Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.
Barn 2015
Illustrasjonsfoto (Kilde: Philips)

Hvilken babycall er best i test?

En babycall kan være svært praktisk og til god hjelp for småbarnsforeldre, men det er mange ulike modeller å velge mellom. I denne testen viser vi resultatene fra babycalltester fra 2015.

Annonse

OBS! Du finner en ny og oppdatert samletest av baycaller her.

Testvinneren i 2015

For mange kan en babycall være en god hjelper i hverdagen. Bor du i et stort hus og har flere småbarn kan riktig babycall gi mer ro i hverdagen. Neonate BC-6500D var testvinneren i 2015. Dette er en svært god babycall som får nesten utelukkende positiv omtale.

Det er likevel verdt å merke seg at vinneren er over dobbelt så dyr og har færre tester til grunn for totalscoren enn andreplassen, Philips Avent SCD 505. Vi vet av erfaring at antall testkilder kan ha stor betydning for resultatet.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

OBS! Du finner en ny og oppdatert samletest av baycaller her.

Slik velger du riktig babycall

Babycallene har gjerne mange funksjoner, og ikke alle foreldre trenger de samme. Mange babycaller har kamera, og det kan være praktisk om du trenger å følge med på barnet ditt mens du gjør andre ting.

Kameraet gjør at prisen blir endel høyere, men du kan følge med på om barnet ligger på rygg/mage, har dynen på, og om du har tvillinger kan du se hvem som sover.

Ulike frekvenser

Velger du en analog babycall, innebærer det at frekvensen kan bli forstyrret av andre apparater som microbølgeovn, trådløse telefoner og rutere, eller naboens babycall. Mange babycaller gir mulighet for å bytte mellom to frekvenser for å løse dette problemet.

Dersom du ønsker å unngå problemet med frekvensforstyrrelse helt, kan du kjøpe en digital babycall. Mange babycaller er merket med DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications). Det innebærer at den søker etter ledige frekvenser og på den måten unngår at signalene blir forstyrret.

Utover forstyrrelser på frekvensen kan tykke murvegger, spesielle vindusglass eller dårlig antenne også påvirke kvaliteten på lyden i babycallen.

Rekkevidde og stråling

Babycallene har også ulik rekkevidde, alt fra 200 meter til 5000 meter finnes på markedet. For de fleste vil det holde med noen hundre meter rekkevidde, men husk at dette forutsetter fri sikt. Dersom en murvegg blokkerer, kan rekkevidden reduseres betraktelig.

Mange foreldre er bekymret for stråling ved bruk av babycall. Dersom babycallen er CE-merket betyr det at babycallen oppfyller myndighetenes grunnleggende sikkerhetskrav. Utover dette kan du lese en epost fra Statens strålevern om stråling og bruk av babycall her.

OBS! Du finner en ny og oppdatert samletest av baycaller her.

Best i test

2015

Neonate BC-6500D

Babycall Neonate BC-6500D

90/100

Digital: Neonate BC-6500D får skryt for god lydkvalitet, flott design og ingen støy, men Foreldre & Barn opplever at den forstyrres raskt hvis det er andre Neonate-babycaller i umiddelbar nærhet. Rekkevidden er på inntil 800 m ved fri sikt. Den har lyd- og lysvarsling når den har svakt batteri eller er utenfor rekkevidde. I tillegg har den toveiskommunikasjon, stemmeaktivering, justerbar lydfølsomhet, temperaturmåler, nattlampe, vibrasjonsvarsling, hodetelefonutgang og LCD-skjerm. Både baby- og foreldreenhet har oppladbare batterier og ladestasjoner, og den har hurtiglader for kjapp oppladning. Batterilevetid ble målt til ca. 24 t av Foreldre & Barn, og i standby skal den holde rundt 70 t. Babycallen har automatisk kanalvelger, avgir max 20 mW stråling ifølge produsenten, og du kan koble opptil tre babyenheter til den ene foreldreenheten.

Totalscore: 90/100

Basert på 2 tester. Pris fra 1 579,-

Pris fra 1 579,-

Vores Børn (2014)

Perfekt design og lyd. Les saken

100
Foreldre & Barn (2013)

Svært god på de fleste områder. Les saken

80
Babycall Philips Avent SCD505

84/100

Digital: Philips Avent DECT SCD505 babycall har meget god lyd uten forstyrrelser. Får pluss for toveiskommunikasjon, nattlampe, stemmeaktivering, justerbar følsomhet, at den kan spille av vuggeviser og har mulighet for konstant tilkobling. Den har lys som viser lydnivå ved babyenheten. Rekkevidden skal være på ca. 330 m utendørs og ca. 50 m innendørs. Bruker DECT-teknologi. I 2013 ga Foreldre & Barn minuspoeng for at den manglet oppladbare batterier, men i dag følger det med oppladbare batterier og batterilader til foreldreenheten, og de skal holde i inntil 24 t og lader på 8 t. I 2014 ga Helsingborgs Dagbladet/Wiseguide trekk for at babyenheten måtte plugges i stikkontakt, men i dag kan du også velge å bruke 4 vanlige AA-batterier som må kjøpes separat.

Totalscore: 84/100

Basert på 6 tester.

Helsingborgs Dagblad (2014)

Bäst i test. Helt störningsfri ljudkvalitet. Les saken

100
Foreldre & Barn (2013)

En av de beste på lyd og rekkevidde. Les saken

80
Vores Børn (2014)

Virkelig god alarm til en fornem pris! Les saken

80
Vores Børn (2012)

Formidabelt signal. Les saken

80

Vis alle tester (+1)

Babycall Philips Avent SCD535

83/100

Digital: Philips Avent DECT SCD535 er en fin babycall med eksepsjonell lyd og god rekkevidde på opptil 330 m utendørs og 50 m innendørs. Batteritid på det oppladbare batteriet til foreldreenheten er opptil 24 t og ladetid er ca. 3 t. Babyenheten kan brukes med vanlige AA-batterier (ikke oppladbare). Den er brukervennlig, og har gode ekstrafunksjoner som temperatur- og luftfuktighetsmåler. Man kan kommunisere med babyen, og babycallen har lys som viser lydnivå ved babyenheten. Den har også vibreringsvarsling, nattlampe, kan spille av vuggesanger og har mulighet for justering av følsomhet. Den har LCD-skjerm og bruker DECT-teknologi.

Totalscore: 83/100

Basert på 4 tester.

TV2 Hjelper Deg (2011)

Trygg og god babycall. Les saken

100
Foreldre & Barn (2013)

Høy lydkvalitet og god batteritid. Les saken

80
Testfakta (2012)

Mycket bra mikrofonkänslighet och tålig mot radiostörningar. Les saken

63
Babycall BT Digital Baby Monitor 300

82/100

Digital: BT Digital Baby Monitor 300 er en brukervennlig babycall som bruker DECT-teknologi. Den får skryt for godt signal, lydkvalitet og batteriliv – de to oppladbare AA-batteriene på foreldreenheten holdt i over 15 timer ifølge Which?. Babyenheten må plugges i stikkontakt. Rekkevidden ble målt til rundt 95 m innendørs og ca. 40 m utendørs av Which?, selv om produsenten hevde den skal være på opptil 300 m ved fri sikt. Babycallen har justerbart nattlampe og kan spille av vuggesanger.

Totalscore: 82/100

Basert på 2 tester.

Which? (2014)

Feature-packed Best Buy video monitor. Les saken (krever medlemskap)

88
Mother&Baby (2015)

Compact and easy to set up, with great sound quality and fantastic battery life. Les saken

75
Babycall NOVA Babycall SuperNOVA

79/100

Digital: NOVA Babycall SuperNOVA har stort display, er brukervennlig og opgitt rekkevidde på inntil 600 m ved fri sikt. Den scorer også høyt på batteritid – 4 døgns levetid i standby, ifølge Foreldre & Barn – og de får pluss for at begge enheter bruker oppladbare batterier. Den trekkes imidlertid for utydelig lyd og at batteriluken ble ødelagt under falltest utført av Råd & Rön. Babycallen oppfatter ikke svak lyd fra barnet like godt, og noen kilder opplever forstyrrelser i signalene. Babycallen har automatisk kanalvalg, nattlampe, følsomhetsjustering, vibreringsvarsling og temperaturmåler. Varsler med lyd og lys når rekkevidden overskrides og batteriet er svakt. Finnes i den nyere versjonen SuperNOVA D8.

Totalscore: 79/100

Basert på 5 tester.

TV2 Hjelper Deg (2011)

Fleksibel babycall. Les saken

100
Vores Børn (2012)

Den gedigne klassiker. Les saken

100
Testfakta (2012)

Bra räckvidd och tålig mot radiostörningar. Sämre på uppfatta svaga barnskrik. Les saken

75
Foreldre & Barn (2013)

Best på rekkevidde og batteritid. Les saken

60
Råd & Rön (2012)

Suveren battertid og god dekning. Les saken (krever medlemskap)

60
Babycall NOVA Babycall SmartNOVA

70/100

Digital: NOVA Babycall SmartNOVA får litt forskjellige tilbakemeldinger fra anmelderne. Vores Børn melder om helt klar lyd, mens Foreldre & Barn opplevde mye skurring. To av tre testere for Foreldre & Barn opplevde at batterilevetiden var på 72 t i standby, mens en annen tester fikk kortere batterilevetid. Den varsler på foreldreneheten med lyd og lys når det er svakt batteri, og både baby- og foreldreenheten har oppladbare batterier som lades på 5-6 t. Rekkevidden er opptil 450 m ved fri sikt. Den har display, toveiskommunikasjon, vibrasjonsvarsling, nattlampe og temperaturmåler. Plastdeler gir ingen stor kvalitetsfølelse, men den har ingen pulserende stråling eller mikrobølger i standby, ifølge produsenten. Har automatisk kanalvelger.

Totalscore: 70/100

Basert på 2 tester.

Vores Børn (2014)

Lang batterilevetid og klart signal er guld værd, men til prisen ville vi gerne være sluppet for den lidt plastikagtige følelse. Les saken

80
Foreldre & Barn (2013)

Ujevne testresultater. Les saken

60
Babycall Neonate BC-5000A

69/100

Analog: Neonate BC-5000A er en analog og brukervennlig babycall med god rekkevidde på opptil 800 m ved fri sikt, og den fungerer også godt inne i murhus. Babycallen gir ingen forstyrrelser i signalene. Den har display, nattlampe, stemmeaktivering, følsomhetsjustering, måler innetemperatur og har vibreringsvarsling på foreldreenheten. Den varsler også med lyd og lys når den er utenfor rekkevidde eller det er svakt batteri. Babycallen har to kanaler og mulighet for 16 selvvalgte koder, og ifølge produsenten er strålingen på max 10mW. De oppladbare batteriene holder i minst 20 t. I denne testen har vi inkludert modellene BC-5000A og BC-5500A som den samme. Forskjellen på de to er at BC5500A lader via en base, og BC5000A lader via en plug-in adapeter.

Totalscore: 69/100

Basert på 3 tester.

Foreldre & Barn (2013)

Solid babycall med suveren rekkevidde. Les saken

80
Testfakta (2012)

Bäst i test. Les saken

78
48
Babycall Topcom BabyViewer 4500

68/100

Digital: Topcom BabyViewer 4500 er video-babycall med 3,5" LCD-fargeskjerm som kan henges på veggen og har zoom. Den har god bildekvalitet, er brukervennlig, måler temperaturen, har timer, nattsyn, nattlampe, toveiskommunikasjon, stemmeaktivering, justerbar lydfølsomhet og kan spille av vuggesanger. TV2-testen fra 2011 trekker noe for at man ikke kan skru av lyden på foreldreenheten, men det er volumkontroll på dagens versjon. Har rekkevidde på opptil 50 m innendørs og 300 m utendørs. Kameraenheten kan brukes med AAA-batterier, men disse må ev. kjøpes i tillegg. Det følger med oppladbart batteri til foreldreenheten, som lades på ca. 10 t. Har 4 kanaler og bruker 2.4 GHz-frekvensbånd.

Totalscore: 68/100

Basert på 3 tester.

Babycall Philips Avent SCD501

65/100

Digital: Philips Avent DECT SCD501 får poeng for brukervennlighet, godt signal og lydkvalitet, men trekkes for få funksjoner og kort rekkevidde innendørs. Utendørs er rekkevidden opptil 300 m slik prodsenten oppgir, men innendørs målte BabyGearLab rundt 23 m. Bayenheten kan ikke brukes med batteri, men foreldreenheten kan bruke enten oppladbare eller vanlige AA-batterier og skal holde i opptil 24 t. Har nattlampe, lydaktivering, lysindikator som viser lydnivå i barnerommet og bruker DECT-teknologi.

Totalscore: 65/100

Basert på 2 tester.

BabyGearLab (2015)

It is a pretty good little monitor that is easy to use, has quality sound, and the longest battery life in the group. Les saken

66
Babycall Padwico 830

64/100

Analog: Padwico 830 får trekk for at den mangler display og for lav brukervennlighet. Den har justerbar følsomhet, men lydfølsomheten er likevel ikke god nok. Den trekkes også for dårlig byggekvalitet, som viste seg ved at smådeler falt av under en falltest utført av Råd & Rön i 2012. Den bruker oppladbare AAA-batterier på både baby- og foreldreenhet, og den scorer godt på batteritid. Rekkevidden er på opptil 800 m ved fri sikt. Den har nattlampe, vibrasjonsvarsling og varsler med lys og lyd når den er utenfor rekkevidde. Babycallen har 2 kanaler og 4 selvvalgte koder. Fungerer i 864-865 MHz-området.

Totalscore: 64/100

Basert på 4 tester.

Vores Børn (2012)

Padwicos helt store force er den lille størrelse, der kan være i selv den mest overproppede pusletaske. Les saken

80
TV2 Hjelper Deg (2011)

En enkel babycall med mulighet for vibrasjonsvarsling. Les saken

67
Testfakta (2012)

Dålig mikrofonkänslighet. Få extrafunktioner. Les saken

53
Babycall Philips Avent SCD600

63/100

Digital: Philips Avent DECT SCD600 har video og 2,4" fargeskjerm, og bildekvaliteten er god i mørke rom. Which? opplevde at de oppladbare batteriene holdt i nesten 13 t i auto-skjermaktiveringsmodus og 6,5 t videomodus, som er bra sammenlignet med andre video-babycaller. Batteriene til babyenheten varer i ca. 9 t. Foreldre & Barn mener lydkvaliteten er god, til tross for noe skurring ved lengre rekkevidde utendørs. Which? opplevde også skurring innendørs fra tid til annen, og de mener noen vil ønske seg høyere makslyd. Babycallen forstyrres også av trådløst internett. Rekkevidden er oppgitt til 150 m, men Foreldre og Barn fikk til 40 m, og Which? fikk noe problemer allerede ved 15 m. Bruker DECT-teknologi, har nattlampe, stemmeaktivering og kan spille av vuggesanger.

Totalscore: 63/100

Basert på 4 tester.

Babycall Padwico 903

61/100

Analog: Padwico 903 er en analog og liten babycall som har enkelt oppsett. Den har vibrasjonsvarsling, justerbar følsomhet og varsler med lyd og lys når den kommer utenfor rekkevidde. Får trekk for lav lydkvalitet og mangel på display. Den har 4 kanaler og 8 selvvalgte koder. Har oppladbare batterier for både baby- og foreldreenhet. I en falltest utført av Råd & Rön gikk smådeler i stykker. Bruker 860 MHz-frekvensbåndet.

Totalscore: 61/100

Basert på 2 tester.

Babycall Philips Avent SCD603

58/100

Digital: Philips Avent DECT SCD603 har en babyenhet med video som kan monteres på veggen, men den er uten panorering, tilt og zoom. Den er enkel i bruk og har god bildekvalitet. Både PCMag og eGarden opplevde store forstyrrelser i signalene fra andre enheter og Wi-Fi, mens Which? melder om at det ikke er forstyrrelser i signalet. Bruker DECT-teknologi. Foreldreenheten har 2,4" fargeskjerm og oppladbart batteri som holder i opptil 12 t og bruker 2 t på oppladning. Babyenheten bruker vanlige AAA-batterier, og disse skal vare i inntil 3 t. Rekkevidden er på opptil 150 m. Babycallen har nattsyn, stemmeaktivering, nattlampe, kan spille vuggesanger og har lys som viser lydnivå i barnerommet.

Totalscore: 58/100

Basert på 3 tester.

Which? (2014)

One of the best video baby monitors. Les saken (krever medlemskap)

71
PC Mag (2014)

Avoid the otherwise attractive Philips Avent SCD603 baby monitor system unless you're running a Wi-Fi network on the 5GHz band. Les saken

50
#babycall #philips #nova #padwico #neonate #d-link #motorola #topcom #bt

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn