Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Produktet er 14 av 20 i samletesten Finn elbilen som passer deg

Peugeot iOn

Peugeot iOn har vært på markedet siden 2011, og hadde i 2015 best salg av de eldre elbiltypene. Den er trillingbroren til Mitsubishi i-Miev og Citroën C-Zero, siden de har helt samme struktur, og Euro NCAP mener derfor testresultatene for i-Miev også gjelder for Peugeot iOn. Siden 2013 har iOn og C-Sero hatt litt lavere batterikapasitet enn i-Miev, noe som gir ca 1 mil kortere rekkevidde. Den er en liten bil laget for småbykjøring, som stort sett er lettkjørt, men kan føles litt baktung. Får trekk for kort rekkevidde og lav komfort. Forbrukerrådet mener Peugeot gir deg svært god garanti.

Euro NCAP testet i-Miev/Peugeot iOn i 2011, og vi gjør oppmerksom på at dette testresultatet ikke er valid for oppgraderinger av elbilene etter 2011. Euro NCAP er også blir mye strengere i vurderingene siden den gang. I krasjtestene i 2011 var strukturbelastningen helt på grensen av hva bilen kunne tåle, og ved frontkrasj var beskyttelsen av fører og voksen passasjer kun bra nok for hode og legger. Ved sidekrasj i stolpe/tre var beskyttelsen av brystkassen svært lav, mens den var adekvat ved sidekrasj i annen bil (selv om bildøren på førersiden åpnet seg). Det manglet ellers god nok informasjon om airbagen på passasjersiden var aktiv eller inaktiv.

Motoreffekt: 49 kW/67 hk
Dreiemoment: 196 Nm
Batterikapasitet (netto): 14,5 kWh
Oppgitt rekkevidde (NEDC): 150 km
Hurtiglading (DC): CHAdeMO, 44 kW (tar ca. 30 minutter fra 0 til 80 % på sommerstid)
Normallading (AC): 3 kW (tar ca. 6 timer med 16A, Type 2-ladekabel og veggboks/stolpe)
Sitteplasser: 4
Bagasjerom: 166 liter
Oppgitt forbruk (blandet kjøring, NEDC): 1,25 kWh/mil
Topphastighet: 130 km/t
Akselerasjon 0-100 km/t: 15,9 sek

Under kan du lese mer om hvordan Peugeot iOn er blitt tatt imot av testkildene.

66/100

Testresultat

Peugeot iOn

Resultatet er basert på 4 tester

DinSide (2011)

Elbil som duger. Les saken

80
Euro NCAP (2011)

Adult occupant ratings: Inspection after the frontal impact showed that several structures had reached the limit of their loadbearing capacity. Les saken

75
Klikk.no (2011)

Det største ankepunktet er fortsatt rekkevidden. Les saken

60
VG (2011)

Litt simpel. Les saken

48
#elbil #bil #peugeot

Finn elbilen som passer deg

Elbilmarkedet i Norge er godt, og det kommer stadig nye modeller og produsenter på banen. Her får du oversikten over de beste elbilene på markedet. Les saken

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester