne. Det er bra med ulike biter, og fint med fett. Smaken er akkurat som den skal være, i følge Dagbladets testpanel som kårer Gilde Økologisk Pinnekjøtt til best i test.
VG fant dette på Rema 1000 og Dagbladet kjøpte det hos Kiwi.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Høgfjellslam frå Nord-Gudbrandsdal 2016

Gilde Høgfjellslam frå Nord-Gudbrandsdal får skryt for god smak og utseende, men Klikk mener det mangler litt salt. VG+ har ingenting å utsette og kårer det til testvinner.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Høgfjellslam 2018

Testvinner Gilde har også en pinnekjøttvariant av høgfjellslam, som ikke kommer like godt ut i forbrukertestene. Kjøttet fra 2018 beskrives som tørt og med en harsk fettsmak, i tillegg til at det er ujevnt kuttet. Dette fikk kjøttet også kritikk for i fjor, mens det i 2016 fikk terningkast 6 av VG. Andre anmelderne mener pinnekjøttet kommer ut omtrent midt på treet og synes ikke det egner seg til en festmiddag.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Høgfjellslam 2017

Gilde Høgfjellslam ble kåret til testvinner av VG i fjor, men i årets test leverer det ikke i følge avisen. Bitene er svært ujevne, og smaker lite, med unntak av stykker som smaker og lukter dårlig. Dagbladet er noe mildere i sin dom, men kritiserer også ujevne biter. Smaken mener de er grei, selv om den med tanke på modning ikke kan måle seg med de beste i testen.
Både Dagbladet og VG kjøpte dette pinnekjøttet på Kiwi.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Gourmetlam – Røkt Pinnekjøtt

DN mener Gilde Gourmetlam røkt pinnekjøtt minner lite om nettopp røkt pinnekjøtt. Både smak og lukt har lite røykpreg over seg. Ellers burde det vært mindre salt, samt mer og saftigere kjøtt.

Pris: 319 kr/kg
Produsent: Nortura
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #nortura

Gilde Gourmet Lam Urøkt Pinnekjøtt (Jostedalsbreen) 2017

Gilde Gourmet-lam får ros av VG for fin smak på både kjøtt og fett, og bra balanse med salt. I tillegg mener testpanelet at bitene er i passe størrelse, med fin variasjon.
VG kjøpte dette pinnekjøttet på Extra.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Gourmetlam 2018

Gildes gourmetlam har ifølge VGs ekspertpanel en noe kjedelig smak. Bitene er også ujevne. Dette kjøttet får altså noe lavere poengsum enn i fjor, da gourmetlammet fra Gilde ble testvinner hos VG.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Gourmetlam Jostedalsbreen – Urøkt Pinnekjøtt

Gilde Gourmetlam Jostedalsbreen får en sekser på terningen i VGs test, og de går helt til topps blant urøkt pinnekjøtt i DNs test. VG mener kjøttet er passe salt, har fin konsistens og godt fett. Utvalget av stykker får også skryt. DN trekker fram at kjøttet må ha fått tørke lenge, med fin smak og god konsistens. Dagbladet mener den fyldige og gode smaken minner om fårekjøtt. De nevner også at stykkene i pakken er fine. Ingen av kildene opplyser om noe som trekker scoren ned.

Pris: 299 kr/kg (VG kjøpte på Meny)
Produsent: Nortura
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #nortura

Gilde Gourmet Lam Urøkt Pinnekjøtt 2016

Klikk mener Gilde Gourmet Lam Urøkt Pinnekjøtt mangler noe på smaksopplevelsen og saltmengden, mens VG+ mener det er salt nok. Sistnevnte skryter også av konsistens, farge, lukt, samt fett- og kjøttmengde.

Les saken

#pinnekjøtt #gilde

Gilde Eldhus Pinnekjøtt av Lam – Røkt

DN mener Gildes eldhusrøkte pinnekjøtt av lam kunne vært saftigere, men utover dette er fettsmak, røyksmak og røyklukt god.

Pris: 299 kr/kg
Produsent: Nortura
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden

Les saken

#pinnekjøtt #gilde #nortura

Folkets Hardangerlam – Urøkt Pinnekjøtt

Folkets Hardangerlam urøkt pinnekjøtt får en sekser på terningen og vinner VGs test i 2019. Den får skryt i alle kategorier. Ifølge DN har kjøttet potensiale, men mye trekker ned. De synes fettet har harsk smak, og kjøttsmaken er ingenting å rope hurra for. Kjøttet er dessuten for salt, og konsistensen trekker ned. Det positive er lange og pene pinner.

Pris: 199 kr/kg (VG kjøpte på Spar)
Produsent: Unil
Utvanning (produsentens anbefaling): 15-20 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei

Les saken

#pinnekjøtt #folkets #unil

Folkets Hardangerlam – Eldhusrøykt Pinnekjøtt

DN har lite til overs for Folkets Hardangerlam eldhusrøykt pinnekjøtt. De mener konsistensen er seig som tyggegummi, og verken smak eller lukt tyder på at pinnekjøttet er røykt.

Pris: 199 kr/kg
Produsent: Unil
Utvanning (produsentens anbefaling): 15-20 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden

Les saken

#pinnekjøtt #folkets #unil

First Price Pinnekjøtt av lam 2016

VG+ trekker First Price Pinnekjøtt av lam for harsk fettsmak og -lukt, samt utseende, mens Klikk savner mer salt og smak av pinnekjøtt.

Les saken

#pinnekjøtt #firstprice #fatland

First Price Pinnekjøtt 2017

First Price sitt pinnekjøtt av lam imponerer ikke VGs anmeldere som mener kjøttet smaker lite og har en ufin ettersmak. Fettet er gult, det er få pinner og i det store og hele mener de dette minner mer om fårikålkjøtt. Dagbladet synes kjøttet er kuttet tynt, og størrelsen på bitene varierer. Smaken er blass, og innimellom grenser den mot harsk, og avisen gjetter at lammet kan ha tilhørt den eldre enden av skalaen.
VG og Dagbladet kjøpte dette pinnekjøttet på Kiwi.

Les saken

#pinnekjøtt #firstprice #fatland

First Price Gryteklart Pinnekjøtt – Urøkt (ferdig utvannet og fryst)

First Price urøkte og gryteklare pinnekjøtt er ferdig utvannet og fryst. Det får total slakt fra VGs testpanel for smak, konsistens og kutting av lammeribben.

Pris: 349 kr/kg (VG kjøpte på Kiwi)
Produsent: Finsbråten
Utvanning (produsentens anbefaling): Ferdig utvannet
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ja

Les saken

#pinnekjøtt #firstprice #unil

First Price Pinnekjøtt av Lam – Urøkt

Ifølge Dagbladet passer First Price urøkt pinnekjøtt av lam best til hverdagen – utseende og andel kjøtt er ikke mye å skryte av. Likevel har pinnekjøttet mild og fin smak og lukt.

Pris: 159 kr/kg
Produsent: Unil
Utvanning (produsentens anbefaling): Over natten
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei

Les saken

#pinnekjøtt #firstprice #unil

First Price Pinnekjøtt av Lam – Med Røykaroma

First Price pinnekjøtt av lam med røykaroma får total slakt og 0 poeng fra DN. Smak av tran, lukt som gjør vondt og svært lav andel kjøtt er blant kommentarene.

Pris: 159 kr/kg
Produsent: Unil
Utvanning (produsentens anbefaling): Over natten
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden

Les saken

#pinnekjøtt #firstprice #unil

Finsbråten Gourmet – Urøkt Pinnekjøtt

VG mener Finsbråten Gourmet urøkt pinnekjøtt har passe tykke stykker, men utover dette er de ikke fornøyd med kappingen og utvalget av stykker. I tillegg trekker delvis harst fett og blass farge ned.

Pris: 349 kr/kg (VG kjøpte på Kiwi)
Produsent: Finsbråten
Utvanning (produsentens anbefaling): Ikke oppgitt av kilden
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ja

Les saken

#pinnekjøtt #finsbråten

Finsbråten Gourmet Pinnekjøtt 2017

Finsbråten Gourmet Pinnekjøtt byr på en pose med stekeflesk og kotletter, og imponerer ikke VGs testere. De mener rett og slett kjøttet smaker dårlig og lukter rart.
VG kjøpte dette pinnekjøttet på Kiwi.

Les saken

#pinnekjøtt #finsbråten

Finnmark Rein Pinnekjøtt 2016

Finnmark Rein Pinnekjøtt er laget av reinsdyrkjøtt og smaker derfor ikke som vanlig pinnekjøtt av lam eller sau. Det havnet på sisteplass i Adresseavisens test. Kjøttet bør vannes ut mer enn produsenten oppgir.

Les saken

#pinnekjøtt #finnmark-rein

Evanger Pølsefabrikk Pinnakjøt – Eldhusrøykt

Evanger Pølsefabrikks eldhusrøykte pinnakjøt får flest poeng blant både røkte og urøkte pinnekjøtt i DNs blindtest. De synes alt tyder på en god røykeprosess. Det lukter deilig, og smaken, saltmengden og konsistensen er god.

Pris: 429 kr/kg
Produsent: Evanger Pølsefabrikk
Utvanning (produsentens anbefaling): 4-6 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden

Les saken

#pinnekjøtt #evanger-pølsefabrikk

Dalpro Pinnekjøtt av villsaulam Tørket Urøkt 2016

Det tørkede pinnekjøttet av villsaulam fra Dalpro trekkes for vond smak og lukt, men får poeng for utseende.

Les saken

#pinnekjøtt #dalpro

Coop X-tra Pinnekjøtt av Lam – Urøkt

Anmelderne er ikke helt enige om Coop X-tra urøkt pinnekjøtt av lam. Dagbladet kårer det til "Julas budsjettkupp". De mener blant annet at smaken er kraftig og god, med litt stram fettsmak. DN synes på sin side det smaker veldig lite av lam, samt at produsentens anbefaling om utvanningstid gir for salt kjøtt. Samtidig mener de kjøttet er forholdsvis mørt.

Pris: 169,90 (DN) / 159 (Dagbladet) kr/kg
Produsent: Fatland
Utvanning (produsentens anbefaling): 24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei

Les saken

#pinnekjøtt #coop #fatland

Coop Pinnekjøtt – Urøkt

DN mener Coop urøkt pinnekjøtt burde vannes ut mer enn produsentens anbefaling for å få ned saltsmaken. De synes kjøttet har god fettsmak og fint utseende, men det kunne vært saftigere. VG er enige i at kjøttet kunne vært mindre salt, men de er uenige i fettsmaken – de mener det innimellom er tendenser til harsk smak. Ellers savner de lange pinner i pakken, men kjøttsmaken er god og lukten er godkjent.

Pris: 209,90 kr/kg (DN) / 189 kr/kg (VG, kjøpt på Extra)
Produsent: Fatland
Utvanning (produsentens anbefaling): 24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei

Les saken

#pinnekjøtt #coop #fatland

Coop Pinnekjøtt Urøkt 2016

Urøkt pinnekjøtt fra Coop trekkes for smak, utseende og kjøttkvalitet, men mengden er et pluss.

Les saken

#pinnekjøtt #coop #fatland

Coop Pinnekjøtt – Røyksmak

Ifølge DN har Coop Pinnekjøtt med røyksmak – ironisk nok – veldig lite røyksmak. En vandig smak er mer framtredende. Fargen tyder også på at kjøttet ikke er røyket på tradisjonelt vis. De opplever ellers at fett legger seg som et lag i munnen etter testsmaking.

Pris: 209,90 kr/kg
Produsent: Fatland
Utvanning (produsentens anbefaling): 24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden

Les saken

#pinnekjøtt #coop #fatland

Brødr Ringstad Urøkt Pinnekjøtt 2016

Brødr Ringstad Urøkt Pinnekjøtt trekkes for smaken. VG+ gir poeng for konsistens, mens Klikk mener det har mye salt og burde vært saftigere.

Les saken

#pinnekjøtt #brødr-ringstad

Brødr Ringstad Pinnekjøtt 2018

Pinnekjøttet fra Brødr Ringstad ble spyttet ut av VGs ekspertpanel i årets store smakstest. Stykkene er ujevne og smaken beskrives som «kvalmende». Brødr Ringstad har heller ikke fått gode tilbakemeldinger i tidligere tester gjennomført av VG og Klikk.no.

Les saken

#pinnekjøtt #brødr-ringstad

Bjorlilam Pinnekjøtt av Lam – Urøkt

Kildene er ikke enige om Bjorlilam urøkt pinnekjøtt av lam. Ifølge Dagbladet har det god variasjon av stykker i pakken, men tykkelsen på pinnekjøttet krever litt ekstra tilberedningstid sammenlignet med mange andre typer pinnekjøtt. De mener kjøttet smaker godt, fettet er spesielt godt, og lukten OK. VG trekker derimot for kjedelig smak og noe harskt fett. De spør seg om kjøttet har vært fryst, og de ønsker seg også jevnere kvalitet på stykkene i pakken.

Pris: 325,90 kr/kg (VG kjøpte på Coop Mega)
Produsent: Bjorli Fjellmat
Utvanning (produsentens anbefaling): 12 – 14 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei

Les saken

#pinnekjøtt #bjorlilam

Bjorlilam Pinnekjøtt av lam 2016

Kildene er totalt uenige om pinnekjøttet fra Bjorlilam. Klikk kårer det til testvinner på grunn av generelt god kvalitet, mens VG+ ikke trekker frem en eneste positiv ting.

Les saken

#pinnekjøtt #bjorlilam

Bjorlilam Pinnekjøtt 2018

Pinnekjøttet fra Bjorlilam kommer i store og gode biter, men smaker ikke godt nok pinnekjøtt. VG mener dette i stedet minner om saltkjøtt. Dette ligner på avisens tidligere dommer over pakken fra Bjorlilam, da de også mente at det ikke kunne klassifiseres som pinnekjøtt. Klikk.no testet forøvrig pinnekjøttet fra Bjorlilam i 2016 og utnevnte det til testvinner for god kvalitet og fint utseende.

Les saken

#pinnekjøtt #bjorlilam

Bjorlilam Pinnekjøtt av lam 2017

Bjorlilam Pinnekjøtt av lam har stor variasjon på stykkene, både hva gjelder tykkelse, smak og salt. En harsk fettsmak på flere biter havner ikke i god jord hos VGs testpanel.
VG kjøpte dette pinnekjøttet på Meny.

Les saken

#pinnekjøtt #bjorlilam

ASK Gård Økologisk Tørrsaltet Pinnekjøtt 2016

ASK Gård Økologisk Tørrsaltet Pinnekjøtt ender som nummer tre av fem i Adresseavisens test.

Les saken

#pinnekjøtt #ask-gård