Én produsent overlegen på pulsklokker med GPS
Dersom du ønsker å bli litt sprekere i 2018, vil en pulsklokke gjøre det enklere å måle aktivitet og framgang. Men hvilken pulsklokke er best?
Best i test
I 2018 er det Garmin Fenix 3 og Garmin Forerunner 935 som havner øverst på resultatlisten. De får like høy poengsum, men Fenix 3 er testet av noe flere kilder, og trekker derfor det aller lengste strået. Det er imidlertid verdt å merke seg at Fenix 3 har eldre tester til grunn for totalscoren enn det Forerunner 935 har.
De to pulsklokkene får bare ett poeng mer enn Garmin Fenix 5, som også er testet av enda flere kilder, noe som kan ha innvirkning på resultatet.
Hele 7 av de 10 første plassene på resultatlisten kuppes av Garmin-pulsklokker, og det er kanskje ikke overraskende. Selskapet er antagelig aller best kjent som GPS-produsent, men de regnes også som markedsledende når det gjelder treningsklokker. De har utviklet svært mange pulsklokker med GPS, og dermed er Garmin overrepresentert i denne samletesten.
Slik fungerer Test.no
Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer
Dynamisk resultatliste
Vi oppdaterer listen etter hvert som det kommer nye tester og produkter i kategorien.
Tips oss gjerne om du kjenner til tester som ikke er tatt med.
Produktutvalg
Noen av de inkluderte testene og produktene er forholdsvis gamle, men vi har valgt å beholde dem fordi pulsklokkene fortsatt er populære. Ettersom markedet er i stadig utvikling, ber vi deg ta med alderen i betraktning når du vurderer testene og produktene opp mot hverandre.
Hvilken pulsklokke bør du velge?
Pulsklokker kommer i utallige varianter med ulike innstillinger og funksjoner, og modellene med GPS varierer fra rundt 1000 kroner og helt opp til nesten 5000 kroner. Det er dumt å betale penger for funksjoner du ikke kommer til å bruke, så før du kjøper pulsklokke bør du tenke godt gjennom hva du faktisk trenger den til og hvordan du skal bruke den.
Nyttige funksjoner
Er du ikke så glad i å bruke pulsbelte, bør du se etter klokker med optisk pulsmåler. Disse har nemlig innebygget pulsmåling i selve klokken, slik at pulsen måles rett fra håndleddet ditt.
Pulsklokkene i denne testen har også et utvalg av andre funksjoner enn pulsmåling og GPS, som for eksempel måling av hastighet, antall kilometer og kalorier, estimert VO2-max, høydemåler, kart, måling av pulsen under vann og logging av aktivitet og søvn.
Generelt vil GPS i pulsklokken gi mer nøyaktig måling av distanse, men GPS vil også gjøre batteritiden på pulsklokken kortere. Skal du ut på lengre turer, er det derfor viktig å se etter en pulsklokke med lang batteritid.
Overgangen mellom pulsklokke, aktivitetsarmbånd og smartklokke er glidende. Dersom du ikke finner produktet du ønsker informasjon om i denne testen, kan du sjekke ut testene våre av smartklokker og aktivitetsarmbånd.
Hvordan måle puls?

Pulsklokken kan være et fint hjelpemiddel til treningen, enten man er nybegynner eller viderekommen. Mange trener enten for hardt eller for lett, og begge deler kan hindre den progresjonen man ønsker. En av tingene klokken kan hjelpe deg med er å finne hvilken pulssone du skal trene i, men for å gjøre det må du vite makspulsen din.
Ifølge forskere ved NTNU kan dette enkelt gjøres ved å bruke formelen 211 - (din alder x 0,64). Er du for eksempel 43 år ser det slik ut: 221 - (43 x 0,64) = 183,48.
Deretter kan du plotte makspulstallet inn i pulsklokken og den vil hjelpe deg å finne riktig pulssone. Skal du brenne kalorier, kan du holde en lavere intensitet enn om du vil øke oksygenopptaket og trene hjertet.
Jo bedre form du kommer i, jo lavere hvilepuls får du. Dette kan pulsklokken måle, og slik blir det enklere for deg å se resultater av treningen og holde motivasjonen oppe.
Kommentarer
Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!