Her er årets beste pinnekjøtt – røkt og urøkt
I år som i fjor finner vi flere pinnekjøtt som ikke er gode nok for julaften. Se hvilket pinnekjøtt som er best uansett type, og hvilken pakke som er best i test blant det røkte og urøkte kjøttet.
Populære emneknagger:
#nettbrett
#sony
#xperia
#hybrid
#pc
#microsoft
#surface
#surface-pro
#samsung
#galaxy
14 treff
I år som i fjor finner vi flere pinnekjøtt som ikke er gode nok for julaften. Se hvilket pinnekjøtt som er best uansett type, og hvilken pakke som er best i test blant det røkte og urøkte kjøttet.
Kvaliteten på pinnekjøttet i 2019 varierer like mye som tidligere år. Ekspertene går så langt som å mene at noen typer kan ødelegge julen. Finn ut hva slags røkt og urøkt pinnekjøtt som anbefales i stedet.
Ekspertene spytter ut de dårligste stykkene i de store smakstestene av pinnekjøtt. Les videre for å vite hvilke pakker du bør unngå og hvilket merke som gir deg det beste pinnekjøttet.
Julematen er svært viktig, og omtrent hver tredje nordmann kommer til å spise nettopp pinnekjøtt på juleaften i år. Sammenlignet med tidligere år gjør mange pinnekjøtt det dårlig i testene, og derfor kan det være lurt å oppdatere seg på årets julemat.
Det er store forskjeller når det gjelder kvaliteten på urøkt pinnekjøtt i år, og anmelderne er heller ikke alltid samstemte – men de enes helt om bunnplasseringen.
Rema 1000 Prima Urøkt Pinnekjøtt inneholder varierte kjøttstykker, men få pinner og mye koteletter. Kjøttet ser slurvete og lite delikat ut. Duften er fin, og smaken er grei og mild. Det kan kjennes for salt, men det løses selvfølgelig om du vanner det ut mer enn anbefalt. Mens VG konkluderer med at dette kan være et bra pinnekjøtt for de fleste, er både DN og Dagbladet mer skeptiske.
Pris: 199 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): -
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Rema 1000 Prima urøkt pinnekjøtt splitter kildene. DN slakter pinnekjøttet – de er misfornøyde med smak, konsistens, lukt og saltmengde. Dagbladet er på sin side godt fornøyde med smak, lukt og konsistens. De synes ellers utvalget av stykker er greit, men savner litt flere lange pinner. VG mener kjøttet har fin smak og lukt, men synes samtidig saltsmaken dominerer litt for mye. I likhet med Dagbladet savner de flere lange pinner, og de mener kjøttet kunne vært tørket litt lengre.
Pris: 159 kr/kg (kjøpt på Rema 1000)
Produsent: Nordfjord
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei
Det urøkte pinnekjøttet fra Nordfjord mangler smak på kjøttet, men VG+ mener fettsmaken er noe harsk. Klikk savner salt, mens VG+ hevder kjøttet burde vært mindre saltet.
Nordfjord røkt pinnekjøtt har, ifølge DN, en seig «gummi»-konsistens. Smaken er sur og har for lite smak av røyk. De trekker ikke fram noe positivt ved pinnekjøttet.
Pris: 219 kr/kg
Produsent: Nordfjord
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Ikke oppgitt av kilden
VGs anmeldere mener Nordfjord urøkt pinnekjøtt av lam er godt nok til en femmer på terningen. De trekker fram at det lukter og smaker godt, men savner litt mer fett. Utvalget av stykker er bra, selv om det gjerne kunne vært flere lange pinner. Kjøttet får derimot dårlige skussmål fra DN og Dagbladet. Begge kildene mener kjøttet er tørt og smaken ingenting å juble for. Dagbladet synes stykkene i pakken varierer fint, men fargen trekker ned. DN trekker for lukt og konsistens. De har ingen positive kommentarer til pinnekjøttet.
Pris: 199 kr/kg
Produsent: Nordfjord
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei
Nordfjord tilbyr i år en pakke pinnekjøtt av grei kvalitet, selv om det fremstår noe oversaltet. Flere av bitene VG tester er i tillegg for tørre.Tidligere tester og andre kilder viser også at pinnekjøttet fra Nordfjord ofte oppleves som tørt og smaksløst.
Nordfjord Pinnekjøtt - Urøkt av lam gjør det ikke særlig bra i VGs test. Bitene har ulike farger, og svært varierende smak, hvor den mest sjenerende er av gammelt fett. Testpanelet finner også biter med bare fett. I Dagbladets test går det litt bedre, men selv om de synes kjøttstykkene er bra og lukter godt, så er konsistensen trå og kompakt og kjøttet i overkant salt.
VG og Dagbladet kjøpte dette pinnekjøttet på Rema 1000.
Julens Klassikere Urøkt Pinnekjøtt fra Nordfjord gir deg et greit utvalg stykker, med en blanding av pinner og mer kjøttfulle stykker. Det lukter noe ullent, men kjøttet er mørt og saftig, med en moden smak. DN anbefaler å vanne det ut litt lenger enn anbefalt. Dagbladet mener saltmengden er noe ujevnt fordelt mellom stykkene, men at det er veldig godt når man får et stykke med rett saltmengde. VGs testpanel er mindre fornøyde, og mener kjøttet er for grovt og tørt.
Pris: 229 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): Nei
Utvanning (produsentens anbefaling): 16-24 timer
Julens Klassikere Røkt Pinnekjøtt av lam kommer ikke godt ut i DNs test av røkt pinnekjøtt. Testpanelet mener kjøttet ikke ser røkt ut, og at det har en mystisk røykluft. I tillegg smaker det dårlig.
Pris: 239 kr/kg
Tilsatt natriumnitritt (E250): -
Utvanning (produsentens anbefaling): -