Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hybelkaninenes endelikt

Smartere robotstøvsugere gjør nå hybelkaniner til en utrydningstruet art, men du bør ikke kaste den gamle støvsugeren helt enda.

Annonse

Best i test

Årets beste robotstøvsuger er Neato Botvac Connected. Neatos gamle toppmodell vinner akkurat som i 2016 en knepen seier. Med gode rengjøringsegenskaper, god navigering og en stadig bedre pris er Botvac Connected ikke bare en verdig vinner, men også et godt kjøp.

Slik fungerer Test.no

Vi oppsummerer alle tester innen et tema og regner ut en samlescore mellom 0 og 100 for hvert produkt. Les mer

Kun ett poeng skilte vinneren fra andreplassen i 2016. I år er seieren enda mer knepen da Neatos nye flaggskip Neato Botvac D7 Connected lander på samme poengsum som forgjengeren sin, riktignok basert på færre tester.

Vil du hoppe rett til resultatene? Klikk her.

Botvac D7 er imidlertid en solid maskin som deler mye med forgjengeren. Den har imidlertid bedre og flere smartfunksjoner i tillegg til en mer velutviklet app å skryte av.

Flaggskipet fra iRobot, Roomba 980, følger akkurat som i 2016 kun ett enkelt poeng bak førsteplassen. Den er en selvstendig og systematisk robotstøvsuger som som i tillegg har gode rengjøringsegenskaper.

Den deler også tredjeplassen med både sin egen lillebror Roomba 960 og den kinesiske jokeren Xiaomi Mi Roborock S50.

Det er interessant å se hvordan modellen fra Xiaomi tilsynelatende er like god som modellene fra iRobot, men til en lavere pris. Det er derfor verdt å poengtere at vurderingsgrunnlaget i de samlede testene gjerne har med pris som en faktor.

Erstatter ikke tradisjonell støvsuger
Problemområder: Med smartere navigering setter robotstøvsugere seg nå sjeldnere fast i typiske problemområder som under sofaen.

Produsentene selv erkjenner at man ikke burde kvitte seg med den tradisjonelle støvsugeren med det første. Argumentet for robotstøvsuger er imidlertid gjerne at de skal brukes til vedlikehold, i tillegg til mer dyptgående rengjøringer, ikke som en erstatning.

Ved å kjøre en robotstøvsuger daglig vil man effektivt hindre oppsamling av støv og diverse skitt på gulvet. Fremfor å erstatte arbeidet med den tradisjonelle støvsugingen kan man heller lette arbeidet med den.

Vil du heller gjøre jobben selv? Sjekk hvilken støvsuger som er best.

Stor forskjell i selvstendighet og navigasjon

En av de store fordelene med en smart støvsuger som rengjør systematisk og effektivt er at den også kan gjøre jobben alene, uten at du må redde den ut fra kinkige posisjoner eller redekorere hele boligen for å fjerne potensielle hindringer.

Skal du ha en selvstendig robotstøvsuger er det gjerne tre viktige faktorer å ta hensyn til:

Navigasjonssystemer

Man deler gjerne inn robotstøvsugeres navigasjonsystemer i sensor- og kartleggingsnavigering.

Sensornavigering

Sensornavigering innebærer at roboten ved hjelp av ulike sensorer klarer å navigere rundt hindringer.

  • Hindringssensorer sørger for at den snur når den møter stolben og andre hindringer.
  • Veggsensorer hjelper den å navigere langs vegger og kanter.
  • Hjulsensor holder sammen med et odometer kontroll på hvor langt den har kjørt.

Kartleggingsnavigering

Avanserte robotstøvsugere er i tillegg utstyrt med avanserte kartleggingsmuligheter. For å kartlegge og navigere omgivelsene smartere baserer de seg gjerne på et av to systemer: lasernavigering eller kameranavigering.

Kameranavigering

Ved å bruke et digitalkamera kan roboter «se» omgivelsene sine i form av hva den registrerer som «landemerker» vil de da kartlegge, navigere og rengjøre mer effektivt og systematisk.

Lasernavigering

Ved hjelp av LIDAR (Light Detection and Ranging) måler robotene avstand til omgivelsene og «landemerker». Dermed kartlegger roboten uten å "se" på samme måte som med kameranavigering.

Navigasjonssystemet

Inntil nylig har navigeringen til robotstøvsugere for mange vært mer provoserende enn imponerende. Sensornavigering innebærer at robotene skifter retning basert på hvordan de fysisk treffer omgivelsene sine, og frustrerende nok har man dermed kunnet sitte å se roboten suse rundt over alt, utenom akkurat der hybelkaninen ligger og flotter seg.

De siste årene har imidlertid produsentene lansert stadig flere modeller med mer avanserte former for navigering. Dette innebærer kartlegging av omgivelsene og en systematisk rengjøring eldre modeller ikke kan måle seg med. Det kan dermed se ut til at roboter som kjører på måfå kan høre fortiden til.

Avansert navigering åpner for at roboten kan rengjøre systematisk hjemme mens du selv er på jobb. Hos flere kan du også se hvor roboten har rengjort og hvor den er i sanntid.

Disse avanserte funksjonene har imidlertid kommet til relativt stiv pris, særlig med tanke på at støvsugeregenskapene ikke har vært mer enn middels. Økt konkurranse gjør at disse funksjonene blir stadig rimeligere og ikke lenger kun er forbeholdt de dyreste modellene.

Det klareste eksempelet på dette er Roborock S50 fra Xiaomi, som har blant testens beste navigeringsegenskaper. S50 kommer helt i toppsjiktet, samtidig som den er billigere enn samtlige over den på listen.

Både Neato og iRobot har imidlertid svart på tiltale ved å tilby stadig smartere funksjoner, også i sine rimeligere modeller. Man er derfor ikke nødt til å investere like mye som før for å få en smart robotstøvsuger.

Les også: De beste dronene.

Barrierer

Foruten smart navigering kan det være vel så viktig at det finnes måter å begrense driftsområdet til roboten. Den kan gjerne ta seg inn steder den ikke bør eller hvor du ikke vil at den skal kjøre.

Dette kan gjøres fysisk, med magnetbånd eller trådløse noder, eller så kan man hos enkelte sette opp virtuelle vegger i mobilappen. Da kan du enkelt kontrollere hvor roboten beveger seg når den er hjemme alene.

Batteri

Batteritid og ladetid vil være avgjørende for hvor effektiv og selvstendig robotstøvsugeren er. Her spiller imidlertid faktorer som størrelsen på boligen din inn i regnestykket. Bor du i leilighet vil som regel ikke batteristørrelsen være av stor betydning.

Bor du i et stort hus vil imidlertid batterikapasiteten være mer avgjørende. Enkelte modeller er utstyrt med større batterier som klarer å gjøre jobben uten å måtte lade, eventuelt med støtte for å lade når den trenger og fortsette rengjøringen der den slapp.

Lei av å klippe plenen? Robotgressklippere kan gjøre jobben for deg.

 

Andre faktorer du bør vurdere

Robotstøvsugere skiller seg på mer enn bare batteri og navigasjon. Disse dem faktorene kan gjøre det lettere for deg å velge riktig rengjøringsmaskin:

1) Allergivennlighet

Er man astmatiker eller allergiker vil det være lurt å ta hensyn til om robotstøvsugeren er utstyrt med et HEPA-filter.

Et HEPA-filter filtrerer bort 99,97 % av partikler som er 0,3 mikron eller større og kan derfor bidra til et bedre inneklima.

Norges Astma- og Allergiforbund understreker at det under støvsuging vil virvles opp støv og eventuelle allergener som vil legge seg etter rengjøringen. For å unngå å utsette seg selv for mer støv og allergener enn nødvendig bør man altså sette robotstøvsugeren til å rengjøre når man selv er ute av huset.

I produktbeskrivelsen til hvert enkelt produkt vil du se hvilke maskiner som er utstyrt med HEPA-filter.

2) Personvern

Personvernet er i dag en problemstilling man må ta stilling til siden stadig flere roboter er koblet til nett. Dette blir enda mer aktuelt med de mest avanserte robotstøvsugerne som i dag kan kartlegge leiligheten din, og i enkelte tilfeller er utstyrt med kamera.

iRobot har også skapt furore ved å uttale at de i fremtiden åpner for å dele informasjon om kundenes hjem til andre selskaper for å kunne tilby kundene best mulig produkter til deres smarthjem. Det skal imidlertid eventuelt kun skje med kunders samtykke.

Det kan være av interesse for enkelte å vite at Kapersky har gjennomført en sikkerhetstest av en robotstøvsuger fra Xiaomi. Resultatet var, kanskje noe overraskende, at den var godt sikret og at de ikke klarte å hacke den uten fysisk tilgang til maskinen.

Det er en app for det óg: Med app til å styre robotstøvsugeren blir det stadig flere muligheter.
3) Programvare

I takt med at stadig flere roboter er koblet til internett er det nå enklere enn noensinne for produsentene å oppdatere og forbedre robotene sine. Dette gjør at enkelte tester kritiserer roboter for å mangle funksjonalitet som er kommet i ettertid.

I produktbeskrivelsene under har vi samlet og lagt inn oppdatert informasjon, men dette er åpenbart informasjon som kan bli utdatert også i fremtiden.

4) Andre rengjøringsfunksjoner

Denne testen omhandler robotstøvsugere, men flere maskiner i denne testen kan utstyres med våt- eller tørrmopp. Resultatene er varierende, og særlig tørrmoppene virker ikke å ha noen stor effekt.

Våtmoppene har derimot noe mer effekt, men det er bare Xiaomi Mi Roborock S50 og Ecovacs Deebot Ozmo 930 av robotene i denne testen som kan utstyres med våtmopp. Begge gir deg kontroll over hvor mye vann du vil bruke, men det er kun modellen fra Ecovacs som unngår tepper når den mopper. Dermed vil Ozmo 930 være det beste valget om du har tepper og ønsker en robotstøvsuger med våtmoppfunksjon.

En kaffe mens robotstøvsugeren rengjør huset? Dette er de beste kaffemaskinene til enhver anledning.

Nødvendige forberedelser og vedlikehold

Selv om det er mye arbeid å spare på å investere i en robotstøvsuger til å gjøre den daglige støvsugingen må du fortsatt gjøre visse grep for å få mest mulig ut av roboten din.

Det er for eksempel lurt å gjøre boligen din mest mulig robotvennlig før du starter rengjøringen. Dette innebærer å rydde bort sokker, sko, fjernkontroller, kabler og alt av diverse rask som kan ha havnet på gulvet.

I tillegg vil det være en ide å være hjemme når du setter den i gang første gang. Da vil du kunne se om den sliter med noen områder, som da kanskje burde sperres av.

Selv om du med en robotstøvsuger også vil slippe unna den verste daglige rengjøringen vil du fortsatt være nødt til å tømme støvbeholderen med jevne mellomrom og rense sensorer og kameralinser.

 

 

 

 

RESULTATER

Neato Botvac Connected

Neato Botvac Connected

Resultatet er basert på 17 tester. Pris fra 1 611,-

Pris fra 1 611,-

78
Neato Botvac D7 Connected

Neato Botvac D7 Connected

Resultatet er basert på 12 tester. Pris fra 1 611,-

Pris fra 1 611,-

78
iRobot Roomba 980

iRobot Roomba 980

Resultatet er basert på 18 tester. Pris fra 188,-

Pris fra 188,-

77
Xiaomi Mi Roborock S50

Xiaomi Mi Roborock S50

Resultatet er basert på 5 tester. Pris fra 13 401,-

Pris fra 13 401,-

77
iRobot Roomba 960

iRobot Roomba 960

Resultatet er basert på 5 tester. Pris fra 188,-

Pris fra 188,-

77
Eufy RoboVac 11

Eufy RoboVac 11

Resultatet er basert på 8 tester. Pris fra 3 551,-

Pris fra 3 551,-

76
Ecovacs Deebot Ozmo 930

Ecovacs Deebot Ozmo 930

Resultatet er basert på 5 tester. Pris fra 4 369,-

Pris fra 4 369,-

76
Neato Botvac D5 Connected

Neato Botvac D5 Connected

Resultatet er basert på 10 tester. Pris fra 1 611,-

Pris fra 1 611,-

75
Dyson 360 Eye

Dyson 360 Eye

Resultatet er basert på 18 tester.
74
Electrolux Pure i9

Electrolux Pure i9

Resultatet er basert på 10 tester.
70
iRobot Roomba 690

iRobot Roomba 690

Resultatet er basert på 5 tester.
70
Miele Scout RX1

Miele Scout RX1

Resultatet er basert på 13 tester. Pris fra 599,-

Pris fra 599,-

69
Electrolux MotionSense ERV5210TG

Electrolux MotionSense

Resultatet er basert på 2 tester.
66
Neato Botvac D3 Connected

Neato Botvac D3 Connected

Resultatet er basert på 9 tester. Pris fra 1 611,-

Pris fra 1 611,-

64
Ecovacs Deebot N79S

Ecovacs Deebot N79S

Resultatet er basert på 4 tester.
64
LG Hom-Bot

LG Hom-Bot

Resultatet er basert på 7 tester. Pris fra 599,-

Pris fra 599,-

45

Best i test

2018

Neato Botvac Connected

Neato Botvac Connected

78/100

Selv om den nå fases ut av produksjon er Neato Botvac Connected fortsatt en av de beste robotstøvsugerne du kan kjøpe.

Botvac Connected gir et godt rengjøringsresultat og kommer godt til både langs vegger og ut i hjørner. Støvsugeregenskapene både på gulv og tepper imponerer, selv om det er noe uenigheter om ytelsen på tepper. Særlig dyrehår får den også skryt for å være god på, og den vil være et godt alternativ for dyreeiere.

Navigeringsegenskapene imponerer også, selv om den ifølge enkelte har tendenser til å sette seg litt fast.

Botvac Connected var blant de første robotstøvsugerne som fikk appstøtte, men i dag er den noe utdatert sammenlignet med de nyeste modellene. Du får imidlertid se rengjøringslogg, hvor den er, starte og stoppe rengjøring, lage tidsplan, få varsler om det skulle skje noe og endre rengjøringsmodus. Du kan imidlertid ikke sette opp virtuelle vegger slik som i de nyeste modellene fra Neato og er dermed prisgitt fysiske barrierer og magnetbånd. Som med de andre robotene fra Neato er det imidlertid støtte for stemmestyring fra Amazon Alexa, Google Assistent og styring via IFTTT og smartklokke.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: LaserSmart (Lidar)
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Magnetbånd
Moduser: Eco og Turbo
Vekt: 4,1 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 10 cm - 33,5 cm - 32,1 cm
Lydnivå dbA: 63 - 72
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.7 L
Ladetid: 3 timer
Driftstid: 120 min (90 min i turbo mode)
Batteritype: Li-ion

Totalscore: 78/100

Basert på 17 tester. Pris fra 1 611,-

Pris fra 1 611,-

Reviewed (2016)

For now, it's the best connected robot vacuum you can get Les saken

100
Top Ten Reviews (2018)

Best overall 2018. Les saken

99
Pocket-lint (2015)

Has impressed us Les saken

88
Trusted Reviews (2018)

One of the best robot vacuums cleaners you can buy. Les saken

88
CNET (2018)

If you're willing to live without remote controls, you can save some money by sticking with the previous generation of Neatos - but we think this one's worth the splurge. Les saken

84

Vis alle tester (+12)

Good Housekeeping UK (2015)

Good all-rounder, performing well in all tests, apart from dust pick up on carpet which was disappointing Les saken

83
Tek.no (2017)

Dette er den støvsugeren de fleste bør kjøpe. Les saken

78
M3 (2016)

Botvac Connected är helt klart en av de bästa maskinerna på marknaden Les saken

78
Tom's Guide (2017)

A great little butler. Les saken

78
PC Mag (2016)

A bit expensive, but if you're looking for a robotic vacuum you can control with your smartphone, it's the one to buy Les saken

75
Aftonbladet (2016)

Fastnar på trösklar och skjuter mattor på trägolv framför sig. Les saken (krever medlemskap)

75
TechRadar (2018)

A very capable robo-vac living in the shadow of its successor. Les saken

75
TechGearLab (2018)

It doesn't have the most comprehensive set of smart functions, mainly lacking the ability to draw virtual barriers in the app, but it is still a more than excellent vacuum overall. Les saken

69
Forbrugerrådet Tænk (2017)

Neatos Botvac Connected ligger helt i top, når det gælder navigation og forhindringer. Les saken (krever medlemskap)

62
Neato Botvac D7 Connected

78/100

Neatos nyeste flaggskip, Botvac D7 Connected, imponerer både på støvsugingen og på smartfunksjonene.

Den kommer godt ut i hjørner og langs vegger, noe som kombinert med den relativt lave profilen gjør at den kommer til nesten overalt. Den er midt på treet på lydnivå og er verken den stilleste eller mest høylytte i klassen.

Støvsugeregenskapene er helt i toppklassen og god batteritid og selvstendighet gjør at eneste reelle problemet er at du fortsatt må tømme den manuelt. Den gjør det ypperlig på gulv, meget bra på tepper, og flere kommenterer at om den ikke får med seg alt på første runde kan du sette den til å støvsuge to ganger over alt. Er det eventuelt noe du tror den vil slite med har du også valget mellom Eco- og Turbomodus.

Med tanke på navigeringen har det vært noe uenighet mellom kildene, hvor enkelte hevder den sliter i trange områder, mens andre hyller den for å takle hva det måtte være. Dette kan tyde på at en oppdatering kan ha forbedret algoritmene.

Botvac D7 er blant de smarteste i klassen da appen gir deg mulighet til å sette opp tidsplan på rengjøring, fjernstyre roboten, endre mellom Eco og Turbo, sette varsel på når du må rengjøre maskinen eller bytte børster, se kart over rengjøringen og detaljert logg. Det er også støtte for flere etasjer med kart, tegne opp virtuelle vegger og sonerengjøring skal være på vei. I tillegg til appen kan D7 også styres av Amazon Alexa, Google Assistent, IFTTT, chatbot på facebook og smartklokker.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: LaserSmart (Lidar)
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Magnetbånd følger med og virtuelt via app
Moduser: Turbo, Eco - hele huset eller spot cleaning eller extra care
Vekt: 3,5 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 10 cm - 33,6 cm - 31,9 cm
Lydnivå dbA: 67
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.7 l
Ladetid: 150 min
Driftstid: 120 min, 90 i Turbo
Batteritype: Li-ion

Totalscore: 78/100

Basert på 12 tester. Pris fra 1 611,-

Pris fra 1 611,-

Wired USA (2018)

Neato's high-end botvac lets you program no-go lines and does a quick, thorough clean. Les saken

89
TechRadar (2018)

The robot vacuum that gives you greater control than ever. Les saken

88
Reviewed (2018)

Tell this robot where, when, and how to clean—all from your phone. Les saken

88
Trusted Reviews (2018)

A smart and powerful vacuum cleaner that can learn the layout of your home for faster and more accurate cleaning. Les saken

88

Vis alle tester (+7)

Expert Reviews (2018)

Exceptional cleaning and navigational capabilities but it is rather expensive. Les saken

75
PC Mag (2018)

Neato's Botvac D7 Connected offers interactive cleaning maps, long battery life, and better third-party smart home integration than any other robot vacuum. Les saken

75
Tech Advisor (2018)

If you want the best robot vacuum cleaner, the Neato Botvac D7 Connected is it. Les saken

75
TechHive (2018)

If the Neato Botvac D7 is an indication of where robot vacuum technology is heading, the future of housework looks bright. Les saken

75
TechGearLab (2018)

If you want the best of the best when it comes to these products and place a high emphasis on pure cleaning power, then the D7 is the clear choice. Les saken

69
iRobot Roomba 980

77/100

Flaggskipet fra markedsdominerende iRobot, Roomba 980, gir deg nærmest alt man kan kreve fra en robotstøvsuger.

Den smarte navigeringen og den gode mobilappen gir deg god kontroll over rengjøringen, også når du ikke er hjemme. Den får riktignok noen hevede øyebryn for å ha en printerlignende løsning på kommandoene fra appen og at den er noe treg i å iverksette instrukser. Men dette er ikke noe reelt problem i bruk av maskinen. Stemmestyring via Amazon Alexa og Google Home er også støttet.

Det blir kommentert at den er noe treg på å rengjøre, men når den er ferdig er resultatet bra, så om man kjører den når man ikke er hjemme vil du ikke tenke noe over dette. Både på gulv og på tepper støvsuger Roomba 980 bra, og iRobot skilter med "CarpetBoost"-funksjon som skrur opp kraften når den kjører på tepper. Den har også testens kraftigste motor, men til tross for dette er det uenighet om hvor god den er på å få med seg dyrehår. Enkelte sier den gjør underverker, mens andre må si seg skuffet over innsatsen.

Det er imidlertid enighet om at den gjør en god jobb på navigering og det er en selvstendig Roomba, og som en test sa, den første Roombaen som ikke trenger å bli passet på.

Appen gir deg mulighet til å sette opp tidsplan, se rengjøringskart og rengjøringslogg, se når du må bytte børster o.l, endre modus og starte og stoppe støvsuging. Trådløse noder som kan settes opp til å sperre av rom eller områder man ikke ønsker at Roombaen skal prøve seg på følger med og det er dessverre ikke mulighet til å sette opp virtuelle vegger i appen.

Om modellserien: Roomba 980-serien er samme maskin med ulike farger eller leverandører. 980 er altså den samme maskinen som 981 som selges i Norge.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: vSlam, iAdapt
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Trådløs node
Moduser: Clean Mode og Spot Mode
Vekt: 3,9 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 9,2 cm - 35 cm - 35 cm
Lydnivå dbA: 65 - 80
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.6 L
Ladetid: 3 timer
Driftstid: 120 min
Batteritype: Li-ion

Totalscore: 77/100

Basert på 18 tester. Pris fra 188,-

Pris fra 188,-

Reviewed (2016)

The bottom line is that the 980 adds some excellent features to a pretty standard robot vac. Les saken

100
Top Ten Reviews (2017)

This is the most self-sufficient robot vacuum. It deftly navigates through obstacles and leaves your floors clean. Les saken

96
Tek.no (2016)

Totalt sett den roboten som gjør den beste rengjøringsjobben Les saken

89
Tek.no (2017)

Alt i alt scorer den høyt på punktene vi anser som viktigst, og vil garantert gjøre deg fornøyd. Les saken

89

Vis alle tester (+13)

Wired USA (2018)

If you have the cash, this is the robot vacuum you need to get. Les saken

89
TechRadar (2016)

Undeniably pricey, the iRobot Roomba 980 is nevertheless a fantastic automated vacuum that packs terrific smart functionality with a number of high tech features. Les saken

88
Engadget (2015)

iRobot's best robot vacuum yet, but it's way too expensive for most people to stomach Les saken

85
DinSide (2016)

Den beste robotstøvsugeren vi har testet så langt! Les saken

80
Consumer Reports (2018)

iRobot's Roomba line tends to rise to the top in our tests, and this robotic vac is no exception. Les saken (krever medlemskap)

79
Aftonbladet (2016)

Klarar upp till tre rum på en laddning. Les saken (krever medlemskap)

75
CNET (2015)

An exciting hunk of next-gen vacuum tech, but it didn't wow us during testing Les saken

69
TechGearLab (2018)

If you have a home with a relatively confined layout and floors that need exceptional cleaning power, then the 980 is the clear choice Les saken

66
PC Mag (2016)

iRobot's best robotic vacuum yet, adding Wi-Fi and app control for even easier home cleaning Les saken

63
Digital Trends (2015)

Firing up your robot vacuum away from home makes a novel party trick Les saken

56
Tom's Guide (2018)

The Roomba 980 is a dutiful helper around the house, but its trouble with pet hair and its high price should convince you to look elsewhere. Les saken

56
Aftonbladet (2018)

Roomban har bra batterikapacitet som räcker till tre rum på en laddning. Les saken (krever medlemskap)

50
Xiaomi Mi Roborock S50

77/100

Med sin andre robotstøvsuger imponerer kinesiske Xiaomi på nesten samtlige områder.

Xiaomi Mi Roborock S50 som den heter er den beste av robotene i denne testen på navigeringen, takket være den effektive bruken av lasernavigeringen og gode sensorer. Et av de klareste resultatene av at den er god på navigering er at den sjeldent setter seg fast. Den er imidlertid ikke den beste på å oppdage mindre rot som fjernkontroller og ledninger som ligger slengt.

Støvsugeregenskapene er også solide, og enkelte peker på at den gjør det særlig godt på små partikler som sukker. Den oppdager tepper og øker sugekraften deretter, men om det hjelper den i praksis er det noe uenigheter om. En kilde lar seg begeistre av støvsugerytelsen, mens andre ikke lar seg begeistre. Støvsugeregenskapene virker å være midt på treet, men er godt hjulpet av at maskinen kommer til overalt og er systematisk i navigeringen. Hår får den imidlertid kritikk for å gjøre en dårlig jobb med.

I tillegg til smarte navigeringsegenskaper har den en god app som gir deg kart og mulighet til å sette opp tidsplan og sende den dit du vil. Appen har også blant de beste løsningene på å rengjøre et enkelt område ved at du kan sende roboten dit du vil for å kjøre en "spot cleaning" hvor den så vil returnere til laderen når den er ferdig. Man kan dessverre ikke sette opp virtuelle vegger i appen.

En bonus for enkelte vil være moppemulighetene. Den gir ikke den dypeste rengjøringen, og må kun brukes med rent vann, men den får med seg en del skitt. Det største problemet i denne sammenhengen er nok at den ikke automatisk registrerer tepper og snur når den mopper, slik som f.eks. Ozmo 930 gjør.

Til prisen denne roboten selges for skal det være vanskelig å ikke ha den som et alternativ.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: Lidar
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Ja
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Magnetbånd kan kjøpes separat
Moduser: Quiet, Balanced, Turbo, Max
Vekt: 3,6 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 9,65 cm - 35 cm - 35 cm
Lydnivå dbA: 60 - 75
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.48 L
Ladetid: 3-5 timer
Driftstid: 150min
Batteritype: Li-ion

Totalscore: 77/100

Basert på 5 tester. Pris fra 13 401,-

Pris fra 13 401,-

Tek.no (2018)

Kan like mye som de beste, men koster likevel mindre. Les saken

89
TechGearLab (2018)

This robot does a phenomenal job at navigating through even the most cluttered homes, but definitely could do a bit better when it comes to cleaning performance. Les saken

69
iRobot Roomba 960

77/100

iRobots Roomba 960-serie er kort sagt den nest beste modellen fra den kjente merkevaren.

Roomba 960 byr på bra navigering med den samme vSlam-navigeringen som 980, smarte funksjoner gjennom mobilappen som kartlegging av hjemmet ditt, og viktigst av alt, bra rengjøring.

Den store forskjellen mellom denne og toppmodellen 980 er at denne har en eldre motor (dog samme som Roomba 880 som tok fjerdeplass i 2016), noe mindre batteri og at kun en trådløs node(virtuell barriere) følger med. Dette gjør 960 noe lettere, men også noe svakere i ytelsen. Med en svakere motor enn storebror mangler også CarpetBoost-funksjonen. Dette gjør at 960 mangler den siste lille x-faktoren i sugeevnen.

I praksis er det imidlertid ikke noen enorm forskjell mellom de to modellene på støvsugingsevnene, men flere kommenterer at denne burde ha en enda lavere pris med tanke på fallet i ytelse fra storebror. Den får også noe kritikk for å være dårligere på dyrehår, men den presterer jevnt over bra.

960- serien gir god ytelse, men dessverre er prisen, som ytelsen, såpass nærme storebror at det er vanskelig å rettferdiggjøre valget av denne fremfor rimeligere konkurrenter.

Om modellserien: Roomba 960-serien er samme maskin med ulike farger eller leverandører. 960 er altså den samme maskinen som 965 og 966 som selges i Norge.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: vSlam, iAdapt 2.0
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Trådløs node
Moduser: Clean Mode, Spot mode
Vekt: 3,9 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 9,1 cm - 35 cm - 35 cm
Lydnivå dbA: 70
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.6 l
Ladetid: 2
Driftstid: 75 min
Batteritype: Li-ion

Totalscore: 77/100

Basert på 5 tester. Pris fra 188,-

Pris fra 188,-

TechHive (2018)

The Roomba 960's flawless navigation, stellar cleaning, and advanced features set it apart from all other robot vacuums. Les saken

88
Consumer Reports (2018)

This quiet vac from iRobot was speedy and had good pick-up on our test surfaces. Les saken (krever medlemskap)

84
PC Mag (2018)

The iRobot Roomba 960 isn't cheap, but thanks to a mix of premium features and performance, it's the best high-end robot vacuum for the price. Les saken

75
Expert Reviews (2017)

A high-end robot vacuum at a reasonable price. Les saken

75
TechGearLab (2018)

This middle-of-the-road robot vacuum retails for about $200 less than the top products, but its performance is definitely second-rate. Les saken

61
Eufy RoboVac 11

76/100

RoboVac 11 er en lav og god robotstøvsuger som er lett å bruke, selv om den krever noe ekstra tilsyn siden den har en tendens til å få påklistret hår via statisk elektrisitet.

RoboVac 11 har ikke støtte for WiFi og kontroll av maskinen gjøres med den medfølgende fjernkontrollen. Den gir mulighet til å sette opp tidsplan, starte og stoppe rengjøring, sende den til laderen, styre den manuelt og velge mellom rengjøringsmodusene. Den har ikke avanserte navigasjonsegenskaper og den får kritikk for å slite med å finne veien hjem til laderen. Utover dette får den imidlertid skryt for å håndtere seg greit.

På støvsugingen gjør den en god jobb og den plukker med seg det meste, selv om den ikke er den kraftigste i klassen. Til gjengjeld er den stillegående i bruk, noe som gjør at det ikke er like irriterende å ha den gående mens du er hjemme. Både på gulv og tepper får RoboVac positive skussmål, men rengjøringsegenskapene blir noe undergravet av navigeringen som ikke er systematisk og maskinens tendens til å sette seg fast.

Er du åpen for å redde roboten når den kjører seg fast kan den være rimelig og bra alternativ.

Et minus er den lange ladetiden, selv om dette kompenseres noe for med god batteritid. Prisen hjelper også på godviljen sammenlignet med toppmodellene som koster langt mer, selv om de gir mer systematisk og effektiv rengjøring så er ikke støvsugeregenskapene alt for langt unna.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: Sensornavigering
WiFi: Nei
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart Nei
Barriere: Nei
Moduser: Auto, Edge, Spot, Max, Room, Manual
Vekt: 4,6 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 7,8 cm - 33 cm - 32,6 cm
Lydnivå dbA: 65
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.6 l
Ladetid: 6 timer
Driftstid: 90 - 100 min
Batteritype: Li-ion

Totalscore: 76/100

Basert på 8 tester. Pris fra 3 551,-

Pris fra 3 551,-

Reviewed (2018)

A new name for the best robot vacuum you've never heard of. Les saken

96
Consumer Reports (2018)

Excellent at cleaning carpeted floors. Les saken (krever medlemskap)

81
TechRadar (2017)

Robot vacuum cleaning on a budget. Les saken

75
TechHive (2018)

This robot vacuum will clean your floors as well as some premium models, at a fraction of the price. Les saken

75
PC Mag (2018)

If you hate cleaning and are on a budget, the Eufy RoboVac 11 is the best no-frills robot vacuum for the price. Les saken

75

Vis alle tester (+3)

Top Ten Reviews (2017)

The Eufy RoboVac had decent suction but needed help too often to get unstuck and keep cleaning on its own. Les saken

71
Tom's Guide (2018)

The Eufy RoboVac 11 is a strong budget robot vacuum, but be prepared for some trade-offs at this price. Les saken

67
Ecovacs Deebot Ozmo 930

76/100

Deebot Ozmo 930 er Ecovacs' flaggskip, og den er ikke bare er robotstøvsuger, men også kan utstyres med våtmopp for enkel rengjøring av gulv.

Ozmo 930 kommer med det som er blant markedets beste smartfunksjoner og app. Via appen kan man se hvor maskinen er i sanntid og hvor mye den har rengjort. I tillegg deler appen og roboten automatisk opp huset i ulike soner når den kartlegger. Skulle du ikke være fornøyd med de standardiserte sonenavnene kan du enkelt endre på dette manuelt. Den største fordelen med denne soneinndelingen er at du da, via appen, kan sende maskinene til å rengjøre en enkelt sone ved behov. Slik kan du enkelt sende den til å rengjøre et spesifikt rom ved behov. I tillegg kan du også sette opp virtuelle vegger i appen. Via Google Assistent eller Amazon Alexa kan du også starte og stoppe rengjøring og sende den tilbake til laderen.

Ozmo 930 har også testens smarteste moppefunksjon da den unngår å kjøre på tepper under mopping og gir deg kontroll over hvor mye vann den skal bruke under moppingen. Selv om den utmerker seg blant robotstøvsugere med moppefunksjoner så er prestasjonene ikke den mest imponerende.

Den er imidlertid god på navigeringen, takket være SmartNavi-systemet som kartlegger omgivelsene ved bruk av lasernavigering.

Støvsugingsprestasjonene er ikke eksepsjonelle, men den gjør en god jobb, særlig på gulv. På tepper gjør det også en godkjent jobb, selv om den ikke får med seg alt av hår. I tillegg er den stille mens den arbeider, moe som er et pluss om du er hjemme når den arbeider.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: SmartNavi
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Ja
Rengjøringskart Ja
Barriere: Virtuelle vegger via appen
Moduser: Auto, Area, Custom
Vekt: 4,6 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 10,2 cm - 35,4 cm - 35,4 cm
Lydnivå dbA: 65
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.47 l
Ladetid: 4 timer
Driftstid: 110 min
Batteritype: NiMH

Totalscore: 76/100

Basert på 5 tester. Pris fra 4 369,-

Pris fra 4 369,-

Reviewed (2018)

You will not believe how customizable this robot vacuum is. Les saken

86
Tech Guide Australia (2018)

The Ecovacs Deebot OZMO 930 is an innovative robotic cleaner that will surprise you with how well it can clean your home. Les saken

80
Tech Advisor (2018)

The Deebot Ozmo 930 is one of the best robot vacuum cleaners we've tested and it's cheaper than its key rivals. Les saken

75
TechRadar (2018)

A robot vacuum that’s quiet and efficient. Les saken

75
TechHive (2018)

This combo-cleaner recognizes the type of floor surface its on and automatically switches to the appropriate mode. Les saken

63
Neato Botvac D5 Connected

75/100

Neatos nest beste modell, D5, gjør en god jobb på støvsugingen, er utstyrt med et greit batteri, smarte funksjoner og navigering.

Selv om den er nyere og relativt lik det gamle flaggskipet Botvac Connected i ytelse så er den priset vel høyt for å konkurrere med det gamle flaggskipet. I motsetning til lillebror D3 er denne utstyrt med sidebørste og den når dermed bedre ut langs veggene og inn i hjørnene.

D5 vil også kunne være verdt å vurdere for dyreeiere da den er god på å få med seg hår, selv om den, akkurat som D3, sliter med at det fletter seg rundt børsten. Enkelte kritiserer at den sier seg ferdig med rengjøringen litt vel raskt, og poengterer at den med fordel kunne gått over flatene mer enn en gang.

Enkelte hevder D5 er noe røff med hindringer, mens andre poengterer at den unngår de fleste hindringer greit. D5 får skryt får å ta unna hjørner godt og gjør en solid jobb på gulv, enkelte lar seg virkelig imponere, mens andre syns det var som forventet. Som robotstøvsugere flest sliter den imidlertid noe mer på tepper.

Appen er god og gir deg mulighet til å se kart over hvor den rengjør, se rengjøringslogg, og i løpet av høsten 2018 skal det komme støtte for å sette opp virtuelle vegger og lagre flere etasjekart. Det er også støtte for stemmestyring med Google Assistent og Amazon Alexa i tillegg til mulighet for å styre den via smartklokke, chatbot på messenger og IFTTT.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: LaserSmart (Lidar)
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Magnetbånd følger med + virtuelle vegger fra høsten 2018
Moduser: Default og Spot Cleaning
Vekt: 3,4 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 10 cm - 34 cm - 32 cm
Lydnivå dbA: 69
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.7 l
Ladetid: 2- 3 timer
Brukstid: 90 min
Batteritype: Li-ion

Totalscore: 75/100

Basert på 10 tester. Pris fra 1 611,-

Pris fra 1 611,-

Expert Reviews (2018)

Highly effective cleaning and navigation at a reasonable price. Les saken

100
PC Mag (2017)

The Neato Botvac D5 Connected is an all-around solid robot vacuum with accurate laser navigation and built-in Wi-Fi for app control from your phone. Les saken

75
Pocket-lint (2017)

The Neato Botvac D5 Connected is a good little cleaner, it's just not as good as the Botvac Connected, which is now cheaper and therefore around the same price as this newer model. Les saken

75

Vis alle tester (+5)

Wired USA (2017)

A robot vacuum with fantastic cleaning power and a few glitches. Les saken

67
CNET (2017)

Neato's midtier Botvac D5 offers plenty robot vacuum for the price, but you're better off spending extra on the most capable robot vacuum the company offers. Les saken

66
TechGearLab (2017)

The Neato D5 is a fantastic vacuum, but didn't quite perform well enough to topple the throne of its older cousin, the Neato Botvac Connected. Les saken

61
Dyson 360 Eye

74/100

Dyson, som kanskje ikke har det største navnet her til lands, er betraktelig mer anerkjente i hjemlandet for å produsere støvsugere av høy kvalitet. Etter å ha jobbet med sin egen robotstøvsuger i 17 år har de nå kastet seg i robotstøvsugerkampen. Dyson 360 Eye skiller seg klart fra de andre robotene i denne testen ved å være smalere, noe som hjelper den i trange kriker og kroker. Den er imidlertid et hode over de andre robotstøvsugerne slik at den ikke kommer like lett under møbler som sofaer og senger. Det vil være avhengig av hvordan det ser ut hos deg om Dyson 360 Eye for en fordel eller ulempe under navigeringen.

Som navnet tilsier navigerer Dyson 360 Eye med et 360 graders kamera og den "ser" omgivelsene sine for å navigere og kartlegge boligen. Kartet får du opp i appen, sammen med en rekke funksjoner for å kontrollere den. Du kan starte rengjøring, se hvor den befinner seg, se rengjøringslogg og få feilmeldinger. I tillegg er det lagt inn støtte for stemmestyring med Alexa, selv om denne begrenser seg til start og stopp av støvsuging. Flere av testene gir imidlertid trekk for middelmådig brukervennlighet og buggete app, selv om det er verdt å påpeke at dette er noe som virker å ha blitt bedre med tiden.

Et annet trekk med denne som skiller den fra resten av modellene er at den er utstyrt med larveben, som kombinert med resten av designet gjør at den minner mer om en futuristisk tanks enn en robotstøvsuger. Larvebeina skal, hvert fall i teorien, hjelpe den å lettere komme over terskler og hindringer. Et annet trekk med maskinen er at den ikke kommer helt ut i sidene ettersom den mangler sidebørste.

Samtlige tester understreker at Dyson 360 Eye er markedets kraftigste robotstøvsuger og at rengjøringsevnene er prioritert, dessverre på bekostning av navigering og andre funksjoner hevder noen videre. Et problem med navigeringen som er verdt å merke seg er at den trenger lys for å kunne "se" og navigere da den bruker et optisk kamera og ikke lasere slik mange av konkurrentene. Enkelte kommenterer også at den begynner å kjøre rart om det blir for mørkt.

Den største innvendingen mot 360 Eye er imidlertid at det er testens dyreste robot. Den har til gjengjeld en kvalitetsfølelse ikke mange andre robotstøvsugere kan skilte med og enkelte våger seg til å sammenligne støvsugeregenskapene med den fra tradisjonelle støvsugere. Denne ytelsen går på bekostning av batteriet og den har blant testens dårligste driftstider. Dette kombinert med en noe lang ladetid gjør at den gjerne bruker lang tid på å bli ferdig med en rengjøringssyklus. Kjører man maskinen mens man er på jobb er ikke dette nødvendigvis et stort problem.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: Kameranavigering
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Nei
Moduser: Max og Quiet mode
Vekt: 2,4 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 12 cm - 24 cm - 23 cm
Lydnivå dbA: 70
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.3 l
Ladetid: 150 min
Driftstid: 45 min, 70 i quiet mode
Batteritype: Li-ion

Totalscore: 74/100

Basert på 18 tester.

The Guardian UK (2016)

British cleaner maker’s first robot vacuum was worth waiting for, but costs a lot, can’t do the stairs and isn’t perfect despite being the best available right now. Les saken

100
Stuff UK (2016)

Dyson has done it again. The 360 Eye is the new king of robot vacs. Les saken

100
Expert Reviews (2017)

It might not be cheap, but Dyson's 360 Eye robot vacuum cleaner will keep your house clean with minimum effort. Les saken

100
Pocket-lint (2018)

The Dyson 360 Eye is, in short, the best robotic vacuum on the market to date, but don't expect to never have to do the vacuuming again. Les saken

100
Trusted Reviews (2017)

Smart, efficient and powerful – if it were a little shorter, it would be perfect. Les saken

88

Vis alle tester (+13)

Reviewed (2016)

Dyson's first robot vacuum does a great job picking up dirt—but has trouble reaching it. Les saken

84
TechRadar (2017)

A great first robotic attempt from the vacuum specialists. Les saken

75
Aftonbladet (2018)

En av de snyggaste och bästa robotdammsugare vi testat hittills. Les saken (krever medlemskap)

75
Which? (2016)

The best robot vacuum you can buy. Les saken (krever medlemskap)

74
CNET (2018)

The 360 Eye by Dyson is a very good robot vacuum, but competitors offer similar features and better performance for less. Les saken

73
PC Mag (2017)

The Dyson 360 Eye is the one of the best robot vacuums you can buy thanks to its impressive cleaning and navigation abilities, but you can find similarly equipped alternatives for less money. Les saken

63
M3 (2018)

Kvalitetskänslan är hög, precis som tillförlitligheten. Les saken

56
Consumer Reports (2018)

Dyson's introductory robotic vacuum model is very good at navigating, cleaning bare floors, and removing pet hair from carpets, but struggled with our carpet tests. Les saken (krever medlemskap)

55
T3 Magazine (2016)

Despite what every other reviewer says, really not quite the finished article. Les saken

50
Electrolux Pure i9

70/100

Med sitt nyeste flaggskip Pure i9 har Electrolux for alvor kastet seg inn toppkampen av robotstøvsugere.

Med sin trekantede form og store sidebørste gjør Pur i9 en god jobb på å nå ut langs vegger og inn i hjørner. Utstyrt med 3D VisionSystem som består av frontkamera og lasere har den gode navigeringsegenskaper og kartlegger omgivelsene effektivt. Som med de andre toppmodellene mates kartleggingsdataene om omgivelsene inn i mobilappen som produserer et virtuelt kart. I tillegg til å gi deg et kart over boligen kan du også se rengjøringshistorikken, batteristatus, legge inn tidsplan, få support, starte og stoppe rengjøringen og gi den beskjed om å fokusere på et område. Noe manuell styring av maskinen er ikke støttet.

Det er noe uenigheter om navigeringsevnene på maskinen, hvor den både kritiseres for å ha dårlig romforståelse og applauderes for å være god på å navigere. Noe de fleste anerkjenner er imidlertid at den er god på å unngå hindringer som matskåler til dyr og fjernkontroller som andre gjerne dytter rundt. Den samme uenigheten finner man med tanke på robotens evne til å finne hjem til laderen. Enkelte kritiserer den for å ikke finne veien hjem til laderen, noe som er problematisk med tanke på den korte batterilevetiden. Andre lar seg imponere av at den finner laderen og fortsetter rengjøringen der den slapp.

Pure i9 rengjør bra på de fleste underlag og den justerer også sugekraften avhengig av underlaget. Det store munnstykket dekker også godt ut i sidene og sørger for at den presterer jevnt over godt på støvsuging, selv om enkelte kritiserer den for å gjøre en dårlig jobb.

Den er god på terskler og klatrer over kanter på opptil 22mm og hvis den får problemer gir den deg beskjed om det.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon:3D Vision System (Kamera og lasersystem)
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Kjøpes separat
Moduser: Max og Quiet mode
Vekt: 3,3 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 8,5 cm - 32,5 cm - 32,5 cm
Lydnivå dbA: 75
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.7 l
Ladetid: 180 min
Driftstid: 40 min
Batteritype: Li-ion

Totalscore: 70/100

Basert på 10 tester.

Aftonbladet (2018)

Pure i9 är utan tvekan den bästa robotdammsugaren just nu. Les saken (krever medlemskap)

100
M3 (2018)

Vore det inte för den saftiga prislappen hade det blivit full pott. Les saken

89
CHOICE (2018)

Excellent at cleaning hard floor. Les saken (krever medlemskap)

73
Tek.no (2017)

Kunne vært super, men sliter med navigeringen. Les saken

72

Vis alle tester (+5)

Wired USA (2018)

A small, bashful botvac that will win over your heart, if not your wallet. Les saken

67
Digital Trends (2018)

The Electrolux Pure i9 robot vacuum cleans your floors spectacularly -- when it doesn’t get confused along the way. Les saken

63
DinSide (2017)

Vi synes den bruker lang tid og surrer mye, før den bestemmer seg for hvor den skal gå. Les saken

60
PC Mag (2018)

The Electrolux Pure i9 robot vacuum uses a 3D camera for expert navigation around your home, but is otherwise priced high for what it offers. Les saken

50
TechRadar (2018)

A slow learner with excellent cleaning power. Les saken

50
iRobot Roomba 690

70/100

Den "dummeste" modellen fra iRobot i denne testen skiller seg først og fremst fra de andre ved å ikke ha et avansert navigasjonssystem, men kun sensornavigasjon.

Det er noe uenigheter om rengjøringsegenskapene, men den presterer bra på både tepper og harde gulv mener de fleste, selv om en kilde ikke lar seg imponere over ytelsen på hverken gulv generelt eller på å plukke med seg dyrehår.

Selv om den bruker sensornavigering er den god på å komme til under møbler, og den setter seg sjeldent fast. Et ankepunkt ifølge enkelte er at den sliter noe med å finne veien hjem til laderen.

Som med sine mer avanserte søsken er det også her støtte for mobilapp slik at du kan se batteristatus og hvor lenge den har rengjort. Du får også mulighet til å sette opp rengjøringsplan og se rengjøringshistorikken. I tillegg er det støtte for stemmekontroll via Google Assistent og Amazon Alexa.

Sammenlignet med de to andre Roombaene er den ikke utstyrt med AeroForce, men AeroVac, forløperen som yter noe dårligere. En annen forskjell er at denne ikke er utstyrt med gummibørster slik de to andre og har også derfor større problemer med hår som surrer seg i børsten. En smartfunksjon som hjelper den er imidlertid DirtDetect-systemet som gjør at den kjører flere ganger over områder den identifiserer som skitne.

Om modellserien: Roomba 690-serien er samme maskin med ulike farger eller leverandører. 690 er altså den samme maskinen som 691, 695, 696 som selges i Norge.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: iAdapt - sensornavigering
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Nei
Barriere: Trådløs node
Moduser: Auto, spot
Vekt: 3,5 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 9,3 cm - 33 cm - 33 cm
Lydnivå dbA: 68
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.6 l
Ladetid: 120 min
Driftstid: 90 min
Batteritype: Li-ion

Totalscore: 70/100

Basert på 5 tester.

Consumer Reports (2018)

Its only drawback was how it performed in our Ease of Use tests. Les saken (krever medlemskap)

84
Wired USA (2018)

This bot features iRobot's best vacuuming tech, but at less than half the price. Les saken

78
PC Mag (2018)

iRobot's Roomba 690 vacuum offers lots of functionality for the price. Les saken

75
TechGearLab (2018)

Delivering a wholly unremarkable performance, the Roomba 690 easily gets lost in the crowd. Les saken

48
Miele Scout RX1

69/100

Miele Scout RX1 er en brukervennlig robotstøvsuger med ganske lavt lydnivå. Den beveger seg lett rundt møbler og andre hindere.

Det er delte meninger om den generelle rengjøringsevnen. Flere testkilder er imponerte, mens andre mener den rett og slett gjør en dårlig jobb. Noen mener den er mindre effektiv på tepper, mens andre opplever at den fungerer best på tepper.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: Sensornavigering
WiFi: Nei
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Nei
Barriere: Magnetbånd
Moduser: Auto, Spot, Corner, Turbo
Vekt: 2,87 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 8,8 cm - 35 cm - 35 cm
Lydnivå dbA: 60
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.6 l
Ladetid: 120 min
Driftstid: 120 min
Batteritype: Li-ion

Totalscore: 69/100

Basert på 13 tester. Pris fra 599,-

Pris fra 599,-

Aftonbladet (2016)

Pris-prestanda är Mielen den robotdammsugare som är bäst Les saken (krever medlemskap)

100
M3 (2015)

Imponerande resultat Les saken

89
75

Vis alle tester (+8)

PC World Australia (2015)

A few runs were needed to make the Scout RX1 proficient in our home’s environment Les saken

69
Good Housekeeping UK (2015)

Better on carpets than hard floors but overall performance was disapponting Les saken

65
Trusted Reviews (2015)

One of the better robot vacs we've seen, but it's a luxury most people can live without Les saken

63
Good Housekeeping USA (2015)

The overall performance of this vacuum, however, was somewhat lacking Les saken

63
DinSide (2014)

Stillegående, enkel i bruk. God på harde flater Les saken

60
Tek.no (2016)

Den støvsugeren i denne testen som sammen med Samsung Powerbot VR9000 gjør den dårligste rengjøringsjobben Les saken

44
Klikk.no (2014)

Presise bevegelser, men stopper ofte Les saken

40
Electrolux MotionSense ERV5210TG

66/100

Roboten fra Electrolux med det lite klingende navnet ERV5210TG får skryt for gode navigasjonsegenskaper, selv om den ikke er blant de raskeste til å ta seg frem i omgivelsene sine. Den trekantede formen som den deler med storebror Pure i9 gjør den bedre enn de runde robotene til å nå ut i hjørner og langs vegger, godt hjulpet av sidebørsten.

I vurdering av maskinens ytelse er det uenighet mellom testene og den ene kilden mener den er god på å rengjøre tepper, mens den andre gir trekk for prestasjonene på tepper. På gulv og jevne flater er de imidlertid samstemte på at den gjør en god jobb. Den navigerer greit, men den sliter med det samme fallgruvene som "dumme" roboter flest og vil kreve å bli reddet når den setter seg fast innimellom.

Spesifikasjoner

Tidsplan Ja
Navigasjon: Sensornavigering
WiFi: Nei
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Nei
Barriere: Trådløs node
Moduser: -
Vekt: 3,78 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 9 cm - 34 cm - 34 cm
Lydnivå dbA: 63 - 75
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.5 L
Ladetid: 3 timer
Driftstid: 120 min
Batteritype: Li-ion

Totalscore: 66/100

Basert på 2 tester.

Neato Botvac D3 Connected

64/100

Den rimeligste modellen fra Neato, Botvac D3, byr på den samme smarte navigeringen, form og app som søsknene.

D3 mangler imidlertid sidebørste, noe som gjør at den ikke når like bra ut langs veggene og ut i hjørnene. Den presterer imidlertid godt på å få med seg hår fra gulv. Den er dog ikke det beste alternativet for dyreeiere ettersom den ikke har den kraftigste motoren og hår har en tendens til å flette seg rundt børsten. Det er noe uenigheter om hvordan maskinen presterer. Enkelte hevder den er best på tepper, mens andre gir trekk for middelmådig ytelse på tepper. På samme måte gir enkelte pluss for ytelse på gulv, mens andre er mindre imponert. Fellestrekket er hvert fall at den presterer godt, men nøyaktig hva den gjør det best på varierer.

Den får skryt for å være god på navigeringen, men den omtales både som passiv og aggressiv med hindringer fra ulike kilder. Batteriet er også dårligere enn hos søsknene, men om den ikke blir ferdig med rengjøringen vil den fortsette der den slapp før den måtte lade.

Det er også støtte for stemmestyring med Google Assistent og Amazon Alexa i tillegg til mulighet for å styre den via smartklokke, chatbot på messenger og IFTTT. Gode navigeringsegenskaper, bra ytelse på rengjøring, smarte funksjoner med god app og en rimelig pris gjør at D3 kan være et godt alternativ for mange.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: LaserSmart (Lidar)
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Ja
Barriere: Kan kjøpes separat, virtuelt i app fra og med høsten 2018
Moduser: Default og Spot Cleaning
Vekt: 3,4 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 10 cm - 34 cm - 32 cm
Lydnivå dbA: 69-75
Hepa-filter: Nei
Støvbeholder: 0.675 l
Ladetid: 2- 3 timer
Driftstid: 60 min
Batteritype: Li-ion

Totalscore: 64/100

Basert på 9 tester. Pris fra 1 611,-

Pris fra 1 611,-

Top Ten Reviews ()

The Neato Botvac D3 Connected is not the strongest on hard surfaces, but for carpeting it is among the best of the best. Les saken

94
Consumer Reports (2018)

It excelled at cleaning our bare floors and navigating our rooms and was impressive in all other tests. Les saken (krever medlemskap)

76
Reviewed (2018)

Tell Alexa or Google Home to clean the floors, and this robot vacuum will obey. Les saken

69
CNET (2017)

Frugal shoppers looking to score an affordable and app-linked robot vacuum should look into the Neato Botvac D3 Connected, but pet owners won't be happy with its cleaning power. Les saken

64

Vis alle tester (+4)

Testfakta (2017)

Suger upp bra på matta och golv. Navigerar snabbt men missar många ytor. Hög ljudnivå Les saken

63
TechGearLab (2017)

the D3 Connected is a budget model for those that want all the benefits of having a WiFi connected vacuum without breaking the bank. Les saken

57
Ecovacs Deebot N79S

64/100

Deebot N79S er stort sett identisk med forgjengeren Deebot N79 foruten at Ecovacs har lagt til støtte for stemmestyring med Alexa og en ekstra "max mode" å kjøre maskinen i.

Maskinen er lett å bruke og har i tillegg en bra app som gir deg god kontroll over maskinen. Maskinen er imidlertid preget av å være en lavbudsjettsmodell hvor ytelsen ikke er så mye å skryte av. Den gjør en middelmådig jobb både på gulv og tepper, men gjør ganske enkelt en dårlig jobb med dyrehår. Ecovacs selv fraråder å skaffe seg Deebot N79S om man har mange mørke eller tykke tepper da den sliter på disse.

Maskinen er imidlertid litt over middels på navigering og smartmulighetene trekker opp hos de fleste. I tillegg er den stillegående i bruk og har en praktisk "Find Me" funksjon som gjør det enkelt å finne maskinen om den har satt seg fast eller forvillet seg bort.

Alt i alt vil Deebot N79S være til dem som må ha en robotstøvsuger, men som ikke har lyst å investere mye i det. Så lenge man er klar over maskinens begrensninger kan den gjøre nytten

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: Sensornavigering
WiFi: Ja
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Nei
Barriere: Nei
Moduser: Auto, Spot, Edge, Room
Vekt: 2,8 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 7,8 cm - 33 cm - 33 cm
Lydnivå dbA: 70
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.3 l
Ladetid: 3 - 4 timer
Driftstid: 100 min
Batteritype: Li-ion

Totalscore: 64/100

Basert på 4 tester.

PC Mag (2018)

The Ecovacs Deebot N79S robot vacuum offers powerful cleaning, app control, and Alexa voice command support for an unbeatable price. Les saken

75
Reviewed (2017)

If you've always wanted a robot vacuum, but you don't want to spend a lot of money, we recommend the Deebot N79. Les saken

74
TechRadar (2018)

The Ecovacs Deebot N79S is a great way to dip your toe into smart robotic vacuums without spending too much money. Les saken

63
TechGearLab (2018)

If you are looking to spend the absolute least amount of money on a robot vacuum, the Ecovacs is the best option for you. Les saken

45
LG Hom-Bot

45/100

LG har med et firkantet design og doble sidebørster designet en maskin som, hvert fall i teorien, burde komme godt til langs vegger og inn i hjørner.

Man får ikke noe smartkontroll med internett- eller apptilkobling og det er begrenset med muligheter. Med fjernkontrollen kan man sette opp timer på rengjøringen (kun daglig og ikke mulighet for å bare rengjøre enkelte dager), starte og stoppe og velge mellom de ulike modusene. Maskinen navigerer relativt bra, men har en tendens til å sette seg fast og da er det et minus at det ikke følger med noe form for barriere til å kontrollere hvor maskinen kan kjøre og ikke.

Den er snill med møbler og stillegående, selv når den øker kraften på tepper. På støvsugingen yter den middelmådig, men den får bort det verste. Den sliter imidlertid noe på tepper, særlig med store fargekontraster. Det er enighet om at selv om den gjør en godkjent jobb så får man mer valuta for pengene andre steder.

Spesifikasjoner

Tidsplan: Ja
Navigasjon: Sensornavigasjon og takkamera
WiFi: Nei
Vaskemulighet: Nei
Rengjøringskart: Nei
Barriere: Nei
Moduser: ZigZag, Cell by Cell, Spot/Spiral, My space, turbo, smart turbo, repeat
Vekt: 3 kg
Mål (høyde-bredde-dybde): 10 cm - 35 cm - 35 cm
Lydnivå dbA: 69
Hepa-filter: Ja
Støvbeholder: 0.6 l
Ladetid: 3 timer
Driftstid: 100 min, 60 min i turbo
Batteritype: Li-ion

Totalscore: 45/100

Basert på 7 tester. Pris fra 599,-

Pris fra 599,-

Testfakta (2017)

Snabb men suger upp dåligt, speciellt intill kanter och hörn. Les saken

60
Tek.no (2016)

Til en såpass høy pris forventer vi rett og slett mer. Les saken

56
M3 (2018)

LG:s nya robotdammsugare är smartare på pappret än i verkligheten, och även om den gör jobbet godkänt och klarar hörnen bättre än de flesta konkurrentmodeller finns det en hel del kvar att önska. Les saken

56

Vis alle tester (+2)

Aftonbladet (2018)

Alldeles för dyr med tanke på vad du kan få för pengarna hos konkurrenterna. Les saken (krever medlemskap)

0
#robotstøvsuger #støvsuger #miele #irobot #neato #cleanmate #dyson #ecovacs #electrolux #eufy #lg #xiaomi

Populære tester

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Annonse
Annonse

Nyeste tester

Alle kategorier
Teknologi
Hus og Hage
Motor
Sport og Fritid
Mat og Drikke
Barn